NEMALEAG: igazából, az már úri mulatság, szerintem... azért hogy arra pakold a játékokat, kár befektetni, gyorsabban betölt a pálya, oszt' ennyi, más haszna nincs... természetesen nem rossz dolog az, de ha csak ez miatt kell a nagyobb ssd, mint a 64 vagy 120gb ...
ez téves infó részedről, az ssd-k ára elég nagyot zuhant az utóbbi időkben... 14k-ért már van 64gb-os ssd (ami szerinted ha borsos, akkor nem tudom mi az...), ami bőven elég a rendszernek+programoknak! és akkor még mindig maradt 100k vga-ra, amiből már egy igen erős darabot bírsz kapni...
Jelen pillanatban nagyjából 100-120k forintom van gépfejlesztésre. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt mire költsem? Új procira és alaplapra, vagy inkább új VGA-ra? A gépem adatait megtaláljátok a profilomon! Előre köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, mennyiért lehetne eladni a gépemet?
Az érintett alkatrészek a gépház, és mindaz ami benne van.
-proci:AMD Phenom II X4 965 @ 3.5GHz Black Edition + Cooler Master Hyper TX3
-Alaplap: ASUS M4A77TD AMD 770 FSB5200, ATX
-Ram: 2x4096MB - 8GB / 1600MHz Kingston HyperX + 2 GB Kingmax 1600MHz
-vga: Sapphire HD 7870 2GB DDR5 GHz Edition (1050MHz;4800MHz;256bit)
-Hdd:Western Digital Caviar Green 2TB WD20EARX
-Optikai meghajtó: Asus DRW-24B5ST Fekete OEM SATA
-ház: Chieftec Dragon CH-07B-B-OP (+ hátsó szívó ventillátor)
-táp: CHIEFTEC CTG-500 500W
Garancia a videókártyára még 1 év 2 hónap.
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha nem akarsz tuningolni akkor nagyon jó összeállítás.
De ha tuningolni szeretnél akkor ddkk22-nek igaza van az alaplapot illetően.
De ha nem tuningolsz is az a proci elég szinte a ma kapható összes VGA-hoz alapon is.
NeTuddMeg
Helyedben ezt vettem volna Gigabyte GA-Z97P-D3 alaplap 26ezer, ha k-s procit akarsz később akkor nem kellett volna lapot cserélni, kártyát ha majd cseréled, akkor jó ideiglenesen.
Gigabyte GA-H97-D3H
Kingston 8GB DDR3 HyperX Fury Blue
Western Digital 1TB 64MB WD10ezex
Intel Core i5 4440
Chieftec CTG-550 80p 550w
Sapphire Radeon HD 7750 (egyenlőre, utána GTX660, vagy valami erősebb)
ez meddig lesz elég? illetve mit b4sztam el vásárláskor?
kezeslabas6
Már ne haragudj meg, de az a táp nem 700w-os, egy jó 700w-os táp nem 12ezernél kezdődik, amit írtam az minőségibb.
Ahol én nézem ott az a kártya most 96ezer, annyiért kapsz Asus R9 290 4GB DC2OC 92ezer.
De a sima 280x dc2 77ezer.
kezeslabas6
Vga, felesleges 4gb, előbb lesz gpu limited. inkább r9 280 vagy 280x.
Felesleges akkora táp, FSP 550W Raider S 550 80+ tökéletes.
Cpu +2ezer és van egy i5 4670, de végül is mind1.
FX 6350et meghajtaná egy Chieftec CTG 400as tápegység? (tudom, hogy nem erösebb a 6300nál, de használtan venném alaplappal együtt, és igy fele anyniba kerül kb 😀 )
Sziasztok! GTA V (nagyon) lassan megérkezik, s lenne pár kérdésem! 😀
1. ► Az Asus K551LN gépem elég lesz-e eg minimum, esetleg közepes grafikus beállításra?
2. ► A 'Cooler Master' név alatt lévő gépen lehet valamit újítani minnél olcsóbban? Új alaplap, processzor és videókártya?
3. ► Ha nem fejlesztenék semmit akkor milyen beállításokon megy el a gép? Jó lenne a közepes?
Köszi Mindenkinek! 😀 Egyenlőre csak felmérem, hogy mit kéne fejleszteni, esetleg kell-e. Gyűjtök egy kis összeget Márciusig, már nagyon várom ezt a játékot.
cszuz-li jól mondod... de "mert ha már fent" mert én olyanra gondoltam amikor új a gép... régi a gép... és újra telepíti az ost... és ő olyat mondott hogy soha...(ide jönne egy olyan smiley ami úgy nevet hogy eltakarja az arcát...) ne telepítse róla... én meg arról beszélek hogy ha újratelepül az os akkor elmegy a driver.. legalábbis nekem (lehet hogy csak télleg nálam van ilyen...) és lehet hogy rosszul vettem ki de mintha te is azt mondtad volna hogy(amit mondtál 13:09:03)
A videokártya cd-jén sokszor nem az a driver van, mint a neten. Gyakran gyártóspecifikus kiegészítések is vannak rajta. Tehát az igaz, hogy régiek, de nem gond, mert ha már fent, van, akkor automatikusan frissül, vagy figyelmeztet a frissítésre, vagy legalább a netről letöltött drivercsomag telepítője felé átadja a pontos típusverziót. Ugyanis amit a netről leszedsz csomagot, az nem egy az egyben települ is, csak az a része, ami az adott hardverhez kell és sosem az egész drivercsomagot frissíti, csak azokat a fájlokat cseréli le, amik változtak. Tehát elképzelhető, hogy a gyári telepítőről felkerül egy chipset driver, ami utána már sosem fog frissülni az ATI, vagy Nvidia oldaláról leszedett csomaggal, de nem is baj, hiszen azt elég egyszer feltenni, mivel maga a vas nem változik, jó lesz hozzá az az idők végezetéig.
Bocs wentrion de nincs igazad... nem vagy hazug csak nem tudtál róla... mert s vinyóknak kell a cd. De ha azt mondod hogy egy ati mobilyti radeon hd 5470(jelenlegi laptopom) val felszerelt gépre felnyomod a legfrissebb 8xxx et és felismeri a gép akkor kérlek mond meg hogy csináltad. Mert én leszedtem külön kiválasztva a karit szériából, auto detect, egyik se bírja működésre... fel kellett tennem a 3xxx mellékelt cd-ről és azután már fel is ment a leguljabb is... nem tudom én se biztosan lehet hogy én kerestem rosszul de erről a linkről letöltött driver nem működött nekem:
[LINK]
szal ha rossz helyen kerestem csak szólj 😉 (de a mellékelt cd-t mindenki tartsa meg mert nem tudni mikor jön kapóra...(és tudok olyan esetekről is amikor a mellékelt driver nem működött...))
csuz-li válaszát annyiban helyesbíteném, hogy a videokártya driver-ét soha ne a mellékelt CD-ről telepítsd (mivel azok sosem a legújabbak), hanem a gyártó hivatalos oldaláról töltsd le a legfrissebbet (AMD, Nvidia).
Genesisnek teljesen igaza van. Annyival egészíteném ki, hogy az esetek 70%-ban a Windows pont a hálózati kártyát nem is meri fel automatikusan (ellentétben pl a linuxokkal), innentől az automatikus frissítés is bukik. Viszont az alaplapba integrált hálókártya drivere az alaplaphoz mellékelt telepítő CD-n meg van, onnantól meg tied a világ. Ezt a CD-t mindenképpen érdemes amúgy is használni, mert chipsetek, egyéb, az alaplapon lévő cuccok (pl: hangkártya, stb) driverei is ott vannak, mert ha a Win fel is ismeri, nem mindig az az optimális, amit használ. Természetesen a videokártyához adott cd-vel is ez a helyzet.
avacz: Msi 750Ti van náluk, árban ugyanaz. Rendszertelepítést nyugodtan kérhetsz 2500Ft, Win majd automatikusan lefrissíti a drivereket... Ha nem frissít WinLoaderrel aktiválod a rendszert, utána jó lesz. De nyugodtan letölthetsz Op rendszert, telepítés alatt oké nyomkodásán kívül nincs sok dolgod. Valami nem világos PÜ ! 😉
avacz: Próbálkozz az i p o n -on. (mondjuk azt nem néztem meg, hogy az adott alkatrészek épp vannak-e náluk, de elég bő az árukészletük) Én már vásároltam náluk, nem volt semmi gond. A gépet is szépen összeszerelték, ráadásul tesztelik is, ha kéred, úgyhogy a gyári hibás alkatrészt már eleve ki sem adják. Telepítést viszont nem érdemes kérni, csak az oprendszert rakják fel driverek nélkül, ami ugye egy Windows esetében semmit sem ér. Erre keress hozzáértőt, ha te nem értesz hozzá. Valamivel drágább, mint a PCX, de nem számottevően, nagyon hasonlóak az áraik.
Genesis1919:tudsz egy oldalt is ajánlani ahol ezeket megtudom rendelni és össze is szerelik nekem? Mert én PCX-en néztem de ott nincs ez a Videokari...
Magamnak nem tudom összerakni, sose csináltam és nem értek hozzá.
😃
Igen! Gondolom a többinél is elírták az egész Extreme sorozatban, kezdve az Extreme3-tól. Szerintem mesélj majd nekik is arról, hogy mit sem tudnak a saját termékeikről...
😀
Gondolom inkább azt akartad írni, hogy "nem 64GB-osat, hanem minimum negyed terásat fogok venni" 😀 1 TB = 1000 GB, tehát negyed tera = 250GB, ugye? 😃
Jelen pillanatban nagyjából 100-120k forintom van gépfejlesztésre. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt mire költsem? Új procira és alaplapra, vagy inkább új VGA-ra? A gépem adatait megtaláljátok a profilomon! Előre köszönöm a segítséget!
Üdv.:Alex
igazából haver vette, nem én.. neki megváltás az Athlon 64 X2 után 😃D tuningolni meg nem hiszem hogy fogja.
A kérdésem a következő lenne, mennyiért lehetne eladni a gépemet?
Az érintett alkatrészek a gépház, és mindaz ami benne van.
-proci:AMD Phenom II X4 965 @ 3.5GHz Black Edition + Cooler Master Hyper TX3
-Alaplap: ASUS M4A77TD AMD 770 FSB5200, ATX
-Ram: 2x4096MB - 8GB / 1600MHz Kingston HyperX + 2 GB Kingmax 1600MHz
-vga: Sapphire HD 7870 2GB DDR5 GHz Edition (1050MHz;4800MHz;256bit)
-Hdd:Western Digital Caviar Green 2TB WD20EARX
-Optikai meghajtó: Asus DRW-24B5ST Fekete OEM SATA
-ház: Chieftec Dragon CH-07B-B-OP (+ hátsó szívó ventillátor)
-táp: CHIEFTEC CTG-500 500W
Garancia a videókártyára még 1 év 2 hónap.
Válaszokat előre is köszönöm!
Ezért írtam hogy vettem volna, mivel már megvan neki.
"ddkk221:Helyedben ezt vettem volna"
szerk: (nem kötekedésből írtam)
Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólását tudnád hogy már megvette.
Azért írtam neki azt, mert 1500ft a különbség, és akkor inkább Z mint H. Még ha nem is akar tuningolni akkor is, ha kb ugyan annyi 😃
Ha nem akarsz tuningolni akkor nagyon jó összeállítás.
De ha tuningolni szeretnél akkor ddkk22-nek igaza van az alaplapot illetően.
De ha nem tuningolsz is az a proci elég szinte a ma kapható összes VGA-hoz alapon is.
Helyedben ezt vettem volna Gigabyte GA-Z97P-D3 alaplap 26ezer, ha k-s procit akarsz később akkor nem kellett volna lapot cserélni, kártyát ha majd cseréled, akkor jó ideiglenesen.
Kingston 8GB DDR3 HyperX Fury Blue
Western Digital 1TB 64MB WD10ezex
Intel Core i5 4440
Chieftec CTG-550 80p 550w
Sapphire Radeon HD 7750 (egyenlőre, utána GTX660, vagy valami erősebb)
ez meddig lesz elég? illetve mit b4sztam el vásárláskor?
szerk.: megvan, 284mm akkor simán befér 😃
Ez egy jó kérdés, nézd meg a háznak a honlapján, hogy mekkora kártya fér bele max.
szerk: 280x bele fog férni a gépházba? 😆
19ezret akartam írni 😃
akkor a sima 280x lesz, 92 az nagyon sok
köszi a segítséget 😃
Már ne haragudj meg, de az a táp nem 700w-os, egy jó 700w-os táp nem 12ezernél kezdődik, amit írtam az minőségibb.
Ahol én nézem ott az a kártya most 96ezer, annyiért kapsz Asus R9 290 4GB DC2OC 92ezer.
De a sima 280x dc2 77ezer.
akkor a vga: ASUS Radeon R9 280X 3GB ?
Vga, felesleges 4gb, előbb lesz gpu limited. inkább r9 280 vagy 280x.
Felesleges akkora táp, FSP 550W Raider S 550 80+ tökéletes.
Cpu +2ezer és van egy i5 4670, de végül is mind1.
lap: ASUS Z97-K
cpu: Intel Core i5-4590 3.3GHz
vga: GIGABYTE Radeon R9 270X OC 4GB
ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz
táp: FSP Hyper 700W
ház: Thermaltake COMMANDER MS-I
ssd majd később..
De ha fx 6300 van, azt felhúzhatod bőven a fx 6350 szintjéhez.
Szerintem felesleges pénz kidobás.
1. ► Az Asus K551LN gépem elég lesz-e eg minimum, esetleg közepes grafikus beállításra?
2. ► A 'Cooler Master' név alatt lévő gépen lehet valamit újítani minnél olcsóbban? Új alaplap, processzor és videókártya?
3. ► Ha nem fejlesztenék semmit akkor milyen beállításokon megy el a gép? Jó lenne a közepes?
Köszi Mindenkinek! 😀 Egyenlőre csak felmérem, hogy mit kéne fejleszteni, esetleg kell-e. Gyűjtök egy kis összeget Márciusig, már nagyon várom ezt a játékot.
[LINK]
szal ha rossz helyen kerestem csak szólj 😉 (de a mellékelt cd-t mindenki tartsa meg mert nem tudni mikor jön kapóra...(és tudok olyan esetekről is amikor a mellékelt driver nem működött...))
-Gainward GTX750 2GB DDR5 426018336-3149
-MSI N750-2GD5/OCV1
-Gigabyte GTX750 OC 2GB DDR5 GV-N750OC-2GI.
Másra nincs pénzem (pl: 750TI). És hogy kell-e az 500-as táp vagy elég a 400-as, PCX-ről rendelem.Ezek mennek mellé.
Fx 6300
8GB DDR3 1866MHZ
Gigabyte 970A-DS3P
FSP 500W HEXA+
Magamnak nem tudom összerakni, sose csináltam és nem értek hozzá.
Csak 8GB-os modulok vannak, bárhogy számolom 4x8=32
😃
Igen! Gondolom a többinél is elírták az egész Extreme sorozatban, kezdve az Extreme3-tól. Szerintem mesélj majd nekik is arról, hogy mit sem tudnak a saját termékeikről...
😀