Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nézd át hogy az előlapi csatlakozókat jó helyre dugtad-e be az alaplappba, ha eddig nem nézted.
0
0
0
0
no avatar
Igen, próbáltam másik táppal is.
Nekem satás a vinyóm, próbáltam mindenféle perifériát kihúzni ami "fölösleges" ahoz hogy bekapcsoljon. Semmit sem változott a helyzet 😞
0
0
0
0
cseszka avatar
Lehet hüjén hangzik,de egy ismimnek csináltam a gépét,detto ugyan ez volt a baj,bekapcsolom,leáll,majd magátol beindul,de semmi jelet nead az életre,se kép,se hang.Már mindent kiprobáltam,nemsegitett,végül az volt a gond amire nem is gondoltam volna.Régi gép révénn kicseréltem az IDE kábelt egy másikra (máinapig hányodik 1-2 még a szekrényben,van ami ki sincs bontva)és lám,azonnal indult.Próbáld meg te is.
0
0
0
0
Osynho avatar
Másik táppal próbáltad? Látom most Mercury-d van...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Számomra egy furcsa hiba lelte a gépem. Gépház csere után képtelen elindulni a gép, előlapon se a zöld se a piros led nem világít. Van hogy bekapcsolom pár mp. után autómatikusan MAGÁTÓL kikapcsol majd szintén magától újra bekapcsolódik 1 alkalommal, van olyan is mikor bekapcsolom és üresen megy... A létező összes dolgot kicseréltem másikra (proci,ram,videókártya stb...) és mindnél fent áll ugyan ez a hiba.
Nyílván már csak alaplap lehet a baj, sejtem is, de nincs rá pénzünk hogy kicseréljük, ezért megpróbálnám megjavítani HA lehetséges.

Videó :

http://www.youtube.com/watch?v=RJzTJFTnFk0&feature=youtu.be
0
0
0
0
vyne avatar
sziasztok, nem tudom jó helyre írom e ezt de azért megkérdezem. Mért lehet az h kb 3 hónapja vettem +2giga ramot a gépbe viszont két hete elkezdett kékhalálozni,szóval kék képernyő és leáll a gép. eddig nem volt ilyen problémám.jelenleg ki van szedve az egyik ram és így semmi baja.pls help
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Hali!
Az mitől van hogy berakom alvó üzemmódba a gépet, aztán fogja magát és elindul magától 😲
0
0
0
0
burti avatar
Köszönöm mindenkinek aki ötletekkel és segítséggel látott el. Sajnos cserélnem kellett a vinyót mert azzal volt a problémám.
0
0
0
0
Sonymeans avatar
Hali!
Lenne egy problémám.A régebbi gépemet ha elindítom nem sípol és a monitor is sárgán világít.Értek a gépekhez de ez most kifogott rajtam,kivettem a ramot a procit és mindent az alaplapon kívül de így se reagált az én tippem az hogy az alaplapnak vége de erősítsétek meg a gyanúmat.
0
0
0
0
no avatar
http://kepfeltoltes.hu/130316/DSC_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]https://kepfeltoltes.hu/130316/DSC_0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bekapcsolom a gépet, a gép hangja megy meg minden, de a monitor kék fény helyett sárgával világít, olyan, mintha a gép alvó módban lenne, pedig nincsen. A monitornak szerintem nincs hibája, mert az ASUS felirat kijön. Előzmény: a géphez sokáig nem nyúltam hozzá, így alvó módba tette magát, visszamentem, szokás szerint megmozgattam az egeret, de semmi nem történt, nem jött be az asztal, így újraindítottam a gombbal, és semmi. Kihúztam, utána visszadugtam minden létező kábelt, de semmi. Valami ötlet?
0
0
0
0
burti avatar
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Hétvégén otthon leszek és megprobálom.Mindenképp tudatom itt is,hogy sikerült-e.
0
0
0
0
wicktor avatar
oda nem szoktam benézni csak inkább a hardvehez...😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
oké😃 Am gépénél már szépen levezették neki😃
0
0
0
0
wicktor avatar
Nekem nincs...azért írtam le melyik melyik...ha pedig oda van írva neki akkor jó...felesleges kérdések miatt írtam le😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De meg is nézheti a vinyón a mellékelt kis ábrán, hogy mi a master neki. Tetején mindig ott van.
0
0
0
0
wicktor avatar
burti írta:
levi27 írta:
burti írta:
Hy.
Egy olyan problémám lenne,hogy van félig új konfigom,de bekapcsolom a proci ventije működik de a monitor nem kapcsól be és a billentyűzet sem reagál.
Az alaplap,proci,memória újjak.A táp 400w-os annan elégnek kell lennie.
asrock 960 GM-GS3 FX
AMD ATHLON II X3 450
KINGSTON 4GB 1333MHZ
Ha valakinek valami ötlete van akkor megköszönném.Én már kifogytam belőlük.

Ram érintkezőit takarísd meg kontakt tisztítóval... nekem ez segített 😃

Köszönöm a segítséget ez a problémám megoldodott.
Most viszont egy másik probléma akadt.Cd-ről akarok bootolni,win.7-et akarok felrakni de akárhogy csinálom nem érzékeli a bios egyszerre vinyót és a dvd meghajtót.Hozzáteszem elég kezdő vagyok ezen a téren.

Gondolom egy kábelen van..Ha tudod rakd külön kábelre, bemenetre ha nem akkor a Jumperokat kell állítani amit úgy tudsz, hogy a hátúján a pöcköket áthelyezed. A winchesternek Masteren kell lenni a dvd-nek pedig Slave-en. itt egy kép hogy mire is gondolok: https://heri.uw.hu/hardver_elemei/idejumper.jpg és itt is egy kép [LINK] nem tudom hogy milyen tipusu a winchestered de minden esetbe a legelsö a Master a második peddig a Slave vagy az a Slave mikor üres az egész...
0
0
0
0
no avatar
Az mitől van hogy nem tudok rákattolni semmire ??? Rakjam újra sztetek?Í😃
0
0
0
0
burti avatar
levi27 írta:
burti írta:
Hy.
Egy olyan problémám lenne,hogy van félig új konfigom,de bekapcsolom a proci ventije működik de a monitor nem kapcsól be és a billentyűzet sem reagál.
asrock 960 GM-GS3 FX
AMD ATHLON II X3 450
KINGSTON 4GB 1333MHZ

Köszönöm a segítséget ez a problémám megoldodott.
Most viszont egy másik probléma akadt.Cd-ről akarok bootolni,win.7-et akarok felrakni de akárhogy csinálom nem érzékeli a bios egyszerre vinyót és a dvd meghajtót.Hozzáteszem elég kezdő vagyok ezen a téren.
0
0
0
0
daraox avatar
zsolty87 írta:
daraox írta:
meg lehet oldani hogy a proci hűtő ne recsegjen indítárkor? Egy idő után leáll de idegesítő

Mitől recseg? Megnézted már működés közben közvetlen indítás után? Egyszer-egyszer nekem is előfordult ilyen takarítás után, mivel egy úgy tettem vissza a kábeleket hogy egyik picit hozzáért a proci hűtő ventillátor lapátjaihoz. Lehet neked is ez a gond.

Köszi a választ 😀
Holnap meg is nézem
0
0
0
0
zsolty87 avatar
daraox írta:
meg lehet oldani hogy a proci hűtő ne recsegjen indítárkor? Egy idő után leáll de idegesítő

Mitől recseg? Megnézted már működés közben közvetlen indítás után? Egyszer-egyszer nekem is előfordult ilyen takarítás után, mivel egy úgy tettem vissza a kábeleket hogy egyik picit hozzáért a proci hűtő ventillátor lapátjaihoz. Lehet neked is ez a gond.
0
0
0
0
daraox avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát. BIOSfüggő. De nálad elvileg így kell. Boot menüponton belül rakd első helyre a DVD vagy CD meghajtót és második helyre a HDD meghajtót. Azt, hogy hogyan nézd meg, hogy be vagy ki van kapcsolva egy merevlemez még a kézikönyvben sem részletezik. De valószínűleg mikor valamelyik esközön nyomsz egy entert elöjön egy kis ablak ahol felkínálja a lehetőségeket és lesz ott olyan, hogy disabled. Ha esetleg ki vam kapcsolva akkor lehet, hogy neked a HDD mellett az lesz, hogy disabled.
0
0
0
0
Chuck avatar
TaylorXIII írta:
Chuck írta:
Hello! Valaki tudja mi lehet a hibája a gépnek?
elindítom az xp telepítőt, végig futtatja és mikor kiadja az első ablakot, hogy telepíteni akarom-e, vagy javítani, akkor nyomok egy entert(telepítés) és ezt az ablakot adja ki! de ha a javításra megyek akkor is! (ha csak a gépet elindítom akkor nem indul el az op-rendszer vmit tölt be)
http://tinypic.com/view.php?pic=33ymj3b&s=6

Előre is köszönöm!

BIOSban ellnőrizid, hogy nincsen-e letiltva a merevlemez. Gondolom ez CDről bootolás volt és lehet kikapcsoltad véletlen a merevlemezt is mikor beraktad a z optikai meghajtót elsődleges boot eszköznek. Csak elsőnek kell berakni az optikai meghajtót de kikapcsolni nem kell a merevlemezt. Kábeleket is ellenőrizd gépben nem lazult-e valamelyik ki😀

Értem! köszönöm, és ezt hol bírom feloldani hogy ne legyen letiltva? nem vagyok vmi jártas a bios terén!..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:
elindítom az xp telepítőt, végig futtatja és mikor kiadja az első ablakot, hogy telepíteni akarom-e, vagy javítani, akkor nyomok egy entert(telepítés) és ezt az ablakot adja ki! de ha a javításra megyek akkor is! (ha csak a gépet elindítom akkor nem indul el az op-rendszer vmit tölt be)

Előre is köszönöm!

BIOSban ellnőrizid, hogy nincsen-e letiltva a merevlemez. Gondolom ez CDről bootolás volt és lehet kikapcsoltad véletlen a merevlemezt is mikor beraktad a z optikai meghajtót elsődleges boot eszköznek. Csak elsőnek kell berakni az optikai meghajtót de kikapcsolni nem kell a merevlemezt. Kábeleket is ellenőrizd gépben nem lazult-e valamelyik ki😀
0
0
0
0
levi27 avatar
burti írta:
Hy.
asrock 960 GM-GS3 FX
AMD ATHLON II X3 450
KINGSTON 4GB 1333MHZ

0
0
0
0
Chuck avatar

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
burti avatar
Hy.
asrock 960 GM-GS3 FX
AMD ATHLON II X3 450
KINGSTON 4GB 1333MHZ
0
0
0
0
kartosz98 avatar
Hy all lenne 1 nagyon fontos kérdésem mégpedig hogy vannak régebbi játékok (pl: gta sa, Fear 1,2 rogue trooper half life 2 stb stb) ilyen régebbi játékok amik el futnak a gépen. nos a probléma az lenne hogy amik régebben mentek most újra indítják a gépem és már kezd kiakasztani pls segítsetek nem tudom 1 újra telep segítene de azt meg nem nagyon értek hozz
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hát rendben, köszönöm a válaszokat! 😀
És még annyi h esetleg az AVG bezavarhat még? Vagy vmi? mert nem tudom fel fogni h a Dead island is megy egy darabig lanozunk aztán gondol egyet és kilép ..... már most azt tervezem h megveszem inkább 😃
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Badboylol írta:
daniskate1 írta:
skype kikapcs 😀
vigyázz, bonyolult..

Jó csak ha meg lanozni akarok jól jönne közben.. és akkor? 😃

Használd az xfire-t akkor, az is elfogadható.
0
0
0
0
Csatesz avatar
daniskate1 írta:
skype kikapcs 😀
vigyázz, bonyolult..

Jó csak ha meg lanozni akarok jól jönne közben.. és akkor? 😃
0
0
0
0
daniskate1 avatar
skype kikapcs 😀
vigyázz, bonyolult..
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali! Nem biztos h jó helyre írom de akár, olyan jellegű kérdésem volna hogy, az előfordulhat ha skype miatt egyes játékok leállnak?? Ma figyeltem meg h eddig a Borderlands 2 tökéletesen ment minden hiba nélkül, erre ma elindítanám és a Program működése leállt cím fogad, skypet kilövöm és indul a játék..... van erre valami orvosság? vagy józan paraszt eszel ne használjak skypeot?? 😆
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy amikor a TV re rákötöm a 8800GT-m akkor azt miért csinálja hogy HDTV-t mutat ki?
Ja és ha teljes képernyőre állítom akkor miért nem ad képet a legújabb driver van rajta és win7 rendszer.
Köszönöm a válaszokat előre!
0
0
0
0
ttihi17 avatar
sisko írta:
ttihi17 írta:
Jelenleg : Hardver figyelés : Winbond W83627EHF/EHG
Processor Voltage : 1.29 V
VIN0 : 1.88 V
AVCC : 3.31 V
+3.3V feszültség : 3.31 V
VIN1 : 1.63 V
VIN2 : 1.45 V
VIN3 : 1.46 V
VIN4 : 1.50 V
SYSTIN : 37 °C
CPUTIN : 45 °C
AUXTIN : 44.5 °C
CPUFANIN0 : 3125 rpm
:
MSI-7250 : nVidia SMI
Processzor hőmérséklet : 45 °C
Alaplap hőmérséklet : 37 °C
:
Processzor AMD Athlon 64 X2 : Érzékelő DTS
Mag 1 : 40.2 °C
Mag 2 : 42 °C
:
NVIDIA GeForce 210 : nVidia Driver
GPU hőmérséklet : 41 °C
GPU hőmérséklet (GPU) : 41 °C
GPU hűtőventilátor : 1%
:
Merevlemez figyelés : S.M.A.R.T
Merevlemez ST3200822A : 39 °C

Ezek nem rossz hőfokok,de gondolom,üresjárati értékek.Azt kéne tudni,hogy játékok alatt mennyire melegszik fel ?

45 fok de a biosba mikor bele lépek 60fokot ir de programmal meg 45 durván ilyenkor mi lehet???
0
0
0
0
sisko avatar
ttihi17 írta:
:
:
:
:

Ezek nem rossz hőfokok,de gondolom,üresjárati értékek.Azt kéne tudni,hogy játékok alatt mennyire melegszik fel ?
0
0
0
0
ttihi17 avatar
:
:
:
:
0
0
0
0
ttihi17 avatar
nem szoktam de átlagban 40 fokos
0
0
0
0
DCMAN avatar
hány fokos a cpu nem nézted?
0
0
0
0
ttihi17 avatar
Helló olyan kérdésem lenne hogy játék közben kikapcsol a gép játszok vele kb. 15-20 percet. utána meg várni kell vele vagy két percet akkor indul el rendesen a gép . amd athlon 64 x2 dual core 5200+ proci Vga nvidia geforce 210 2Gb ram .. 350w táp előre is köszönöm a segitséget
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok fel szeretném rakni a vidikarimra a driver és ezt írja telepítés közbe http://kepfeltoltes.hu/view/130215/785760849N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
hnemaria avatar
nyikorog az egérgörgőm
0
0
0
0
istvan92 avatar
wicktor írta:
Rendben van örülök hogy megoldódott ! 😀

Csak anyit kellett hogy 1866mhzre beallitani meg az idoziteseket a memoria oldalan megnezni és azt beallitani enyi volt igy ***a minden mostmar
0
0
0
0
istvan92 avatar
A problem megoldodott rajottem hogy csak az időzitest kell bealittani ugy ahogy a ramra ra van irva hat nem 20 ezer ez a lap eddig gigam volt egyszer volt asrock de 2 honap utan haldokolt. Most 1866 on mennek a ramok
0
0
0
0
wicktor avatar
Rendben van örülök hogy megoldódott ! 😀
0
0
0
0
istvan92 avatar
A problem megoldodott rajottem hogy csak az időzitest kell bealittani ugy ahogy a ramra ra van irva hat nem 20 ezer ez a lap eddig gigam volt egyszer volt asrock de 2 honap utan haldokolt. Most 1866 on mennek a ramok
0
0
0
0
wicktor avatar
de azért egy fx8320 asnak egy gigabyte lapot....hát...ez a lap kb 20 ezer, ha rászántál volna +2 +3 ezret akkor tudtál volna venni egy 970 es asrockot vagy egy asus-t aminél ilyen hiba tuti nincs. Jah meg oylat is halottam hogy a vengeance ramok azok inkább inteleseknek szokták ajánlani (de ebbe nem vagyok biztos lehet forditva halotam).
0
0
0
0
wicktor avatar
Utánna olvastam és elég sok embernek van ilyen problémája...van akinek 1600mhz es megy 1333 on stb stb...egy közös van benük...mindnek gigabyte lapja van...nézd meg a ramok voltját lehet megvan adva neki érték...ha megvan adva neki akkor rakd autora..de ha auton van akkor...probáld a másik slottokba rakni a ramokat(lehet rossz slotba van nem a dual chanelbe) ha ez se mükszik akkor csinálj egy bios flashelést de ha lehet ne a béta verziost hanem a stabil bios-t rakd fel.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció