Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Ezzel a hibaüzenettel indul gépem:
"CPU fan error"
Amíg nem lépek be "F1"-gyel a Biosba nem is tölt be a gép. Mi lehet a hiba oka?
0
0
0
0
cseszka avatar
Csak ne kenny rá tul sokat se.Probáld meg minél egyenletesebben szét knni a procin,vékonyan,de mindenhol legyen rajta.
0
0
0
0
bendeguz avatar
okés köszi majd megnézem hnap meg kenek rá hát ha majd jobban hűt ez a kaki 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemlehet baj a táp csere,kivéve ha nem gagyi minöségü.Probálj biost resetelni,h beálljon a gyári beállitás,vagy fel pasztáztátok rendesen,ahogy kell a procit,mielött feltettétek rá a hütöt?Mert ha nem,nembiztos h átmegy a hö rendesen a hütör.Ezt ugy is megtudod nézni,játsz,h bemelegedjen a proci,majd ézd meg kezeddel,mennyire meleg a hütöborda,ha csak langyos,az lesz a baj,92fokos procinál már a hütönek is melegnek kell lennie.
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali olyan problémám lenne amióta havernál átraktuk az ő tápját vidikártyáját és vissza lett rakva de még nála is elérte a proci a 92 °C-ot itthon is 80-87 °C-ot produkál játékok alatt amikor eddig max 75 °C fok volt az is bf3 alatt szóval ha tudtok erre valamit akkor légyszí segítsetek intel i5 2500k gyári hűtővel jövő hónapban hűtő csere de a táp csere nem zavart be ? szóval ez a problem a válaszokat előre is köszi 😀
0
0
0
0
slyy08 avatar
Sziasztok , vettem a hugomnak egy Fujitsu Lifebook AH530 tipusu gepet , Intel 2,6 GHz ,1Gb ram , integralt video es hangkartya . A problema , hogy mikor netezik es kozben zenet is hallgat , akadozik es recseg a hang , de csak akkor . Miert van ez? Driver hiba , vagy csak egyszeruen gyenge a gep ? Esetleg hibas egy alkatresz ? Az asztali gepe sem volt erosebb es azon semmi gond nem volt . Ha van valami otletetek , kerlek segitsetek . Mi lenne ha Win 7-et tennek ra? Szerintem belassitana a gepet nagyon , vagy tevedek?
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok! Olyan gondom van hogy nővérem laptopjára feltettem egy vírusirtós, majd utána csökkentett módban indítottam a windows-t. Azóta viszont a gép csak csökkentett módban indul el! Próbálkoztam sok mindennel de akármit csináltam nem változott a helyzet. Ilyenkor mi a teendő? Segítsetek légyszi, mert így használhatatlan a gép.
0
0
0
0
Levwi avatar
Hellosztok
Tegnap raktam be a gépembe a sapphire hd 7770 kártyámat azóta a bios-nak csak a bal felső kb negyede látszik a monitoromon(dvi d-sub átalakítóval van csatlakoztatva crt monitor) és persze a win 7 boot menüje is angol lett(az a rész ahol kiválasztom, hogy csökkentett mód vagy normál indítás), de legfőbb gondom az a bios elcsúszása. Win alatt már minden rendben van csak a boot képernyőm lett egy kicsit fura még https://4.bp.blogspot.com/_lsLKLvnyuHs/TU_3zpTCgkI/AAAAAAAAADE/xWBXyE3XyFs/s1600/vista_boot_screen_1.gif Remélem ti tudtok segíteni.
0
0
0
0
tomturkey avatar
ha a gépet nem kapcsolom ki hanem alvó állapotban hagyom, úgy mikor alvó állapotba kellene lépni, kék halálozik. kizárólag alvó állapotba lépésnél fordul elő. blue screen viewer szerint a következő az ok:

Bug chack string: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
Buc check code:0x0000009f
Parameter 1:00000000`00000003
Parameter 2:fffffa80`06708e30
Parameter 3:fffff800`044983d8
Parameter 4:fffffa80`06cbd990
Caused by driver:ntoskrnl.exe
Caused by address:ntoskrnl.exe+7efc0
File Description:NT Kernel & System
Product name:Microsoft® Windows® Operating System
Company:Microsoft Corporation
File version:6.1.7601.17944 (win7sp1_gdr.120830-0333)
Processor: x64
Crash address:ntoskrnl.exe+7efc0

bios ver: 1.5, alaplapi hangkártya+igp letiltva

valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet?
0
0
0
0
Flash avatar
Hát akkor nem kicsit volt peched... 😆
Nem hallottam még ilyenről, hogy fél éves proci bedobja a kulcsot...
0
0
0
0
V1VOnX avatar
Flash írta:
w1n1x: Ha a hűtéssel nincs gond, akkor nem melegedhet túl a proci még akkor sem, ha 1 évig 100%-on pörög... kivéve, hogyha táphiba miatt sokkal nagyobb feszt kap a kelleténél. (nálam történt ilyen Codegen táppal 😆😉
Szóval nem proci hiba. A CPU-k nem szoktak csak úgy meghalni.

Hát nekem i3-assal az volt😃.Újratettem os-t lefutattam vírusirtót szászor kb, elvittem ismerős szerelőhöz ő is azt mondta, hogy proci lessz.Táppal nem volt gond és a proci mindössze fél éves volt.
0
0
0
0
Flash avatar
w1n1x: Ha a hűtéssel nincs gond, akkor nem melegedhet túl a proci még akkor sem, ha 1 évig 100%-on pörög... kivéve, hogyha táphiba miatt sokkal nagyobb feszt kap a kelleténél. (nálam történt ilyen Codegen táppal 😆😉
Szóval nem proci hiba. A CPU-k nem szoktak csak úgy meghalni.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Valami a háttérban lezabálja az erőforrást, szerintem is szoftveres a gond. Végső esetben installáld újra az OS-t, akkor tiszta lappal indul a gép. Ha úgy is fentáll a probléma, akkor lehet gyanakodni hardveres hibára.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
cozyka írta:
bartos666 írta:
Miért van a CPU 100%-on mikor nem futtatok semmi komolyabbat?
https://www.kepfeltoltes.hu/121212/asfs_www.kepfeltoltes.hu_.png

Folyamatokba nézd meg mi használja a cpu-t és azt állítsd le valószínűleg vírus lesz.

Nincs semmi ami 100-on lenne... a legnagyobb ami éppen fut az a Setup.exe (épp telepítek) de az is csak ilyen 20 és 30 között ugrál... :C

w1n1x írta:
bartos666 írta:

Azért mert vagy vírus van a gépeden(tapasztalat havernak is ez volt ),vagy a 2. verzió ami nekem volt, hogy a cpu-d a halálán van és cserélni kell.Nekem 5 percenként kikapcsolt annyira felmelegedett és folyton 100%-on pörgött.Remélem segített

alig 1 éves a proci :C
0
0
0
0
no avatar
bartos666 írta:

Folyamatokba nézd meg mi használja a cpu-t és azt állítsd le valószínűleg vírus lesz.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
bartos666 írta:

Azért mert vagy vírus van a gépeden(tapasztalat havernak is ez volt ),vagy a 2. verzió ami nekem volt, hogy a cpu-d a halálán van és cserélni kell.Nekem 5 percenként kikapcsolt annyira felmelegedett és folyton 100%-on pörgött.Remélem segített
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
0
0
0
0
Jaga avatar
Köszönöm tomturkey 😉
0
0
0
0
tomturkey avatar
Jaga: hwmonitor is megteszi. terheld a gépet és közben fusson a progi. lépj ki és ne az aktuális hőmérsékletet nézd hanem a legmagasabb mértet.vagy játékközben alt+esc és úgy nézd meg 😀 ne kilépkedj mert addigra kellően visszahűl minden.
0
0
0
0
no avatar
Remélem nem a vga hibás mert nem akarok a boltban cigánykodni miatta.

az előző kártyám egy ati hd 4350 volt de azzal semmi baj nem volt, ez az új kártya meg szarakodik

Ha valaki tud akkor segítsen mert már nem tudok mit kezdeni ezzel a problémával.Táp csere megvolt, bios reset megvolt, szétszedés-összerakás megvolt.Még valami tipp?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akor lehet tényleg kontakthibás:S
0
0
0
0
no avatar
Pci exp16X ez az első utána pci exp utána au alaplapi vga

Lehet, hogy kontakthibás, mert egyszer elindul vele a monitor egyszer nem, de az alaplapi videókártyáról mindíg bekapcsol.

Minden rendesen be van dugva, többször ellenőríztem, már szétszedtem a gépet alkatrészeire és újra összeraktam, de akkor is hol elindul hol nem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jappancsicska írta:
Lekapcsoltam a tápot, kivettem az elemet bios reset, akkor sem megy, lehet a videókártya a sz*r, most vettem egy hónapos sincs.

Ne feltétlen az alaplapi vga-t tiltsd le hanem a pci-e slotban lévő kártyát állítsd be elsődlegesnek.
0
0
0
0
sisko avatar
Jappancsicska írta:
Letiltottam 😆 akkor sem megy

Ha most cseréltél tápot,akkor a kötelező"hülye"kérdés: minden kábel a helyén van? Esetleg magát a vga-t is megnézheted,hogy rendesen a helyén van e?
0
0
0
0
no avatar
Letiltottam 😆 akkor sem megy

Lekapcsoltam a tápot, kivettem az elemet bios reset, akkor sem megy, lehet a videókártya a sz*r, most vettem egy hónapos sincs.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
átdugom az integrált vga-ra akkor bekapcsol

Itt a megoldás. Menj be a BIOS-ba és tiltsd le az integrált VGA-t. Ezután már a PCI-e kártya fog képet adni.
0
0
0
0
no avatar
Helló emberek!Van egy olyan problémám, hogy bekapcsolom a gépet, a ventillátorok és a vinyók pörögnek, de a monitor nem kapcsol be, átdugom az integrált vga-ra akkor bekapcsol.Táp hiba nem lehet mert most vettem egy 420w-osat, a régi 300 w volt és azzal is ment.
0
0
0
0
sisko avatar
Jaga írta:
Köszönöm a programot, de nem találtam semmi rendellenességet 😀 és annak a programnak mi a neve, ami játék közben mutatja a hőmérsékletet?

Ha csak a vga hőfoka kell,akkor :MSI Afterburner,ha több(proci,stb)akkor kell még az Aida64 vagy a HWINFO64 is mellé.
0
0
0
0
Jaga avatar
Köszönöm a programot, de nem találtam semmi rendellenességet 😀 és annak a programnak mi a neve, ami játék közben mutatja a hőmérsékletet?
0
0
0
0
tomturkey avatar
töltsd le a HWmonitor nevű progit és játék közben figyeld a hőmérsékleteket.ha valami extrém magas hőmérsékleten üzemel akkor az lesz a gond. egy hűtőcsere megoldja, vagy ha nem nagyon szoktad takarítani a gépet akkor akár egy portalanítás is 😃
0
0
0
0
Jaga avatar
Az előbb próbáltam az Ac3-at és most kikapcsolt 😃 Szóval váltakozik 😃 Egyszer lefagy, egyszer kikapcsol... Már a tököm tele van..
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ha túlmelegedne a gép, nem lefagyna, hanem lekapcsolna. Más baj lesz.
0
0
0
0
Jaga avatar
Ez a típusszáma: fsp400-60hln
Tuningolva nincsen semmi. A túlmelegedés viszont lehetséges. Hogy tudok a túlmelegedés ellen tenni? Ventilátorok működnek.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Milyen tápegység van a gépedben? Mert szerintem a táp a ludas. Mert úgy tűnik, hogy nagyobb terhelésnél fagy le.

Esetleg nincs tuningolva a proci vagy a VGA? Nem melegszik túl valami a gépedben?
0
0
0
0
Jaga avatar
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a gépem a komolyabb játékoknál befagy.. Ilyen például az AC3, GTA IV, CoD MW3 MP, Company of Heroesnál is tapasztaltam hasonlót, de ilyeneknél, hogy CoD 2 semmi baja. Nem értem mi lehet a gondja :/ Hiába veszem vissza a grafikát, akkor is. Pedig a gépemnek elvileg vinnie kéne ezeket.
Előre is köszönöm !
0
0
0
0
Takashi avatar
Morran: Nem valószínű hogy az lenne a baja de nem biztos ezért kérdeztem hogy mi lehet a baj.
w1n1x: Már végig néztem nem vírusos de az nem lenne jó ha ki kéne cserélni a processzort mert nincs rá most pénzem, esetleg egy újra telepítés segítene?
És köszönöm a gyors választ.
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.A sógoromnak lenne egy olyan problémája hogy azok a játékok amik frostbite enginet használnak,de csak azok nem indulnak el neki csak ha windows 98 ra állitja a kompatibilitást.Szerintetek mi lehet a baj én már nem tudom már próbáltam mindent és nem változik:S?
0
0
0
0
V1VOnX avatar
smmatyi írta:
Nekem az lenne a kérdésem hogy mért van az hogy a processzorom 100%-on pörög mert kb 2 hete kezdte csak úgy azóta ki van akadva és nem tudom hogy mi baja lehet ilyet én még soha nem tapasztaltam.
Előre is köszönöm a választ.

Haveromnak is ez volt.Két féle baj lehet:Nézd végig a gépet hátha nem vírus
2:A processzorod be fog halni
Haveromnak 2. volt és kicserélte egy x4 965 -re
0
0
0
0
Diminan avatar
smmatyi írta:
Nekem az lenne a kérdésem hogy mért van az hogy a processzorom 100%-on pörög mert kb 2 hete kezdte csak úgy azóta ki van akadva és nem tudom hogy mi baja lehet ilyet én még soha nem tapasztaltam.

scvhost.exe okozza?
0
0
0
0
Takashi avatar
0
0
0
0
tomturkey avatar
még megpróbálhatod hogy telepítőben törlöd a partíciót és újat hozol létre de sztem így sem lesz jó és gondolom ezt már te is próbáltad..akkor dobd át egy haverhoz a vinyót, lemezkezelőben meg átállítod a gpt-t mbr-re.
0
0
0
0
no avatar
Telefonból? Na de nem hiszem el hogy nem lehet megoldani.
0
0
0
0
tomturkey avatar
úgy hogy pl átrakod a vinyót abba a gépbe amiről most netezel? 😀
0
0
0
0
no avatar
És mégis hogyan ha nincs Win a gépemen?
0
0
0
0
tomturkey avatar
vezérlőpult ->felügyeleti eszközök ->sz.gép kezelés -> lemezkezelés..itt elvileg át tudod konvertálni.
0
0
0
0
no avatar
A windows nem telepíthető erre a lemezre. A.kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerinti.

HELP
Nem tudom felrakni a Win7-t.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
hali

lenne egy kis gondom. 1920*1080as monitorom van, de 1600*1200tól nem megy fejjebb a felbontás, nem tudom magasabbra álljtani, ígz meg ugye nem optimális. volt driver-frissítés, aztán új win7, de semmi.

ötlet?
0
0
0
0
micsinai avatar
elivleg ez a megoldás rá valaki, ha tudja irja meg mit kell csinálnom, megköszönném! 😀

I'm Fixed - 0xc000000e problem!!!

1. First Load Windows RE from Windows 7 or Server 2008 R2
2. Open Diskpart and make problematic partition Active
3. Open bcdedit and you should get something like this:

Windows Boot Loader
-------------------
identifier {default}
device unknown <===0xc000000e problem!
path \Windows\system32\winload.exe
description Windows Server 2008 R2
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
recoverysequence {e0025536-b36d-11de-aadd-ddc0b5870e2c}
recoveryenabled Yes
osdevice unknown <===0xc000000e problem!
systemroot \Windows
resumeobject {e0025534-b36d-11de-aadd-ddc0b5870e2c}
nx OptOut
hypervisorlaunchtype Auto

4. Enter these commands:

bcdedit /set {Your-OS-Identifier} device partition=X:
bcdedit /set {Your-OS-Identifier} osdevice partition=X:
bcdedit

Where X: - drive letter with your problematic OS in Windows RE. You can find it by opening notepad and pressing save

5. Reboot
0
0
0
0
micsinai avatar
Sziasztok!
0xc00000e windows 7 "Boot device inaccessible" hogyan tudom orvosolni ezt a problémát?

Ezt a problémát írja ki az SSD meghajómra (Corsair 120gb) és nem lép be az operációs rendszerbe, újratelepíteni se tudom, mert nem jelenik meg a meghajtó (biosban sem) vki help :/
nem csináltam semmit vele eddig normálisan müködött ám egyik nap alvó állapotbol kapcsolom be a gépet, lépek be az internetbe és kékhalált kaptam ilyen hibával azóta nem tudom észlelni az SSD hardvert...

Elvileg találtam hozzá megoldást de nem tudom a parancsokat hogy kell beírni...

[LINK]

valaki segyítsen kérem, mert jó lenne ha nem kéne elvinnem szervízbe

a Windows RE ez aki nem tudná, hogy mi az:

Így néz ki ha bekapcsolom és be akarok lépni :/

https://img163.imageshack.us/img163/5393/photocjx.jpg
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
w1n1x írta:
Blue-Fox:

Nem hiszem, hogy a winyó az mer 1 éve lett cserélve és ezen is ugyanezt csinálja mint a régen, szal szerintem vmi sz*rakszik a gépben.Nem tudom lehet , hogy a ssd az .Vagy esetleg a tápegység fogalmam nincs de valami jó választ várnék😀

Értem, bár az hogy 1 éve lett cserélve még nem zárja ki hogy elromlik, az SSD meg nem adhatna ki hangot.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció