Sziasztok! Január elején szeretnék összerakatni egy gépet játékra amin lehetőleg elmenne minden új is. A keret úgy körülbelül 200-220 ezer lenne persze monitor billentyűzet egér nélkül. Várom a tanácsokat /ötleteket 😀
Három ötletem van.
Előzetesen annyit, hogy egyrészt feltételezem, hogy a profilod alatt lévő gépről van szó, másrészt a ház alapján feltételezem, hogy atx-es alaplap is jó.
Az AMD-k mellett az szól, hogy a VGA-d mellé rakott AMD processzor tudja a Mantle technológiát (Tapasztalatom szerint valamit javít a játékokon többek közt fps-ben is, de egyelőre messze nem annyit, mint amennyire az AMD dicsekszik vele, bár elég új a lehetőség, elképzelhető, hogy még sok benn a tartalék, ha a játékfejlesztők is ráéreznek az ízére.).
Az is az AMD mellett szól, hogy az új konzolok is AMD technológiát használnak és manapság konzolos játékból faragnak PC-s portot a fejlesztők, tehát gyanítom jobb az optimalizálás AMD-s konfigokra.
Az Intel mellett meg az szól, hogy az Inteles processzorok sokkal kevesebbet fogyasztanak, erősebbek, jobb a teljesítményük és nem is melegszenek annyira, mint egy AMD.
Tipp1:
Ezt akkor válaszd, ha nem akarsz később processzoron fejleszteni, csak alaplappal együtt, mert az AMD újabb processzorai már nem AM3+ Socket-re készülnek. Ehhez a procihoz nincs gyári hűtő, de neked amúgy is van egy, úgyhogy gondolom nem probléma. Az ár ugyan egy tízessel több, de ez nem hiszem, hogy gond lenne, de ha az, akkor írtam egy másik procit zárójelbe, kicsit olcsóbban, amihez van gyári hűtő is.
- AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ BOX Black Edition ~54e Ft (TDP: 220W!!!)
(vagy AMD FX-8350 4.00GHz AM3+ BOX ~46e Ft. Nekem is ez van, egyelőre jól teljesít nálam)
- HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8 ~25e Ft
- MSI 970 GAMING ~30e Ft
Összes: ~110e Ft
Tipp2:
Ez már Socket-FM2+ foglalattal van, ez az újabb az AMD-nél, tehát valószínűleg ebbe később is kapsz jobb processzort. (Persze nem biztos) Ja: és ennek már normális a fogyasztása (95W) és nem is melegszik annyira, mint az FX-ek.
- AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition 40e Ft
- CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT ~30e Ft
- MSI A88X-G45 GAMING ~28e Ft
Összes :~100e Ft
Tipp3:
Itt be kell vallanom, hogy alaplapi chipset annyiféle van Inteléknél, hogy nem tudom követni, melyik a jobb, úgyhogy kezeld fenntartással az alaplap-választásom.
- INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX ~50e Ft
- HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT ~25e Ft
- MSI B85I GAMING ~30e Ft
Összes: ~105e Ft
(A processzorteljesítményeket meg a http://www.cpu-world.com -on össze tudod hasonlítani.)
Hali!
Köszönöm az előző választ ddkk22-nek,de felteszem újra a kérdést annyi kiegészítéssel hogy nem szeretném húzni a procit és legyetek szívesek mind amd és intel javaslatokat is tenni!
Mostanában eléggé le vagyok maradva a számítástechnika terén,ezért az a kérdésem lenne,hogy szeretnék cserélni a gépemben alaplap+procit+memóriát,semmi mást!Mit ajánlanátok most?A ram min 8gb legyen és a három együtt férjen bele 100 ezer Ft-ba!Jobban játékra használom a gépet.A segítséget előre is köszi.
sziasztok egy kis segítség lkellene ebbe a gépbe kellene ujj alaplap de úgy hogy minden kompatibilis legyen: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=65486&sub=usercomp&comp=68079[/url] tudnátok segíteni?
leginkább újonnan érdekelne linkel ahol meg lehet venni.
Prphet 23:
A második (AMD-s) konfighoz annyit, hogy az fx-8350 az 1866 MHz-es memóriát támogatja. Az én gépemben is ez van, úgyhogy elfogult vagyok... Ha ezt választod, akkor arra is figyelj, hogy ennek a tdp-je 125W, tehát nagyobb táp is kell mellé , mint az inteles mellé. Mivel a VGA-t nem részletezted, elég lehet az is, amit írtál, de nézd meg a VGA fogyasztását is.
Azt meg tapasztalatból tudom, hogy ugyan a gyári hűtője elég, de csak akkor, ha jól szellőző házban van, mert melegszik rendesen.
Ha ezt választod, akkor lesz hozzá Mantle támogatás is, bár nem tudom, pontosan milyen VGA-ra esett a választásod. (Mondjuk én csak a Thief-el játszottam és nem éreztem igazán különbséget, miután bekapcsoltam a Mantle támogatást.) Ha megnézed az én gépemet a profilom alatt, akkor látod, hogy miből raktam össze egy hasonló konfigot, ami egyelőre nagyon jól teljesít nálam)
Rehm: amit kung rakott össze jó kis cucc, viszont én SSD nélkül nem tudnám elképzelni a gépet...
Legalább egy 64GB-os SSD rendszernek + egy 7200rpm (ha sokat játszol) 1 tányéros WD10EZEX inkább, mint a Toshiba. Tápnak én is az FSP Raider 550W-t ajánlom (nekem is ez van).
Egy 1150 i5-ös magasságában igazából nem sokat számít a tuning sem egy átlagos user felhasználásnál (pár FPS a játékokban), viszont az a 20-30e Ft amennyivel a k-s felszerelés többe kerül én inkább videókártyába tolnám. Szerintem manapság (1-2 évig is) bőven elég egy i5 4460 bármilyen egykártyás rendszernek.
rickk1995: SSD-t nem szerettél volna?
Azzal a vinyóval elég csiga lesz a rendszer sajna. Mint, ha egy Ferrarira Trabant kerekeket raknál...
A WD10EZRX 5400rpm-s háttértárnak való. Ha játszani is erről fogsz jobb lett volna egy WD10EZEX.
Ha már így alakult a te helyedben egy 128GB-os vagy egy 256GB-os SSD-re gyűjtenék, akkor jó páros lenne a jelenlegi vinyóddal.
Prophet23: én is inkább az i5-s rendszert venném, ha teljes gép kellene.
Viszont egy i5 4460 is bőven elég, és inkább erősebb videókártyát nézz, azért én is kíváncsi lennék melyik típust szeretnéd, de ma már 2giga Vram elkell néhány játéknál.
Az alaplap pedig, ha minden áron giga, akkor a D3H végűeket válaszd, a HD3 butított verzió.
Sziasztok
Összeraktam két konfigurációt azt szeretném tudni, hogy játékok elmennek medium,high grafikán(Far Cry 4,Dragon age Inquisition).
Nem értek annyira a gépösszerakáshoz de hogya van valami nem kompatibilis akkor azt mire cserelnétek.
Videókártyát nem cserelném arra most nics pénz de később veszek bele jobbat.
Alaplap:GIGABYTE GA-B85-HD3
Processzor:INTEL Core i5-4590 3.30GHz
Táp:FSP Raider 550
Memória:KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT
Videókártya:Gigabyte Radeon HD 1 GB GDDR5
Alaplap:ASROCK 990FX Extreme3
Processzor:AMD FX-8350 4.00GHz AM3+
Sziasztok!
Az alábbi gépet rendeltem meg:
AMD FX 8320 processzor
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 processzor hűtő
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10FK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
Asus DRW-24F1ST fekete DVD író
MSI R7 250 OC 1GB DDR5 R7 250 1GD5 OC videokártya
X DL Happy-31B fekete számítógép ház táp nélkül
FSP 500W HEXA+ tápegység
Tudnátok adni néhány megerősítést vagy ha követtem el valami nagyon nagy hibát?
Remélem azért jól választottam.
Válaszokat előre is köszönöm.
A pcx-ről rendeltem.
Ha nem akarsz procit tuningolni a későbbiekben akkor nem kell a 4690k. Ház témában meg szerintem nézz körül, amelyik tetszik. Arra figyelj hogy a videókártya beférjen, a méreteket a gyártó oldalán fel szokták tüntetni.
Intel Core i5-4460 processzor 12+24 hó gar.1 db 47,809 Ft
Asrock H97M PRO4 alaplap 12+24 hó gar.1 db 22,967 Ft
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970WF3OC-4GD 12+24 hó gar.1 db 102,516 Ft
Crucial 8GB DDR3 1600MHz CT102464BA160B memória 12+24 hó gar.1 db 19,027 Ft
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 12 hó gar.1 db 14,112 Ft
Zalman Z11 fekete számítógép ház 12 hó gar.1 db 16,309 Ft
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 12+12 hó gar.1 db 14,409 Ft
Összesen: 237,150 Ft
Sziasztok szeretnék összerakatni egy új gépet játékra(amin lehetőleg elfut minden új játék is) a keret úgy maximum 200-250ezer lenne. Tippeket várok előre is köszönöm.😀
Na srácok akkor egy végső konfigot mondanátok !?
SSD(az OP rendszernek kell csak) - 4 GB ram legye benne és maradt a 130.000 FT keret és minden kell, kivéve dvd író/olvasó!
Amit most írtok ez lesz a végleges. ( 8-ról el tudtam beszélni a srácot csak 4 GB-re egyelőre szóval nyertünk még pénzt itt )
Köszönöm a munkatársam nevében is. Játékok terén úgyis inkább a netes dolgokat tolja, de azért lehessen vele játszani is héba-hóba ha nem is fullHD-ba de úgy közepes grafon vagy magason.
Köszönöm a nevében is.
Na srácok..az az új felállás..hogy 4 GB ram elég most...szóval felszabadítottunk ennyi pénzt ismét !!!
Akkor így jobban hangzik !?
Kártyával ne úgy gondolkodjatok, hogy a WatchDogot vigye fullHd-ba..meg ilyesmi..csak úgy vigyen egy-egy játékot..a srác úgy is online játékos inkább... lol..wot...meg ez a másik izé...valami mmorpg..nem tudom..metin vagy mi : )
Halihó, következő gépet raktuk össze, többek között itteni tanácsok hozzászólás alapján:
Alaplap:Gigabyte B85M-D3H
Processzor: Intel Core i5-4570
Videókártya:GIGABYTE Geforce GTX970
Winchester: Western Digital 1TB 64MB 7200rpm caviar blue
Memória: Kingston HyperX Savage memória, 8GB(2x4GB), DDR3, 1600MHz
Meghajtó: Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD
Táp: FSP Raider 550W [ 80+ Silver ]
HÁZ: aerocool-xpredator-x1 white
Összerakás után láthatólag, hallhatólag minden működik rajta, viszont a monitoron nem jelenik meg semmi! Forgalmazóhoz visszavittük az alaplapot, mert szerintük valamit esetleg frissíteni kell rajta. Szerintetek?
Köszönöm
Kristo
Én azt javaslom a munkatársadnak, hogy még gyüjtsün hozzá, és akkor vegyen újonnan, legalább egy r7 265 2gb-ot. De ha már a r7 265 árából indulunk ki, akkor megint csak azt tudom mondani, hogy abból a pénzből használtan már tudsz venni 32-37ezerért egy hd 7870 vagy r9 270-ent, ez a 2kártya 1szinten van, csak a r9 270 már modernebb.
Hosszabb távon jobban járna egy használt kártyával, lehet használtan még garanciást is venni. itt is sokan használtan vesznek dolgokat.
Ezek a 30ezer alatti kártyák sajnos nem nagyon valók játékra, és most lehet támadni 😃 ami már való az a r7 265 és gtx 660, ha játszani akar az ember, úgy is hogy azért élvezze a látványt, ezek a minimum kártyák, véleményem szerint.
De ha megnézed a mai játékokat, rá lehet gyorsan jönni, hogy ma már ha játszani akarsz, és jövő ilyenkor nem akarsz kártyát cserélni, akkor gyűjtögess és minimum egy r9 280-280x vagy gtx760-770, én is most gyűjtögetek. 😃 Ez saját vélemény.
Abban igazad van, hogy használtan lehet jó VGA-t venni, hiszen azt azt sokan cserélik azért is, mert nagyobbat vesznek és nem csak azért, mert már kihajtották.
Nekem is FX procim van, a te általad írtnál nagyobb. Az AMD FX széria híresen meleg, gyakorlatilag egy kályha, ami számításokat is végez. Ennek ellenére gyári hűtővel is jól elvan, ha oylan a ház, amiben van légáramlás (pl.: kábelmenedzsment, rendes ventilátorok, stb.)
Azonban két dolgon érdemes lenne elgondolkodni:
1. Az FX-ek AM3+ os foglalatba mennek bele. Az AMD úgy tűnik, nem ebbe az irányba fejleszt, hanem az FM2 - FM2+ felé. Ha később fejleszteni akarsz, akkor inkább ilyet kellene választani. (Ez persze nem biztos, hiszen nem én vagyok az AMD fő termékmenedzsere...)
2. Ha viszont FM2+ os procit veszel, akkor az APU lesz. Ha olyan APU-t választasz, ami R7-es videovezérlőt használ (A többség az A szériás APU-kból ilyen), akkor egy mellé beállított R7-es VGA (újonnan még 4 gigás is van 20-25 körül) együtt tud vele működni, és ez javítja a videoteljesítményt. (Persze nem egy CrossFire, de azért valamit dob, ha kevés a pénz.) Dual Graphics-nak hívják a megoldást. Az AMD oldalán van is róla leírás a támogatott procikkal és kártyákkal együtt. (http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/dual-graphics#desktop)
de hiába a 8gb ram meg a 6magos proci ha a vga nem való semmire annyiból... hacsak nem tervezi a közeljövőben fejleszteni, de akkor meg kár kidobni a pénzt arra...
Én videókártyám is használtan lett véve...egyedül az( kifutottam a keretből..használt HD 5770 kocog a házban 😃 )
Igen..elsőre vettem ismerőstől egy tápot..behalt 2 hét után...el is küldtem a fenébe.....vadi zsír gép..erre..áhh mindegy..azt megúsztam.
Kristo
25ért r5 250x vagy gt740 van.
De én akkor is azt mondom hogy használtan a hd 6950 2gb jóval erősebb annál a 2kártyánál 😃 De hát mind1 😃 Tudom hogy olyan tápod van, ezért ajánltad, nekem meg gigabyte tápom van az se egy minőségi darab, de már 5éve megy. De azért jobb lesz már cserélni és márkás tápra, a táp az amire nem szabad pénzt sajnálni.
Igazából az enyémbe pont egy olyan HKC van..lehet mázlim van, de ez szolgálja magát elég szépen már jó...1,5 - 2 éve : ) ( ÁMEN )
Amit itt összerakunk..mint említettem..most fogjuk összerakni munkatársamnak. : )
Igen...256 ott kezdődik..ezért írtam 128-at.
A hkc tápok nem valami jók, akkor inkább a ramon lehet spórolni 8ezret.
újonan pedig 25ért nem lehet kártyát venni játékra. 40nél kezdődnek a 256bites kártyák újonan. Amit írtam kártyát az pedig jó lenne.
Bronsonnak igaza van egyébként, a táp sokkal kritikusabb tud lenni. RAM-ot utólag is tudsz beletenni, amennyit akarsz, de ha a rossz tápegység miatt meghal valamid, akkor sokkal többet fogsz költeni rá.
Igen..és szeretne játszogatni is azért persze. Nekem is az a proci van, annyira nem cink a hűtő szerintem....bár nincs viszonyítási alapom.
használtat nem akar semmiből sajnos :/
A tápból nem tudunk lefaragni !? Egy HKC 400-as táp mondjuk ?
Esetleg így ? Az itt nyert pénzt a kártyába bele lehetne fektetni..VAGY esetleg annyiért egy 128-ast nézni..(igaz..256 kéne) és akkor a lapra rá lehetne tolni +7 K-t !!
Alaplap: Asus M5A78L-M LX3 12ezer
Proci: AMD FX 6300 26ezer (hűtő is kéne hozzá, de ezt majd eldönti a tulaj)
Vga: Használtan hd 6950 2gb 27ezer kb.
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kék 20ezer
Táp: FSP 500W HEXA+ 14ezer
Merevlemez: WD Blue 14ezer
SSD: Kingston 120GB SV300S37A/120G 15ezer
Ház: Sharkoon VS3-S 7ezer
öszz 135ezer.
Ez alá már nem éri meg lemenni, ha játszadozni is akar manapság az ember.
Hupszka
Intel jobban megéri, erősebb mint az amd.
Alaplap: Asus Z97-K vagy ASUS Z97-P 33ezer így ha k-s procit akarsz, nem kell lapot cserélned.
Proci: Intel Core i5-4460 47ezer
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury vagy Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance magas. 20ezer
Mostanában eléggé le vagyok maradva a számítástechnika terén,ezért az a kérdésem lenne,hogy szeretnék cserélni a gépemben alaplap+procit+memóriát,semmi mást!Mit ajánlanátok most?A ram min 8gb legyen és a három együtt férjen bele 100 ezer Ft-ba!Érdekel AMD és Intel is,meg hogy melyiket érdemesebb most megvenni?Jobban játékra használom a gépet.A segítséget előre is köszi.
Sziasztok!
Szeretnék egy komolyabb gépet venni. Elméletben összeraktam egy konfigot ( a profilomban a tervezett címke alatt megtaláljátok) mi a véleményetek róla? Mi az ami nem illik bele? Gondolok itt arra, hogy a proci hűtő elfér-e rendesen, vagy más memória jobban illene hozzá, vagy másik tápot kéne néznem ( lehet később beszerzek mégegy videokártyát ) vagy tudnátok ajánlani m.2-es SSD-t stb.
A válaszokat a konfig alá írjátok, így könnyebb lesz megtalálnom 😀
Előre is köszönöm!
Sziasztok !
Szeretném a segítségeteket kérni !!
130.000 állna rendelkezésre...ebből mi a legtöbb amit ki tudnátok hozni !?
Úgy, hogy egy SSD (épphogy az OP-nak...) mindenképp legyen benne !
Üdv!
Tudnátok mondani pár véleményt erről a Lenovo laptopról? Jelenleg 145.000 Ft. Megérné az árát? Mennyire vinni a jelenlegi játékokat magas beállításokon?
AMD Quad-Core FX-7500 Processzor (3.3 GHz);
39,6 cm (15.6) Full HD kijelző (fényes);
4 GB RAM, 1000 GB SATA;
AMD Radeon R7 DUAL M260DX DUAL CROSSFIRE 2GB DDR3;
Ebben a speciális verziójú laptopban CROSSFIRE módban is együtt tudnak dolgozni a grafikus kártyák, így grafikus telejsítménye megközelíti a Geforce GT840M szintjét is!
Három ötletem van.
Előzetesen annyit, hogy egyrészt feltételezem, hogy a profilod alatt lévő gépről van szó, másrészt a ház alapján feltételezem, hogy atx-es alaplap is jó.
Az AMD-k mellett az szól, hogy a VGA-d mellé rakott AMD processzor tudja a Mantle technológiát (Tapasztalatom szerint valamit javít a játékokon többek közt fps-ben is, de egyelőre messze nem annyit, mint amennyire az AMD dicsekszik vele, bár elég új a lehetőség, elképzelhető, hogy még sok benn a tartalék, ha a játékfejlesztők is ráéreznek az ízére.).
Az is az AMD mellett szól, hogy az új konzolok is AMD technológiát használnak és manapság konzolos játékból faragnak PC-s portot a fejlesztők, tehát gyanítom jobb az optimalizálás AMD-s konfigokra.
Az Intel mellett meg az szól, hogy az Inteles processzorok sokkal kevesebbet fogyasztanak, erősebbek, jobb a teljesítményük és nem is melegszenek annyira, mint egy AMD.
Tipp1:
Ezt akkor válaszd, ha nem akarsz később processzoron fejleszteni, csak alaplappal együtt, mert az AMD újabb processzorai már nem AM3+ Socket-re készülnek. Ehhez a procihoz nincs gyári hűtő, de neked amúgy is van egy, úgyhogy gondolom nem probléma. Az ár ugyan egy tízessel több, de ez nem hiszem, hogy gond lenne, de ha az, akkor írtam egy másik procit zárójelbe, kicsit olcsóbban, amihez van gyári hűtő is.
- AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ BOX Black Edition ~54e Ft (TDP: 220W!!!)
(vagy AMD FX-8350 4.00GHz AM3+ BOX ~46e Ft. Nekem is ez van, egyelőre jól teljesít nálam)
- HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8 ~25e Ft
- MSI 970 GAMING ~30e Ft
Összes: ~110e Ft
Tipp2:
Ez már Socket-FM2+ foglalattal van, ez az újabb az AMD-nél, tehát valószínűleg ebbe később is kapsz jobb processzort. (Persze nem biztos) Ja: és ennek már normális a fogyasztása (95W) és nem is melegszik annyira, mint az FX-ek.
- AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition 40e Ft
- CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT ~30e Ft
- MSI A88X-G45 GAMING ~28e Ft
Összes :~100e Ft
Tipp3:
Itt be kell vallanom, hogy alaplapi chipset annyiféle van Inteléknél, hogy nem tudom követni, melyik a jobb, úgyhogy kezeld fenntartással az alaplap-választásom.
- INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX ~50e Ft
- HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT ~25e Ft
- MSI B85I GAMING ~30e Ft
Összes: ~105e Ft
(A processzorteljesítményeket meg a http://www.cpu-world.com -on össze tudod hasonlítani.)
Köszönöm az előző választ ddkk22-nek,de felteszem újra a kérdést annyi kiegészítéssel hogy nem szeretném húzni a procit és legyetek szívesek mind amd és intel javaslatokat is tenni!
Mostanában eléggé le vagyok maradva a számítástechnika terén,ezért az a kérdésem lenne,hogy szeretnék cserélni a gépemben alaplap+procit+memóriát,semmi mást!Mit ajánlanátok most?A ram min 8gb legyen és a három együtt férjen bele 100 ezer Ft-ba!Jobban játékra használom a gépet.A segítséget előre is köszi.
leginkább újonnan érdekelne linkel ahol meg lehet venni.
A második (AMD-s) konfighoz annyit, hogy az fx-8350 az 1866 MHz-es memóriát támogatja. Az én gépemben is ez van, úgyhogy elfogult vagyok... Ha ezt választod, akkor arra is figyelj, hogy ennek a tdp-je 125W, tehát nagyobb táp is kell mellé , mint az inteles mellé. Mivel a VGA-t nem részletezted, elég lehet az is, amit írtál, de nézd meg a VGA fogyasztását is.
Azt meg tapasztalatból tudom, hogy ugyan a gyári hűtője elég, de csak akkor, ha jól szellőző házban van, mert melegszik rendesen.
Ha ezt választod, akkor lesz hozzá Mantle támogatás is, bár nem tudom, pontosan milyen VGA-ra esett a választásod. (Mondjuk én csak a Thief-el játszottam és nem éreztem igazán különbséget, miután bekapcsoltam a Mantle támogatást.) Ha megnézed az én gépemet a profilom alatt, akkor látod, hogy miből raktam össze egy hasonló konfigot, ami egyelőre nagyon jól teljesít nálam)
Legalább egy 64GB-os SSD rendszernek + egy 7200rpm (ha sokat játszol) 1 tányéros WD10EZEX inkább, mint a Toshiba. Tápnak én is az FSP Raider 550W-t ajánlom (nekem is ez van).
Egy 1150 i5-ös magasságában igazából nem sokat számít a tuning sem egy átlagos user felhasználásnál (pár FPS a játékokban), viszont az a 20-30e Ft amennyivel a k-s felszerelés többe kerül én inkább videókártyába tolnám. Szerintem manapság (1-2 évig is) bőven elég egy i5 4460 bármilyen egykártyás rendszernek.
rickk1995: SSD-t nem szerettél volna?
Azzal a vinyóval elég csiga lesz a rendszer sajna. Mint, ha egy Ferrarira Trabant kerekeket raknál...
A WD10EZRX 5400rpm-s háttértárnak való. Ha játszani is erről fogsz jobb lett volna egy WD10EZEX.
Ha már így alakult a te helyedben egy 128GB-os vagy egy 256GB-os SSD-re gyűjtenék, akkor jó páros lenne a jelenlegi vinyóddal.
Prophet23: én is inkább az i5-s rendszert venném, ha teljes gép kellene.
Viszont egy i5 4460 is bőven elég, és inkább erősebb videókártyát nézz, azért én is kíváncsi lennék melyik típust szeretnéd, de ma már 2giga Vram elkell néhány játéknál.
Az alaplap pedig, ha minden áron giga, akkor a D3H végűeket válaszd, a HD3 butított verzió.
Összeraktam két konfigurációt azt szeretném tudni, hogy játékok elmennek medium,high grafikán(Far Cry 4,Dragon age Inquisition).
Nem értek annyira a gépösszerakáshoz de hogya van valami nem kompatibilis akkor azt mire cserelnétek.
Videókártyát nem cserelném arra most nics pénz de később veszek bele jobbat.
Alaplap:GIGABYTE GA-B85-HD3
Processzor:INTEL Core i5-4590 3.30GHz
Alaplap:ASROCK 990FX Extreme3
Processzor:AMD FX-8350 4.00GHz AM3+
Szerintetek melyik lenne a jó választás?
Úgylátom egy kicsit elsiettem de hát ez van.
Majd valamikor pótolom.
Nem lesz gyenge.
De kártyából nézhetnél erősebbet, akár használtan is.
Mondjuk ami bennem felmerült, csak utólag sajnos, hogy a táp nem-e lesz gyenge?
Az alábbi gépet rendeltem meg:
AMD FX 8320 processzor
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 processzor hűtő
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10FK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
Asus DRW-24F1ST fekete DVD író
MSI R7 250 OC 1GB DDR5 R7 250 1GD5 OC videokártya
X DL Happy-31B fekete számítógép ház táp nélkül
FSP 500W HEXA+ tápegység
Tudnátok adni néhány megerősítést vagy ha követtem el valami nagyon nagy hibát?
Remélem azért jól választottam.
Válaszokat előre is köszönöm.
A pcx-ről rendeltem.
p-c-x-ről esetleg ebben a formában.
Intel Core i5-4460 processzor 12+24 hó gar.1 db 47,809 Ft
Asrock H97M PRO4 alaplap 12+24 hó gar.1 db 22,967 Ft
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970WF3OC-4GD 12+24 hó gar.1 db 102,516 Ft
Crucial 8GB DDR3 1600MHz CT102464BA160B memória 12+24 hó gar.1 db 19,027 Ft
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 12 hó gar.1 db 14,112 Ft
Zalman Z11 fekete számítógép ház 12 hó gar.1 db 16,309 Ft
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 12+12 hó gar.1 db 14,409 Ft
Összesen: 237,150 Ft
Alaplap: Asus Z97-K 33ezer
Proci: Intel Core i5-4690K 63ezer
Vga: Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 53ezer
Ram: Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue 20ezer
Merevlemez: Toshiba 2TB 64MB SATA3 DT01ACA200 20ezer
Táp: FSP 550W Raider S 550 80+ 17ezer
Esetleg még ssd Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD 21ezer
Ház meg optikai meghajtó nem tudom h kell e
SSD nélkül 206ezer
SSD(az OP rendszernek kell csak) - 4 GB ram legye benne és maradt a 130.000 FT keret és minden kell, kivéve dvd író/olvasó!
Amit most írtok ez lesz a végleges. ( 8-ról el tudtam beszélni a srácot csak 4 GB-re egyelőre szóval nyertünk még pénzt itt )
Köszönöm a munkatársam nevében is. Játékok terén úgyis inkább a netes dolgokat tolja, de azért lehessen vele játszani is héba-hóba ha nem is fullHD-ba de úgy közepes grafon vagy magason.
Köszönöm a nevében is.
Akkor így jobban hangzik !?
Kártyával ne úgy gondolkodjatok, hogy a WatchDogot vigye fullHd-ba..meg ilyesmi..csak úgy vigyen egy-egy játékot..a srác úgy is online játékos inkább... lol..wot...meg ez a másik izé...valami mmorpg..nem tudom..metin vagy mi : )
Köszönöm a tanácsot, ha visszakapjuk és ők nem tették ezt akkor megpróbáljuk.
r9 280.
Alaplap:Gigabyte B85M-D3H
Processzor: Intel Core i5-4570
Videókártya:GIGABYTE Geforce GTX970
Winchester: Western Digital 1TB 64MB 7200rpm caviar blue
Memória: Kingston HyperX Savage memória, 8GB(2x4GB), DDR3, 1600MHz
Meghajtó: Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD
Táp: FSP Raider 550W [ 80+ Silver ]
HÁZ: aerocool-xpredator-x1 white
Összerakás után láthatólag, hallhatólag minden működik rajta, viszont a monitoron nem jelenik meg semmi! Forgalmazóhoz visszavittük az alaplapot, mert szerintük valamit esetleg frissíteni kell rajta. Szerintetek?
Köszönöm
Én azt javaslom a munkatársadnak, hogy még gyüjtsün hozzá, és akkor vegyen újonnan, legalább egy r7 265 2gb-ot. De ha már a r7 265 árából indulunk ki, akkor megint csak azt tudom mondani, hogy abból a pénzből használtan már tudsz venni 32-37ezerért egy hd 7870 vagy r9 270-ent, ez a 2kártya 1szinten van, csak a r9 270 már modernebb.
Hosszabb távon jobban járna egy használt kártyával, lehet használtan még garanciást is venni. itt is sokan használtan vesznek dolgokat.
Ezek a 30ezer alatti kártyák sajnos nem nagyon valók játékra, és most lehet támadni 😃 ami már való az a r7 265 és gtx 660, ha játszani akar az ember, úgy is hogy azért élvezze a látványt, ezek a minimum kártyák, véleményem szerint.
De ha megnézed a mai játékokat, rá lehet gyorsan jönni, hogy ma már ha játszani akarsz, és jövő ilyenkor nem akarsz kártyát cserélni, akkor gyűjtögess és minimum egy r9 280-280x vagy gtx760-770, én is most gyűjtögetek. 😃 Ez saját vélemény.
Abban igazad van, hogy használtan lehet jó VGA-t venni, hiszen azt azt sokan cserélik azért is, mert nagyobbat vesznek és nem csak azért, mert már kihajtották.
Nekem is FX procim van, a te általad írtnál nagyobb. Az AMD FX széria híresen meleg, gyakorlatilag egy kályha, ami számításokat is végez. Ennek ellenére gyári hűtővel is jól elvan, ha oylan a ház, amiben van légáramlás (pl.: kábelmenedzsment, rendes ventilátorok, stb.)
Azonban két dolgon érdemes lenne elgondolkodni:
1. Az FX-ek AM3+ os foglalatba mennek bele. Az AMD úgy tűnik, nem ebbe az irányba fejleszt, hanem az FM2 - FM2+ felé. Ha később fejleszteni akarsz, akkor inkább ilyet kellene választani. (Ez persze nem biztos, hiszen nem én vagyok az AMD fő termékmenedzsere...)
2. Ha viszont FM2+ os procit veszel, akkor az APU lesz. Ha olyan APU-t választasz, ami R7-es videovezérlőt használ (A többség az A szériás APU-kból ilyen), akkor egy mellé beállított R7-es VGA (újonnan még 4 gigás is van 20-25 körül) együtt tud vele működni, és ez javítja a videoteljesítményt. (Persze nem egy CrossFire, de azért valamit dob, ha kevés a pénz.) Dual Graphics-nak hívják a megoldást. Az AMD oldalán van is róla leírás a támogatott procikkal és kártyákkal együtt. (http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/dual-graphics#desktop)
Igen..elsőre vettem ismerőstől egy tápot..behalt 2 hét után...el is küldtem a fenébe.....vadi zsír gép..erre..áhh mindegy..azt megúsztam.
25ért r5 250x vagy gt740 van.
De én akkor is azt mondom hogy használtan a hd 6950 2gb jóval erősebb annál a 2kártyánál 😃 De hát mind1 😃 Tudom hogy olyan tápod van, ezért ajánltad, nekem meg gigabyte tápom van az se egy minőségi darab, de már 5éve megy. De azért jobb lesz már cserélni és márkás tápra, a táp az amire nem szabad pénzt sajnálni.
Amit itt összerakunk..mint említettem..most fogjuk összerakni munkatársamnak. : )
Igen...256 ott kezdődik..ezért írtam 128-at.
újonan pedig 25ért nem lehet kártyát venni játékra. 40nél kezdődnek a 256bites kártyák újonan. Amit írtam kártyát az pedig jó lenne.
használtat nem akar semmiből sajnos :/
A tápból nem tudunk lefaragni !? Egy HKC 400-as táp mondjuk ?
https://www.***/termek/hkc-v-power-450w-tapegyseg-99859
Esetleg így ? Az itt nyert pénzt a kártyába bele lehetne fektetni..VAGY esetleg annyiért egy 128-ast nézni..(igaz..256 kéne) és akkor a lapra rá lehetne tolni +7 K-t !!
Alaplap: Asus M5A78L-M LX3 12ezer
Proci: AMD FX 6300 26ezer (hűtő is kéne hozzá, de ezt majd eldönti a tulaj)
Vga: Használtan hd 6950 2gb 27ezer kb.
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kék 20ezer
Táp: FSP 500W HEXA+ 14ezer
Merevlemez: WD Blue 14ezer
SSD: Kingston 120GB SV300S37A/120G 15ezer
Ház: Sharkoon VS3-S 7ezer
öszz 135ezer.
Ez alá már nem éri meg lemenni, ha játszadozni is akar manapság az ember.
Intel jobban megéri, erősebb mint az amd.
Alaplap: Asus Z97-K vagy ASUS Z97-P 33ezer így ha k-s procit akarsz, nem kell lapot cserélned.
Proci: Intel Core i5-4460 47ezer
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury vagy Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance magas. 20ezer
Mostanában eléggé le vagyok maradva a számítástechnika terén,ezért az a kérdésem lenne,hogy szeretnék cserélni a gépemben alaplap+procit+memóriát,semmi mást!Mit ajánlanátok most?A ram min 8gb legyen és a három együtt férjen bele 100 ezer Ft-ba!Érdekel AMD és Intel is,meg hogy melyiket érdemesebb most megvenni?Jobban játékra használom a gépet.A segítséget előre is köszi.
Szeretnék egy komolyabb gépet venni. Elméletben összeraktam egy konfigot ( a profilomban a tervezett címke alatt megtaláljátok) mi a véleményetek róla? Mi az ami nem illik bele? Gondolok itt arra, hogy a proci hűtő elfér-e rendesen, vagy más memória jobban illene hozzá, vagy másik tápot kéne néznem ( lehet később beszerzek mégegy videokártyát ) vagy tudnátok ajánlani m.2-es SSD-t stb.
A válaszokat a konfig alá írjátok, így könnyebb lesz megtalálnom 😀
Előre is köszönöm!
Intel vagy Amd gépet akar?
Szeretném a segítségeteket kérni !!
130.000 állna rendelkezésre...ebből mi a legtöbb amit ki tudnátok hozni !?
Úgy, hogy egy SSD (épphogy az OP-nak...) mindenképp legyen benne !
Tudnátok mondani pár véleményt erről a Lenovo laptopról? Jelenleg 145.000 Ft. Megérné az árát? Mennyire vinni a jelenlegi játékokat magas beállításokon?
AMD Quad-Core FX-7500 Processzor (3.3 GHz);
39,6 cm (15.6) Full HD kijelző (fényes);
4 GB RAM, 1000 GB SATA;
AMD Radeon R7 DUAL M260DX DUAL CROSSFIRE 2GB DDR3;
Ebben a speciális verziójú laptopban CROSSFIRE módban is együtt tudnak dolgozni a grafikus kártyák, így grafikus telejsítménye megközelíti a Geforce GT840M szintjét is!