Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
istvan92 avatar
Corsair vengeance a ,ram azt irja the system has experienced boot fail lures because of overclocking.
Last settings in Bios setup may not coincide with current H/M sates .
Current cpu speed : 17.5 x 200 mhz
Current memory speed: 1333mhz
Current ht speed 2200mhz
Press <del> key to enter the bios setup or press any reset of keys to continue...
0
0
0
0
wicktor avatar
és mit "pofázik" mit ir ki olyankor?
0
0
0
0
istvan92 avatar
Ja minden auton nincs huzva semmise csak akkor engedi fentebb rakni ha manual es felpakolom 1866 mhzre es egybol pofazik a bootolasnal az a baj nincs most netem majd most fogjak kotni ezert csak telorol tok feljonno ode is
0
0
0
0
wicktor avatar
akkor alaból auton van ugye? és nincs huzva a proci se ugye? és autorol nem engedi mása rakni ugye?
0
0
0
0
istvan92 avatar
van egy kis gond 1866 mhzes corsair memoriam 2x 4 gb gigabyte 990xa ud3 alaplap amd fx 8320 as procim van es a memoriat alapbol 1333 mhzen hasznalja és nem tudom átállítani mert a bootnal egybol pofázik a biost befrissitettem de semmi nem lett ugyan ugy nem lehet átállítani ha valakinek van valami ötlete hogy mi a baj az legyenszives segitsen help!!!!
0
0
0
0
no avatar
FEEL - 350 ATX es tapom van.milyen lenne jo?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok van egy kis problémám metro 2033-at elakartam inditani azt a monitor átváltott 75 hz-ben hiába inditottam ujra hiába álitottam át kézi vezérléssel mindig 75 hezre ugrik át ujraiondfitáskor vagy egy 60hz-es game után.. mi lehet??
kézivel átálitom de mindig nyujtott kép fogad ha egy alkalmazásbol kilépek..
lcd monitorom van amugy 1440*900..

Közben megoldottam átálitotta a köcsög game a monitor frisitését 75-re azt visszaálitottam 60-ra.... ilyen egy szart...😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,egy hatalmas problemam akadt.Ha elkezdek jatszani (Star Wars - the force unleashed 2,resident evil 5,POP - the forgotten sands),nehany perc utan kikapcsol a gepem.es fogalmam nincs hogy miert?a gepem ki van takaritva,ujrapasztazva a proci es a gpu is.normal allapotban cpu - 40-45 a gpu 50-55 fok ,jatek kozben felmennek 60 -70 fokig.de ez nem olyan magas?vagy igen?
Miert kapcsolhat ki??? de pl. a COD Black Ops nal nem kapcsol ki vagy a COD WAW -nal
0
0
0
0
Optimus48 avatar
nem régen lett újra telepítve a gép kb kért hete?
0
0
0
0
Revenge avatar
Optimus48 írta:
XP használok

És meg tudod nézni, mi terheli le annyira? Úratelepítetted a gépet mostanában, vagy már régi a rendszer? Sejtésem szerinte svchost hiba lesz amire már létezik megoldás, pontos leírással.
Próbáld meg ez alapján orvosolni a problémát:
[LINK]
0
0
0
0
Revenge avatar
Optimus48 írta:
sziasztok lehet egy kérdésem mitől fagyhat le a gép nézem a diagramot a windows feladatkezelőbe és proci fel húzza magát 100 aztán le megy aztán le megy 100 ról aztán megint 100 ra és pár másotpercig ott van és egyszerüen le fagy mitől???

Milyen rendszert használsz? XP/W7...? Feladatkezelőben meg tudod nézni, mi terheli maximumra a procidat, ha a "FOLYAMATOK" fülre kattintasz, aztán a "CPU" oszlop nevére rákkatintasz. (És akkor ami a legjobban terheli a procidat, az lesz legfelül.)
0
0
0
0
Optimus48 avatar
sziasztok lehet egy kérdésem mitől fagyhat le a gép nézem a diagramot a windows feladatkezelőbe és proci fel húzza magát 100 aztán le megy aztán le megy 100 ról aztán megint 100 ra és pár másotpercig ott van és egyszerüen le fagy mitől???
0
0
0
0
JD9510R avatar
Persze hogy jó, mindig arany tiszta 😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
[LINK]

Én így szoktam 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
enyi.😆 jó az neki😆
0
0
0
0
JD9510R avatar
online22 írta:
de nem tesz kárt az ecet meg társai az lcd monitorba? mert azokhoz külön kell venni tisztítót de azt most nem akarok venni mert drága és hamar kifogy

Nem tesz kárt nyugi. Én is azzal törlöm, ha koszos ha nem.
0
0
0
0
sneakers avatar
Synda Rebirth írta:
sneakers írta:
minecraft 2 😃 már jöhetne
azt is akarok majd😀 csak most alaplapra ramra meg procira futotta

Egyébként nem olyan rossz a 9600gt, kis felbontáson szerintem még a mai játékokkal is elboldogul.

far cry 3 highon 1440x900 60-70fps volt, de akkor 2 magos 2,4 ghz-s proci es csak 2 gb ram
0
0
0
0
no avatar
sneakers írta:

Egyébként nem olyan rossz a 9600gt, kis felbontáson szerintem még a mai játékokkal is elboldogul.
0
0
0
0
sneakers avatar
0
0
0
0
no avatar
sneakers írta:
asrock z77 pro 3
intel core i5 3330
nvidia 9600gt
2x4 gb ram
szerintetek mire lesz elég a minecrafton kívül?

Minecraft 2...Vga cserével bármire.😀
0
0
0
0
sneakers avatar
asrock z77 pro 3
intel core i5 3330
nvidia 9600gt
2x4 gb ram
szerintetek mire lesz elég a minecrafton kívül?
0
0
0
0
NagnorTM avatar
sneakers: Igen, beleteszed és működik. 3.0 foglalatba mehet 2.0 és 2.0-ás foglalatba mehet 3.0-ás kártya 😉

sisko: Igen, több minden függvénye.
Valóban érdekes...😊
0
0
0
0
sisko avatar
NagnorTM írta:
Nem tudom hol a teszt amiről Én beszélek.
Egyszer volt róla szó, oda betettem az Én méréseimet és netes méréseket.
Gondolom konfig és játékfüggő is.

Az attól függ.
Például egy GTX680 ára durvábban csappan meg, mint két GTX660 ára.
Így cserénél gazdaságosabban lehet eladni őket.
De ki hogy szereti 😃

Csak hogy a Te állításodra is legyen példa 😆
https://media.bestofmicro.com/6/3/284043/original/image004.png
Itt tényleg alig van különbség,érdekesség,hogy az amd kártyái mindig többet veszítenek x4-en,mint az nvidiáé 😲
De továbbra is csak erős vga esetében látom értelmét a cf-nek(vagy sli-nek)alsó és középkategóriában inkább egy erősebb(pl 2db 7770 helyett 1 db 7870 és teljesítményben alig van különbség,viszont nincs vele gond se driver,se melegedés stb,stb,ráadásul árban sincs nagy eltérés)
0
0
0
0
sneakers avatar
valahogy meglehet oldani hogy működjön a PCI eypress 2.0ás videokártya passzoljon a 3.0ba?
0
0
0
0
NagnorTM avatar
Nem tudom hol a teszt amiről Én beszélek.
Egyszer volt róla szó, oda betettem az Én méréseimet és netes méréseket.
Gondolom konfig és játékfüggő is.

Az attól függ.
Például egy GTX680 ára durvábban csappan meg, mint két GTX660 ára.
Így cserénél gazdaságosabban lehet eladni őket.
De ki hogy szereti 😃
0
0
0
0
sisko avatar
NagnorTM írta:
Van újabb is, ahol HD6970 van, ott csak 2%, őt innen tudom.
A HD5870Cf 2 hónapig szolgált, a HD5850 pedig jó 1 évig, 16x-4x megosztásban.

Itt pedig szintén majd 20 %(de 15 biztos) 😆
https://media.bestofmicro.com/6/6/284046/original/image007.pnghttps://media.bestofmicro.com/6/9/284049/original/image010.png
Tény és való,hogy többváltozós a dolog,de ilyen esetben (is) többet érne egy erősebb vga,mint 2 gyengébb.
0
0
0
0
NagnorTM avatar
Van újabb is, ahol HD6970 van, ott csak 2%, őt innen tudom.
A HD5870Cf 2 hónapig szolgált, a HD5850 pedig jó 1 évig, 16x-4x megosztásban.
0
0
0
0
sisko avatar
NagnorTM írta:
sisko írta:
sneakers írta:
mert úgy olvastam, hogy az nvidia sli-t nem hanem csak az ati crossfirex-et
de lehet hülyeséget beszélek, mert nem értem az ilyen dolgokat azért is írtam ide

A honlapjuk szerint is csak a crossfire a támogatott,az sli nem,viszont a második slot csak x4,az nagyon visszafogná a vga-kat,úgyhogy túl sok értelme nincs a 2 vga-nak abban az alaplapban.

Ezt így erős kijelenteni.
GPU erősségtől függ.
Egy HD5850 ill. HD5870-et egy dekát nem fogott vissza.
HD6970-et pedig 2%-ban, ami igen ki sem mutatható.

Most hirtelen csak egy régi tesztet találtam(x16 vs x4,egy régi HD4670 far cry 2 alatt)de még itt is 25-40 %-al lasabb az x4 https://logout.hu/dl/upc/2008-11/45576_pci-ex16-4.jpg
0
0
0
0
NagnorTM avatar
sisko írta:
sneakers írta:
de lehet hülyeséget beszélek, mert nem értem az ilyen dolgokat azért is írtam ide

A honlapjuk szerint is csak a crossfire a támogatott,az sli nem,viszont a második slot csak x4,az nagyon visszafogná a vga-kat,úgyhogy túl sok értelme nincs a 2 vga-nak abban az alaplapban.

Ezt így erős kijelenteni.
GPU erősségtől függ.
Egy HD5850 ill. HD5870-et egy dekát nem fogott vissza.
HD6970-et pedig 2%-ban, ami igen ki sem mutatható.
0
0
0
0
sneakers avatar
Devis írta:
sneakers írta:

nyugodtan rakhatsz bele nvidia karit is, az alaplapot nem érdekli h milyen kártya megy bele.

köszönöm szépen a válaszaidat😀 sokat segítettél ezzel😃
0
0
0
0
sneakers avatar
sisko írta:
sneakers írta:

nem kettőt akarok belerakni csak én úgy olvastam, hogy nem kezeli
0
0
0
0
Devis avatar
sneakers írta:

nyugodtan rakhatsz bele nvidia karit is, az alaplapot nem érdekli h milyen kártya megy bele.
0
0
0
0
sisko avatar
sneakers írta:

0
0
0
0
sneakers avatar
0
0
0
0
Devis avatar
nem értem h miért gondolod azt, hogy azt nem kezeli 😀
0
0
0
0
sneakers avatar
Devis ez a válsz nekem jött, mert ha igen akkor kitudnád fejteni részletesebben mert nem értem a kérdőjelet az elején
0
0
0
0
sneakers avatar
valahogy nem lehetne azt megoldani, hogy nvidia kártyát is tudjon kezelni az asrock z77 pro3 típusú alaplap?
0
0
0
0
online22 avatar
de nem tesz kárt az ecet meg társai az lcd monitorba? mert azokhoz külön kell venni tisztítót de azt most nem akarok venni mert drága és hamar kifogy
0
0
0
0
JD9510R avatar
Akkor próbáld meg ecettel, az tuti leviszi.
0
0
0
0
DCMAN avatar
azt biza😀 de olyanal ami nem alkoholos és csak finoman és nem elásztatni a törölőkendőt hanem csak épp hogy nedvesen stb...
0
0
0
0
DCMAN avatar
én azt hallotam h üvegtisztitoval is szokták törölni😀
0
0
0
0
online22 avatar
Már egy párszor letöröltem vele de semmi meg igazából azzal annyira nem is merem annyira mert azt olvastam hogy ha csak sima csapi vizes kendővel letöröljük attól is besárgul a klór tartalma miatt vagy mi. 😞
0
0
0
0
JD9510R avatar
Nedves törlővel letörlöd.
0
0
0
0
online22 avatar
Üdv! Nem is tudom hova illene ez a kérdés de mind1 is..
Szóval: A monitor előtt anyuék állandóan bagóznak és elég durván közvetlenül rá pöfékelik a cigi füstöt és ez miatt komolyan besárgult a monitor a 2 év alatt ( az okos telefonom kijelzőjéhez viszonyítva elég durva a különbség). A monitorom LCD BENQ G2220HDA. hogyan lehetne ezt eltüntetni róla? 😜
0
0
0
0
DCMAN avatar
én is a tápra gyanakszok...azt is szétszedem teljesen és kipucolom.kb 2 honappal ezelött már megcsináltam azota lehet megint sok port szivot fel😕 holnapi napomat a géptakarításra áldozom😆 ha utána se jó akor jah....😕

Spoiler!
a gépsarok topicban feltettem 1 képet ott látni h hol a gép bent van az iróasztal alatt..de nem zárt szellőzős a rész..+ugye 5 venti....nem értem..amugy elötte kint volt ott a földön és nem csinálta 1x-sem..lehet mégis az a baj h..nincs elég levegője oda betéve😕
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció