Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szerintetek a P965-ös északi híd bírná az 1.7V-ot?
mert sajna 1.4-.1.55V-on SKSH (se kép se hang) van 400FSB-vel 😕
Xp módot nem ajánlom nem valami jó.
Nekem nem jött be személyes vélemény.
egyébként nem kell törölnöd Itt a link hogy csináld hogy jó legyen.:http://7win.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=680092
én is igy csináltam és jó😀
Érdekes kérdésem lenne. Ugyebár azt olvastam,hogy az i5 760 1333MHz-s memóriát tud kezelni. Nos, mi történik, ha én 2000MHz-s RAMot rakok be mellé???
szerintem 1333 fognak indulni de biosbol fel lehet tenni 2000re azt hiszem de úgy is kijavítanak ha tévedek
egy intel dual core e5300 2,6 ghz-es procinál lehetséges a magfeloldás?
Csak egyes AMD processzoroknál van magfeloldási lehetőség és sajna Intel prociknál nincs
egy olyan kérdésem lenne hogy van 2 kingmax ramom ddr2 es mind 2 az egyik 800mhz es a másik 1066 és elöfordulhat hogy öszeakadnak mer biosba autora van állitva a ram és igy 533 mhz mennek valamiért és hogy ez okoz e játékok alatt fps csökkenést és mégvalami ha beállitom hogy mindkettö modul 800mhzn mennyen be se kapcsol
sosem szerencsés nem egyforma órajelű ramoakat egymás mellé tenni mert tényleg összeakadhatnak... pl nálam mikor 667Mhz-sak mellett voltak 800asok folyton kékhalált kaptam
Hali mindenkinek!
E6500 prockom, gyári oldalon max cpu fesz: 1.3625 V a max!
Nekem overclockban 2.93 ról 3.64 ben prime95-teszten a vcore fesz 1.42volt ez mennyire van káros hatással a procira? ha lejebb veszem a feszét a procinak akkor instabil lesz a gép!
hát szerintem az 1,42 kicsit sok.
vedd lejjebb FSB-t mondjuk 10-el.
Nekem egyébként úgy volt , jó mondjuk más processzor hogy 480X8 hoz 1,375 fesz kellett de 470X8 hoz 1,3 v fesz is elég és stabil.(1óra 50perc teszt)
A 9600GT 512MB-os karimat meddig húzhatom?
ASUS Gaming Edition hűtés van rajta
E6500 prockom, gyári oldalon max cpu fesz: 1.3625 V a max!
Nekem overclockban 2.93 ról 3.64 ben prime95-teszten a vcore fesz 1.42volt ez mennyire van káros hatással a procira? ha lejebb veszem a feszét a procinak akkor instabil lesz a gép!
http://www.hoc.hu/hir/19355-amd-athlon-ii-x3-435-processzortesztek--itt-az-uj-sikermodell.html <-- Nekem is ilyen procim van és ott azt írják hogy előhozható egy kis szerencsével egy lezárt negyedik mag is. Van egy link is de nem értem mit kéne csinálni ( nem tudok angolul ) Esetleg valaki elmagyarázná, kell hozzá egy másik hűtő és az alaplapom alkalmas-e erre ??
Az alaplapod sajnos alkalmatlan rá.
4magosítani szeretném és bekapcsolni az I3 cache-t de nem tudom meliyket kell a biosba a Alaplapom SMBios-a:2.5
Verzió:American Megatrends INc. 2004,2010.04.07
Lapom:ASUS M4A785TD-V EVO
szerk.:4magosítani nem lehet :S
I3 cache lehet sikerült de nem tom hol kéne látni ha igen?!
vasziliy, hány fokon teljesít így?😀
a teszt kb négyszer lement egymás után.
A hűtő gyári.passzív volt,de ráraktam egy 6cm ventit.+volt paszta csere.
Délután elővettem a lapom kis füzetét és ezt találtam:
If you want to overclock the FSB800-CPU (e.g. Cel400, E1000, E2000, E4000, E5000, E6000, series CPU) to FSB 1066 on this motherboard, you need to adjust the jumpers. Please short pin2, pin3 for OC800 jumper. Otherwise, the CPU may not work properly on this motherboard. Please refer to below jumper settings.
Na megvan ez a három jumper, mind3 háromtűs és mindegyik az első 2őn van, Ha jól értelmezem, az elsőt át kellene raknom a 2. 3. pinre? És akkor kellene tuningolnom?
A lap:
ASRock G31M-S R2.0 és egy C2D E4300 proci van benne
Plz segítsetek.
asus 7300gt
GPU órajele 600 MHz (eredeti: 400 MHz, overclock: 50%)
Memória órajel 468 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz, overclock: 17%)
most mért a legerősebb? mert 3500mhz-en ketyeg?mert a procim 3400mhz-es most az a 100mhz nem hiszem hogy sokat számítana..
nem sokat,de számit,és a 965-t kivonják a forgalomból 😀
Hello!
Egy kis tuningal próbálkoztam és is, és elég jól befürödtem vele, az okát pedig nem tudom.
Szóval itt a gépem
http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=7364
állítólag tuningbarát, de...
Proci órajel emeléssel próbálkoztam, rögtön a közepébe csaptam (5-10% emelés az nem sokat jelent, ezért ezzel nem is verődtem...), alapfeszen BIOS-ban rányomtan 30% Over Clockot (továbbiakban OC), az eredmény pedig, hogy nem indult a win7...
OC failed hiba üzenetet kaptam, mely szerint a RAM-ok órajel 1226 MHz-re ugrott, amit a rendszer nem tud kezelni. De nem éppen az a HyperX-es ramok egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy jól bírják a tuningot? V ez már sok emelés? Esetleg a lapom nem bírja a RAM-okat már ekkora órajelen kezelni?
De nem csüggedtem, visszavettem az RAM-ok alap órajelét 1066-ról 800-ra, majd 30% OC-val visszakúsztak 1053-ra, minden ok, gondoltam. A rendszer indult, a ramok 1053 MHz-en, szóval szinte semmit nem vesztettem, a proci pedig 3.15 GHz-en.
Miután betöltődött a win7, everest terheléses stabilitás teszt elindítása (terhelés: CPU, FPU, CPU cache, RAM), ment kb 10 másodpercig, majd kékhalál & restart...
Nagy hőmérséklet emelkedést nem vettem észre. Vagy lehet h csak túl gyorsan történt?
Na de nem adtam fel, levettem 20%-os OC-ra, így a RAM-ok mentek 962 MHz-en (amit már kicsit keveseltem), a Q6600 pedig 2.88 GHz-en. Indult a rendszer, win7 betöltése után ugyanaz az everest teszt mint az előbb, ment 25 percig, proci max. hőm 61 fok volt (szóval még bőven jó volt).
Ezután újraindítottam a gépet, és nem történt semmi. Bejött az ASUS háttér, és csáo, se win7 nem indult, sem BIOS-t nem lehetett elindítani. 2-3 restart, semmi változás. Ez miért történt? Esetleg kezd megadni magát a proci? Az azért kellemetlen lenn...
Majd rendszer áramtalanítása, majd ismét áram alá helyezése, win7 megint nem indult, de - hála a megváltónak - a BIOS igen. Természetesen jött az OC failed hibaüzenet, majd minden visszavettem alap beállításra, és dolgozik szépen a gép.
A húzás csak kisérlet jellegű volt, jelenleg elégedett vagyok a gép teljesítményével, szépen visz minden játékot, csak kíváncsi voltam, meddig lehet húzni, és nem kaptam túl jó eredményt. Ha valaki tudja esetleg, hogy mik voltak a gondok, akk azt örrömmel meghallgatnám...
Köszi😀
Amint olvasom,semmi mást nem állítottál,mint a proci illetve a ramok frekijét.Játszani kell az árammal is!!illetve szinte semmit nem szabad automatán hagyni.A pcie frekijét is vedd vissza 100-ra a 110 helyett.Van egy jó kis progi a tuningra.AI SUITE az asustól.Én ezzel készitem a tuningokat.Persze még bele kell nyulni a gépbe is,mert nem mindent állit.Az everest nem jó tesztre!!!Helyette használd az IntelBurnTesztet.Az megbizhatóbb és gyorsabb.5-ös sorozaton tesztelem a gépet.ha ott jó,akkor tuti,hogy nem fog összeomlani😉
Egy kis tuningal próbálkoztam és is, és elég jól befürödtem vele, az okát pedig nem tudom.
Szóval itt a gépem
http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=7364
állítólag tuningbarát, de...
Proci órajel emeléssel próbálkoztam, rögtön a közepébe csaptam (5-10% emelés az nem sokat jelent, ezért ezzel nem is verődtem...), alapfeszen BIOS-ban rányomtan 30% Over Clockot (továbbiakban OC), az eredmény pedig, hogy nem indult a win7...
OC failed hiba üzenetet kaptam, mely szerint a RAM-ok órajel 1226 MHz-re ugrott, amit a rendszer nem tud kezelni. De nem éppen az a HyperX-es ramok egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy jól bírják a tuningot? V ez már sok emelés? Esetleg a lapom nem bírja a RAM-okat már ekkora órajelen kezelni?
De nem csüggedtem, visszavettem az RAM-ok alap órajelét 1066-ról 800-ra, majd 30% OC-val visszakúsztak 1053-ra, minden ok, gondoltam. A rendszer indult, a ramok 1053 MHz-en, szóval szinte semmit nem vesztettem, a proci pedig 3.15 GHz-en.
Miután betöltődött a win7, everest terheléses stabilitás teszt elindítása (terhelés: CPU, FPU, CPU cache, RAM), ment kb 10 másodpercig, majd kékhalál & restart...
Nagy hőmérséklet emelkedést nem vettem észre. Vagy lehet h csak túl gyorsan történt?
Na de nem adtam fel, levettem 20%-os OC-ra, így a RAM-ok mentek 962 MHz-en (amit már kicsit keveseltem), a Q6600 pedig 2.88 GHz-en. Indult a rendszer, win7 betöltése után ugyanaz az everest teszt mint az előbb, ment 25 percig, proci max. hőm 61 fok volt (szóval még bőven jó volt).
Ezután újraindítottam a gépet, és nem történt semmi. Bejött az ASUS háttér, és csáo, se win7 nem indult, sem BIOS-t nem lehetett elindítani. 2-3 restart, semmi változás. Ez miért történt? Esetleg kezd megadni magát a proci? Az azért kellemetlen lenn...
Majd rendszer áramtalanítása, majd ismét áram alá helyezése, win7 megint nem indult, de - hála a megváltónak - a BIOS igen. Természetesen jött az OC failed hibaüzenet, majd minden visszavettem alap beállításra, és dolgozik szépen a gép.
A húzás csak kisérlet jellegű volt, jelenleg elégedett vagyok a gép teljesítményével, szépen visz minden játékot, csak kíváncsi voltam, meddig lehet húzni, és nem kaptam túl jó eredményt. Ha valaki tudja esetleg, hogy mik voltak a gondok, akk azt örrömmel meghallgatnám...
Köszi😀
Bár a procit sajnálni fogom,mert elég jól lehet húzni....na meg a hűtőt...mert jó kis hőcsöves...bár nem erre való....de megódottam😂
Amit a jelenlegi cuccal lehetne kezdeni, az az, hogy felemeled a memória órajelét 800MHz-re és a késleltetési időket is noveled 1-2 órajellel. Szerintem 1 elég.
Marad a vatera...és egy kis pénz gyűjtés:-)
Ahhoz képest hogy 10 ezer forintomba került az egész,nem volt érte pénz.
😂
Milyen játékok? 4-5 éves játékok....van szó,és aminek menni kellene még 640*480 as low-os beállításon is.Szaggatás nélkül szerintem.
Szóval nem 2010 es játékokkal próbálkozom,mert tudom hogy nem lenne értelme erőltetni,de mikor a doom3 se nem megy..már kicsit idegesítő:-)
Gabivett11!Csak ennyi memóriám van,eredetileg csak 256 volt benne.
De megnéztem az alapapi vga-t is...és nem azokat az eredményeket adja a gpuZ mint amiket a neten kerestem.
Lehet hogy valami selejtes lap lenne:-)
A vidkari sok minden okozója de azért minimumon nem kéne szaggatnia!
ha megnézitek a gépeimet nekem is ilyen problémám volt xp alatt asrock alaplappal meg eah 4350-el, pedig volt benne 2gb ram és mégis mindig játék közben újra indult a gép! win7 alatt javult a helyzet de biztos alaplap ütközés volt!
2GB ram 800mhz 5ezer
egy hd 4670 vidkari meg 20k, ezek uj árak, jah és lap sem ártana, szal sokat mondtam de ez azt jelenti hogy nem valami jó konfigot vettél
Meg milyen játékkal próbálkozol?
Valószinűnek tartom hogy vidkari alaplap platform összeakadás is lehet ami azt jelenti hogy nem tudja kiszolgálni az alcsi a vidkaridat, tehát megint csak alaplapnál vagyunk, de a memmel érdemes kipröbálni, másikból pakolj át memet!