Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok, milyen progival, vagy hogy tudom húzni a VGA-mat? hát ez így nem működhet hogy tök utolsó vagyok 3DMark-on 😆
RivaTuner..a legjobban BIOS átírással tudsz OC-zni, igaz az oltári veszélyes a VGA-ra s a lapra nézve is ha "rossz" kezekbe kerül!
akkor marad a RivaTuner 😆
és ezzel hogy bírok az órajelen húzni? mert találtam egy leírást: Main \ Driver settings \ Customize \ System settings (1.ikon ) \ Overclocking
de nekem nincs a Driver settingsnél costumize gomb, ilyenkor mit kell csinálni?
Sziasztok, milyen progival, vagy hogy tudom húzni a VGA-mat? hát ez így nem működhet hogy tök utolsó vagyok 3DMark-on 😆
RivaTuner..a legjobban BIOS átírással tudsz OC-zni, igaz az oltári veszélyes a VGA-ra s a lapra nézve is ha "rossz" kezekbe kerül!
2.7GHZ-ról hogy lehetne 4GHZ-ra húzni a processzort? vagy esetleg 3.5GHz-ra ? aki segítene nekem az írjon PM-t.. pls😃
Hát már talán egy cooler master TX3 lehet elég lenne! Ha érdekel valami részletes leírás a logout.hu fórumán általában találsz!
Eddig csak FSB-t allitottam es azzal huztam a procit, a RAM-oknal pedig nem valtoztattam sem idozitest, sem feszultseget eddig. Eddig csak lefele vittem a RAM-ok gyorsasagat FSB novelese utan, 1066 MHz ala....de ugy sem volt stabil allandoan...ebbol gondoltam, h talan mast is kellene allitanom a RAM-mok eseteben, pl. a feszultseget.
Jelenleg, IGEN, 800Mhz-en mennek a RAM-mok, OC-nelkul...de talan az este sikerul vmi most mar ! 😉
800mhz 1.8V és 3-3-3-8? 😲 Ezt mégis hogy? 😊
ugy hogy nem 1.8v-on és ugy hogy időzítésbe a legjobb ha tetszik ha nem ha elfogadod ha nem. vagy uram ön mégis mit gondol?😀
CPU-Z ezt irja timings table-ben: JEDEC 1-voltage: 1.8 Frequency 270 Mhz JEDEC2-1.8 F. 400 Mhz JEDEC3-2.1 F. 533Mhz...neked ez mit mond Oshyno ???
En ehhez a fesz-allitgatashoz meg nem igazan ertek 1enlore...😊
ajánlom a 3-3-3-8 at és az 5-5-5-15 öt
En ehhez a fesz-allitgatashoz meg nem igazan ertek 1enlore...😊
mielőtt tuningolnál asusról szedd le a legfrissebb biost. nekem sima p5q pro volt nekem a procit meg a ramot nagyon lehetett húzni. hedzsoo el ne felejtsd hogyha ramot up-olsz feszültséget is tolj neki de csak mértékkel. pci ba meg ha a vga nak is adsz akkor ***ántosan lehet overből atit tolni.
procit meg én inkább csak epu 6 engineből csinálnám. jah meg adhatok tök jó tuning időzítéseket a ramhoz ha kell.
Koszi Quadrox !!! 😃
A BIOS-om a legfrissebb, mar beszereles utan letoltottem es felraktam ra a legujabbat ! 😉
Procival nem nagyon van gondom OC-teren, RAm-mokkal viszont meg nem sokat foglalkoztam, de most ezekkel kene, mert eddig "rosszalkodtak"...talan az volt a baj, h feszultseget nem emeltem eddig nekik ???? 😊
Lecci, igen, adj mar par tippet a RAM-idozeteshez, + a RAM-feszultseghez, ha lehet, thx ! 😉
procit meg én inkább csak epu 6 engineből csinálnám. jah meg adhatok tök jó tuning időzítéseket a ramhoz ha kell.
RAM-jaim nem nagyon szeretik a tuningot, DDR2 Corsair Dominator-ok ( 1066Mhz-esek) , de szerintem csak en vok hulye hozza.
Vki lecci segitsen mar, h DUAL-Channel-nel, 4X2Gb RAM-nal, mennyire es hogy lehet, h erdemes tuningolni ???
Elore is THX a valasz(oka)t ! 😉
Ja, az alaplapom ASUS P5Q Pro Turbo es lazan tamogatja akar az 1200 Mhz-et is DDR2-es RAM-moknal ! ( Jo alaplap, csak eppenseggel joval bonyulultabb, mint az elozo lapom, meg nem ismertem ki, pedig rengeteg mindent lehet benne allitani a BIOS-aban, csak azt nemtom 1enlore, h mit erdemes tuningnal ! 😜 )
http://www.indavideo.hu/video/Brutalis_processzor_tuning nagyon kemény😃
pfff ez nagyon durva 😆
Sziasztok..az lenne a kérdésem hogy ASUS alaplapon egy gyári hűtésű AMD Athlon 3500+ os procid meddig és milyen progival l ehetne felhúzni?
FSB-t húzd 248ig, s a feszt pedig 1,65re állítsd, így fog futni 2,6GHzen kb 50 fokon..húzni BIOS-ból szokás! 😎
Vki lecci segitsen mar, h DUAL-Channel-nel, 4X2Gb RAM-nal, mennyire es hogy lehet, h erdemes tuningolni ??? 😊
Elore is THX a valasz(oka)t ! 😉
ezt most gúnyosan mondod?😃
szóljatok ha valamit rosszul csináltam vagy bármi😀
Nem nem, ez abszolút dicséret.
szóljatok ha valamit rosszul csináltam vagy bármi😀
most a jó nem? a DRAM frequency-t kell 2-vel szorozni vagy nem? mert az alaplapom RAM OC-s 1200 MHz-ig, tehát elvileg az nem baj ha így ketyeg, vagy rosszul tudom?😀
DCT0
DCT1 gondolom ez a 2 ram foglalat
Both
rámentem a DCT0-ra mert abban van a ram ezeket adja ki:
TRCD
TRP
TRTP
TRAS
TRC
TWR
TRRD
TWTR
TRFC0
1
2
3
itt kéne beállítani nem? mert ezekben vannak az 1234 stb. lehetőségek, de ezt hogy? :S
hoppácska, azt hittem szorozza 2-vel, mert most 400-at mutat😃 hogy tudnám 1066-ra felvinni?
auto-manual-auto overlock vagy mi-test mode
úgy engedte 210-re felvenni h manualra állítottam, aztán test mode-ra és vissza manual-ra, de most így sem engedi 220-ra, mert az lenne a jó a HT szorzónál is mert akkor 1980-on lenne és az jó
máshol meg azt írták, hogy valami PCI-t kell 100-ra fixálni, a memóriát HT8x-re állítani, és az EC-t elkezdeni emelni.... ezekből ha egyet megtaláltam a biosban
17,5 x 200 nyugodtan alapfeszen, azt mindegyik phenom bírja!
Úgy tűnik nem BE-s a procija. (persze ez még nem gond, majd tuningolja 😃 )