Sziasztok!
Szeretnék venni már egy gépet,mert a régi beadta a törölközőt csak az a gond hogy nem tudom hogy jól választottam-e,játékra kéne,prübáltam minnél olcsóbban kihozni mit gondoltok?kérhetnék pár ötletet?
-Alaplap:ASRock H81M
-Processzor:Intel Core i3 4130 3.4GHz
-Ram:2X Kingston HyperX Fury Black 4GB DDR3 1866 MHz CL10
-Videokártya:EVGA GeForce GTX 650 Ti 1GB DDR5 128-bit
-SSD:SSD Toshiba Q Series Pro 128GB SATA-III
-HDD:Hard disk WD Blue 250GB SATA-III 7200 RPM 16MB
-Tápegység:Corsair Builder Series CX500 V2
-Gépház:Enermax Ostrog
sziasztok abban szeretném a segítségeteket kérni hogy a felsorolt alkatrészek amiket kiválasztottam kompatibilisek e egymással amit nem értek hogy mit jelent a "DIMM" megnevezésű memória az alaplapnál olvastam illetve a táp hogy passzol e az alaplaphoz értem ez alatt a csatlakozókat. Még az érdekelne hogy a processzor vga-ja elég lenne a win7hez?
ha valami oltári hülyeséget írtam akkor elnézést nem vagyok nagy szakértője a témának a gép hd filmekhez kisebb játékokhoz kellene a későbbiekben egy videó kártyával kiegészítve.
Majd július vége fele szeretnék veni egyet, kb 200-250 ezret szánék rá. Elöször arra gondoltam hogy bemegyek a Clone-ba itt a közelbe mert osztály társam dicsérte, de majd júliusig még eldöl milesz. 😃
30-40-ből pedig ha VGA-hoz hozzácsapod akkor iszonyat brutált lehet venni, esetleg nagyobb HDD, rohadt sok memó. ilyen előre összegányolt gépet ne vegyél, boltban pedig tanácsot soha ne kérj (személyes tapasztalat, de ez a "dolguk" sajnos) mert csak rád tukmálják hogy vedd meg mert ilyen meg olyan jó.
Sajnos ez sem a legjobb ötlet krisz, mert ahol lehet átverik az embert, ha egy kicsit meredeken is hangzik, de kérj konkrét tanácsot itt vagy prohardver fórumán milyen gépet vegyek topikban és ajánlanak egyet ezt követően pedig valamelyik nagyobb webshop-ból kell megrendelni mert a kiskereskedők is jókora árréssel dolgoznak. A különbség egy ilyen kategóriás gépnél 30-40E is lehet akár 😉
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy melyik gépet vegyem ezek közül: ezt
http://www.***/images/Imperium_Core_i5_Premium_HD_PC.jpg egy GTX 760 OC 4Gb-l vagy ezt
http://www.***/images/Imperium_Core_i7_HD_PC.jpg úgy ahogy adják!
mind a kettöhöz kérném a jobb proci hütést!
Melyik a jobb? Játékra lenne föként bár a játék készitésbe is bele akkarok vágni vagy valami olyasmi! 😃
Amit előszőr néztél ki az bay trail igp-s. Amit utána ajánlottak ivy igp-s és GT 710m-es. Az A4-5000 meg az ***on egy a gt 710m-es laptopnál picit drágább notebook APU-ja. Prociban erősebb vga-ban gyengébb. Mármint a GT 710-esnél.
Amúgy eddig egy elég gyengusz laptopom volt, még a COD 1-2 is éppen hogy futott... tehát nincsenek nagy igényeim, csak ha már megveszem akkor az adott áron elérhető legjobbat szeretném. 😀
Annyira nem kaki. Viszont a GPU jóval erősebb mint a kinézett bay trail. Igazából már az 1007u igpje is erősebb mint a bay trailé mivel az ivy. De a GT 710m meg még erősebb meg ami fontos, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt nem úgy mint az intel igp-k. Aztán van picit drágábban ugye az A4-5000 aminek igpje HD 8330 viszont annak kisebb a kijelzője és prociban igaz erősebb de IGPben nem. Mármint a GT 710nél nem erősebb. De bay trailnél ez is erősebb. ivynál meg mikor hogy. 2007-es játékban am az 1007u is erős.
Nem rossz de nem tudom mikkel játszanál. pl Crysis sztem felejtős. Pedig 2007-es. bay trail annyira nem bika. Én még lehet AMD APU-s laptopot ajánlanék. max keret mennyi?
Gerdzso: Hát általában egyet szoktak írni vagy mobil sandynél lehet HD 2000, 3000, 4000. Meg talán HD 2500. Procitól függ, hogy milyen igp van benne. Gondolom több procival is szerelik a laptopot és azért van így írva. De konrkétan miről van szó?
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni 75-90 ezer forintos áron, egy olyat ami azért alkalmi játszásra is alkalmas(2007 körüli gameket vigye), de főleg internetezésre lenne használva. Tehát érintőképernyő és hasonlók nem kellenek.
Illetve amit nem igazán értek, az az hogy videokártyára ezt írja HD Graphics (2/3/4/5000), de ez 4 különböző nem? Tehát most akkor honnét tudom, hogy melyik van benne? 😀
fagyivisszanyal: Ha a fogyasztás ilyen komoly szempont, akkor mindenképp 750 Ti (bár gyengébb, mint a 270X), előrelépés így is az 5770-hez képest. A Maxwell architektúra miatt a fogyasztása fele sincs a 270x-hez képest, sőt az 5770-nél is jóval kevesebbet fogyaszt...
Szeretném a közeljövőben újítani a gépem és egyik főbb szempont hogy ne legyen nagyobb a fogyasztása.
Amikre gondoltam eddig:
Intel i5 4440 ez biztos, de nem tudom hogy melyik vga jobb egy Msi GTX 750 ti vagy egy AMD r9 270, az amd egyértelműen jobb de ha a jelenlegi hd5770-nál többet fogyaszt akkor szóba sem jöhet.
Másik hogy milyen alaplapot vegyek egy asus h87-pro-t vagy egy h97-plus-t.
De ha valaki tud valami mást alternatívának az is jó lenne.
kicserélheti idővel, csak nézd meg pár sorral lejjebb amit irtam, mennyivel jobb gépet össze lehetett volna rakni annyiból... mármint nagyjából ugyanaz, csak ahhoz lett volna egy pöpec vga is...
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne. Szerintetek ez a gép ér 110.000-et?
lap : ASUS H87M- Plus / 2016.10-ig garis /
cpu : I5 4570 / dobozos, 2017.01-ig garis /
ram : 2x4GB DDR3-1600 TeamGroup Vulcan / 2015.01-ig garis /
cpu hűtő : AC Freezer 13 CO / 2014.10-ig garis /
hdd : 1TB SATA3 WD Blue / 2014.09-ig garis /
odd : PIO 218BLK
ház : Thermaltake Commander MSI Snow Edition / 2014.10-ig garis , 2db kék ledes ventivel /
táp : Gigabyte SuperB550
Kártyát külön szeretnék bele venni. Egy gtx770-re gondoltam. Vélemények?
Oké, köszönöm, ennyi elég is volt, hogy eldöntsem nem akarok tuningolni. 😃 Akkor inkább megveszem a 280x-et azt szarok bele. 😃 Szép lassan megyegetek felfelé az áron... a végén már az R9 295x2-nél fogok kilyukadni. 😃
ez még csak 74000, ha 100 a keret akkor még fussa minőségi tápra egy alap kuckóra meg egy HDD-re is. nyilván lehet találni jobbakat is de most hirtelen ezek voltak szem előtt jó áron.
sziasztok eddig konzolon játszottam és váltanék pcre
abban kérnék segítséget hogy mi az ami megérné
használt komplett pc vagy újat vagy esetleg összerakni egyet?
kb 90-100 ezer körül tudok ráfordítani aki jobban ért hozzá mint én az adhatna pár tanácsot.
Ajax: A 280 (7950) is akkor jó vétel ha tuningolod mivel nagyon sok tartalék van benne. Ha nem akarsz tuningolni akkor a 280x lehet hogy jobb ár/érték arányú.
Az én 7950-em pl ennyit tud egy "kis" tuningal: P11298
És ennyi teljesen alap órajelen: P7904 (-43%)
A teljesség kedvéért proci tuningolva, VGA alap órajelen: P8104 (-39%)
Szeretnék venni már egy gépet,mert a régi beadta a törölközőt csak az a gond hogy nem tudom hogy jól választottam-e,játékra kéne,prübáltam minnél olcsóbban kihozni mit gondoltok?kérhetnék pár ötletet?
-Alaplap:ASRock H81M
-Processzor:Intel Core i3 4130 3.4GHz
-Ram:2X Kingston HyperX Fury Black 4GB DDR3 1866 MHz CL10
-Videokártya:EVGA GeForce GTX 650 Ti 1GB DDR5 128-bit
-SSD:SSD Toshiba Q Series Pro 128GB SATA-III
-HDD:Hard disk WD Blue 250GB SATA-III 7200 RPM 16MB
-Tápegység:Corsair Builder Series CX500 V2
-Gépház:Enermax Ostrog
Előre is nagyon köszönöm.
ha valami oltári hülyeséget írtam akkor elnézést nem vagyok nagy szakértője a témának a gép hd filmekhez kisebb játékokhoz kellene a későbbiekben egy videó kártyával kiegészítve.
Intel Pentium G2130 processzor
ASROCK H61MV-ITX alaplap
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9B memória
Cooler Master Elite 120 Advanced RC-120A-WWN1 számítogép ház
FSP HEXA 500W tápegység
Majd július vége fele szeretnék veni egyet, kb 200-250 ezret szánék rá. Elöször arra gondoltam hogy bemegyek a Clone-ba itt a közelbe mert osztály társam dicsérte, de majd júliusig még eldöl milesz. 😃
Azt szeretném kérdezni hogy melyik gépet vegyem ezek közül: ezt
http://www.***/images/Imperium_Core_i5_Premium_HD_PC.jpg egy GTX 760 OC 4Gb-l vagy ezt
http://www.***/images/Imperium_Core_i7_HD_PC.jpg úgy ahogy adják!
mind a kettöhöz kérném a jobb proci hütést!
Melyik a jobb? Játékra lenne föként bár a játék készitésbe is bele akkarok vágni vagy valami olyasmi! 😃
Melyik oldalon lehet a legjobb árban laptopot kapni?
Amúgy eddig egy elég gyengusz laptopom volt, még a COD 1-2 is éppen hogy futott... tehát nincsenek nagy igényeim, csak ha már megveszem akkor az adott áron elérhető legjobbat szeretném. 😀
Szerintem érdemes lenne megnézned az AMD A-series APU -kat is IGP-ben erősebbek az intelnél, ha játszani szeretnél...
Asus X552CL-SX115D 15,6"
Proci:Intel Celeron Dual-Core 1007U (1,5 GHz, 2 MB cache)
Videokártya:NVIDIA GeForce GT 710M
Memória:4 GB DDR3 1600 MHz
Winchester:500GB 5400RPM
Akku:4cellás
Összesen:97.390FT
Ezt a laptopot néztem, ez már a maximum, esetleg olcsóbban lenne jobb? 😀
ASUS X551MA-SX019D (92k HUF)
Laptopot szeretnék vásárolni 75-90 ezer forintos áron, egy olyat ami azért alkalmi játszásra is alkalmas(2007 körüli gameket vigye), de főleg internetezésre lenne használva. Tehát érintőképernyő és hasonlók nem kellenek.
Illetve amit nem igazán értek, az az hogy videokártyára ezt írja HD Graphics (2/3/4/5000), de ez 4 különböző nem? Tehát most akkor honnét tudom, hogy melyik van benne? 😀
Szeretném a közeljövőben újítani a gépem és egyik főbb szempont hogy ne legyen nagyobb a fogyasztása.
Amikre gondoltam eddig:
Intel i5 4440 ez biztos, de nem tudom hogy melyik vga jobb egy Msi GTX 750 ti vagy egy AMD r9 270, az amd egyértelműen jobb de ha a jelenlegi hd5770-nál többet fogyaszt akkor szóba sem jöhet.
Másik hogy milyen alaplapot vegyek egy asus h87-pro-t vagy egy h97-plus-t.
De ha valaki tud valami mást alternatívának az is jó lenne.
A VGA majd idővel kicseréli DDR5-re
Processzor:AMD QUAD-CORE 4X3900Mhz 4MB L2 cache.
Ram:4096 MB DDR3 DUAL (1333MHz) Kingmax (32GB bővíthető)
HDD:320Gb Sata2
Alaplap:AMD A55 FM2 uATX
VGA:AMD7560HM:2048DDR3-HDMI DX11 3D DVI (Befogad DDR5 VGA is)Élményindex:6,7)
VIA 5.1 HD codec alaplapi hangvezérlő
Realtek RTL8103EL 10/100Mbps hálózati vezérlő
Operációs Rendszer:Windows 7 Home Premium
1 x PCI Express x16 slot
2 x PCI Express x1 slot
1 x PCI 2.3 slot
4 x SATA2 vezérlő
6 x USB 2.0 port
12 hónap garancia!
lap : ASUS H87M- Plus / 2016.10-ig garis /
cpu : I5 4570 / dobozos, 2017.01-ig garis /
ram : 2x4GB DDR3-1600 TeamGroup Vulcan / 2015.01-ig garis /
cpu hűtő : AC Freezer 13 CO / 2014.10-ig garis /
hdd : 1TB SATA3 WD Blue / 2014.09-ig garis /
odd : PIO 218BLK
ház : Thermaltake Commander MSI Snow Edition / 2014.10-ig garis , 2db kék ledes ventivel /
táp : Gigabyte SuperB550
Kártyát külön szeretnék bele venni. Egy gtx770-re gondoltam. Vélemények?
köszönöm a segítséget akkor még körülnézek használt alkatrészekben 😀
CPU : Phenom x4 965 : 17k
Alaplap : Gigabyte GA-770-TA UD3 (rev. 1.0) : 9k
Ram : Corsair Dominator 2*2GB DDR3-1600MHz : 8k
VGA : Msi R6970 2GB 256-bit Lightning 40k
ez még csak 74000, ha 100 a keret akkor még fussa minőségi tápra egy alap kuckóra meg egy HDD-re is. nyilván lehet találni jobbakat is de most hirtelen ezek voltak szem előtt jó áron.
abban kérnék segítséget hogy mi az ami megérné
használt komplett pc vagy újat vagy esetleg összerakni egyet?
kb 90-100 ezer körül tudok ráfordítani aki jobban ért hozzá mint én az adhatna pár tanácsot.
szép estét mindenkinek 😀
Az én 7950-em pl ennyit tud egy "kis" tuningal: P11298
És ennyi teljesen alap órajelen: P7904 (-43%)
A teljesség kedvéért proci tuningolva, VGA alap órajelen: P8104 (-39%)