Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vyne avatar
jaja,jó az aida is, bár ezt jobban szeretem. hát nem mindegy hogy hol van a gép am.szerintem szűk helyen jobban porolódik, meg ha a födön van. minden esetre porszívózd ki,de csak óvatosan.én a proci hűtőt azt kiszogtam szedni és úgy porszívózom vagy fújom ki belőle a port meg a szöszöket. ha alkatrész hiba akkor szerintem vagy a táp vagy a ram. de inkább az első. ha a tisztítás után is leáll akkor vidd be egy szaküzletbe.
0
0
0
0
DCMAN avatar
köszi.majd megnézem.multkor néztem akor nem volt poros.mind1 akor holnap szétszedem elemeira a gépet és minden kiporolok stb..amugy az aida is jó nem?

sok venti van a gépben lehet azért "porolodik" be olyan hamar a gép

speedfannal is néztem és aida 64-el is és mind2ő ugyan azt mutatta nem volt meleg egyik sem.már mint se a CPU se a VGA

de az a durva h kb ezt a mostani konfigomat 3 éve nyuzom és ezt most csinálta elöször.....kb 3-4 hetente takarítom a gépet.szóval nagyon nem szabadna porosnak lennie.azért gyanakodok valamelyik alkatrész hibára.eddig sosem csinálta h puff hirtelen leált.
0
0
0
0
vyne avatar
http://letoltes.prim.hu/program/93189/ ezzel mérheted a hőmérsékletet.am nekem akkor csinálta mikor poros volt,szval porszívózd ki😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
Sziasztok! Tegnap este játék közben váratlanul leállt a gép,kikapcsolt....ujraindítottam de 2 mp mulva ismét kikapcsolt..ismét ujraindítom megint kikapcsolt......ez volt tegnap..gondoltam csak tulmelegedet a gép mert egész nap ment és még este 1 huzosabb gamevel játszottam.........ma 14 óra körül bekapcsoltam a gépet azóta megy...1x kapcsoltam ki 15 percre.........és most az elöbb kb 5 perce ismét váratlanul leállt.....mi lehet a baj ?? kezd meghalni a tápom?vagy valami más okoza? AIDA-ban megnéztem h nem e tul magas-e esetleg valamelyiknek a hőmérséklete de mindegyik normál hőmérsékletű mind a proci..mind a vga...proci 36.vga 38 fokos..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én is 2V-on tolom a Ramokat. Alapból 1,8V-osak. mondjuk nekem van hűtőborda a memóriára.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
1,8tól 2,3ig...
az Én 1066osaim gyárilag 2,3mon futnak...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
de DDR2 RAMok 1,8tól indulnak tudtommal😃 szóval szerintem nem sok az 1,9.
0
0
0
0
Devis avatar
azt az eget. 2v? O.O
Nekem ami max volt régen azaz 1,6 volt. 2 az sok
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Annak nem adtam. ramok olyan 1,9-2v
0
0
0
0
Osynho avatar
Mekkora feszültségen mennek a ramok? Alaplapnak adtál kis +-t?
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
800Mhz-en mennek a ramok.
Asus P5Q-SE alaplapban.
De ez olyan furcsa hogy játék alatt akár mehet 6 óárt is bírja
intelburntesztet vitte 3órán keresztül de első inditásnál mégsem megy.
aztán mikor ujrakonfigurálom megy
Kikapcsolom 4-5ször és megy simán beindul.
De ha huzamos idő után kapcsolom be nem indul elsőre.....
0
0
0
0
Osynho avatar
Gondolom az alaplapi vezérlő túl van terhelve a 4 modul miatt. Milyen órajelen mennek a ramok?

Egyébként én a helyedben elgondolkodnék egy i5-re váltásban (vagy i3, vagy amd). 6gb ddr2-es ram, meg a Quad jó árban elmenne.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok.
Tuningoltam gépemet és 3óráig futattam a stabilitásprogramot és tökéletesen ment.
Játékok alatt is szépen megy
Viszont ha elindítom nem akar elindul elsőre csak ha a ramok közül kiveszek egyet
2X1gb meg 2X2gb ram van benne és ha egyik foglalatból kiveszek egy ramot akkor megy
Mi lehet a baj?
kérlek segítsetek
0
0
0
0
sszemtelen avatar
UP: Kicseréltem a monitor kábelt, azóta nem is ugrál a kép..😃
0
0
0
0
sszemtelen avatar
apetit1989 írta:
videoram.

Az ***a..új kártyánál..
Holnap átrakom az integráltra, és megnézem úgy is csinálja-e..
Mondjuk tegnap nem csinálta ezt a hibát, csak az előtt, és ma.. :/
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

Szerintetek a gép melyik hardvere okozhatja ezt a hibát, és miért? 😀

Csak linkbe, nagy kép:
[LINK]
0
0
0
0
wakula778 avatar
Haló.
Kérdésem a következő:
Van egy vinyóm a régi 1Tb-s ami egyszercsak megunta és azóta nemjó.
Olyan probléma van hogy ha bedugom a másik mellé és bekapcsolom a gépet BOOT menüben kiválasztom hogy az alapról bootoljon és mongyuk töltene a win akkor megfagy. olyan mint ha töltene de nem tölt.
Csökkentett módban ugye látom miket tölt be és ott megakad a Classpnp.sys filenál.
Olyan mint ha mindenképp a terrás vinyóról akarna bootolni.
Valaki esetleg tud valami értelmes megoldást rá?
0
0
0
0
Lord107 avatar
Keksz03 írta:
Lord107 írta:
Sziasztok
Új alaplapot+ramot vettem, bele is raktam őket a gépbe, de mikor indítanám a gépet, elindul (led-ek világítanak,ventik pörögnek) majd mielőtt még akármi lenne a képernyőn lekapcsol :/
Egyébként ha lekapcsolom a tápegységet akkor a ventik még villanak egyet
Csináltam egy bios reset-et (kikaptam az elemet) el indult a gép, beléptem a biosba mikor mentem volna a boot beállításhoz (telepíteni kell a gépet) akkor megint kikapcsolt és megint nem indul... Nem tudom mennyire van hozzá köze... Kivettem az egyik RAM-ot, megint elindult, lekapcsolt, azóta megint nem megy, kihúztam egyik winchester elindult, lekapcsolt, megint nem megy..
ugyan ezt eljátszottam az egyik dvd olvasóval, vga-val is.. igaz mióta kivettem a vga-t azóta legalább a windows töltő képernyőnél áll le minden
Most csak a ram van az alaplapban, és csak a monitor, tápegység,indító gomb van rákötve/bedugva és így sem jó

Ott valami zárlatos lesz sztem! Húzz le mindent az alaplapról, előlapi panelt, USB panelt, USB eszközöket húzd ki, optikát, ventiket is kivéve a CPU hűtőt és úgy próbáld meg!

Memóriával is lehet gond először az egyikkel utána a másikkal, nézd meg h jó helyre tetted-e be a ramokat. Az is lehet h csak simán nem akarja megenni az az alaplap azokat a ramokat! Ha egyáltalán nem jön össze akkor vidd vissza az üzletbe és próbálják ki a ramokat másik lapba illetve tegyenek más chipes ramokat a lapodba ha indul és lefut a Memtest hiba nélkül akkor csak kompatibilitás de láttunk már mi is olyan lapot ami hibás volt a felbontáskor.

Szerintem valami zárlatos lesz egyébként, nekem egy USB-s WIFI adapter volt hibás, ha rá volt dugva nem indult el a gép, lehúztam mindent elindult, szépen dugdostam vissza mindent egyesével ahogy rádugtam helló! 😀
Ha mégsem zárlat lenne akkor meg kompatibilitásra gyanakszom, fentebb leírtam a teendőket!

Köszönöm válaszod, " csupaszon " már próbáltam, úgy sem jó 😞
Ebből üzlet látogatás lesz...
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Lord107 írta:
Sziasztok
Új alaplapot+ramot vettem, bele is raktam őket a gépbe, de mikor indítanám a gépet, elindul (led-ek világítanak,ventik pörögnek) majd mielőtt még akármi lenne a képernyőn lekapcsol :/
Csináltam egy bios reset-et (kikaptam az elemet) el indult a gép, beléptem a biosba mikor mentem volna a boot beállításhoz (telepíteni kell a gépet) akkor megint kikapcsolt és megint nem indul... Nem tudom mennyire van hozzá köze... Kivettem az egyik RAM-ot, megint elindult, lekapcsolt, azóta megint nem megy, kihúztam egyik winchester elindult, lekapcsolt, megint nem megy..
ugyan ezt eljátszottam az egyik dvd olvasóval, vga-val is.. igaz mióta kivettem a vga-t azóta legalább a windows töltő képernyőnél áll le minden
Most csak a ram van az alaplapban, és csak a monitor, tápegység,indító gomb van rákötve/bedugva és így sem jó

Ott valami zárlatos lesz sztem! Húzz le mindent az alaplapról, előlapi panelt, USB panelt, USB eszközöket húzd ki, optikát, ventiket is kivéve a CPU hűtőt és úgy próbáld meg!

Memóriával is lehet gond először az egyikkel utána a másikkal, nézd meg h jó helyre tetted-e be a ramokat. Az is lehet h csak simán nem akarja megenni az az alaplap azokat a ramokat! Ha egyáltalán nem jön össze akkor vidd vissza az üzletbe és próbálják ki a ramokat másik lapba illetve tegyenek más chipes ramokat a lapodba ha indul és lefut a Memtest hiba nélkül akkor csak kompatibilitás de láttunk már mi is olyan lapot ami hibás volt a felbontáskor.

Szerintem valami zárlatos lesz egyébként, nekem egy USB-s WIFI adapter volt hibás, ha rá volt dugva nem indult el a gép, lehúztam mindent elindult, szépen dugdostam vissza mindent egyesével ahogy rádugtam helló! 😀
Ha mégsem zárlat lenne akkor meg kompatibilitásra gyanakszom, fentebb leírtam a teendőket!
0
0
0
0
Lord107 avatar
Sziasztok
0
0
0
0
Levwi avatar
Reincarnation írta:
Hali

Van egy usb-m utoljára az xbox360 frissítés volt rajta (mert usbről telepítettem rá) most szertném használni de nem tudom mert berakom gépbe kiírja hogy formázni kell, formázom is de mindig azt irja ki a formázás nem sikerült. a gép hibátlannak látja. és 8mb üres helyet rajta ha ez segít.

Gondolom leformáztad a box-al a pendrive-ot.
Az a lényeg, hogy a pc-n amikor formázod állítsd át a fájlrendszert fat32-re mivel a pendrive nem minden esetben működik ntfs fájlrendszerrel.
0
0
0
0
no avatar
Hali

Van egy usb-m utoljára az xbox360 frissítés volt rajta (mert usbről telepítettem rá) most szertném használni de nem tudom mert berakom gépbe kiírja hogy formázni kell, formázom is de mindig azt irja ki a formázás nem sikerült. a gép hibátlannak látja. és 8mb üres helyet rajta ha ez segít.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Ugyanaz a winyó van benne mint az előző gépbe és annak sztem nem volt ilyen hangja na mindegy , mert nem mindig halatszik 😃
0
0
0
0
pzolika95 avatar
LewisHamiltonF1 írta:
Sziasztok,most új lett a gép minden ki lett benne cserélve , még nem tettem bele VGA-t 😃 , de egy idegesítő dolog van hogy amikor dolgozik a gép piroson villog , akkor ilyen hülye hangot ad nem is tudom leírni , úgy mond "kapar" :S az mitől lehet szerintetek? mert amikor nem villog akkor elcsendesül de hát szinte folyamatosan hallatszik ...
Előre is köszönöm a választ.! 😀

lehet rossz a vinyod 😀 annak van ilyen hangja, lehet csak alapba hangosabb fajta vinyot vettél :/
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Sziasztok,most új lett a gép minden ki lett benne cserélve , még nem tettem bele VGA-t 😃 , de egy idegesítő dolog van hogy amikor dolgozik a gép piroson villog , akkor ilyen hülye hangot ad nem is tudom leírni , úgy mond "kapar" :S az mitől lehet szerintetek? mert amikor nem villog akkor elcsendesül de hát szinte folyamatosan hallatszik ...
Előre is köszönöm a választ.! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gerhard írta:
TaylorXIII: Rendben, megnézem a tápot. Köszi a segítséget😀!

Feki1991: A Bios egyet sípol, majd egy kis idő múlva lefagy. Mikor újraindítom, akkor már nem csinál semmit.

Szerintem táp. Tipikusan az az eset mikor a gép előszőr még elindul de aztán reset után már nem tud elég áramot felvenni táptól mert ami volt benne az már az első bekapcsolásnál elment😃 Szóval szerintem táp és ha BIOS a szokásos egyet sípolja akkor elvileg minden rendben a géppel csak nem kap elég feszültséget.
0
0
0
0
Gerhard avatar
TaylorXIII: Rendben, megnézem a tápot. Köszi a segítséget😀!

Feki1991: A Bios egyet sípol, majd egy kis idő múlva lefagy. Mikor újraindítom, akkor már nem csinál semmit.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Gerhard írta:
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.

Nemrég váltottam AM3-ra, ezért újonnan vettem processzort, memóriát, és alaplapot (a profilomban megtalálható a típus).

1 hónapig minden rendben ment, utána a gép elkezdett lefagyni. Minden ok nélkül. Most már ott tartok, hogy mikor bekapcsolom, a rendszer sem jön be, már lefagy. Lefagyás után, mikor újraindítom, akkor meg már nem csinál semmit a gép.

Először a memóriára gyanakodtam, mivel az egy másik gépben is haldoklott. Vettem egy másikat, de ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint eddig.

Még korábbról sikerült az egyik kékhalál hibaüzenetet lementenem:

BCP1: 0000000000000040
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF80002AD30F3
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1.0
Product 256_1

Valaki tudja a megoldást rá? Mit ronthattam el (Már ha egyáltalán elrontottam valamit)?

a BIOS normálisan 1 rövidet sípol vagy változott?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gerhard írta:

Nemrég váltottam AM3-ra, ezért újonnan vettem processzort, memóriát, és alaplapot (a profilomban megtalálható a típus).

1 hónapig minden rendben ment, utána a gép elkezdett lefagyni. Minden ok nélkül. Most már ott tartok, hogy mikor bekapcsolom, a rendszer sem jön be, már lefagy. Lefagyás után, mikor újraindítom, akkor meg már nem csinál semmit a gép.

Először a memóriára gyanakodtam, mivel az egy másik gépben is haldoklott. Vettem egy másikat, de ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint eddig.

Product 256_1

Valaki tudja a megoldást rá? Mit ronthattam el (Már ha egyáltalán elrontottam valamit)?

Szerintem az M-tech csodatápod kinyírt valamit és a fagyások is már a túl kevés vagy túl sok feszültség miatt voltak de szerintem inkább túl kevés feszültség miatt. Tápot cserélj és imádkozz, hogy nem *** el semmit a táp😀 Chieftec CTG 400,450,500,550 FSP HEXA 400,500 de látom sok csatlakozó kéne neked meg CF képes az alaplapod szóval vehetnél akár még drágább tápot is de előtte azért tényleg pórbáld ki, hogy valahonnan szerzel egy másik tápot és kipróbálod úgy elindul-e. De szerintem a táp a gond. ezeken a tápokon amiket írtam nincsen túl sok csatlakozó bár 500,550 Wattos Chieftecen azért már van 6 SATA azt hiszem. Mind először a tápot próbáld ki aztán vegyél egy jó minőségű tápot.
0
0
0
0
Gerhard avatar

Product 256_1

0
0
0
0
no avatar
Jó, már megoldottam a gondot, jó hűvös, de akkor valszeg nem lett baja semminek, ugye? Hogy tudnám kideríteni?
0
0
0
0
no avatar
norbika19 írta:
Mert egyébként károsodhatott a processzor/alpalap vagy akármi a gépben 50-100 óra 100 fokon történő üzemelés alatt? Vagy bírnia kellett?

Bírni bírja, de hosszútávon tönkre fog menni.
Q 9400 procim másfél évig bírta, gyári hűtő +1.2Ghz...😊 😆
0
0
0
0
no avatar
Mert egyébként károsodhatott a processzor/alpalap vagy akármi a gépben 50-100 óra 100 fokon történő üzemelés alatt? Vagy bírnia kellett?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Azért nem találsz, mert ez egy mechanikus hiba. Ha valami sípol, berezeg, bévül valamelyik alkatrészben. Feljebb írtam mik hajlamosak besípolni.
Azt is leírtam hogy derítheted ki, nem kell találgatni, mert az úgy csak zsákbamacska.
Egyébként én is a tápegységre szavazok.
0
0
0
0
no avatar
Az a gond, hogy eddig nagyon forró volt a proci. Ezt megoldottam, és azóta nem sípol, ezért gondolom, hogy az alaplap sípolt, apám számítástechnikus, szerinte viszont a táp az, mert eléggé gagyi. De egyszerűen nem tudom eldönteni hogy melyik. De mióta 50-60 fokos a proci, nincs sípolás. Eddig is csak a gép bekapcsolásakor volt, ugyhogy nemértem. Alaplap kézikönyvbéen sem találtam semmit a szabáyltalan, hosszú ideig tartó hangos sípolásról.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Tehát, nem az alaplapi hangszóró sípol.
Nehéz megmondani, hogy a táp vagy az alaplap e a hunyó, mert mindkettővel előfordulhat, hogy valami sípolhat rajta. Lehet az mosfet, IC, trafó, de még olyanról is hallottam, hogy egy kiszáradt kondi sípolt (de hogy mi sípolt benne??). Próbáld ki más táppal a gépet, vagy húzz le minden HDD-t, ODD-t a tápról, lehet hogy lement a hatásfoka és nem bírja a plusz terhelést.
Volt olyan gép nálam, aminek sípolt a tápja. Lehúztam a HDD-t, megszűnt sípolni. Visszatettem rá, megint elkezdte.
0
0
0
0
no avatar
Azt tudom, hogy a cpu nem sípolhat. Az, hogy az alaplap, vagy a táp, azt nem tudom, egyszerűen nem hallom, hogy melyik. Apám szerint a táp, de a hang nem szabályos, nem hosszú-rövid vagy valami, halkuló, hangosodó, fülsiketítő, magas sípolás, van az az ultrahangos kutyasíp, na arra hasonlít. Tehát te mgé hallod, de nagyon magas hangú. Azt hogy mi sípol, azt nem tudom, ezért kérdezlek benneteket. Tdutommal az alaplap szabályosan sípol, így lehet megnézni, hogy mi a hiba, de ez nem szabályos. Mikor mennyi idő, változó.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Néhány dolgot tisztázzunk: a cpu nem sípolhat. Nem egészen világos: az alaplapi kis hangszóród sípol?
Vagy trafósípolásról van szó? Olyasmi kb., mint amikor a fogorvos egy fogat fúr?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ha bekapcsoltam a gépet, egy hosszú, szabálytalan, néha erősödő, halkuló, nagyon amgas sípoló hangot hallottam, azt hittem a táp adja ki, mert nem túl márkás. Nemrég észrevettem, hogy krva magas a proci hőmérséklete, ezt megoldottam, de azóta nem sípol semmit. A cpu nem sípolhat, de az alaplap igen, azthiszem. Az alaplapon be volt kapcsolva a túlmelegedés megelőzés, és hogy 75 foknál kapcsoljon ki, de a cpu 100fokos volt, akkor is ment. De ez a sípolás néha 3 perc, néha 1 néha néhány másodperc, de nem szabályos. Az alaplap kézikönyvében ilyet nem találtam. Mi lehet a baj? Mondom, azóta hogy megoldottam a hő problémát, nem sípol. Apám szerint így is a táp volt, de szerintetek?
0
0
0
0
52utas avatar
Van egy ASUS F5RL notebook operációs rendszer win xp de az a probléma hogy mindig amikor kikapcsol jelzi a led hogy be van kapcsolva és kikel vennem a telepet hogy be tudjam kapcsolni mert ki tud ebbe tankacsot adni amíg új volt semmi gond se volt
0
0
0
0
tibi211 avatar
TaylorXIII írta:
tibi211 írta:
Hello
A ram Mhz-e az el múlt napokban kisebb lett
alapból a ram 800 Mhz
pár hete vettem észre hogy alacsonyabb
Pl most 374 Mhz-t ír
ezek szerint haldoklik a ram??

Ahol nézted a 374-et ott láttál 800-at? mert azt nagyon kétlem. A 374 am teljesen normális mivel effektív órajelet kell nézni de a progi meg a valódit írta s nem baj, hogy pont nem 400. A RAM órajele is ingadozik. De olyan 400 körül kell lennie neked. Szóval nincs ott gond.

ok köszi
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tibi211 írta:
Hello
alapból a ram 800 Mhz
Pl most 374 Mhz-t ír

Ahol nézted a 374-et ott láttál 800-at? mert azt nagyon kétlem. A 374 am teljesen normális mivel effektív órajelet kell nézni de a progi meg a valódit írta s nem baj, hogy pont nem 400. A RAM órajele is ingadozik. De olyan 400 körül kell lennie neked. Szóval nincs ott gond.
0
0
0
0
tibi211 avatar
Hello
alapból a ram 800 Mhz
Pl most 374 Mhz-t ír
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Thomech írta:
Most azért rossz egy táp ha 1 másodpercel később adja le az áramot? Mert nála úgy megy a bekapcsolás, hogy az elosztót felkapcsolom (a hosszabbítóét) és ha már egyből be nyomom a bekapcsoló gombot olyan 1-2 másodperces késéssel indul el a gép! Ez baj lenne?

Dehogy baj! Szerintem szinte mindenkinél így indul, én aztán ki is kötöttem a speaker-t, mert zavart a csipogása😜
0
0
0
0
Thomech avatar
Most azért rossz egy táp ha 1 másodpercel később adja le az áramot? Mert nála úgy megy a bekapcsolás, hogy az elosztót felkapcsolom (a hosszabbítóét) és ha már egyből be nyomom a bekapcsoló gombot olyan 1-2 másodperces késéssel indul el a gép! Ez baj lenne?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kalahari10 írta:
Hát remélem ez csak ideiglenes gond és el fog múllani. Jelenleg nincs keretem új tápra. Kösz a választ! 😀

Ha a táp miatt van akkor az nem fog elmúlni szerintem.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
kalahari10 írta:
Hát remélem ez csak ideiglenes gond és el fog múllani. Jelenleg nincs keretem új tápra. Kösz a választ! 😀

Akár lehet a speaker hibája is, hogy kicsit később szól 😉
0
0
0
0
kalahari10 avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció