Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
samu89 avatar
Sziasztok érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e már olyan problémával ami nekem adódott, hogy egy SSD meghajtót vettem a rendszernek és meghagytam a régi samsung merevlemezemet (500Gb)-os tárolónak. Oké de viszont olyat csinál a gép, hogy mikor elsőnek kapcsolom be a gépet nem jelzi az 500Gb-ost hanem csak akkor ha újraindítom. Nem tudom, hogy most olyan gyorsan betölt a rendszer, hogy nem bír elindulni az 500-as csak ha újraindítom? Vagy mi lehet a baj?
Az alaplapom ASUS M5A97 R2.0 biost frissítettem.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv. Dávid

Sziasztok csak sikerült rájönnöm a problémára az a lényeg, hogy a biosban a sata beállításoknál az SSD AHCI míg a sima merevlemez IDE módban kell menjen és akkor jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Ma szétszedtem darabjaira a gépet kitakarítani, majd összeraktam de összerakás után úgy észlelte a procit mintha új lenne... És emiatt valami elállítódott a venti és most nagyon hangos.. :8 Egyszer már volt ilyen problémám és akkor megoldottam, mert valami olyasmit állítottam a BIOS-ban hogy 48 C-tól kezdjen el jobban pörögni... ÉS azt most nem találom.. 😞 Nem tudjátok h BIOS-on belül hol van? Kösz a segítséget előre is 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
feco333 írta:
hellosztok nekem az lenne a gondom hogy miko a rendes videokártyámra rá dugom nem ad le képet a monitor,ha az alaplapira dugom rá,már ad le képet mi lehet a baja? mikro bekapcsoltam rádugtam egy ati radeon 5670 1 gb-os vga-ra és semmi kép nem volkt,csak villogota led a monitoron,ha az alaplapi integráltra dugom rá,egyböl ad le képet,lehet hoigy meghalt az alaplap pc-i express foglalata?vagy mi? köszi

Á, ilyen problémáról alig olvasni, hogy meghalt PCI-e foglalata pl én még sosem olvastam ilyet. A te gondod is szinte biztos, hogy az, hogy BIOSban nincs beállítva a PCI-E slotban lévő kártya elsődlegesre. Ezt tedd meg és működnie kell😀
0
0
0
0
no avatar
hellosztok nekem az lenne a gondom hogy miko a rendes videokártyámra rá dugom nem ad le képet a monitor,ha az alaplapira dugom rá,már ad le képet mi lehet a baja? mikro bekapcsoltam rádugtam egy ati radeon 5670 1 gb-os vga-ra és semmi kép nem volkt,csak villogota led a monitoron,ha az alaplapi integráltra dugom rá,egyböl ad le képet,lehet hoigy meghalt az alaplap pc-i express foglalata?vagy mi? köszi
0
0
0
0
pittike7405 avatar
Megaisten írta:
Kingmax KLDE88F-B8KU5.ugyan olyan MHz és óra jelü mint a többi? vagy a alaplap slotia rossz vagy egy bios frissités megoldaná vagy a ram rossz futasát egy ramtest programmal minden ramot,hátha a ram rossz valamelyik biost is nézdmeg hogy mit irki roluk.
Kösz szépen a segítséget Windows diag.tools-al megoldottam a problémát. Most már teszi a dolgát mind a 3x2gb ram.😃
0
0
0
0
Megaisten avatar
Kingmax KLDE88F-B8KU5.ugyan olyan MHz és óra jelü mint a többi? vagy a alaplap slotia rossz vagy egy bios frissités megoldaná vagy a ram rossz futasát egy ramtest programmal minden ramot,hátha a ram rossz valamelyik biost is nézdmeg hogy mit irki roluk.
0
0
0
0
pittike7405 avatar
Thomech írta:
pittike7405 írta:
Van egy Asus PQ5-E alaplap, q8200 proci és 4gb memória a gépbe így tökéletesen működik, de ha bele teszek még 2gb ramot állandóan újraindul . Ram tipusa:Kingmax KLDE88F-B8KU5. Mi lehet a hiba oka?

Kék halállal indul újra? Mert ha igen akkor hibás a RAM amit raktál bele! Nekem is az egyik 2 GB os ramom hibás ezért 1 héten legalább egyszer mindig kék halálozik.
Meg néztem mind a 3db DDr2 2Gb ramot külön külön,minden slotba de a 3-4 slotba terhelés alatt megfagy a gép és kékhalál lesz a vége.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
akos328 írta:
zsolty87 írta:
mtrelax írta:
[url]http://***/utils/uTorrent[/url]
itt egy link a 3.2.1-hez 😀
http ://i pon. hu/ utils/ uTorrent
persze szóközök nélkül! 😃

Köszönöm. Ezzel már jobb. De miért terhelte le annyira az előző verzió a gépem?

Hibás parancs, vírus és még vagy 100 ok, ami nem is fog kiderülni 😃

Olyan sok ok mégsem lehet csak a torrent alatt produkálta ezt a gép.
0
0
0
0
akos328 avatar
zsolty87 írta:
mtrelax írta:

Hibás parancs, vírus és még vagy 100 ok, ami nem is fog kiderülni 😃
0
0
0
0
mtrelax avatar
zsolty87 írta: Köszönöm. Ezzel már jobb. De miért terhelte le annyira az előző verzió a gépem?

Ez számomra is rejtély! 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
mtrelax írta:

0
0
0
0
mtrelax avatar
Pont valamelyik nap volt itt valaki hasonló problémával! A legfrissebb verzió a 3.2 (azt hiszem

0
0
0
0
zsolty87 avatar
mtrelax írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok. Miért van az hogy torrentezés közben a proci 80 - 90 % os kihasználtásggal, a memória (8 GB) 40 %-os kihasználtsággal dolgozik, és a proci 57- 66 fok közt van. Mitől van ez? Mert ha kilépek a torrentből a proci és memória is visszaáll 15-25 %-ra, és a hőfok is visszaesik 40 fokra.

Próbáld te is frissíteni a torrent kliens progit! Az sokat segíthet! 😀

2.2.1-es uTorrent van fent. Ez már a frissített verzió? Torrent oldalon ezt a klienst ajánlották.
0
0
0
0
mtrelax avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok. Miért van az hogy torrentezés közben a proci 80 - 90 % os kihasználtásggal, a memória (8 GB) 40 %-os kihasználtsággal dolgozik, és a proci 57- 66 fok közt van. Mitől van ez? Mert ha kilépek a torrentből a proci és memória is visszaáll 15-25 %-ra, és a hőfok is visszaesik 40 fokra.

Próbáld te is frissíteni a torrent kliens progit! Az sokat segíthet! 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
pittike7405 írta:
Van egy Asus PQ5-E alaplap, q8200 proci és 4gb memória a gépbe így tökéletesen működik, de ha bele teszek még 2gb ramot állandóan újraindul . Ram tipusa:Kingmax KLDE88F-B8KU5. Mi lehet a hiba oka?

Kék halállal indul újra? Mert ha igen akkor hibás a RAM amit raktál bele! Nekem is az egyik 2 GB os ramom hibás ezért 1 héten legalább egyszer mindig kék halálozik.
0
0
0
0
pittike7405 avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
dzsanni94 írta:
Thomech írta:
Mivel nem találtam telefon hiba topikot ezért ide írom, ha nem baj a kérdésem 😀
Csak annyi lenne régi Sony Ericsson oknál mit jelent az ha fehéren villog a képernyője miután be akarnám kapcsolni? Jelen esetbe egy W300I ról lenne szó, csak ki vettem az aksiját meg a sim ett két napra aztán vissza raktam a simet kapcsoltam volna be és ez fogadott! 😕 Nem egy ultra modern teló de másodlagosnak tökéletes, főleg mivel ezek még bírják az ütődést!
Szia
Szoftver hiba az meglehet otthon is csinálni de figyelj oda nagyon mert tönkre is mehet.

Tudnál benne segíteni, mit kéne hogyan? Vagy ismersz valakit aki el tudná mondani merre hány méter? 😀

Itt mindent megtalálsz ami kell hozzá
-setool2lite
-W300i szoftver(Main és FS)
-Custom.zip fájlra (ezt nem kell kibontanod)
- flash driver
[LINK]

Sajnos ki nyírtam a telefont, mivel a gép pont akkor fagyott meg mikor flashelte volna a telefont. 😕
De azért köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
[quote][b]Thomech írta:[/b]
Csak annyi lenne régi Sony Ericsson oknál mit jelent az ha fehéren villog a képernyője miután be akarnám kapcsolni? Jelen esetbe egy W300I ról lenne szó, csak ki vettem az aksiját meg a sim ett két napra aztán vissza raktam a simet kapcsoltam volna be és ez fogadott! 😕 Nem egy ultra modern teló de másodlagosnak tökéletes, főleg mivel ezek még bírják az ütődést! 😀[/quote]

Szia
Szoftver hiba az meglehet otthon is csinálni de figyelj oda nagyon mert tönkre is mehet.[/quote]

Tudnál benne segíteni, mit kéne hogyan? Vagy ismersz valakit aki el tudná mondani merre hány méter? 😀[/quote]
Itt mindent megtalálsz ami kell hozzá
-setool2lite
-W300i szoftver(Main és FS)
-Custom.zip fájlra (ezt nem kell kibontanod)
- flash driver
[url]http://forums.se-nse.net/index.php?act=home[/url]

[quote]djkacor írta:
Hali olyan kérdésem lenne hogy havernak van egy Laptopja ASUS F5N-AP035 típusú az volna a gond hogy játszottak a gépen és megfagyott a játék nem reagált semmi re a gép kiszedte az aksit majd vissza és amikor elindította akkor nem volt kép maga a gép elindul de nincs rajta kép se hang ilyenkor mi lehet a gond elszálhatott az alaplap? :S[/quoteE
Nem az alaplap ment tönkre hanem a videokártya ha van rá garancia akkor vigye vissza ha nem akkor......
0
0
0
0
djkacor avatar
Hali olyan kérdésem lenne hogy havernak van egy Laptopja ASUS F5N-AP035 típusú az volna a gond hogy játszottak a gépen és megfagyott a játék nem reagált semmi re a gép kiszedte az aksit majd vissza és amikor elindította akkor nem volt kép maga a gép elindul de nincs rajta kép se hang ilyenkor mi lehet a gond elszálhatott az alaplap? :S
0
0
0
0
Thomech avatar
dzsanni94 írta:
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy kb 1éve tönkre ment egyik számítógépnek a tápja és egy 350W-os tápot raktam bele de ma raktam bele egy 450W-os tápot(eredetileg is 450-es volt benne) és amikor rá akarok rakni valamilyen USB eszközt akkor nem írja ki hogy új hardver telepítése akkor sem írta ki amikor a 350es volt benne.
Az alaplap egy Asus-ITX220 a CPU bele van forrasztva integrált video 1 gb ram és 160gb HDD Win7 van rajta és az alaplapon a legújabb bios van.
(A CPU-t hogyan lehetne kicserélni mert van nekem másik proci ami kompatibilis az alaplappal?)

Thomech írta:
Csak annyi lenne régi Sony Ericsson oknál mit jelent az ha fehéren villog a képernyője miután be akarnám kapcsolni? Jelen esetbe egy W300I ról lenne szó, csak ki vettem az aksiját meg a sim ett két napra aztán vissza raktam a simet kapcsoltam volna be és ez fogadott! 😕 Nem egy ultra modern teló de másodlagosnak tökéletes, főleg mivel ezek még bírják az ütődést! 😀

Szia
Szoftver hiba az meglehet otthon is csinálni de figyelj oda nagyon mert tönkre is mehet.

Tudnál benne segíteni, mit kéne hogyan? Vagy ismersz valakit aki el tudná mondani merre hány méter? 😀
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Szerintem be van kapcsolva egy energiatakarékossági funkció az alaplapon, ami ha nincs kihasználva a proci, akkor lejjeb veszi az órajelet. Érdemes BIOS-ban szétnézni, hogy nincs-e egy ilyen bekapcsolva.

Niteforce okés megnézem (ha nem működne segítséget még mindenkitől ! köszi)
0
0
0
0
niteforce avatar
Szerintem be van kapcsolva egy energiatakarékossági funkció az alaplapon, ami ha nincs kihasználva a proci, akkor lejjeb veszi az órajelet. Érdemes BIOS-ban szétnézni, hogy nincs-e egy ilyen bekapcsolva.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Segítsetek légyszi!!! miért van az hogy a procim 2.4 ghz-en futott eddig minden progi szerint meg birta a game-kat (asszem 1 magos) és most megnéztem ugyanazokat a programokat mert láttam h laggol a (most figyelj) minecraft low grafón. és a procira azt irja 5mp-ig hogy 1ghz-n fut utána egy pillanatra felugrik 2.4 re de egyből vissza. (újrarakni nem próbáltam a windows-t de mostanába nagyon szar. bátyám ebben okos cask nem tom elérni. meg gondolom lecseszne. segítsetek)
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy kb 1éve tönkre ment egyik számítógépnek a tápja és egy 350W-os tápot raktam bele de ma raktam bele egy 450W-os tápot(eredetileg is 450-es volt benne) és amikor rá akarok rakni valamilyen USB eszközt akkor nem írja ki hogy új hardver telepítése akkor sem írta ki amikor a 350es volt benne.
Az alaplap egy Asus-ITX220 a CPU bele van forrasztva integrált video 1 gb ram és 160gb HDD Win7 van rajta és az alaplapon a legújabb bios van.
(A CPU-t hogyan lehetne kicserélni mert van nekem másik proci ami kompatibilis az alaplappal?)

Thomech írta:
Csak annyi lenne régi Sony Ericsson oknál mit jelent az ha fehéren villog a képernyője miután be akarnám kapcsolni? Jelen esetbe egy W300I ról lenne szó, csak ki vettem az aksiját meg a sim ett két napra aztán vissza raktam a simet kapcsoltam volna be és ez fogadott! 😕 Nem egy ultra modern teló de másodlagosnak tökéletes, főleg mivel ezek még bírják az ütődést! 😀

Szia
0
0
0
0
sisko avatar
djkacor írta:
Hali na ez most mi akar lenni a pirossal jelölt rész nézzétek???
[img][LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK][/img]

Ha csak nem a hűtőben van a géped,ezek a höfokok irreálisan alacsonyak-értem ezt az alaplap 16,cpu 12,hdd 16.GPU fordulat 40%-on majd 4000,akkor max 10.000 forog ?.Inkább szoftveres vagy inkompatibilis gond van az aida-val
0
0
0
0
djkacor avatar
Hali na ez most mi akar lenni a pirossal jelölt rész nézzétek???
[img][LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK][/img]
0
0
0
0
Thomech avatar
0
0
0
0
Andy avatar
Meg volt 650w-os is ami egy MSI GTX 260-at hajt... mellesleg I3 és 3 hdd mellett... Akk nem a kártya hibás mi?

niteforce írta:
Andy írta:
niteforce írta:
Andy írta:
#1464 help pls !

hiába raksz bele 500W-os tápot, meg a te tápod, ami egy noname vacak, nem ad le pontos feszültséget, ezért áll le a gép, szerencsére van valamennyi védelem a tápban.
Cseréld le mielőtt tönkreteszi az egész gépet, nem a kártya a hibás.
FSP APN400W 8 ezer forint.

Cooler master 500W se jó OMFG! am kösz tényleg! 😀
Am codegen PGA 400W most veszem észre ! 😀

Abból is van rossz.
De ha netán ha nem a táp lenne a hibás, akkor is javasolt, hogy cseréld le, nem biztos hogy hosszútávone egészséges a gépnek az ilyen pontatlan feszültségleadás. Egyébként a kártya, vagy valami nem melegszik túl a gépben?

Normális (már megszokott) hő mellett megy...
0
0
0
0
niteforce avatar
Andy írta:
niteforce írta:
Andy írta:
#1464 help pls !

hiába raksz bele 500W-os tápot, meg a te tápod, ami egy noname vacak, nem ad le pontos feszültséget, ezért áll le a gép, szerencsére van valamennyi védelem a tápban.

Am codegen PGA 400W most veszem észre ! 😀

Abból is van rossz.
De ha netán ha nem a táp lenne a hibás, akkor is javasolt, hogy cseréld le, nem biztos hogy hosszútávone egészséges a gépnek az ilyen pontatlan feszültségleadás. Egyébként a kártya, vagy valami nem melegszik túl a gépben?
0
0
0
0
Andy avatar
niteforce írta:
Andy írta:
#1464 help pls !

Am codegen PGA 400W most veszem észre ! 😀 (bocs a téves infóért akk)
0
0
0
0
niteforce avatar
Andy írta:
#1464 help pls !

0
0
0
0
Joker avatar
Andy írta:
Attila007 írta:
szerintetek ez mitől van? nem vettem vissza nincs állitva semmi.
gpu órajele 297 MHz (eredeti: 755 MHz)

Lehet (biztos) hülyeséget mondok de nem túl meleg és lejjebb vette?

áá biztos jó most lett pasztázva 65 nél nem megy feljebb a hőmérséklet.
0
0
0
0
Andy avatar
Attila007 írta:
GokuTM írta:
Attila007 írta:

2D-s órajelnek hívják. Amikor nincs használatban a GPU, akkor visszaveszi az órajeleket, így nem fogyaszt annyi áramot és nem termel annyi hőt.
Játék közben, vagy amikor használatban van a GPU, akkor visszavált 3D órajelre, ami ez esetben 755Mhz.

Köszi már azt hittem nem hajtja ki a proci vagy vmi😀amugy a ventie is leszokott állni ha 60 fok alá hül a vga.

Spórol.
0
0
0
0
Andy avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!
Valamelyik nap kivettem a gépemből az 1 TB-s HDD-met és úgy nem indult el a windows. Pedig nem is azon van a rendszer... Folyamatosan azt írta h konfiguráljam a bootolási beállításokat majd nyomjak meg egy gombot. Állítottam én mindent mindenhogyan de mégsem indult el a gép. Amint viszont vissza raktam a HDD-met bármiféle gond nélkül elindult a rendszer. Ez mi miatt lehetett?

Talán valamilyen program rajta van és amikor be akarná tölteni bamm, nincs ott.
0
0
0
0
Joker avatar
GokuTM írta:
Attila007 írta:

2D-s órajelnek hívják. Amikor nincs használatban a GPU, akkor visszaveszi az órajeleket, így nem fogyaszt annyi áramot és nem termel annyi hőt.
Játék közben, vagy amikor használatban van a GPU, akkor visszavált 3D órajelre, ami ez esetben 755Mhz.

Köszi már azt hittem nem hajtja ki a proci vagy vmi😀amugy a ventie is leszokott állni ha 60 fok alá hül a vga.
0
0
0
0
Andy avatar
Attila007 írta:

Lehet (biztos) hülyeséget mondok de nem túl meleg és lejjebb vette?
0
0
0
0
Joker avatar
0
0
0
0
Andy avatar
Alássan kérem segítségeteket:
Nemrég vettem egy GIGABYTE GTX 550 TI-t. Ez így rendben is van, csak játék közben kikapcsolgat,amúgy játék közben sistereg.
Nem táp: volt 500 wattos is benne. Nem cpu sem ram (két sokkal jobb gépben is benne volt és az eredmény ugyanaz) HDD: lehet, de nem onnan sistereg, hanem ahol a táp be van kötve az alaplaphoz. Amúgy nem sistereg (a Windowsban). A kártya már kinyírt egy 450 Wattos tápot. Everesten megnéztük a feszültséget: a 12V-os kábelen 6 volt megy, és további drasztikus változások. Még mielőtt visszaküldeném: Mi a baja? És köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Azt úgy általánosságban írtam, nem volt mögötte rossz szándék.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
apetit1989 írta:
Ha a gép spontán kikapcsol, az egyértelműen valamelyik HW túlmelegedését jelenti.
A 450 Wattos táp meg bőven elég.

Gyerkőcök, ha valamit nem tudunk biztosan, ne írkáljunk már hülyeségeket. Eskü, hogy nem rosszmájúságból írom, de félrevezethet valakit egy hibás infó.

Bocs, én azért írtam ezt mert olvastam ilyen esetről. Egyébként nem vagyok gyerkőc😃
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

Valaki megtudná mondani,hogy ha kihúzom a Winchester-t miért törlődik az O.P-rendszer? 😃
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok!
Valamelyik nap kivettem a gépemből az 1 TB-s HDD-met és úgy nem indult el a windows. Pedig nem is azon van a rendszer... Folyamatosan azt írta h konfiguráljam a bootolási beállításokat majd nyomjak meg egy gombot. Állítottam én mindent mindenhogyan de mégsem indult el a gép. Amint viszont vissza raktam a HDD-met bármiféle gond nélkül elindult a rendszer. Ez mi miatt lehetett?
0
0
0
0
helmrich avatar
épp ezaz h általában játék alatt nem csinálja...és a hőmérsékletet is nézem és nem melegszik túl...film nézések közben csinálja...vagy néha amikor csak úgy megy alapjáraton...
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ha a gép spontán kikapcsol, az egyértelműen valamelyik HW túlmelegedését jelenti.
A 450 Wattos táp meg bőven elég.

Gyerkőcök, ha valamit nem tudunk biztosan, ne írkáljunk már hülyeségeket. Eskü, hogy nem rosszmájúságból írom, de félrevezethet valakit egy hibás infó.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
helmrich írta:
Szaisztok! Nekem egy olyan problémám lenne,hogy a gépem néha spontán kikapcsol és nemtudom,hogy miért :S ha valakinek lenne valami ötlete megtenné,hogy dobna 1 PM-et? Nagyon aggódom :S

Lehetséges, hogy nem elég a táp habár nem tudom milyen márkájú de egy rosszabb 450-es elképzelhető, hogy nem elég:S Mikor szokta ezt csinálni? Játék közben szóval nagy terhelés alatt?
0
0
0
0
helmrich avatar
Szaisztok! Nekem egy olyan problémám lenne,hogy a gépem néha spontán kikapcsol és nemtudom,hogy miért :S ha valakinek lenne valami ötlete megtenné,hogy dobna 1 PM-et? Nagyon aggódom :S
0
0
0
0
no avatar
lehet olyan,h.amikor bekapcsolom a gepet,es az alaplapon bevillan egy kis idore a dram dioda pirossal?az nem hiba?
0
0
0
0
no avatar
hali.na nekem most felmerult egy szep kis hibacska.szetszedtem a gepet,h.rendesen kifujjam mindenhonnan a port,osszeraktam,es lam nem indult el.piros led vilagitott az alaplapon.valami otlet?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció