Mivel az AMD nem tud mást fölmutatni az FX-eken kívül (max X4 860K és APU-k), ezért muszáj 4 évig árulni az FX-et. Azt nem szeretem az AMD-ben, hogy mindig előreszaladnak. Most is hiába 8 mag, ha a mai játékok jó, ha 4-et kihasználnak. Én jobban örülök annak, hogy az i5-4460 procim 1 magon erős, mint hogy nem 8 magos. A Zen-el is ez a baj, játékok nem fogják kihasználni a 16 magot (max a Bf 5 😆😉, aztán hiába a sok mag, ha ott a gyenge 1 magos teljesítmény.
Genesis1919:
Akkor támaszd alá az állításod, mutass egy saját készítésű in-game fps tesztet játékok alatt..
Lehet GTA5, Witcher3, Project Cars, Far Cry4, R3E, Asetto Corsa, Diablo 3.
Ezek vannak meg, ezért ebből már tudsz választani.
És továbbra is áll az ajánlat. Eljössz a kék gépecskéddel, beletoljuk a Titan X-et és megnézzük ugyanazon játékok alatt, azonos beállításokkal kétszer gyorsabb-e az istenkirály inteled egy általad Faildózer procival szemben😉
Nos?
Csinálunk róla in-game fps videót és akár kézi kamerával vágatlanul is vehetem a tesztet.
E-pénisz növelése céljából, leírhatnám, hogy több AMD procim volt mint ahány Gb vram a TX-et ékesíti, és ennél 2x több Intel. Mindezek tudatában kijelenthetem, hogy voltak a világtörténelemben gyors AMD Cpu-k amik verték az aktuális Intelt, de mióta megjelent az i7 nem találják az ellenszert. Pedig igazán gyors friss Intelt csak képen láttam és olvastam róla. Számomra 870 bőven meggyőző, be sem gondolok milyenek az újak... csak rívafakadnék. 😆
Nálam is KB fél évet volt FX .
Az FX 6100 @4,6Ghz- nem bírt 2BD HD 6850-el őt váltotta a FX 8150 @4,4Ghz .
De a HD 7950-nél a minimum FPS-t keveselltem Battlafield 3 multiba.
Aztán a 8150-et cseréltem egy I5 2500K-ra és csodák csodája a Battlefield 3 multiba több FPS-em volt alapórajelen, mint az FX-el "húzva".
Aztán kapot egy "P"-s lapot az I5 és 4,5Ghz-n megtáltosodott még jobban.
Azóta nem érdekel az AMD processzor terén 😉
rambustibi78: Elsősorban, nem 3Dmark-al szoktam játszani, minimum FPS terén biztosan jobb a 870. MaxFps elhiszem és tudom, hogy nagyobb, de azon a szinten pont nem a maxfps számít. Másodsorban, 870 5 éves CPU, mégis 10 címből 7-ben jobban teljesít... Mondom mindezt úgy, hogy volt Fx(8320 UP: 4.8Ghz GHz...), ami jött, aztán gyorsan ment. 😉 Üdv : Failuser... 😂
piero86:
dobj egy linket, ahogy nálam is van a 3Dmark oldalára, ahol fel van írva az eredmény.
Generali processzora nem 2X erősebb az enyémnél, hanem még azt sem éri el 😆
Szeretem, mikor nagyot mondanak a Failboyok, mint kiderült nem a processzora volt faildózer, hanem a felhasználó a failuser 😃
FXnél az a 220W-os TDP nem tetszik. A 8350 125W-os TDP-je barátságosabb.
Intelnél meg természetesen az ára nem tetszik 😆
Árukeresőben specifikációknál azért írnak érdekes dolgokat.
"Élvezze a stabil, sima teljesítményt lenyűgöző energiahatékonysággal a 32 nm-es technológiának köszönhetően"
Lefuttatnám én is a tesztet, de nekem azt írná ki a gép, hogy menj el inkább krumplit kapálni.
MaTpr0F:
"mezei" i7-et fogja az FX-m.
Mint mondtam, lehet jönni és megnézzük mit mutat a "mezei" i7+Titan X és mit mutat a "lefikázott" FX9590+Titan X.
Nem kell ezt túlragozni.. 😉
Genesis1919:
""rambustibi78: Vegyél egy Intelt letörik a mosolyod... 😉 Volt Fx procim, azóta hívom Faildózernek... i7 870 2x gyorsabb mint a húzott 8320 !!! 😂 A te gyárilag tuningolt Faildózered sem ér többet. Add kölcsön a TitanX-et fogadjunk nálam jobban teljesít ! Címet adjak ? 😀"""
Most rakott fel egy eredményt PH-ra egy fórumozó a 870-es szerinted 2X gyorsabb processzorodról. Physics score-t kell nézned 😆😂
Kérlek mutasd meg hol gyorsabb 2X?
[LINK]
Saját eredményem:
[LINK]
Ó én nem vettem, a diagnózist hosszas megfigyelés alapján állítottam fel.
Nem szükséges az FX-edet a s2011-es intelekhez hasonlítani, mikor egy "mezei" i7 (1150-1155) feltörli vele a padlót játékok alatt (mivel javarészt azzal példálódzol), és az viszont pont annyiba kerül mint az űber FX. Gondolom azokhoz azért nem méred, mert ott már nem annyira nagy ár-érték bajnok.
Vagy ha high-end i7-hez hasonlítod akkor ne játéktesztekkel gyere, hanem mint munkaállomás (amire a s2011 való). Ott meg szintén el fog vérezni az Intel ellen.
Nyilván lehet hasonlítani a Toyota cororlla-t egy Volvo kamionhoz, hogy kevesebbe kerül és ugyan annyit tud végsebességben, csak amikor el kell húzni egy 5 tonnás pótkocsit akkor kijön a differencia.
Egyes embereknek mennyi idejük van, tényleg nincs jobb dolgotok mint itt ilyen hülyeségeken vitatkozni? Akinek van pénze Intelre és azt szereti vegye azt, aki meg FX-et szeret vegye azt, nem hinném, hogy ez a kérdés bonyolultabb lenne ennél 😆
MaTpr0F:
Ha ilyeneket okoz nálad, akkor neked tényleg nem való a TX. 😆
Genesis1919:
Nem kell i7 köszi. -10fps-el kevesebbet hajt az FX-em játékok alatt, mint a csúcs 300k-s 5960X.
Tudom, ilyen "kék" fejjel gondolva lehetetlen és a tesztvideóim is kamuk 😃
Gyere el hozzám és megmutatom az FX+TX párost. Hozhatod a gépedet, utána átrakjuk a TX-et.
De csak egy feltétellel, hogy mindegyikről csinálok in-game fps tesztet és összehasonlításként feldobjuk világhálóra a videót 😉
Nos?
rambustibi78: Vegyél egy Intelt letörik a mosolyod... ;) Volt Fx procim, azóta hívom Faildózernek... i7 870 2x gyorsabb mint a húzott 8320 !!! :? A te gyárilag tuningolt Faildózered sem ér többet. Add kölcsön a TitanX-et fogadjunk nálam jobban teljesít ! Címet adjak ? :)
Don_Giovanni: Írtál egy regényt, de, hogy miről te sem tudod... 😆
Kezdjük ott, az Amd fx 8xxx szériája nem 8 magos, 4 mag, 8 programszál...
Lehetnek akármilyen komponensek a gépedben a játékok gyorsaságát a CPU + GPU határozza meg.
Pl SSD társaságában nem lesz gyorsabb egy játék, max hamarabb betölt, Ramtól sem lesz lényegi változás max 2-3 fps. Vehetsz ROG (RondaOcsmányGiccses) lapot azon kívül hogy szép piros szart sem ér. 1500w-os táptól sem lesz gyorsabb egy játék, sőt 60k+ háztól sem. 80G oldalgyorsulásra képes lézer egértő is csak az egód nő jobban nem fogsz játszani... 😂Nagy felbontáson, fullHD és felette az elsődleges szempont a GPU. Lehet akármilyen tényleges 8 magos Intel Cpu-d ha gyenge a Gpu. Majdnem ugyanez igaz a CPU-ra, minden számítást az végez, Gpu rendel, hiába van jó Cpu ha gyenge a Gpu. Fx alkalmatlan csúcskategóriás, esetleg CF vagy Sli rendszer alá, aki mást mond gondolja újra. 😊
Nem vágom fel az ereimet...én még mindig azt mondom hogy ez gépfüggő ssd, ram stb...nem csak proci +VGA...ettől függetleneül nem rossz az amd...de még mindig több szol intel bácsi mellett....plusz nagy valószínűséggel amit más is írta hogy bizony ez csak egy vagy két játék...
Valójában én úgy látom, hogy ez az egész játékfüggő láttam én már olyant ahol a Pentium veri az I3 Core 2 Q. és a többi ilyen lényegesen erősebbnek tartott CPU-t
A másik, hogy az fx-nél újabb A10-et megsaem említettük
Az FX ugyan jóval olcsóbb, de hátulütője az elavultabb gyártás technológia, amiből következik a 200+os fogyasztás és a nagy hőtermelés. Nem árt ezeket is figyelembe venni.
Bár szerintem az erősebb FX-ek sem annyira olcsók.
A 4.7Ghz is marha sok szerintem.
Így ezt a hűtőt néztem ki
Spoiler!
Árilag kb ennnyire gondoltam 😃
Erről véleményt szeretnék kérni tőletek 😃 !
Fx-8350 50k + egy hozzá való lap 23k meg ha ennyin akarod járatni mint a tesztben 13k használtan egy hütés hozzá ez 86 ezer.
i5 4440 50k + egy lap hozzá 15k kb ez 65 ezer és itt nem kell hütés.
Fogyasztás mer ugye ez elég fontos azért ma hd 7970 ge mellet voltak ezek az értékek PH-s teszt
fx 8350 ref: idle:60w filmlejátszás közben:106w cinebench:190w Grid2:345w tuning mellet idle:79w cinebench:311w
i5 4440 idle:45w filmlejátszás közben:86w cinebench:104 Grid2:284
Akkor támaszd alá az állításod, mutass egy saját készítésű in-game fps tesztet játékok alatt..
Lehet GTA5, Witcher3, Project Cars, Far Cry4, R3E, Asetto Corsa, Diablo 3.
Ezek vannak meg, ezért ebből már tudsz választani.
És továbbra is áll az ajánlat. Eljössz a kék gépecskéddel, beletoljuk a Titan X-et és megnézzük ugyanazon játékok alatt, azonos beállításokkal kétszer gyorsabb-e az istenkirály inteled egy általad Faildózer procival szemben😉
Nos?
Csinálunk róla in-game fps videót és akár kézi kamerával vágatlanul is vehetem a tesztet.
Pl: (nehogy sírva fakadj...)
FX-el:
i74790k:
Köszi a segítséget 😀
Genesis1919
Jaja mi nemigen értünk hozzá.... egyszerűen elfogultak vagyunk 😀 😊 😂
Az FX 6100 @4,6Ghz- nem bírt 2BD HD 6850-el őt váltotta a FX 8150 @4,4Ghz .
De a HD 7950-nél a minimum FPS-t keveselltem Battlafield 3 multiba.
Aztán a 8150-et cseréltem egy I5 2500K-ra és csodák csodája a Battlefield 3 multiba több FPS-em volt alapórajelen, mint az FX-el "húzva".
Aztán kapot egy "P"-s lapot az I5 és 4,5Ghz-n megtáltosodott még jobban.
Azóta nem érdekel az AMD processzor terén 😉
Szép eredmény. 😉
Van olyan, amikor a system scan hibázik az elején. Ezért lehetnek fals értékek.
alap minden: [LINK]
kis tuning: [LINK]
HT off, alap: [LINK]
azt ne kérdezd miért 800Mhz-et ír? 😆
Ez nem alap volt, mert ott van: "Maximum turbo core clock 4 398 MHz"
Szóval valamit nem állítottál be rendesen az alaplapon. 😉
[LINK]
dobj egy linket, ahogy nálam is van a 3Dmark oldalára, ahol fel van írva az eredmény.
Generali processzora nem 2X erősebb az enyémnél, hanem még azt sem éri el 😆
Szeretem, mikor nagyot mondanak a Failboyok, mint kiderült nem a processzora volt faildózer, hanem a felhasználó a failuser 😃
FXnél az a 220W-os TDP nem tetszik. A 8350 125W-os TDP-je barátságosabb.
Intelnél meg természetesen az ára nem tetszik 😆
Árukeresőben specifikációknál azért írnak érdekes dolgokat.
"Élvezze a stabil, sima teljesítményt lenyűgöző energiahatékonysággal a 32 nm-es technológiának köszönhetően"
Lefuttatnám én is a tesztet, de nekem azt írná ki a gép, hogy menj el inkább krumplit kapálni.
HT off:
Semmi tuning, se Turbo mód...
"mezei" i7-et fogja az FX-m.
Mint mondtam, lehet jönni és megnézzük mit mutat a "mezei" i7+Titan X és mit mutat a "lefikázott" FX9590+Titan X.
Nem kell ezt túlragozni.. 😉
Genesis1919:
""rambustibi78: Vegyél egy Intelt letörik a mosolyod... 😉 Volt Fx procim, azóta hívom Faildózernek... i7 870 2x gyorsabb mint a húzott 8320 !!! 😂 A te gyárilag tuningolt Faildózered sem ér többet. Add kölcsön a TitanX-et fogadjunk nálam jobban teljesít ! Címet adjak ? 😀"""
Most rakott fel egy eredményt PH-ra egy fórumozó a 870-es szerinted 2X gyorsabb processzorodról. Physics score-t kell nézned 😆😂
Kérlek mutasd meg hol gyorsabb 2X?
[LINK]
Saját eredményem:
[LINK]
Ó én nem vettem, a diagnózist hosszas megfigyelés alapján állítottam fel.
Nem szükséges az FX-edet a s2011-es intelekhez hasonlítani, mikor egy "mezei" i7 (1150-1155) feltörli vele a padlót játékok alatt (mivel javarészt azzal példálódzol), és az viszont pont annyiba kerül mint az űber FX. Gondolom azokhoz azért nem méred, mert ott már nem annyira nagy ár-érték bajnok.
Vagy ha high-end i7-hez hasonlítod akkor ne játéktesztekkel gyere, hanem mint munkaállomás (amire a s2011 való). Ott meg szintén el fog vérezni az Intel ellen.
Nyilván lehet hasonlítani a Toyota cororlla-t egy Volvo kamionhoz, hogy kevesebbe kerül és ugyan annyit tud végsebességben, csak amikor el kell húzni egy 5 tonnás pótkocsit akkor kijön a differencia.
Míg én bőven elvagyok a GTX 750 TI-vel 😜
Össze lehet, és ahol a Titan X kezd éledni, ott az árából összerakott gépedben a 980 kezd kifingani.
Ha ilyeneket okoz nálad, akkor neked tényleg nem való a TX. 😆
Genesis1919:
Nem kell i7 köszi. -10fps-el kevesebbet hajt az FX-em játékok alatt, mint a csúcs 300k-s 5960X.
Tudom, ilyen "kék" fejjel gondolva lehetetlen és a tesztvideóim is kamuk 😃
Gyere el hozzám és megmutatom az FX+TX párost. Hozhatod a gépedet, utána átrakjuk a TX-et.
De csak egy feltétellel, hogy mindegyikről csinálok in-game fps tesztet és összehasonlításként feldobjuk világhálóra a videót 😉
Nos?
+1
😂😆
18mag+HT 😲 7007 Dollár 😃 😃 😂
Ilyen oltári nagy baromságot régen olvastam. Megmosolyogtattál 😂
BGA-s Core i7....
😃
Kezdjük ott, az Amd fx 8xxx szériája nem 8 magos, 4 mag, 8 programszál...
Lehetnek akármilyen komponensek a gépedben a játékok gyorsaságát a CPU + GPU határozza meg.
Pl SSD társaságában nem lesz gyorsabb egy játék, max hamarabb betölt, Ramtól sem lesz lényegi változás max 2-3 fps. Vehetsz ROG (RondaOcsmányGiccses) lapot azon kívül hogy szép piros szart sem ér. 1500w-os táptól sem lesz gyorsabb egy játék, sőt 60k+ háztól sem. 80G oldalgyorsulásra képes lézer egértő is csak az egód nő jobban nem fogsz játszani... 😂Nagy felbontáson, fullHD és felette az elsődleges szempont a GPU. Lehet akármilyen tényleges 8 magos Intel Cpu-d ha gyenge a Gpu. Majdnem ugyanez igaz a CPU-ra, minden számítást az végez, Gpu rendel, hiába van jó Cpu ha gyenge a Gpu. Fx alkalmatlan csúcskategóriás, esetleg CF vagy Sli rendszer alá, aki mást mond gondolja újra. 😊
Azt mindenféleképp.... +40% növekedés....és még hogy miben jobb, nézd meg magad is:
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-4160-vs-AMD-Athlon-II-X4-750K/2816vs1548
Nem vágom fel az ereimet...én még mindig azt mondom hogy ez gépfüggő ssd, ram stb...nem csak proci +VGA...ettől függetleneül nem rossz az amd...de még mindig több szol intel bácsi mellett....plusz nagy valószínűséggel amit más is írta hogy bizony ez csak egy vagy két játék...
A köv. szempontok lennének! elsó sorban rendering (Sony Vegas) és játékok mennyit hozzna teljesítményben? egy R7 260X kártya menne alatta
A másik, hogy az fx-nél újabb A10-et megsaem említettük
fm2 már 28nm(pl ami van nekem is x4 860k)
Bár szerintem az erősebb FX-ek sem annyira olcsók.
A 4.7Ghz is marha sok szerintem.