Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Laci92 avatar
lehet nem ide kéne írnom de ha már a vinyók akk azt h tudom megoldani h ne álljon le a másik? értem én azt arra h pl ha netezek v valami és nincs használatban a nagyobb akk simán megáll, és ha meg akarok valamit nyitni róla akk meg kell várnom még elindul. kicsit furán írtam le remélem érthető és nem túl hülye kérdés 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk ez attól is függ, hogy mikor zörög. Pl. ha filmet nézel, akkor nem túl normális, hogy el kezd zűgni, mint egy láncfűrész. Leginkább telepítéskor és bootoláskor szokott hangosabb lenni a vinyó.
0
0
0
0
Laci92 avatar
nekem 2 hitachi vinyó van a gépemben az 500 gigás szépen halkan megy de a 1000 gigás az nekem is "zörög" és nincs semmi baja.(csak meg kell szokni) 😆
0
0
0
0
Joker avatar
mindegy akkor ezek szerint normális😊
csak idegesít ez a zörgés akkor köszi a segitséget😀
0
0
0
0
niteforce avatar
zörgés az elég tág fogalom 😃
nálam pl a samsung zakatol nagyon, a WD meg hangtalan szinte
de ez így normális a HDD-k-nél.
ott van egyrészt a motor zaja ami forgatja meg az olvasófej is mozog.
0
0
0
0
Joker avatar
szóval akkor csak a hitachi vinyók ijen zörgősek? mert apámnak a gépében samsung van és az nem zörög amikor dolgozik.😊
0
0
0
0
niteforce avatar
ez teljesen normális 😀
0
0
0
0
Joker avatar
sziasztok nekem olyan problémám van hogy kb fél éve vettem egy hitachi vinyót újonan és mindig zörög amikor dolgozik meg amikor bekapcsolom a gépet kattan eggyet a vinyó amikor felpörög pedig a hd sentinelben 100% os a kondíciója ez mitöl lehet ez a zörgés akkor?https://kepfeltoltes.hu/120207/852839185N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
apetit1989 avatar
tatos14 írta:
Sziasztok. egy olyan problémával kapcsolatban szertnék segitséget kérni, hogy amikor inditani akarom a gépet, akkor elindul, megy 2-3 másodpercet, 2 öt csipog és ujra indul,megint megy 2-3 másodpercet, megint 2 csippanás és megint ujraindul és igy tovább. Megvenném ami kell bele, de sajnos ötletem sincsen, hogy mi lehet a rossz.

Alaplap, memória, vagy vga hiba.
0
0
0
0
tatos14 avatar
Sziasztok. egy olyan problémával kapcsolatban szertnék segitséget kérni, hogy amikor inditani akarom a gépet, akkor elindul, megy 2-3 másodpercet, 2 öt csipog és ujra indul,megint megy 2-3 másodpercet, megint 2 csippanás és megint ujraindul és igy tovább. Megvenném ami kell bele, de sajnos ötletem sincsen, hogy mi lehet a rossz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok szeretnék segítséget kérni, valami nem jó a laptopommal, eddig minden játék ment rendesen mediumon megvolt 60fpd most meg ha elindítom nincs 10 fps-em programok tömkelegét probáltam nem segített semmi...
Valaki valami ötlet szétb*sz az ideg...
Windows újra rakás volt, de nem segített, egy ideig jó volt de megint baja van :S
Porosodás lehet a baja?
0
0
0
0
niteforce avatar
popec88 írta:
üdv

Tud vki olyan progit, amivel el lehet különíteni egy hdd-n a hibás sectorokat?

azt automatikusan nem használja a rendszer, de ha bad sectoros a HDD-d érdemes lementeni róla a cuccaidat.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
üdv

Tud vki olyan progit, amivel el lehet különíteni egy hdd-n a hibás sectorokat?
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy kb 1 hete újra raktam a gépem és eddig egy progi nem akar működni (a DVDVideoSoft Free Studio) és a játékok vagy el se indulnak vagy el indul de mikor rá kattintok az ikonra jönnek azok a videók meg fejlesztő videók azok olyan 1 perc késéssel indulnak el addig meg fekete képernyő! Pl a CMR 05 10 másodperc alatt a menübe voltam most meg már kell neki 1-2 perc hogy el jussak és ugyan azon a graffon most szaggat! 😕
Eddig ilyen nem volt.
Mi lehet a probléma? Rakjam újra a gépet vagy lehet, hogy a winyón meg halt pár GB?
0
0
0
0
lsklsk avatar
Behalt az OS, újratelepítés után minden klappol. Köszi a segítséget!

mathejocy írta:
lsklsk írta:
Nem sípol, minden tökéletes ,,hangon" zakatol, ahogy egyébként is tette. Lövésem nincs mi lehet ez. Igen, ettől továbbmenne, ez a fura, plusz a windows jelzésig be is tölt. utána dobja ezt ki...

3 gondod lehet:
-Oprendszer döglött.
-Winyó döglött(A boot szektor még ettől simán ép maradhatott)
-Eldobta a VGA drivert az op.
Boot közben nyomogatsd az F8-at és csökkentett módban indítsd el az opot.Eszközkezelőbe kukkants be.VGA drivert töröld le,majd restart.
Vagy ne csökkentettbe indítsd el,hanem 640*480-ba.Utánna jobb klikk az asztalon bárhová,tulajdonságoknál állítsd a felbontást 1024*768-ba.Ok,és restart.
I

popec88 írta:
Superlompos írta:
A bios beállításoknak semmi köze a HDD-hez. Tehát ha meghalna a HDD, vagy ha újrarakod a rendszert, akkor a bios beállítások megmaradnak.

Tuningoltad esetleg a gépedet?

Hát épp ezaz, hogy nem... Sőt, a ramjaim nem is 800mhz-esek eredetileg, hanem 1066-osak, de 800on ketyegnek, mert ha 1066-ra állítom őket, instabil lesz a gép, és fagyásokat meg kékhalálokat kapok "kritikus memória hiba" üzenetekkel...

Szóval nem tuningoltam semmit, és a BIOS-ban sem szoktam

szórakozni, csak akk, ha újrarakom a windowst és be kell állítani a boot-ot...

Ötletem sincs h mi lehet a baja...😕

Tipp:-Alaplapon haldoklik pár kondi.-Tápban haldoklik kondi-.Nézd meg,hogy a lapon van-e pupos vagy olyan kondi,amin a szigetelés zsugorodott. Esetleg kinyomhatja az alját is.

(Alaplapokat,VGA-kat,Tápokat javítok.Általában ez szokott lenni a probléma)
0
0
0
0
mathejocy avatar
Eszközkezelőben frissítsd a monitort.

Illesztőprogram frissítése.Vagy töröld a moncsit onnan.
0
0
0
0
mathejocy avatar
MET4L írta:
Fel

Szerk: Elvileg bírnia kéne az 1280x1024et is

Gyakorlatilag viszont úgy tűnik,hogy nem.A frekit még azért próbáld meg 60Hz-re állítani.
0
0
0
0
niteforce avatar
VGA-drivert felraktad? 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
egyszer volt nekem is hogy a boot sector döglött volt. szerencsére 2 vinyóm van, így a másikra fel tudtam tenni a rendszert, és a western digital által kiadott progival vissza tudtam állítani. Gondolom nem csak a WD-nek van ilyen progija.
0
0
0
0
mathejocy avatar
lsklsk írta:
Nem sípol, minden tökéletes ,,hangon" zakatol, ahogy egyébként is tette. Lövésem nincs mi lehet ez. Igen, ettől továbbmenne, ez a fura, plusz a windows jelzésig be is tölt. utána dobja ezt ki...

3 gondod lehet:
-Oprendszer döglött.
-Winyó döglött(A boot szektor még ettől simán ép maradhatott)
-Eldobta a VGA drivert az op.
Boot közben nyomogatsd az F8-at és csökkentett módban indítsd el az opot.Eszközkezelőbe kukkants be.VGA drivert töröld le,majd restart.
Vagy ne csökkentettbe indítsd el,hanem 640*480-ba.Utánna jobb klikk az asztalon bárhová,tulajdonságoknál állítsd a felbontást 1024*768-ba.Ok,és restart.
I

popec88 írta:
Superlompos írta:
A bios beállításoknak semmi köze a HDD-hez. Tehát ha meghalna a HDD, vagy ha újrarakod a rendszert, akkor a bios beállítások megmaradnak.

Hát épp ezaz, hogy nem... Sőt, a ramjaim nem is 800mhz-esek eredetileg, hanem 1066-osak, de 800on ketyegnek, mert ha 1066-ra állítom őket, instabil lesz a gép, és fagyásokat meg kékhalálokat kapok "kritikus memória hiba" üzenetekkel...

Szóval nem tuningoltam semmit, és a BIOS-ban sem szoktam

szórakozni, csak akk, ha újrarakom a windowst és be kell állítani a boot-ot...

Tipp:-Alaplapon haldoklik pár kondi.-Tápban haldoklik kondi-.Nézd meg,hogy a lapon van-e pupos vagy olyan kondi,amin a szigetelés zsugorodott. Esetleg kinyomhatja az alját is.

(Alaplapokat,VGA-kat,Tápokat javítok.Általában ez szokott lenni a probléma)
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Superlompos írta:

Szóval nem tuningoltam semmit, és a BIOS-ban sem szoktam szórakozni, csak akk, ha újrarakom a windowst és be kell állítani a boot-ot...

0
0
0
0
NTSC Jani avatar

0
0
0
0
tihi1988 avatar
Sziasztok!

Volna egy NAGY problémám, please HELP ha tudtok, mert mostmár baltával fogok nekiálni, és azzal bontom szét a gépemet...

Szóval kb 3-4 naponta úgy megfagy a gép, hogy semmit nem lehet csinálni, teljesen függetlenül attól, hogy épp mit csinálok rajta (netezek, megnyitok egy mappát, stb...). Semmire sem reagált, teljes halál.
Mikor pedig újraindul, akkor mintha resettelt volna az alaplap, minden visszaáll alap beállításra. CPU-venti nem beállított fordulaton forog, hanem visszaáll max-ra, bekapcsol a floppy meghajtó(?), bekapcsol az asus express gate is, stb...

Ez mitől lehet? Tuti nem szoftver hiba, mert ugyanezt megcsinálta az összes opr.-en, ami eddig fönt volt: Win7 32bit, Win7 32bit SP1, Win7 64bit, Win7 64bit SP1...

Van akinek valami ötlete?

Azt még hozzátenném, h a hdd-m (160gb-os) szektorhibás, van rajta 24rossz szektor...😕 Lehet h ezért van ez? De akkor is miért áll vissza minden az alapbeállításra?

PLEASE HELP....😳
0
0
0
0
lsklsk avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem sípol a gép?

No signalt, akkor ír ki a monitor, ha nem érzékeli, hogy rá van dugva egy VGA csatlakozóra. Mondjuk ettől még tovább menne.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
lsklsk írta:
Volt, de csak a videókárty és az is gyárilag,mert OC.Egyébként hozzá se nyúlta, elég az a 4x2,8ghz- Szétszedtem, kifújkáltam, legpuhább ecsettel kiecseteltem, illesztésekre ügyeltem, összeraktam és ugyanez.

maga a bios cucca az bejon?
be tudsz lepni a biosba?
0
0
0
0
lsklsk avatar
Volt, de csak a videókárty és az is gyárilag,mert OC.Egyébként hozzá se nyúlta, elég az a 4x2,8ghz- Szétszedtem, kifújkáltam, legpuhább ecsettel kiecseteltem, illesztésekre ügyeltem, összeraktam és ugyanez.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
lsklsk írta:
Sziasztok! A következő lenne a problémám. Két-három napja a gépem csak úgy fogta magát és kikapcsolt. Most itt ülök és nem tudom mit tegyek, a probléma a következő:
Bekapcsolom a gépet, boot és kijön,h hardver v szoftverprobléma léphetett fel. Nem tölt tovább, kiírja azt a monitor, h No Signal és ennyi. Több, mint egy éve van meg, eddig nem volt ilyen jellegű gond. Mi a véleményetek? Két napja még játszottam vele...

volt huzva?
0
0
0
0
lsklsk avatar
Sziasztok! A következő lenne a problémám. Két-három napja a gépem csak úgy fogta magát és kikapcsolt. Most itt ülök és nem tudom mit tegyek, a probléma a következő:
Bekapcsolom a gépet, boot és kijön,h hardver v szoftverprobléma léphetett fel. Nem tölt tovább, kiírja azt a monitor, h No Signal és ennyi. Több, mint egy éve van meg, eddig nem volt ilyen jellegű gond. Mi a véleményetek? Két napja még játszottam vele...
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
popec88 írta:
Sziasztok!

Lenne egy elég furcsa problémám.

Szóval az egér állndóan "felugrál" a bal felső sarokba. Tehát pl. megkarom nézni a torrenteket, odaviszem az egeret, a követkzező pillanatban meg a bal felső sarokban van. És ez sűrűn előfordul...

Van vkinek ötlete?

sajna ez az eger hibaja. velem is gyakran elofordul, hogy az eger csak ugy fogja magat es elugrik az egyik sarokba. sajna az optikai egerek ilyenek. esetleg megprobalhatsz rajta javitani azzal, hogy olyan egeralatetet hasznalsz, ami egy szinu.
ha ez sem segit, akkor a mondas szerint: olcso egernek hig a leve...

a 10k HUF-os egerek biztosan nem csinalnak ilyet 😉
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Sziasztok!

Lenne egy elég furcsa problémám.

Szóval az egér állndóan "felugrál" a bal felső sarokba. Tehát pl. megkarom nézni a torrenteket, odaviszem az egeret, a követkzező pillanatban meg a bal felső sarokban van. És ez sűrűn előfordul...

Van vkinek ötlete?
0
0
0
0
Csatesz avatar
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Ma át flaheltem az Asus írómat, minden rendben volt, az írásos elindult szépen a Gears of War 3at írtam volna, 74%-nál hiba üzenet! Valami olyasmi h hiba történt a fájl olvasásánál! Ez most mit jelent? Szar az iso fáj ( abgx-el át patcheltem ahogy kell! ) Vagy mi?
0
0
0
0
gatya123 avatar
kösz, fizukor ez lessz az elsö😀
0
0
0
0
niteforce avatar
100%
nekem is elég, még többet is fogyaszt az enyém.
0
0
0
0
gatya123 avatar
és ez már tuti elég lenne neki?
0
0
0
0
niteforce avatar
[url]http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=Chieftec+iarena+500W&x=0&y=0&min=&max=[/url]
vagy az amit superlompos ajánlott
mindegyik jó választás
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Chieftec CTG 400W, vagy FSP Hexa 400W.
0
0
0
0
gatya123 avatar
40euro mondjuk, az ojan 12ezer ft
0
0
0
0
niteforce avatar
Chieftec, FSP ezek olcsóbbak, de minőségiek.
mennyid lenne rá?
0
0
0
0
gatya123 avatar
akkor milyen tápot ajánlotok?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak nem mindegy a táp minősége. Pl. ha van egy codegen 1000W-os tápod, akkor nem érdemes rákötni egy gtx 480 three sli-t, mert nagyon rossz hatásfoka van annak a tápnak. Tehát abból az 1000W-ból jó ha lead 500-at. Akkor aztán nézhetünk, mint Rozi a moziban.
0
0
0
0
niteforce avatar
gatya123 írta:
niteforce írta:
az a táp a gond szerintem

500W nem elég neki?? látom neked hasonló configod van 400-as táppal

igen, csak az enyém minőségi táp a tied meg egy vacak. Tiednek is elég lenne egy olyan 400-as mint az enyém.
az a táp közel nem tud leadni annyit mint amennyi rá van írva. És a feszültségértékek sem stabilak.
0
0
0
0
gatya123 avatar
niteforce írta:

500W nem elég neki?? látom neked hasonló configod van 400-as táppal
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az alkatrészek hamar kihűlnek. Bár ha meg tudod fogni, akkor nem lehetnek 60 foknál melegebbek.

A tápodról még nem hallottam semmit se.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
gatya123 avatar
Superlompos írta:
Általában, akkor történik ilyen, ha túlmelegszik valami (VGA, proci), vagy a tápegység haldoklik.

lekaptam az oldalát, persze átvoltak melegedve a dolgok de semmi nem volt tüzforró. amúgy az egész gép 1-2hónapos, nemkéneh problémázzon
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Általában, akkor történik ilyen, ha túlmelegszik valami (VGA, proci), vagy a tápegység haldoklik.
0
0
0
0
niteforce avatar
az lehet, vagy táp gond.
látom egy Logic tápegységed van, ami elég vacak. szerintem nagyon sürgősen cseréld le. Többet ér annál a géped, hogy egy ilyen veszélyes hulladék kinyírja.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció