Véleményem szerint a Deadman Wonderland se annyira horro. De ha már Blood+ akkor D the Vampire Hunter. Még nem láttam de azt hallottam, hogy az a(z) (egyik) legjobb vámpíros anime. Azt terveztem már megnézni.
A Tokyo Ghoul-t szerintem simán veheted egy shounennek is, ahogy a mangásoktól hallom messze alulmúlja a mangát. Mondjuk a hatodik részben elindult valami... vagy nem mert megint egy random Yandere fog jönni!(?)
TigerDemoN: Hellsing Ultimate, Elfen lied, Blood+, Corpse party, Deadman Wonderland
Ha kell még/vagy már ismered őket szólj és irok még, csak most ennyi jutott eszembe 😃
Én nagyon keverem a kettőt ezért is nem raktam a kérdésben, ahogy a többit sem mert azért van még pár ..dere 😃 Ezek a leggyakoribbak meg legismertebbek.
Ő Yangire, de olvass utána, de AA-n a Yangire ismertetőnél is ott van hogy: "Olyan lányokra alkalmazzák, akiknek vannak yandere vonásaik, de nem esnek bele abba a definícióba. Az ilyen karakterek hirtelen vesztik el az önuralmukat, féltékenység, idegesség, vagy hasonlók miatt. Yangire karakterként szintén a Higurashi-ból Ryugu Renát lehet említeni."
dispPaP: Kedvesen viselkedik, aztán hirtelen lehetel mindenkit, hogy a fenében ne lenne yandere.
Persze tudom, hogy a nem a természete végett csinálja ezt, animében kiderül, hogy miért, de az már spoiler. Szerintem végül is yandere, meg rákerestem guglin és sok helyen szerepel mint yandere karakter.
Tsundere: általában belül kedves személy, aki magában tartja az érzéseit mások előtt, kivül pedig nem tudom magyarul hogy mondják hogy kicsit "cold" kisugárzása van, asszem zordnak lehet forditani. Általában zavarba jön ha nem túl közeli ismerősök beszélgetni akarnak vele. Példa: Misaka mikoto, Maki a love live! ból, vagy kurisu a steins;gateből Yandere: külsőleg kedves és törődő, belül pedig durva, gyilkos ösztöne van, ja és általában szerelmes a főszereplőbe. Kuudere: Hát ez egyszerűen leirva, fapofa(nem mosolyog, nevet) minden helyzetben. Főbb jellemzőjük, hogy lassan megnyilnak az általuk szeretett/kedvelt személy felé Dandere: nos ez kb olyan mint a kuudere + még kicsit félénk, antiszoci - itt példa pl hinata a narutóból, de én nem irtam azt kedvencnek mert nem szeretem a karakterét 😃
Hát innen a log horizon 2 érdekel csak, meg esetleg a psycho pass 2 is ha már megnéztem az első évadot...
Most találtam ezt: [LINK]
Top 20 Tsundere karakterek.
Szóval itt egy téma:
Kinek ki a kedvenc Tsundere, Yandere, Kuudere, Dandere karaktere?
Nekem: Tsundere: Nos a lista említi Azusat is mind Tsundere, de én nem igazán nevezném annyira annak ezért Misaka Mikoto nálam a kedvenc. Yandere: Egyértelműen Gasai Yuno 😃 Kuudere: Nos Tachibana Kanade (angel) tudnám ide irni Dandere: Ide nem igazán tudok irni senkit...
A Durarara x2 jövőre jön csak téliben januártől. Amúgy ha szeretitek a horror-t a Kiseijuu-t meg a TerraFormars-t ne hagyjátok ki, remélhetőleg jól adaptálnak.
Egyébként például a Fairy Tail-t én is nézem, de csak a hangulata miatt, viszont átírt shounen sablonokra épít elég erősen az is. Szvsz pl a mostani szál valami hihetetlen gyenge, az egyetlen fordulatot 10 részre előre le lehetett lőni.
Egyébként az őszi szezon listáját megtaláljátok: [LINK]
Én szintén várom a Psycho-Pass 2. évadját és az újra feldolgozott Re-START-ot is, amúgy ezen kívül nem tudom mi megy majd ősszel.
disPaP: Én a shounen-t szeretem igazából valószínűleg a koromból kifolyólag, de a kedvencem (animék közül is) a Fairy Tail, igaz az már tényleg nagyon ismételgeti magát de imádom 😃
Én egy mangát olvastam ki csak... na jó ez túlzás a Darker Than Black-et pl. elolvastam, de a kedvencem onnan meg a Girl Friends ami igazából egy romantikus yuri.
norbli01: Én alapjában magát a shounen műfajt utálom a nagy többsége miatt, mivel klisés unalmas és önismétlő az egész műfaj. Csak azért mert mainstream valami nem kell egy halom klisének lennie, lásd: One Piece és HxH, erre a két shounenre tudok jobb szemmel nézni. A Shingeki egy középkategória nálam, érdekes világ, de az is egy klisés shounen semmi több.
Ha meg nincs téma hozok, mit gondoltok az őszi felhozatalról? Így előre egész jónak tűnik főleg hogy mik mennek most a nyáriban.
Esetleg valaki valami komolyabb mangát vagy Novel-t olvas? Nem rég kezdtem el a Utsuro no Hako to Zero no Maria-t elég komoly és bejövős cucc eddig! 😃
Mindenképpen brotherhood szerintem, a simának a vége elég béna vagyis inkább nem manga hű szépen kifejezve 😃 A kettő között csak a végén látható nagy különbség, de végülis mindkettő élvezhető csak nem közvetlen egymás után... 😃
Matt99: az FMA Brotherhood az a mangát követi a sima FMA meg másabb, nem teljesen hű az eredetihez, személy szerint a simát jobban szeretem, de csak azért mert az volt előbb azt láttam az a kedvenc 😜 😀
Én is köszönöm a tippeket, közben eldöntöttem hogy a Cowboy Bebop-pal kezdem, mert hát az mégiscsak sci-fi. Utána talán belekezdek a Fullmetal Alchemistbe vagy a Code Geass-be. Kérdés: a FA Brotherhood az FA folytatása vagy ugyanaz a történett csak újabb?
Mellesleg én is minden fajtát megnézek, néhány unalmasabb de azokat is befejezem. Általában amit ajánlanak azokat mind megnézem, pl mint most a toradora 😃
Én meg minden fajta animét megnézek, csak egy kicsit hajaznia az ízlésemre... habár a KissxSis már betett 😆
noNameFPS: Most néztem meg az első részét és egyből a Gulity Crown jutott eszembe és habár nem leszólni akarom de 2010-ben hogy lett volna már ilyen technológia? 😆 de ez csak kukacoskodás, jónak néz ki de már csak később folytatom majd este lehet nézek még 1-2 részt.
És így én is megyek, elteszem magam holnapra... akarom mondani későbbre, jó éjt!
noNameFPS Akkor megnézek belőle pár részt, de semmit nem ígérek 😀 a Yu-Gi-Oh!-t akartam megnézni újra de rákerestem az Op-jára és háát... az már régi nekem lehet csak rosszabbnak nézne ki mint amilyen volt 😆
disPaP: "Nyál Művész Online" Ezen jót nevettem 😆 😃 a DN-t nem véletlenül hoztam fel példaként :/ a Code Geass-t még nem láttam nem is tervezem nézni de.... mennyire régi? lehet bele nézek...
A "Nyál Művész Online"-ra és a Shingeki no Kyojin-ra visszatérve, te láttad már a Fullmetal Alchemist-et (mindig külön írom a fullmetal-t 😜 ) ? ott is ilyesmi a fel állás. Nem leszólni akarom mert nagy kedvencem, jól lehetett rajta izgulni, stb.
De ha itt tartunk mi a véleményed a Shounen animékről?
Valaki tud mondani hasonló animét mint az SNK, vagy valami horrort? (gondolok itt megrázó jelenetekre, vagy olyan atmoszférára amitől fel áll a szőr az ember hátán stb. csak ne legyen túl sok mert lusta vagyok 😜)
norbli01: Az az igazság ha olyan mangák amik megérdemelnék és normális adaptálást kapnának és leadnák az egészet nem csak egy szeletet lenne. Lásd Vagabond, Berserk, 20th Century Boys, Utsuro no Hako to Zero no Maria, Oyasumi PunPun stb... Death Note mondjuk ide jó példa hogy lehet elcseszni egy jó animét, de például ott a Code Geass ami még a legvégén is egy epic fordulatot tartogatott.
Amúgy a Nyál Művész Onlineról annyit hogy annál nem csináltak rosszabb animét az évtizedben... a Shingeki-t sem szeretem de az legalább nem minden tekintetben bukott.
noNameFPS&disPaP: Sajnos butul a világ 😜 De egy komolyabb művet meg olyanra csinálnak hogy egyből legyen lezárás a jó, komoly animék (a jó minőségű, komoly tartalmas és elgondolkodtató animék)-et rövidre kell csinálni hiszen így fent tartja az érdeklődést, meg nem lehet 100 vagy 50 részen keresztül húzni és tartani a színvonalat (Lásd: Death Note, egy ideig hihetetlenül jó volt de aztán...Spoiler!
L halálával véget ért a móka 😜
)
A Psycho-Pass is csak azért nincs vége mert új dolgokat találnak ki, mint példáu a mi lett vola, ha.. Re-START, és a folytatás még hátra van, de ez sem biztos hogy tartja majd a színvonalat. (Itt viszont van értelme a folytatásnak csak hát sok komoly anime már az első évadban kimerül... ugyan a Kiddy Grade nem a legnagyobbak közé tartozik de jó és a folytatásnak szánt Kidd Girl-and elszúrta az egészet amit az első évad felépített, pedig először komolyra akarták csak aztán... nem erre volt igény :/)
xoki: Unalmas lenne ha mindenki szeretné és még a csapból is ez folyna nem? 😃 ilyen szemszögből érthető 😀
dispPaP: Hát igen, úgy látszik erre van igény. Profit-ra mennek rá, ezt viszik, ezt csinálják. Bár azt nem értem, hogy mért szeretik jobban az emberek ezeket mint a komolyabb műveket.
Ja nem mégsem rájöttem, egyszerű story amit a hülye gyerek is megért, nagy csöcsök, 4-5 részig elhúzúdó a végén úgy is a jó győz harcok, mi más kéne még?!
Aki látta már a fairy tail 194. részét az nézze meg a spoilert a manga egy idevonatkozó részét mutatom meg mert ott nincs szétcenzúrázva meg pár jelenet hiányzik is 😀 Spoiler!
1.
2.
3.
norbli01: igazából nálam is ez a baj. Lényegében annyi anime érdekel meg tetszik hogy mind elkezdem aztán ha valameliyk jobban bejön akkor az előző félbemarad :S + vannak azok amelyeknél hetente jön új rész... szóval nem nem az a hozzállást, inkább "jajj csak több részt ne hogy ne érjem be" hozzáállás 😃
wwwshark: nem ismerek sokat de ami a listámon van kb ebben a kategóriában az:
school days, inuyasha, shakugan no shana, nana, clannad - nem tudom melyik milyen hosszú, de hátha valamelyik megtetszik.
Ha kell még/vagy már ismered őket szólj és irok még, csak most ennyi jutott eszembe 😃
Spoiler!
AA Japán kifejezések szótár->Y-> Ötödik!
Persze tudom, hogy a nem a természete végett csinálja ezt, animében kiderül, hogy miért, de az már spoiler. Szerintem végül is yandere, meg rákerestem guglin és sok helyen szerepel mint yandere karakter.
Tudom nem itt kéne kérdeznem nem tudtok valami gagyi de jó co-op játékot? 😜 (ne legyen túl nagy gépigénye :/ )
Na szóval.
Tsundere: Aisaka Taiga - Toradora
Yandere: Rena Ryuuguu - Higurashi....
Kuudere: C.C - Code Geass
Dandere: Mei Misaki - Another
Amúgy itt a magyarázat:
Tsundere: Aisaka Taiga
Yandere: Roberta a.k.a Rosarita Cisneros Férfi Yanderéből talán Alucard
Kuu: Tachibana Kanade
Dan: Nincs....Sakurasou-s csajszit csipázom kicsit viszont...
Amúgy legyen már Yangire is, Abban indulnék egy Hitagi-val 😃
Dandere: Hinata nekem a kedvencem ha már felhoztad 😃
Majd le írom ha eszembe jut még egyáltalán valaki 😆
Tsundere: általában belül kedves személy, aki magában tartja az érzéseit mások előtt, kivül pedig nem tudom magyarul hogy mondják hogy kicsit "cold" kisugárzása van, asszem zordnak lehet forditani. Általában zavarba jön ha nem túl közeli ismerősök beszélgetni akarnak vele. Példa: Misaka mikoto, Maki a love live! ból, vagy kurisu a steins;gateből
Yandere: külsőleg kedves és törődő, belül pedig durva, gyilkos ösztöne van, ja és általában szerelmes a főszereplőbe.
Kuudere: Hát ez egyszerűen leirva, fapofa(nem mosolyog, nevet) minden helyzetben. Főbb jellemzőjük, hogy lassan megnyilnak az általuk szeretett/kedvelt személy felé
Dandere: nos ez kb olyan mint a kuudere + még kicsit félénk, antiszoci - itt példa pl hinata a narutóból, de én nem irtam azt kedvencnek mert nem szeretem a karakterét 😃
Most találtam ezt: [LINK]
Top 20 Tsundere karakterek.
Szóval itt egy téma:
Kinek ki a kedvenc Tsundere, Yandere, Kuudere, Dandere karaktere?
Nekem:
Tsundere: Nos a lista említi Azusat is mind Tsundere, de én nem igazán nevezném annyira annak ezért Misaka Mikoto nálam a kedvenc.
Yandere: Egyértelműen Gasai Yuno 😃
Kuudere: Nos Tachibana Kanade (angel) tudnám ide irni
Dandere: Ide nem igazán tudok irni senkit...
disPaP: Ha horror akkor belenézek, ha jó akkor meg végig nézem 😃
Egyébként például a Fairy Tail-t én is nézem, de csak a hangulata miatt, viszont átírt shounen sablonokra épít elég erősen az is. Szvsz pl a mostani szál valami hihetetlen gyenge, az egyetlen fordulatot 10 részre előre le lehetett lőni.
Egyébként az őszi szezon listáját megtaláljátok: [LINK]
disPaP: Én a shounen-t szeretem igazából valószínűleg a koromból kifolyólag, de a kedvencem (animék közül is) a Fairy Tail, igaz az már tényleg nagyon ismételgeti magát de imádom 😃
Én egy mangát olvastam ki csak... na jó ez túlzás a Darker Than Black-et pl. elolvastam, de a kedvencem onnan meg a Girl Friends ami igazából egy romantikus yuri.
Ha meg nincs téma hozok, mit gondoltok az őszi felhozatalról? Így előre egész jónak tűnik főleg hogy mik mennek most a nyáriban.
Esetleg valaki valami komolyabb mangát vagy Novel-t olvas? Nem rég kezdtem el a Utsuro no Hako to Zero no Maria-t elég komoly és bejövős cucc eddig! 😃
norbli01: nekem is Roy a kedvencem benne 😜
Dat fan art:
Toradora 😃
Mellesleg én is minden fajtát megnézek, néhány unalmasabb de azokat is befejezem. Általában amit ajánlanak azokat mind megnézem, pl mint most a toradora 😃
noNameFPS: Most néztem meg az első részét és egyből a Gulity Crown jutott eszembe és habár nem leszólni akarom de 2010-ben hogy lett volna már ilyen technológia? 😆 de ez csak kukacoskodás, jónak néz ki de már csak később folytatom majd este lehet nézek még 1-2 részt.
És így én is megyek, elteszem magam holnapra... akarom mondani későbbre, jó éjt!
A "Nyál Művész Online"-ra és a Shingeki no Kyojin-ra visszatérve, te láttad már a Fullmetal Alchemist-et (mindig külön írom a fullmetal-t 😜 ) ? ott is ilyesmi a fel állás. Nem leszólni akarom mert nagy kedvencem, jól lehetett rajta izgulni, stb.
De ha itt tartunk mi a véleményed a Shounen animékről?
Valaki tud mondani hasonló animét mint az SNK, vagy valami horrort? (gondolok itt megrázó jelenetekre, vagy olyan atmoszférára amitől fel áll a szőr az ember hátán stb. csak ne legyen túl sok mert lusta vagyok 😜)
Amúgy a Nyál Művész Onlineról annyit hogy annál nem csináltak rosszabb animét az évtizedben... a Shingeki-t sem szeretem de az legalább nem minden tekintetben bukott.
A Psycho-Pass is csak azért nincs vége mert új dolgokat találnak ki, mint példáu a mi lett vola, ha.. Re-START, és a folytatás még hátra van, de ez sem biztos hogy tartja majd a színvonalat. (Itt viszont van értelme a folytatásnak csak hát sok komoly anime már az első évadban kimerül... ugyan a Kiddy Grade nem a legnagyobbak közé tartozik de jó és a folytatásnak szánt Kidd Girl-and elszúrta az egészet amit az első évad felépített, pedig először komolyra akarták csak aztán... nem erre volt igény :/)
xoki: Unalmas lenne ha mindenki szeretné és még a csapból is ez folyna nem? 😃 ilyen szemszögből érthető 😀
Ja nem mégsem rájöttem, egyszerű story amit a hülye gyerek is megért, nagy csöcsök, 4-5 részig elhúzúdó a végén úgy is a jó győz harcok, mi más kéne még?!
Ano hana
Angel Beats
Tasogare Otome x Amnesia
Most ezek ugranak be amik rövidek. Jó szerelmi szálal és drámával vegyítve. Ha netán láttad ezeket szólj és írok mást 😃
itt van egy csomó anim sorrendben vannak feliratosak is 😀
Spoiler!
1.
2.
3.
norbli01: igazából nálam is ez a baj. Lényegében annyi anime érdekel meg tetszik hogy mind elkezdem aztán ha valameliyk jobban bejön akkor az előző félbemarad :S + vannak azok amelyeknél hetente jön új rész... szóval nem nem az a hozzállást, inkább "jajj csak több részt ne hogy ne érjem be" hozzáállás 😃
wwwshark: nem ismerek sokat de ami a listámon van kb ebben a kategóriában az:
school days, inuyasha, shakugan no shana, nana, clannad - nem tudom melyik milyen hosszú, de hátha valamelyik megtetszik.