Számítógépünk ápolása és tiszán tartása
A számítógép egy Gamer számára olyan mint egy kisállat. Gondozza és eteti, miközben ezt a gépecske megannyi szeretettel, jelen esetben játékos órákkal honorálja. Azonban mindannyian szembesülnünk kell néha napján számítógépünk belsejével, mely pár hónap után porcicák és pókok százainak nyújt otthont.
Ezt a fórumtémát azért nyitottam, hogy megosszuk egymással számítógépünk tisztán tartásának apróbb fortélyait tippjeit, trükkjeit, ki mivel és hogyan szokta tisztán tartani gépének belsejét?
Ezt a fórumtémát azért nyitottam, hogy megosszuk egymással számítógépünk tisztán tartásának apróbb fortélyait tippjeit, trükkjeit, ki mivel és hogyan szokta tisztán tartani gépének belsejét?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Így télen azért nem igen kellene kompresszorral fújni 😆
(Eddig tipikusan nyáron folytattam ilyen tevékenységet)
A VGA hűtő pasztázást viszont lehet beiktatom majd a közeljövőben.
(Nekem sajnos oldal nélkül kell használni a gépezetet mert különben "enyhén" túlmelegszik és újraindul.Emiatt a proci ventiken nem kis mennyiségű cucc van .Egy Thermaltake V4-re szeretnék majd beruházni a közeljövőben, remélem nem okoz csalódást. 😃 )
Meg a lényeget azt pont nem mutattad, hogy mennyi pasztát kell rárakni, a videókarit hogyan szeded szét, stb...
Másik meg, hogy ha már takarítós/újrapasztázós videót csinálsz akkor azt is beletehetted volna, hogy hogyan kell felvinni és mennyi pasztát, mert kezdőknek általában ez nehezebb mint letakarítani a port egy bordáról.
Gép belsejében összegyülemlett por: (és még a CPU hűtőhöz nem is értem hozzá!)
Ezt meg a ház hátuljáról szedtem le: (Amióta levettem hirtelen már hideg levegő jön ki a házból)
Egy javítás céljából hozott gép kibontás után... Az Intel mindent kibír 😆
Sziasztok nem rég tisztogattam a gépet és vele együtt a tápot is így nézet ki mikor leszedtem:XD
Nekem is ez jótt le 1. nek :-(
gyenesmartin: mercury
Sziasztok nem rég tisztogattam a gépet és vele együtt a tápot is így nézet ki mikor leszedtem:😆
Ez még semmi, az én régi gépem belsejét látnátok 😆! Majd ha az új be lesz üzemelve, lefényképezem, azt lehet röhögni 😆
Ez van rá írva:
Sziasztok nem rég tisztogattam a gépet és vele együtt a tápot is így nézet ki mikor leszedtem:😆
Yate Loon a venti?
Spoiler!
Lehetőleg függőlegesen, mivel a gáz könnyebb mint a levegő, ha nem jól tartod az jön ki elsőnek.😃
Úgy tartottam, de az a lényeg nem tesz kárt.
Az a lényeg, hogy megszáradjon, utána elpárolog, ha "fagyos" állapotban bekapcsolnád lehet valami rövidzárlatos lenne.😆
Meddig hagyjam száradni?
Lehetőleg függőlegesen, mivel a gáz könnyebb mint a levegő, ha nem jól tartod az jön ki elsőnek.😃
Az a lényeg, hogy megszáradjon, utána elpárolog, ha "fagyos" állapotban bekapcsolnád lehet valami rövidzárlatos lenne.😆
Nos, pár perccel ezelőtt végeztem a régi gépem takarításával. Most először sűrített levegővel tisztítottam. Néha vizet fújt kifele? Mert nekem igen. Kiszedtem a vidikarit, tv-tunert, amit berakok az újabb gépembe. Tápegységből is köpködte kifele.
Mondom kész vagyok, kapcsoljuk be. Bekapcsoltam, valami morgó hangra lettem figyelmes. Úgy kattogott, morgott mint egy helikopter.
Mondom ez biztos a hdd. Erre nagy meglepetésemre csak a ventilátorhoz ért hozzá a kábel. 😂
Nem jól tartottad a palackot, amúgy az nem víz hanem hajtógáz, ami rögtön megfagy, de nem árt a cuccoknak.😉
Hogyan kell tartani? 😀
Nos, pár perccel ezelőtt végeztem a régi gépem takarításával. Most először sűrített levegővel tisztítottam. Néha vizet fújt kifele? Mert nekem igen. Kiszedtem a vidikarit, tv-tunert, amit berakok az újabb gépembe. Tápegységből is köpködte kifele.
Mondom kész vagyok, kapcsoljuk be. Bekapcsoltam, valami morgó hangra lettem figyelmes. Úgy kattogott, morgott mint egy helikopter.
Mondom ez biztos a hdd. Erre nagy meglepetésemre csak a ventilátorhoz ért hozzá a kábel. 😂
Nem jól tartottad a palackot, amúgy az nem víz hanem hajtógáz, ami rögtön megfagy, de nem árt a cuccoknak.😉
Én tegnap előtt takarítottam, és rengeteg por jött ki a kicsikéből! 😆
Ilyen lett megtakarítva és minden rendbetéve sokkal szebb mint volt.