Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
én eddig azt nem értem, hogy először csökkenteni kell az órajeleket, hogy emelhessem.... vagy én értelmezem rosszul
Nem, nem kell csökkenteni!..Neked "Feka" procid van, szal elég emelni a szorzót s a feszt! 😉
14-es CPU szorzó esetében, és 200-as FSB esetében a magonkénti órajel 14x200=2800 MHz lesz, javítsatok ki nem jól írtam, ez akkor van kell így állítani ha szorzózáras a procid, ha szorzózár mentes a procid, akkor nem tudom 😆, de elvileg BE-s procikat könnyebb
köszi, olvasom lelkesen 😃
Elég hosszú de megéri elolvasni!
na de télleg ha már így benne vagyunk, segítesz húzni? csak hogy megtanuljam hogyan kell, és ha meglesz a hűtő, akkor már tudnám 😀
Ezt olvasd el s választ kapsz minden kérdésedre s még tanulsz is! 😉
[LINK]
WÁHHÁÁÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ királyság😀
valamit még kell csinálnom vele? vagy ha így működik akkor ne bántsam? de azért majd ha meglesz a hűtés, jó lenne húzni az órajelen, tudsz benne segíteni? elmagyarázni hogy kell😀
Osynho és Feki1991 külön köszönet a segítségért
Ha stabil akkor nem kell semmit csinálni vele! 😉..csak szólj s segítek! 😎
valamit még kell csinálnom vele? vagy ha így működik akkor ne bántsam? de azért majd ha meglesz a hűtés, jó lenne húzni az órajelen, tudsz benne segíteni? elmagyarázni hogy kell😀
Osynho és Feki1991 külön köszönet a segítségért
HALLOD, updateoltam a biost, így engedi h csak 1 magot nyissak ki, ÉS VÉGIG BÍRTA ÍGY AZ INTEL BURN TESTET, SEMMI GOND NEM VOLT, ezek szerint 3 magos a procim?
Igen, ezekszerint 3! 😎
köszi, megpróbálom ezt az asus update-t, mi lenne velem nélkületek 😃
Mondjuk Nekem nem tetszik hogy az OP rendszerből tudod befolyásolni a BIOS-t!..de hát ez van, nem Én fejlesztem az alaplapokat 😆
Még mindig 2 magos lenne a procid! 😆 😂
hát hogy is mondjam, kb. másfél percet bír Intel burn alatt, és ha nem is pont azért áll le, de télleg rohadt meleg a cucc olyankor, szal tervezem hogy veszek majd hűtőt, pláne ha húzni is akarom majd a procit, de olyan jó lenne ha működne 4 magosan 😀
am. úgy ahogy lebírtam fordítani a szöveget, Usb-ről engedi a bios frissítést? és a legújabb biost szedjem le? és valaki csinálta már így?😃
Ha nagyon egyszerű megoldást akarsz, akkor elég ha lehúzod az Asus Update nevű progit (rajta van az alaplapi CD-den is!), s rajta keresztül lehúzod a legújabb BIOS-t s OP rendszeren belül felteszi! 😉
de az EZFlash sem sokkal bonyolultabb!..csak ne menjen el az áram! 😎
am. úgy ahogy lebírtam fordítani a szöveget, Usb-ről engedi a bios frissítést? és a legújabb biost szedjem le? és valaki csinálta már így?😃
EZ Flash 2 is a user-friendly BIOS update utility. Simply launch this tool and update BIOS from a USB flash disk before entering the OS. You can update your BIOS only in a few clicks without preparing an additional floppy diskette or using an OS-based flash utility.
[url]http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=o4PDbHmAktEj6ez2&content=overview[/url]
Viszont, ha elhasal egyből az IBT, az nem túlmelegedés sztem. Egy jobb hűtő 2 magra se árt, szóval megéri befektetni.
amúgy még esélyes hogy nincs baja a magoknak csak szar a hűtés meg a fesz? mert így hogy esélyt éreztem egy 4 magos procira, nem akarnék lemondani róla 😃
nekem így néz ki
de most sajna el kell mennem, köszi a segítséget, ha van tippetek, nyugodtan írjatok, köszi még1x
Nem olvastam vissza, ezért a kérdés: túl van hajtva a procid? Vagy valami titkos cselt elkövettél ellene a biosban, oprendszerben, valami segédprogrammal, feszkóemeléssel stb?
Olyankor zavar támadhat az erőben.
de most sajna el kell mennem, köszi a segítséget, ha van tippetek, nyugodtan írjatok, köszi még1x
[LINK]
Osynho: Gondolom onnan hogy megfogta a hűtőbordát! 😉
Ez az everest trial verzió, ezért nem írja. Van más progi is erre, pl coretemp, ez a videt is írja elvileg.
melyik a cpu hője?
de szerintem nálam az a baj, hogy a +2 mag már eleve megnehezíti a gyári hűtő dolgát, és mivel még feszt. is emeltem, sztem méghamarabb felmelegedett, hát az intel burn alatt szószerint burn volt mert sütött a hűtőborda, sztem csak letilt a gép mert nem bírja lehűteni a procit a gyári hűtő, crysis warhead közben sincs semmi baj, épphogy langyos, és tkéletesen működik, sztem a hűtés, de nem vagyok szakértő sajna
Mennyi a proci vid-je? Bios, oder cpu-z mutatja. Ha ez megvan és nem stabil 4 maggal, akkor emeld a feszt. Ezt addig kell játszani, amíg nem stabil/ amíg hűteni tudod. Ennyi. Persze, ha hibás 1 mag, akkor nincs mit tenni. A gyári amd hűtőt nem ismerem, de CM TX2-vel simán hűtöm az én húzott B45-ömet. 0,3-0,5V-ot még véletlenül se emelj rajta! (tizedesjegyek helye nemmmindegy..😂😉
nem találtam ilyen vid adatot, feszt pedig ugye a cpu over voltage-nál kell? mert ott ezek a lehetőségek vannak: -auto (ezen van alapból)
-normal
-50 mv
-100 mv
-150 mv
szerinted ?
VOlt egyszer egy ATI kártyám annak a driver control panelében tudtam húzni de most nvdiám van is azt nem tudom...A másik pedig hogy ha BIOS-ban lehet procit húzni akkor azt hol mer ott nem találtam semmit se :S
de szerintem nálam az a baj, hogy a +2 mag már eleve megnehezíti a gyári hűtő dolgát, és mivel még feszt. is emeltem, sztem méghamarabb felmelegedett, hát az intel burn alatt szószerint burn volt mert sütött a hűtőborda, sztem csak letilt a gép mert nem bírja lehűteni a procit a gyári hűtő, crysis warhead közben sincs semmi baj, épphogy langyos, és tkéletesen működik, sztem a hűtés, de nem vagyok szakértő sajna
Mennyi a proci vid-je? Bios, oder cpu-z mutatja. Ha ez megvan és nem stabil 4 maggal, akkor emeld a feszt. Ezt addig kell játszani, amíg nem stabil/ amíg hűteni tudod. Ennyi. Persze, ha hibás 1 mag, akkor nincs mit tenni. A gyári amd hűtőt nem ismerem, de CM TX2-vel simán hűtöm az én húzott B45-ömet. 0,3-0,5V-ot még véletlenül se emelj rajta! (tizedesjegyek helye nemmmindegy..😂😉
terhelés alatt 1.3-1.4 V az alap beállításokkal
el tudnád magyarázni, ezt hogyan tudom megtenni?😀
Bios-ban van egy ilyen menüpont CPU Voltage, és ott tudod feljebb vinni a feszültséget, a 90nm-eseknél 1.55V-ig lehet érdemes elmenni, a 65nm-eseknél 1.45V-ig a feszültséget, és nagyon vigyázz a hőmérsékletre, de én a helyedben gyári hűtővel nem nagyon próbálgatnám a feszültség emelést
Előbb gyári hűtővel kéne 3 tized voltot emelni azt a gyári hűtő még bírja aztán még lehet stabil is lesz!