AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bassus16 avatar
Tudom, hogy elég. De én nem akarok jövőre még egyszer processzort venni. Akkor már inkább kiadok érte több pénzt és le van tudva.
0
0
0
0
no avatar
LOL Elhiszem 😃 én is 😃 Futott msi afterburner a háttérbe ? 😃 én ott mérem a kihasználtságot 😃
Szerintem fölösleges I7-4790K egy GTX +970-hez 😃 1080P-be 😃 egy I5 4460 is elégséges volna arra a feladatra 😃 😆 Sőt még egy Szandis I5 2400 is szerintem 😃 FX 6300 gta 5 alatt elég szépen leesett a Frame Rate 😃 30-28 fps-re. Vagy Crysis 3 medium-ba is képes volt limitbe ütközni R9 270 mellett!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Elhiszem.
Viszont én próbáltam a 660 oc sli-t és bőven elég volt hozzá a proci. Far Cry 4 Ultrán 90-120fps. Pár napja próbáltam egy kártyával, hogy felrakom ultrára ha bent volt a txaa akkor 30-40fps ah viszont fxaa-n volt akkor 35-65fps körüli értékekkel ment. Tervezem én is az Intel-t de amondó vagyok ha már erős procit veszek akkor már nem állok meg i5-nél hanem a legkisebb i7 4790k-lesz de előbb megvárom mi lesz ha megveszem a 970 g1-et és ki akarom próbálni dx12 + win10 mellett. Addig kihúzom ezzel is.
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem is bőven elég az i5-4460 és a gyári hűtője, minap lefestettem a hűtőbordát feketére és iszonyat jól néz ki, bele is szerettem <3. Na majd az AMD Zen 😜
0
0
0
0
Subaru avatar
Liptik
kérlek maradj csendben mert a sok hülyeséged már fárasztó
0
0
0
0
Liptik avatar
Mondom attól függ, hogy mennyit használod az Intelt meg az AMD-t.
amit az amd-árban meg lehet sprórolni azt az intelbe teljesítménybe kell fizetni...

De ha gyárt szerver procikat, akkor pár CPU-ja erősebb az i7-nél ami szerver. 😆 😆 Ami drága és nem játékra optimalizált 😞, de attól meg játszhatsz vele 😃
Nincs igazam?

Mi lenne, ha beszállna még valaki a versenyben? 😆 😆 Arról mesélek majd, ha jön a hír.
És az ki lesz a Gigabyte, a Samsung, a Microsoft, a Sony, az Nvidia vagy a HTC vagy stb? 😆 😆 😆 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az a pont elég el megy máshova szerintem.
Csak azt kell eldönteni, hogy ott abban az időben adod ki azt a pénzt vagy 2-3 évig használod el naponta.
Nagyon sokszor hallottam, hogy a dohányosok a cigi árát félre raknák 10-évig akkor vehetnél belőle egy ferrárit. Olyankor szokták mondani, hogy aki nem cigizik annak hol a ferrári-ja.
0
0
0
0
prismateech avatar
bassus16: Pont eleget, mivel szerintem nem évente cserélsz processzort, így pár év használat alatt drágábban jössz ki az FX-el, gyengébb teljesítménnyel mint egy intellel.

szerintem teljesen megéri
/s
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az a több az mennyivel több azt is tudod?
Mert nekem terhelés alatt 125w-ot fogyaszt. Az intel meg 80w-ot Szerinted az egy hónapban sőt egy évben mennyi pénzt spórolsz meg?
0
0
0
0
prismateech avatar
amit az amd-árban meg lehet sprórolni azt az intelbe teljesítménybe kell fizetni...
ámen
0
0
0
0
Liptik avatar
Ja, hogy az AMD is gyárt. 😆
De carl18-nak igaza van, az AMD tényleg többet fogyaszt, de olcsóbb, így pénzbe kb ugyan ott várunk, attól függ AMD-nél, hogy az ár hogy változik, hogy milyen gyakran használod, de egyszer szerintem árban le fogja így nyomni az Intelt, viszont így nem a gyártott fizeted ki, hanem a villanyszámlát, és így nem az AMD kapja. 😆
Meg ez attól is függ, hogy mire jó a proci, hogy melyik gyártó kivel szponzorál pl a Codmasters a Dirt 2-nek az AMD-t és az Intelt is támogatja, így nem lehet senkinek sem panasza rá.
A Tomb Raider csak az AMD, bár ott vidi kari miatt is, de a TressFX csak úgy hozható elő. Ugyan az, mint az Nvidianál a PhysX
Total War: Rome II pedig csak Intel.
Ugyan ez van az Nvidia és az AMD közt, bár lehet, hogy az Intel néhány HD vga-ja is szerepel néha.
PL az Intel v AMD-t az is eltudja dönteni valakinél, hogy a pirost vagy a kéket szereti. 😀
0
0
0
0
winrar avatar
házi vidi kari

Az mi? 😆 Nagymama sütötte a kemencében? 😂
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az a baj beszéltek tortákról,szarról meg egyéb dolgokról. Úgy vitatkoztok rajta mintha a gyerekeiteket védenétek hol ott egy pár milliméteres kis tárgyról van szó. Akárkinek is legyen igaza az sem jár jobban max a tudat, hogy igaza volt. Ettől még mindig az Intel és az AMD lesz a gazdagabb. Ha az AMD olyan szar lenne akkor nem lenne az Intelnek riválisa sajnos. Árcsökkentéssel, órajel emeléssel vagy így vagy úgy de az AMD össze foglya szedni a pénzt, hogy talpon maradjon. Mostanában nem igazán tudnak felmutatni valami nagy teljesítményű processzorokat de gondolkozzatok már... nekünk nem az lenen a jobb ha még is csak csinálna már valamit és tényleg megszorongatná az Intelt? Úgy csak is mi jönnénk ki belőle jobban...Inkább szurkoljatok nekik ne egymás torkát harapdáljátok.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Liptik

Inkább ne erőltesd ezt légyszi. 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Az AMD is gyárt szerver procit különben... 😆
0
0
0
0
Liptik avatar
Amúgy meg az AMD olcsóbb, de gyengébb. Az Intel meg van erősebb procijai és azok drágábbak. De szerintem ár/érték arányban egyenlőek.

Azt ne felejtések el, hogy az Intel szerver procikat is gyárt, még az AMD csak a játékosoknak kedvez.
Szerintem, akkor lesz erősebb az AMD, ha a játékok is nagyobb igényeket kérnek.
És nem az i7 a legerősebb, hanem a Xeon, ami szerverproci, de jól lehet vele gamezni is, de az inkább szerverre való, erős, de nem a legjobb játszani vele, de lehet jól fog menni a game, de felesleges annyit fizetni érte, csak egy gameért, a vidi kártyákból is van sima házi vidi kari meg grafikus vidi kari.
És a szervergépbe úgy szokott lenni, hogy vagy nincs vidi kari vagy nagyon gyenge, de szerver proci + sok ram + erős HDD (Szerintem már SSD-t használnak már az a divat szerintem a szervergépeknél is) + olyan op rendszer ilyen szerver OS (Windows Server)
De azok a szerverprocik elviszik a csúcs videokártya teljesítményét is.
0
0
0
0
no avatar
+ az intel fogyasztás miatt alapból vissza hozza az árát évek alatt villany számlába ha így nézzük ! 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar

Amit "tucanagabor" írt ezt vésse mindenki az eszébe!...
0
0
0
0
no avatar
Inkább eszek 2 évig egy tortát mint 4 évig egy kalap szart! 😃 😆
Inkább érdemes egy i5-őt venni mint egy super magas fogyasztású FX_ba fektetni !
Ami játékok alatt se teljesít igazán fényesen 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
tucanagabor: Mégis miben van igaza, az tény, hogy az Amd olcsóbb. Többi megnyilvánulása kész röhej, tényeket az általa hitt tévhitekkel nem tudja egyensúlyozni. Van akit ez nem érdekel, de az nem én vagyok ! Tisztánlátás végett szívesen vitáznék vele, feltéve, ha megfelelő vitapartner lenne. Okoskodásból jeles, tudásból megbukott. Amihez hülye vagyok ahhoz nem szólok hozzá, amit meg tudok, azt tudom. 😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Látom megint a homályba tévedtél, írtam 2 mondatot benne 4 szót amiről még nem hallottál. Megszoktam, hogy ilyenkor én vagyok a sötét, tudatlan, szánalmas. Ha kihal az utolsó csótány akkor fogom a te véleményedet kikérni... Érveid elfogytak hozod a rongy formát... Gratulálok ! 😂

Továbbiakban : https://kepfeltoltes.hu/140717/picard_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Már elsőre is levettem, hogy nem tudod, miről van szó, nem kell erőltetni. Viszont, látom nem nagyon olvastad el, amit írtam, vagy csak nem értetted, de nem baj. Ne égesd magad tovább, ha nem muszáj. Most megyek sörözni, de hétfőn, ha van kérdésed, szívesen válaszolok.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Hogy megértsd: Piacon veszel egy almát az EGY alma, ha kifizetsz kettőt és látod a jobb és bal kezedben is az almát az KÉT alma. Képen nem látok egy modulon belül két ALMÁT. Ennek fényében ne csinálj magadból nagyobb hülyét, így is sokan tudják. 😊 Amit te művelsz az a szánalmas... 😉 Processzorok méretét lapkakiterjedéssel jelölik, gyorsasága pedig nagyban tranzisztorok számától függ, aztán a gyorsítótárak méretétől, nem attól lesz gyors, hogy hány deka szilícium van benne. 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Szerintem ne fokozd, ennél már nem lehet jobb... 😃
Persze tudom, hogy a játékmotorokhoz a játékfejlesztők nem értenek, a mérnökök meg a processzorokhoz, meg ilyenek, de ez egyre viccesebb. Kisebbségi komplexusod van egy gagyi processzor miatt? Ez elég szánalmas!
Tudod a lényeg pont az, hogy messze elegánsabb megoldás plusz pár százaléknyi szilícium felhasználásával egy magból két szálat kihozni pár kapcsoló és kondi beépítésével, mint +50%-nyi szilíciummal felépíteni még egy komplett magot ugyan ehhez úgy, hogy csak pár részegységet tudsz köztük megosztani. Ez is mutatja az Intel technológiai fölényét. Szóval nem kell, hogy kisebbségi komplexusod legyen, mert indokolatlan; megnyugodhatsz... 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Olvass a képről. Forrás Guru3D... Hidd el, jobban tudják mint pár képszerkesztésre alkalmas AMD b@zi.

https://kepfeltoltes.hu/150705/piledriver_die_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ilyen egy 8 magos processzor, 8 egyforma részegységgel, de ez Intel nem Amd... 😂

https://kepfeltoltes.hu/150314/marked-hsw-e-die_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bújj el egyes ! 😉
0
0
0
0
no avatar
Mindegy hány modul vagy mag van benne! 😃 egyszerűen rossz! Nem való játékra! A csúcs fX is bever 220 wattot ! mi a fracnak akkor 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jó, hát nem lehet mindenki elektromérnök... Még jó, hogy van olyan kép is, ahol a gyengébbeknek berajzolták, hogy egy ilyen képet hogyan kell értelmezni, azért hogy hozzáértő társaságban se röhögjék ki őket...😃
https://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2012/AMD_FX_8350/amd_fx_8350_vishera_2.jpg
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Pedig még jó kis képek is vannak neten, ahol szépen kivehetőek ezek a modulok
https://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2012/10/Piledriver-Die.jpg
0
0
0
0
Subaru avatar
Genesis1919
nekik aztán mondhatod, szerintük tartalék van CPU-ba és GPU-ba is 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Jézus ! Szárnyal az intelligencia, páran jobban tennék, ha nem kommentálnának.
Történet ott kezdődik, hogy nincs 8 magos Fx, fx 8xxx mind 4 magos, de 8 szálon dolgozik. Párszor már megbeszéltük kár erőlködni.

Aki tud értelmezni annak ez a mondat mindent elárul: "Abban a tekintetben, hogy a processzoron belül mi az az elemi feldolgozó egység, amely a támogatott utasításkészletek összes utasítását fel tudja dolgozni, a korábban megszokott "mag" kifejezést a Bulldozerben a "modul" vette át, tehát a Zambezi egy négymodulos CPU, amely modulonként 2 programszál és órajelenként 4 utasítás végrehajtására képes." Forrás: PH LinK : [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Akkor is Intel a jobb 😉 AMD nem sok vizet zavar CPU terén.
0
0
0
0
csuz-li avatar
A directx a Windows verziótól független. Sőt még operációs rendszertől is független lehetne, csakhogy Microsoft fejlesztés és ezért csak Windowsra készül és néha üzleti okokból, hogy segítsék az új operációs rendszerük eladását, egy-egy új dx verzió csak az új oprendszerrel elérhető. Ilyen volt a Vista eladását segítő dx10-is, és most ilyen lesz a dx12, amivel a win10 terjedését akarja a microsoft megtámogatni.
Azt meg nem értem, hogy miért hozna változást a dx12 az AMD-nek. Az addig ok, hogy hat magig skálázódik és 6-8 magot az AMD töredék árban biztosít az Intelhez képest, de ez nem fog nagy változást hozni az eladásokban. Az új konzolgeneráció megjelenésével minden AAA kategóriás játék motorja 8 szálas processzorra van optimalizálva, azon fut a leggördülékenyebben. Ezt az AMD-től fele annyiért lehet kapni, mint az Inteltől. Mégsem változtak meg az eladási statisztikák. Tudod, ha az emberek ésszerűen vásárolnának, Nike cipőt sem sokan vennének, meg BMW x5 se fogyna.
0
0
0
0
twoKgames avatar
ha nem lesz több windows akkor lehet hogy direct x se?
0
0
0
0
no avatar
Lassacskán jönnek majd a 16 magos processzorok 😃 DX 12 majd váltást hozz 😃 Az amd lassacskán kiadja a zent ami minden igaz 16 magos lesz és HT Copyval 32 szállas 😆 Csak legyen valami ami kihasználja 😃 Kíváncsi vagyok mit bír majd 😃 Na meg az árára is kíváncsi leszek...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Egy alkalommal benéztem a CPU hőfokokat. Hülyeséget írtam és ragaszkodtam is ahhoz, mert azokat láttam a programban, amiket leírtam. Persze többen leírták, hogy az nem lehet, de nem kikezdtek, nem poénkodtak, csak leírták, még ha nem is akadémiai stílusban. Később újra ránéztem és rájöttem, hogy benéztem egy feliratot. (nem a CPU hőmérséklet volt ott, hanem az, hogy mennyi van hátra a túlmelegedésig). Leírtam, hogy benéztem és azt válaszolta valaki, hogy mással is előfordul, hogy benéz valamit. Nekem jól esett, gondolom más is így lenne vele.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li
az egy dolog, hogy először elszúrta, de utána inkább csöndbe kéne maradni és nem tovább írogatni a hülyeségeket
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem értette elsőre is. Jó: elszúrta, de azért ne kezdjünk már ki valakit, mint egy tollkommandó, csak mert épp rosszul tudott valamit. (Persze ez csak az én véleményem)
0
0
0
0
no avatar
Ne legyetek már ennyire hitetlenek, itt egy 37.6 GHz-s proci:
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Liptik professzor szerint akkor 17.6 Ghz-en repesztek. Hihetelen. 😃
Őrült...

😃
0
0
0
0
Subaru avatar
Kehbya
neked akkor most 23.4ghz-s procid van vagy 46.8? 😃
0
0
0
0
Kehbya avatar
Liptik: Igen, tudok számolni!
Valójában ha tisztában lennél a dolgokkal akkor értenéd is, hogy miért is kérdeztem én rá! Remélem érthető vagyok.
0
0
0
0
Subaru avatar
Liptik
úgy lehet, hogy kipipálja mivel az intelnél az ajánlott a 4 mag 3.7Ghz ( i7 3770, igen 8 szálas de itt a magot nézi csak) és az a százalék mutató nem érdekli, hogy neked inteled vagy AMD-d van kipipálja és kész
0
0
0
0
Bronson avatar
Liptik : most komolyan... adatlapod szerint 5éve tag vagy, de a legalapvetőbb dolgokat nem tudod/nem érted... annyi hülyeséget összehordasz, miért nem google-özöl kicsit a témában?
0
0
0
0
Liptik avatar
Azenenazjo: Azt tudom, hogy az i3 2 magos és 4 szállás.
winrar: Egyáltalán nem a gépigény.hu szokta nekem meghatározni, hogy meg vagyok-e elégedve a CPU sebességével játék közben, de amikkel játszottam (újakra gondolok) még nem volt proci féle szagattás, tehát olyan, hogy lassan reagál, csak FPS problémám szokott lenni pár játéknál, mivel 1 gb-os vga-m van. És az Unity gépigényét meg nem értem, mivel FX 8350 kell ajánlottnál és nekem mégis kipipálja. Hogy lehet? Ezt nem értem. (ha kell küldök róla képet is)
Jongir: Tudom, hogy kisebbel is lehet konvertálni, és az erősebekkel gyorsabb, én csak azt mondtam, hogy a játékoknál még nincs semmi szerepe., mert még az FX 4100-at sem használja ki.

Ja és ezt nem értem az Unitynél. Most mi van? Csak a Phenom és az i5 4 magos procik viszik 4 magossal és az FX-ek pedig csak 8 magostól? Ezt nem értem, ki érti?

CPU: Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz
0
0
0
0
Subaru avatar
Liptik
"És a DX 12 ugyan ezt foglya tenni az AMD-vel tehát 4 magos, de 8 szálas lesz a procim? Király lenne." mégis mi a bánattól lenne a te procid 4 helyett 8 szálas? a directxtől nem lesz még 4 szál a procidba csak úgy, szerintem inkább tényleg jobban tennéd ha csöndbe maradnál, és a másik az i3 is dual core processzor és mégis 4 szálas
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
A "vitába"passzívan szállok be.Tehát senki oldalán sem állok.

"Nem mintha nem lenne elég a játékra, az Unitynál is elég, mert zöld."

Ja,Obama meg fehér.Nekem a laptomomnál írta ki,hogy 100/100%(Far Cry 3) és low beállításon is alig ment 25fps-el.

Tehát erre nem adok.
Minek erősebb CPU?Há' minek neked akkor BMW,ha elég egy Trabant is?

"Mert nekem csak a mag és a HZ a pontos." OC P4 tessék. 3,4GHz 2 magos.
Vagy vegyél egy AMD FX 9590-et 5Ghz-vel 8 maggal és kb 220W-os teljesítménnyel.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció