Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arbalest avatar
Ez mekkora hibának számít? 😃
[LINK] 😃
SÜRGŐS PLS!!! 😃
0
0
0
0
Devis avatar
hát nekem végül is mindegy, de remélem tudod hogy csak 1x legyen rossz napja a tápnak, vagy legyen újra 40 fok körüli a hőmérséklet, és egy mozdulattal az egész gépet hazavágja.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
jtrlvksz írta:
Lenne itt egy kis gond...Még anno Win7 nél Crysis 2 alatt csinálta, hogy pontosan ott az első pályánál megjelentek zöld alakzatok a képernyőn. De csak annál a játéknál. Na most Win8-Sleeping dogs, az egyik misszióban megint bejött ez a probléma, nem tudom, mi a franc lehet. Különbség annyi, hogy most a komplett Windows lefagyott...Sikerült lefotóznom telóval, szóval, ha valaki tud okosságot, pls.

https://kepfeltoltes.hu/120821/IMG568_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/120821/IMG569_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A pötyök videókártya hibára utalnak. Bár Win8 esetében ez már más, mert lehet az is, hogy nem támogatja a játékot rendesen. Tehát ott még lehetne driverhiba is. De én Vram hibára gyanakszom. Próbáld meg egy furmark-kal tesztelni a kártyát.

Amúgy alap órajelen megy a VGA?
0
0
0
0
Lesley Mitred avatar
Egyenlőre nekem megteszi 😀 Majd a későbbiekben lesz alaplapcsere meg videókártya 😀 Majd akkor belesüllyesztek a 1 tápot is 😀
0
0
0
0
Devis avatar
akkor se használnám hkc-vel tovább
0
0
0
0
Lesley Mitred avatar
Köszi fiúk a segítséget 😀 A problémát egy hibás kábel okozta! 😀 ( Nemtudom hogyan sérülhetett meg ) 😃 Kicseréltem és máris sokkal jobb 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Devis írta:
ne. noname szutykok. chieftec minimum

abból is a CTG 😀
0
0
0
0
Devis avatar
ne. noname szutykok. chieftec minimum
0
0
0
0
Lesley Mitred avatar
Van itthol egy régebbi deer tipusú 550W-os tápom. Szerinted megpróbáljam azzal?
0
0
0
0
niteforce avatar
Lesley Mitred írta:
Eddig működött hibátlanul 😕 most mitől lehet ez? :S

elég volt neki.
Ha nem is csinálná ezt, akkor is táp cserét javasolnék.
0
0
0
0
Lesley Mitred avatar
Eddig működött hibátlanul 😕 most mitől lehet ez? :S
0
0
0
0
niteforce avatar
Lesley Mitred írta:
Segítség! Help! 😲 Minap történt hogy az egér megállt az asztalon...reset majd a gép meg se mozdult, a képernyő csak villogott 😕 kikapcs! és jött a baki hogy mostmár bekapcsolni se tudom 😃 Az érdekes az benne hogy kivettem a videókártyámat és most működik. Kérdésem hogy valaki tud valamit erről a jelenségről vagy vihetem szervízbe? 😕 A kártya kb 4hónapos! Újjonnan vásárolt. Tuningolni sohasem tuningoltam. Valaki valami? 😢

A táp az oka valószínűleg, azért egy HKC tápra azt merész volt rákötni, az ilyen hibák várhatóak ezeknél. Az hogy ha kiveszed a VGA-d, akkor indul, az meg annak tudható be hogy az egyik fő fogyasztó nincs a rendszerben, így már elbírja. Vegyél egy normális tápot, és működni fog
0
0
0
0
Lesley Mitred avatar
Segítség! Help! 😲 Minap történt hogy az egér megállt az asztalon...reset majd a gép meg se mozdult, a képernyő csak villogott 😕 kikapcs! és jött a baki hogy mostmár bekapcsolni se tudom 😃 Az érdekes az benne hogy kivettem a videókártyámat és most működik. Kérdésem hogy valaki tud valamit erről a jelenségről vagy vihetem szervízbe? 😕 A kártya kb 4hónapos! Újjonnan vásárolt. Tuningolni sohasem tuningoltam. Valaki valami? 😢
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Normális minden, az alap dolgokat énis megnéztem. Nem találkozott senki ilyen hibával?
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
jtrlvksz írta:
Hát igen, ez lenne az én tippem is, de a kártya nincs 1 éves se, hűtés is megfelelő, ráadásul fullba le se volt terhelve + egyéb játékoknál nincs vele gond, csak ennél a 2nél jelentkezett eddig.

nézd meg a hőmérsékletet a CPU és a videokártyának
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát igen, ez lenne az én tippem is, de a kártya nincs 1 éves se, hűtés is megfelelő, ráadásul fullba le se volt terhelve + egyéb játékoknál nincs vele gond, csak ennél a 2nél jelentkezett eddig.
0
0
0
0
Thomech avatar
jtrlvksz írta:
Lenne itt egy kis gond...Még anno Win7 nél Crysis 2 alatt csinálta, hogy pontosan ott az első pályánál megjelentek zöld alakzatok a képernyőn. De csak annál a játéknál. Na most Win8-Sleeping dogs, az egyik misszióban megint bejött ez a probléma, nem tudom, mi a franc lehet. Különbség annyi, hogy most a komplett Windows lefagyott...Sikerült lefotóznom telóval, szóval, ha valaki tud okosságot, pls.

https://kepfeltoltes.hu/120821/IMG568_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/120821/IMG569_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha nem tévedek videó kártya okozhat ilyen problémát! De ez csak az én tippem!
0
0
0
0
jtrlvksz avatar

0
0
0
0
Szilard96 avatar
agymeno32 írta:
valami gond van a gépemmel folyton újraindul kék képernyő jön be elszámol 100-ig és újra indul de van hogy ahogy bekapcsolom egyből ma még csak háromszor indult újra most bírja de tegnap minden összeomlott a google chrome meg mindenre hibát írt az avast leállt meg ilyenek mi lehet a megoldás?por is rátehet mert a ventilátor nagyon megy meg elég poros

na szóval kitakarítottam nem volt nagyon poros a ventilátor alatt volt egy csomó pókháló de azt kitakarítottam.a gép ház szélén volt valami száradt folyadék szerintem a ventillátorból jött de nem tudom ez gond?ugyanúgy kék képernyő számol 100-ig újraindul, a google crhome se jegyzi meg amiket csinálok.tudtok valamit segíteni? de már arra gondoltam elhívom a rokonomat aki mindig segít majd vele kell beszélnem 😞

Windows újratelepítést próbáltad?
Ha úgy sem jó akkor valami meghalt a gépedben.
0
0
0
0
agymeno32 avatar
valami gond van a gépemmel folyton újraindul kék képernyő jön be elszámol 100-ig és újra indul de van hogy ahogy bekapcsolom egyből ma még csak háromszor indult újra most bírja de tegnap minden összeomlott a google chrome meg mindenre hibát írt az avast leállt meg ilyenek mi lehet a megoldás?por is rátehet mert a ventilátor nagyon megy meg elég poros

na szóval kitakarítottam nem volt nagyon poros a ventilátor alatt volt egy csomó pókháló de azt kitakarítottam.a gép ház szélén volt valami száradt folyadék szerintem a ventillátorból jött de nem tudom ez gond?ugyanúgy kék képernyő számol 100-ig újraindul, a google crhome se jegyzi meg amiket csinálok.tudtok valamit segíteni? de már arra gondoltam elhívom a rokonomat aki mindig segít majd vele kell beszélnem 😞
0
0
0
0
akos328 avatar
Nincs húzva esetleg a VGA-d, mert nekem akkor volt ilyen amikor a VRAM-t húztam és túl sok volt neki, nekem is így kezdett szétesni a kép.
Eből arra következtetek, lehet ha VRAM kezd meghalni..., de ne vedd életbiztosításnak.
Egy driver is megoldhatja a gondot
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Próbálkozz meg egy driver frissítéssel. Bár szerintem kevés a VGA-d hozzá.
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok!
A játék a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky és nemtudom, h mitől van ilyen "hibája"? A CoD MW3-nál is volt ilyesféle, de azt hittem, csak azért mert másolt..... De mitől lehet ez? Itt van 3 kép róla:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
PLS fontos lenne!
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
akos328 írta:
2 rövid után biztos h 8-at sípol, vagy csak addig számoltad?
ugyanis nekem is amikor a RAM-mal volt gond, csak hosszúakat sípolt, de csak 6-ig számoltam. a 2 rövid lehetséges h utal a 64K RAM-ra, a hosszúak pedig magára a modulokra. de nem feltétlenül maga modul lehet rossz, hanem a BIOS beállítás, vagy esetleg az alaplap, a slotok miatt.

Ugyanis én 800Mhz helyett 1066-ra állítottam a BIOS-ban a modulok-t és akkor sípolt, nah most se a modul, sem a lap nem volt rossz, csak a beállítás.
laptól függ h lehet a BIOS-t resetelni, de én azt is megpróbálnám, vmint a modulokat, ha több is van cserélgetni.

biztosan megpróbálom még a ramot mert most egy 800Mhz-s van bent megpróbálok egy 1066os és egy 400-ast
a bios reset az megvolt de mégegyszer megcsinálom😀
0
0
0
0
akos328 avatar
2 rövid után biztos h 8-at sípol, vagy csak addig számoltad?
ugyanis nekem is amikor a RAM-mal volt gond, csak hosszúakat sípolt, de csak 6-ig számoltam. a 2 rövid lehetséges h utal a 64K RAM-ra, a hosszúak pedig magára a modulokra. de nem feltétlenül maga modul lehet rossz, hanem a BIOS beállítás, vagy esetleg az alaplap, a slotok miatt.

Ugyanis én 800Mhz helyett 1066-ra állítottam a BIOS-ban a modulok-t és akkor sípolt, nah most se a modul, sem a lap nem volt rossz, csak a beállítás.
laptól függ h lehet a BIOS-t resetelni, de én azt is megpróbálnám, vmint a modulokat, ha több is van cserélgetni.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Akkor énis kérnék egy kis segítséget nekem ez:http://pcforum.hu/tudastar/76805/AMI+BIOS+beep+code.html a problémám és nem tudom mit csináljak vele.
0
0
0
0
niteforce avatar
dzsanni94 írta:
Hagrid írta:
Szevasztok! Lenne egy 500gb-s külső hdd-m csak szektorhibás,lehet ezt javítattni?

próbáld meg ezzel a programmal HDD Regenerator.

az csak letiltja a rossz szektorokat.

vidd szervizbe
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Hagrid írta:
Szevasztok! Lenne egy 500gb-s külső hdd-m csak szektorhibás,lehet ezt javítattni?

próbáld meg ezzel a programmal HDD Regenerator.
0
0
0
0
Hagrid avatar
0
0
0
0
Arbalest avatar
A játl a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky és nemtudom, h mitől van ilyen "hibája"? A CoD MW3-nál is volt ilyesféle, de azt hittem, csak azért mert másolt..... De mitől lehet ez?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem tulajdonképpen nincs problémám egyik géppel sem, de sikerült egy roblémát megoldanom, így gondolom megosztom veletek.

A hiba üzenet:

Bios Bootlock
Bios rom checksum error
Please insert System disk and press enter

Nem tudtam, hogy mi a baja, mert írtak mindent a neten. Pl. bios flash. De valahogy nekem ez a megoldás nem volt szimpatikus. Ekkor szembe jutott, hogy más ramokat tettem bele, míg ami eddig volt benne. Betettem egy másik Ramot, s már indult is a gép. Tehát nem volt jó a Ram.

Egy Ram csere megoldhatja ezt a problémát.
0
0
0
0
agymeno32 avatar
most azért jól megy ma reggel kb.háromszor újraindult de most már minimum 1 órája megy csak még nem játszok meg ilyenek majd szétszedem és kitakarítom amúgy mitől ment tönkre a RAM ha tönkre ment? ja és köszönöm az eddigi segítséget😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
agymeno32 írta:
4 darab 1 gigás RAM van a gépemben ha egyik meghal akkor marad 3 vagy nem így működik?
Ha az egyik meghal jön a kékhalálosdi. Utána kiveszed a rosszat és már lett 3gb.
0
0
0
0
agymeno32 avatar
4 darab 1 gigás RAM van a gépemben ha egyik meghal akkor marad 3 vagy nem így működik?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
agymeno32 írta:

Szia!

Talán túlmelegedik, talán hibás a RAM.

1. lépés: Takarítsd ki a gépet.
2. lépés: Ha továbbra is fennáll a probléma akkor futtass le egy memóriatesztet. Ha ott megbukik akkor meghalt az egyik(vagy mindkét) RAM a gépedben.
0
0
0
0
agymeno32 avatar
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Tegnap keletkezett egy hiba amikor a gépet bekapcsolom és a bios elkezdi a tesztet futtatni a gépen a videokártyánál valamiért nem tudja lefuttani a tesztet és hibásként észleli.
Ilyenkor mit csináljak?
0
0
0
0
no avatar
mucsi írta:
Synda Rebirth írta:

Drivereket frissítsd, tuti az a baj.😉

Mindenből a legfrissebb van fent! 😀 Más monitort sajnos nem tudok kiprobálni

Akkor van ami nincs fent, ha az előző gépeden jó volt a monitor most mi baja lenne ? 😆
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:

Mindenből a legfrissebb van fent! 😀 Más monitort sajnos nem tudok kiprobálni
0
0
0
0
no avatar
mucsi írta:
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új gépet és azóta a játékok, képek. videók pixelesek!
A monitor maradt a régi, ami egy LG F700B! Megnéztem az integrálttal is és ott is ugyanolyan pixeles, mint a HD7770-esel! Az a nagyon furcsa, hogyha nézek egy képet, vagy egy videót egy adott játékról vagy játszok vele, mind ugyanott pixeles! Kipróbáltam a The Run játékot és van , hogy később jelenik meg valami, mint ahogy kéne, erre néztem a játékról egy videót és ott is ugyanúgy később jelenik meg ugyanazon a részen! Szóval itt valami nagyon nem stimmel! 😃 A monitor a régi géppel ilyet nem produkált!
Aki tud az kérem segítsen! Előre is köszi! 😀

0
0
0
0
dzsanni94 avatar
mucsi írta:
Sziasztok!
A monitor maradt a régi, ami egy LG F700B! Megnéztem az integrálttal is és ott is ugyanolyan pixeles, mint a HD7770-esel! Az a nagyon furcsa, hogyha nézek egy képet, vagy egy videót egy adott játékról vagy játszok vele, mind ugyanott pixeles! Kipróbáltam a The Run játékot és van , hogy később jelenik meg valami, mint ahogy kéne, erre néztem a játékról egy videót és ott is ugyanúgy később jelenik meg ugyanazon a részen! Szóval itt valami nagyon nem stimmel! 😃 A monitor a régi géppel ilyet nem produkált!

Megpróbáltad már másik monitorral?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
bobekrisz avatar
sziasztok
ma beakartam kapcsolni a gépet benyomtam el is indult de a monitor teljesen sötét maradt és a vidi karinak a ventije fullon pörgött és még Windowsig sem jutott el.
De másodszorra mikor bekapcsoltam már ment rendesen nem tudom mi baja lehetett.
még régebben is volt ilyen, de akkor kiszedtem a vidi karit és utána rendesen ment egy ideig úgy ment és visszaraktam és már akkor is.
Mi lehet a probléma?😞
0
0
0
0
tibi211 avatar
Thomech: igen tudom már elmentettem mindent és kössz a segítséget 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
tibi211 írta:
a winyómnak 36% a kondíciója szokott néha kattogni meg lefagyni..ez miatt a többi alkatrészt nem vágja tönkre?? csak azé kérdezem mert most nincs pénzem venni új winyót
ittvan amiről beszélek http://www.kephost.com/view3.php?filename=mm1001j8jpkh52ii71mv.png

Nem vághat tönkre semmit a gépedben, de ha egyszer végleg behal akkor el veszted az összes adatodat amit a winyón tároltál!
0
0
0
0
tibi211 avatar
a winyómnak 36% a kondíciója szokott néha kattogni meg lefagyni..ez miatt a többi alkatrészt nem vágja tönkre?? csak azé kérdezem mert most nincs pénzem venni új winyót
ittvan amiről beszélek http://www.kephost.com/view3.php?filename=mm1001j8jpkh52ii71mv.png
0
0
0
0
szilver avatar
De csak az egér fagyott le,a vezeték nélküli.amit most ahzsnálok az már nem.Megfogadom a tanácsodat mindenféleképpen.
0
0
0
0
mosomedve avatar
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, milyen hardver probléma okozhatja a laptopom lassulását?
A gép egy F.S. Esprimo. Intel Core 2 Duo T5850 processzor van benne, 2 GB ddr2 ram 800 MHz. Vírusra gyanakodtam. Újratelepítésnél kiderült, hogy rossz a merevlemez. Kicseréltem egy újra, majd jött egy kék halál. Végül a telepítés sikerült, 32 bites Win7 került rá. Anélkül, hogy bármit futtatnák 75-100% on jár a processzor, még egy video sem indul el a youtube-on. Amire gyanakszom az a buszvezérlő, processzor. Valaki meg tudná mondani mit lehet a gond?
0
0
0
0
no avatar
szilver írta:
Ezt nemm tudtam hogy kamu amik ezeka minimum wattok.De igy már érthető akk hogy miért. 😀 hát remélem h utánna jó lesz minden,mert igy vezetékes ps2 csatis egérrel ami darab ezeréves nagyon rossz. 😃 :S

Nem kamuk, vannak ipari hulladék tápok azért írják rá, Hd 6950...nem is értem HKC tápra, hogy kötöttél egy olyan kártyát.😃
Valószínű rettenet feszültségingadozás miatt vannak fagyások.
Gyorsan cseréld le, így egyenlő egy érvágással.😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció