AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kehbya avatar
Genesis: Kár belé a szó. 😢
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
rambustibi78: Nem a 3dmark pontok száma határozza meg egy játék teljesítményét. Kár ebből kiindulnod. Szimpla számok amik azon kívül, hogy az egódat növelik, szart sem érnek. Mint már írtam nem a Max Fps a mérvadó, Minimum terén jóval gyengébb az Fx. Ezen kár vitázni, ezek a tények és ha jól emlékszem már azt is leírtam, hogy van viszonyítási alapom. Volt Fx procim, igaz léggel csak 4.8Ghz-ig jutottam, de bőven elegendő volt, hogy lássam gyengébb mint a 4.4Ghz-en járatott 870... Nem kell elfogadnod a mondandómat, de ha legörgetsz láthatod, nem csak én vagyok ezen véleményen. 😉
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
"Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Az összes!!!"
0
0
0
0
Kehbya avatar
Rambustibi: Felhívnám a figyelmedet arra, hogy az a I7 2700K gyári értéken + boost kegyegett. Meghúzva, állva hagyna téged CPU score-ba.
De legyél büszke arra a +221 pontra amit eltudtál érni. (amivel megtudtad verni)

Másodsorban: Szénné húzva az nem más mint egy cinikus megjegyzés.
De kérlek, ne én magyarázzam el ezt egy, négy elemivel rendelkező egyénnek. Arra bőségesen elég volt, hogy ugorjál rá és elkezd itt osztani az észt. 😀
Ha meg egy GPU-ba szeretnél versengeni... PH-n vagy bárhol, keressed fel a 980-as kollégákat... oda vissza vernének téged pontszámokba ezen a téren... De egy 680-at ne akarj versenyeztetni egy Titan X-el legalább. 😊

lezártam!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Kehbya:
Azta milyen csodálatos a Vantage eredményed... A CPU score-d kevesebb lett, mint az fx9590 😆
Nem ártana egy "online" valid eredményt feltöltened, ahogy én is tettem: [LINK].
A Titan X nem volt szénné húzva, nagy szakértő vagy látszik 😆 Még mindig 1GPU-s teljesítmény, nem SLI!!!
Ez már "szénné" húzás gyári hűtéssel és Bios-al:
[LINK]
https://img.hwbot.org/u94473/image_id_1437039.jpg

Még az a szerencse, hogy ez AMD vs. Intel topik, nem AMD vs. Nvidia 😂
Nincs több kérdésem Bíró Úr! 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért vannak olyanok is akik azzal használják, még itt gépigényen is.
Viszont ahol van pénz jó cuccokra meg plexis házra és neonra, nem hinném, hogy a hűtőt spórolnák ki.
0
0
0
0
bassus16 avatar
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-i7-4790k-4ghz-lga1150-p235935255/#velemenyek
Mindenki mondja a gyári hűtő is bőven elég még húzni is elhet ehhez képest senkinél nem láttam még, hogy i5/i7 + gyári hűtője lenne.
Tényleg melegszik az AMD is nekem a mostani hűtőmmel fel megy 80 fokig is a melegben ez van. Nem erre tervezték ezt a hűtőt. De szerintem aki azt mondja, hogy 37-et nem ért meg ez a proci egy ilyen konfigba azzal nem tudok mit kezdeni.
Nekem csak egy bajom van az AMD-vel, hogy nagyon ingadozik az fps. Megy egyszer 180-200fps-el a BO2 megyek kicsit elfordulok és le esik 100-120-ra de akár 80-90-re is. Ebben jobb az Intel és ha nem dob ki az AMD valami értelmes procit akkor i7-et fogok venni jövőre.
Reméljük az új windows és a dx12 valamelyest megoldja a több magos processzorok kihasználtságát.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nem vagyok nagy gép szaki, egy hozzáértő akinek lenne egy kis ideje rám,(és nyugott természetű) lenne 1-2 kérdésem i7 4790k-ról
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Prohardveren már elhajtották mediterránabb éghajlatra, most itt próbálja győzködni magát arról, milyen kurva jól döntött, hogy egy 350 ezres kártya mellet elspórolta a hozzá való lap+cpu páros megvételét.
0
0
0
0
no avatar
Jajjajj Ki kapott a szakadt amd 😃 Megint 😃 Hátna van ilyen nem szégyen beismerni hogy veszített. Szerintem az én i5 3470-em jobban meghajtaná a TITAN X-et mind a FX 9590 vagy micsoda 😃 energia zabáló rendszer 😃 Nekem még ingyen se kéne túl sokat fogyaszt.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
looserking: Azzal semmi gond, hogy valaki ilyet mond, a baj ott kezdődik, hogy komolyan is gondolja. 😆 Ráadásul aki mást állít Intel b@zi + failuser... 😜
0
0
0
0
Kehbya avatar
Genesis: így már mindent értek. 😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Kehbya: Ez azért lehetséges mert nála napkollektor van. Ott ingadozik az áram, nem elég stabil...😂 fx-et ezért nem lehet jobban szénkefésre hajtani. 😆
0
0
0
0
Kehbya avatar
Tibi te csak magadat próbálod győzködni, hogy miért döntöttél jól.
Rengeteg videódba van az amit mi mondunk, hogy limites vagy mint az állat... persze hívhatod te "rejtett erőforrásnak" is akkor is limit marad..
Bencsmárkokba is limites vagy sok esetben.

De mutatom a kedvencemet.

https://prohardver.hu/dl/upc/2015-05/221623_vantage40411.jpg

Itt a sajátom...
https://kepfeltoltes.hu/150606/i72700kgtx680x2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2db GTX680 jobban pereg gyári beállításon, mint a te szénné húzott Titánod? hagyjuk már..
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
prismateech:
Ez jó! Csináljak neked olyan képet, amin leszalad a képernyőről az fx9590? 😆
In-game videót csinálj, ne humbuktu képeket..😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Videóban i7 4790k ami gyengébb, nézd a Cpu használatot, szerintem 70% fölé sem megy, a felbontás növelésével még az 50% sem éri el, magyarán GPU limit van. 5960x valóban 8 magos, 16 programszálon dolgozik, semmiféle játék nem használja ki. 😉

Amúgy felesleges YouTube videókkal dobálóznunk, eltérő a véleményünk. Soha nem fogom megérteni a hozzád hasonlóan gondolkodók érveit. Pusztán azért mert nem szól semmi érv a mondandód mellett. Túlságosan belemerültél a piros ködbe. Azzal nyugtasd magad, hogy nem vagy egyedül. De, ha tanácsolhatom vegyél egy Intelt és megvilágosodsz. 😊
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Kehbya:
Menjünk tovább.. az inteles alul volt feszelve, sőt! Talán be sem volt kapcsolva...😂
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
MaTpr0F:
Igen, a srác 1,5X annyiért rakott össze egy gépet, ami rosszabbul teljesít, mint ami olcsóbb 😆
Nem tudom milyen lehet ez az érzés, de biztos nem kellemes 😆
Ha gondolod és szereted a mazoizmust, akkor van még ilyenekből i7 4790k és i7 5820k videó is 😆
0
0
0
0
Kehbya avatar
Gondolom itt is meghúztad a rendszert.... mint a Project CARS videód alatt... 😊
Vissza olvasva mindenki megnézheti, hogy akkor is az inteles konfig "gyári" értékeken ment, csak a tied nem 😀

Itt nagyon szépen látszik a Szűk keresztmetszeted..... 1440p-be.

Itt se látok GPU Limitet...

Itt meg Pláne!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Csak erős idegzetű inteles felhasználóknak javasolt a videók megnézése, mivel ez számukra a nyugalom megzavarásához vezethet: 😆
fx9590+titan x bench:

i7 5960X+titan x bench:

😆
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
rambustibi78: Korlátolt értelmező kapacitásod végett leírom szájba rágósan... Gtx 670 lényegesen lassabb kb 4-5x mint a Titan. Ebből adódóan felesleges az összehasonlítás. Jövőre tervezem Cpu + Gpu cserét, i7 2600k + Gtx 970 személyében. Majd akkor versenyezünk és rájössz, hogy a 3x olcsóbb Gpu is gyorsabb mint az fx-el támogatott Titan. 😆

hogy rosszul esik, amiért 1,5-szer több pénzt adtál ki a semmiért

Ellenkezőleg, 2010-ben 130k volt, de a mai napig erős, gyors, időtálló, értéktartó. 5 év múlva mire lesz jó az fx, ha ma is kevés ?
Fx túlhajtva...

Lesajnált i7 870 alapórajelen...

CPU + GPU használat mindent elárul, Inteles konfig erősen Gpu limites.😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én télen szívesen használnék egy szénné húzott 9590et. Egy nagy hőcserélő külső radiátort tennék magam mellé és akkor még fűtene is a cucc mellettem. Mini raditátor 😊
(Az áram olcsóbb a gáznál azért 😊)
0
0
0
0
winrar avatar
Ezért kell i5-t venni, évekig jó és nem is fűt mint az állat.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
rambustibi78
Már nem azért de Te hányszor több pénzt adtál a titán x-ért, és kb a semmiért, a másik meg hogy a fx 9590 egy felesleges processzor, amiért érdemes még pénzt adni amd oldalon, az a fx 8320 és a fx 8350. De mindenki maga dönt mire költi a pénzét, csak akkor ne írjon másnak olyat, amit saját maga is megcsinált, csak kártya oldalon.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ezért kell Core 2 Duo-t venni 😆
Most sem ér már szart se és 10 év múlva is pont ugyanígy szart se fog érni 😆
Bár ez igaz Athlon X2-re is
0
0
0
0
Kehbya avatar
Gaboo7: +1
Csak magát próbálja győzködi, hogy miért döntött jól.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Genesis1919: Valóban megérdemli a sorsát aki dupla áron vesz egy tuningolt 8350-et 9590 néven... 😀 Most már mérséklődött az ára de még most is 1,5x drágább a 9590 mint a 8350.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Genesis:
Nem sírok, inkább a Te hozzászólásodból olvasni ki, hogy rosszul esik, amiért 1,5-szer több pénzt adtál ki a semmiért. 😃
Linkeljek saját in-game videókat koppra azonos grafikai beállításokkal intel versus fx?
Nehogy eret vágj magadon 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
rambustibi78: Nehogy rívafakadj... Lenti videóból a vak is látja, hogy az FX cpu limites. Intel mellett a gyengébb 780 több fps-t prudukál. Titán X "kicsit" erősebb mint a 970.😆 Arról gondolom nem kell külön regényt írnom, hogy az fx 9370&9590 nemmás mint egy gyárilag tuningolt 8350, van aki képes dupla árat fizetni ugyanazon termékért... Amd féle parasztvakítás, magasabb számozással a hülyének is megéri. Dettó GPU szindróma, 7970=280X=380X 😂 Egyetlen újítás R9 Fury x ami persze megint jól alulmaradt. 😆

Múltkori vitánkra visszatérve: Mégis minek csináljak videót, 4x gyengébb GPU társaságában mit bizonygassak, ha kicsit gondolkodnál rájöhetnél, hogy ugyanazon beállítások mellett jóval kevesebb FPS-t kapok... 😊

Elég nagy szégyen, hogy itt tarunk ! 😉
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ha az ember képes venni egy valamire való gépet legyen az intel vagy amd az ne hogy már utána a villanyszámláért sírjon....Ráadásul úgy csináltok mintha havi +10.000Ft-ról beszélnénk hol ott egy húzott fx maximum 1000Ft-al eszik többet ha meg ez szúrja a szemeteket akkor kössétek be.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Azenenazjo:
Nem tartunk itt...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Wonder Woman a legjobb szerintem

tucangabor: Egy 2600K csak nem eszik annyit 😆
0
0
0
0
Subaru avatar
rambustibi78
ha már itt tartunk, a Titan X megérte a +200ezret sacc 20FPS ért? 980al szemben?
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
IntelIA32: Az mi az a szuperhős ráadásul patkányemberbe. 😲
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Azenenazjó:
fx9590 78e (jelenleg)
i7 4790k 103e (jelenleg)
Mivel nincs különbség játékok alatt ezért +25 ezret sacc +5-10fps-ért? Ennyivel jobb a 4790k (nem minden játékban) mint az fx9590..
Ennyi 😃

piero86:
Nem fizetem, mert napkollektorom van..
Most ilyenkor mi van.. 😆😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Oderator: A Batman az egy szuperhős 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
rambustibi78: igaz, te kifizeted villanyszámlába... 😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
Tibi én se cserélném már le a helyedbe mer felesleges,minden fő cuccot eladni eleve bukta!
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
IntelIA32: 😃 Igaz (de mondtam a Batman az csalás 😃 )
0
0
0
0
Subaru avatar
rambustibi78
te pedig erről a 100ezres témáról nem tudsz leszállni még mindig?😃 20 szor mondta el mindenki, hogy egy i7 4790 és egy i7 5960X között játékokban nincs sok különbség
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Operator: Ha olyannal 20/30 lenne, akkor én inkább kimennék kapálni a földekre. Spoiler!
Bár azt attól függetlenül is lehet 😆
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Dani46:
Nagyon jó az FX és nem váltottam intelre, mert felesleges..+5-10fps +10 vagy 100 ezrekért.
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Igazad van, de ilyen konfigoknál nemhiszem h. 20/30 fps-ről beszélünk.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Már vagy hússzor írták, hogy nem mindegy, hogy 60/70 vagy 20/30 közt kell különbséget tenni.
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Mert lehet látni? Am. én is csak azért vettem azt amit mert ennyit akartam rákölteni. Ha többet szántam volna rá akkor intelt vettem volna.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Még mindig azt mondom intel i5-i7 be nagyon nem csalódott senki,viszont vannak itt olyanok akik favorizálták az fx mind1 melyik tagját,hogy az aztán a csúcs,azóta inteles gépe van,na akkor ez most hogy is van?
0
0
0
0
prismateech avatar
Oderator89: hagyjuk már ezt a peasant dumát, hogy nem lehet látni a különbséget 2 fps érték között.
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Ok de ilyen procival meg jobb VGA-val mindenhol van 60 kb, (Batmanről ne beszéljünk), és a srác a videókba GTX680-t rakott hozzá az meg ugye nem a f*staliga kategória.
0
0
0
0
Subaru avatar
Oderator89
az FX 8350 és a 4440 ugyanannyiba kerülnek, és igen a 60 vagy 70 FPS mindegy, de ha egy játékba nincsen 60FPS ed, hanem van 20 akkor nem mindegy, hogy 20 vagy 30 😃
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Ja csak kb 20k FT különbség van a 4690K meg a fx8350 között, ráadásul a 4440 is drágább az fx-nél.
Am. meg szerintem teljesen m1 h. 60 vagy 70 fps-el fut a játék, aki látja a különbséget az hazudik (vagy valami szuperlátása van 😃😉.
Báár szerintem az FX6300 vagy i3 is tökéletes még a játékokhoz fullHD-ba, felette meg szerintem nem sok mindenki játszik.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció