Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sipos G avatar
Nos az i7-et énis támogatom. De az az igazság csuz-li, hogy hiába van sok magod a játékok maksz 4 magot használnak. Ha jól tudom pár hónapja jött az első ami 6 magot használ.Bár ez attól fog függeni, hogy az optimalizáció merre fog fejlődni.Most a lényeg az,hogy egy proci 4-6 magja mennyit tud, 8 mag felesleges de egy i7-vagy egy fx ebben is tökéletes.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Már miért járna jobban egy i5-el, mint egy i7-el?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Deny987: jobban jársz ha Bronsonra hallgatsz. SzvSz
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha nem izgat a keret, akkor vegyél i7-et (i7-4770K; ~100e Ft). Egyre több játéknak kell a 8 mag, ami i5-ben nincs meg és ez a jövő, úgyhogy i7 a javallott. Ha árban sok az i7, akkor amd fx-8350-el játékok alatt ugyan ott vagy, fele árból (~50e Ft). Viszont, ha van rá, akkor ne gondolkodj másban, csak az i7-ben.
0
0
0
0
Bronson avatar
MSI H97 PC MATE
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
ezek mellé egy gtx 980 és adj neki... ha pénz nem számít ugye... jelenlegi vga-val nehéz megmondani, játékfüggő, de ez már elég full hd-hoz...
0
0
0
0
deny987 avatar
nemigazítok keretet ! jó ez 1 kicsit nagyképűen hangzott tőlem... de nemakarok keretet mondani a lényeg az hogy jó játék élményre vágyok de nyilván 1080p 60fps kezdetben ha a procit cserélném le i5re vagy i7-re akkor a mostani vga-mmal meglenne full hd 60fps ? persze ha nemis ultrán de visszább húzva a grafikát meglenne ?
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyi a keret, még egyszer kérdem...
0
0
0
0
deny987 avatar
ha full hd 60fps-t szeretnék akkor i5böl melyik alá melyik alaplap és hozzá nvidia vagy ati kártya és milyen ?
0
0
0
0
Bronson avatar
a jövőre tekintve is elég lesz az i5, bár túlságosan előre nem lehet tervezni, amilyen tempóban fejlődik a technológia (és amennyire optimalizálatlanok az új játékok, de ez már külön sztori...) konlrétan mennyit szánsz az egészre? adj egy keretet, vagy lapozz lejjebb, sok gép van többféle büdzsére...
0
0
0
0
deny987 avatar
és i5 proci meddig lesz elég ? az i5 is kihajt minden kártyát nem ? és legfelső vga-t mire érted r9 295 x2-re pl ? igen van i7-böl is egy csomó de i7 sose kellesz akkor játékra vagy mi ? mert azért nagyjábol a jövőre is szeretnék gondolni
0
0
0
0
Bronson avatar
a gépigények legtöbb esetben nem fedik a valóságot... i7 itt meg azoknak van akik másra is használják, vagy legfelső kategóriás vga-t használnak. persze i7-ből van egy csomó, nem lehet így általánosítani...
0
0
0
0
deny987 avatar
de ezt nemértem am... ha elég i5 játékra akkor miért van itt sokmindenkinek i7 ? és miért adják meg ajánlott gépigénybe is mint pl witcher 3 ?😲 biznisz miatt ?
0
0
0
0
Bronson avatar
Röviden: elég az i5 játékokhoz, akkor meg vga limited lesz... limit így is úgy is lesz valamilyen formában, de tényleg nem kell i7 ha csak játszol... ddr4 ramok már vannak, rohadt drága is, játékok alá elég a 2x4gb ddr3 is. nagyjából 15k-ért kapni rendes nagy házat amiben elférsz. ha a játék rendesen van törve, a multin kívül nincs hátránya az eredetivel szemben többnyire...
0
0
0
0
deny987 avatar
Hello Hello mindenkinek rohadtul hozzáértő emberek véleményére/tanácsára lenne szükségem nos vettem még nyáron egy ps4-et mivel a konfigom ha megtekinted ingadozott az fps mondta hogy vegyek ps4et mert ott fix az fps nemingadozik optimalizálnak rá mondom jó legyen vettem is ps4-et de sajnos nem az igazi 140k volt a ps4 + hozzá 4 játék-ot is már vettem de nemnéznek ki szépen egyedül a gta5 az ami szépen néz ki mindenki mondogatja hogyha konzol + a játékok ugyan ott vagy ha egy nagy pc-t raksz össze és voltaképpen erre már az idők során rájöttem (úgylátszik az embernek saját bőrén kell megtapasztalnia hogy értsen/tanuljon belőle) (nextgen.. battlefield hardline-t előakartam volna rendelni de amikor nemrég megláttam hogy ps4en 900p 60fps xbox one-on 720p 60fps leesett az állam.. ez a next gen ? 2015van és a full hd-t nembírják tartani... unity-vel is ez volt..) nagyonsok kérdésem lenne a ps4-et inkább meghagyom az exclusive-oknak de a pc-met tovább fejleszteném időközben rájöttem hogy a gépem proci limites szóval az amd proci úgy sz..ar benne ahogy van nos a konfigom ez:

AMD A10 5800k 3.8GHz
Kingmax 2x4GB DDR3 1600Mhz
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 256bites
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
Corsair VS550

proci + alaplap cserére lenne szükségem i7 jólenne ? mindenki i5-öt ajánl játékra merthogy még elvileg az i7-et nemhasználja ki a játék de ha i7-re ruházok be akkor az jó döntés és ha igen melyik tipusra és milyen alaplappal ? a gépházamat is dobnám vagyis cserélném mert nemférek el benne mert mikor a gépemet raktam össze még annó akkor szűkös volt a keret
relatíve most egy pl-t tudok mondani az assassin's creed 4 black flag-ben akárhová húzom a beállításokat ha full high ha full low ugyanúgy fps droppolok össze vissza ha i7 lenne mellette akkor nemlenne ilyenem gondom ? vagyis ha tegyükfel ha witcher 3 ha kijön és annak esnék neki az r9 270x-el és egy i7-el nyilván nembírná a konfig high-on tegyük fel high-on menne pl: 15fps-el de ha leveszem high-rol mediumra vagy low-ra akkor több fps-el fog menni a játék nemde ?(vagyis minden játéknál ígyvan!? ) hát sajnos nemjön be nekem ez a next gen konzol továbbá az r9 270x-em meddig lenne elég ? dx12,mantle lesz értelme ? ha cserélek a vga-t hagynám megnézném hogy i7 procival hogy megy ha kevés azt később cserélném továbbá a 8gb-ram az elég most ha joltudom 1600mhz-es 2x4gb-ramom van nemsokára jönnek a ddr4-esek gondolom nemmuszáj váltani mert a ddr3-masak is megállják a helyüket még nem ? tölteni töltöttem már le játékokat de a letöltött játék és az eredeti játék mennyire befolyásolja a működést ? van 1 oldal ahonnan szoktam töltögetni külföldi oldal elég jó oldal, ps4re ezeknek a játékoknak az ár... nameg hogy nemis néznek ki annyira szépen... a ps4 kontroller az nagyon megtetszett a ps4 kontrollert lehet a pc-hez használni mint egy xbox kontrollert ? vagy nem ?
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
cseszka: Köszi, lehet az lesz,mert más is ajánlotta és tényleg jónak tűnik.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemvagyok nagy monitor szaki,de egy ilyet elfogadnák.Bár ez picit több mint 50K.
[LINK]
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Tudom nem ide tartozik, de ide is írom hátha valaki tud segíteni. A lényeg, hogy szeretnék venni egy fullhd-s monitort kb 50 ezerért. Szerintetek ilyen árketegóriában melyik lenne a legjobb választás? Lehetőleg legalább 22"-os legyen. Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
janoshka: Minek új gép, új Vga kell, olyan Gpu limited van mint ide Lacháza. Gtx 980 a megoldás... 😀 Procit megrántod 5Ghz-re, persze normális hűtéssel, nem gyárival, SSD, esetleg még 2x4Gb Ram. 2 évig nem kell belenyúlni.
0
0
0
0
Bronson avatar
van lent több árkategória is, nem tudom miért nehéz lejjebb görgetni kicsit, nem kell várni személyre szabott árlistát, van lent minden, csak olvasni kell...
0
0
0
0
janoshka avatar
Én amolyan 150től -300 ezer ftra gondoltam
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Frapsal mértem az Fps-t, minimum, maximum, átlag fps-t is méri, jobban hiszek a programnak és a szememnek mint neked vagy akárkinek... Többit nem kommentálom lerágott csont.

Nem maradok adós, csak ma, csak neked, nagy Cpu teszt. Bogarássz nézd meg az első 20 helyen milyen cpu áll. 😆
[LINK]

Végezetül az általad lesajnált, gyenge, öreg i7 procim, igaz a teszten alapórajelen üzemel... Egy két játékban nagyobb számokat látok, mint az általad istenített Fx mellett (i7 860 4Ghz összevetést sasold). 😊 Gondolod jövőre megveheted 8k-ért a tiéd ! 😎 Esetleg nézd meg mit tud egy i5 2500k, 4.5Ghz-en az 5Ghz-en járatott fx 8350 ellen. Ha feloszlik a fejben keletkezett bíborvörös ájemdé köd, meghallgatom a véleményed.
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
ha lejjebb lapozol van egy csomó... költségkeretet is írhatnál...
0
0
0
0
janoshka avatar
Valaki tud írni egy amd-s és egy inteles géposszeállitast amiben ssd és ddr3as ramok pörögnek 2400 mhzen ,illetve még amin a mai illetve az elkövetkezendő pár év játékai indulnak full hd ban ?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én inkább azt mondanám, hogy az R9 és GTX (Inkább ezeknek is a felső részük) azoknak való, akiknek van rá elég suska és/vagy bele vannak buzulva a Max Res/60FPS min/UHD -be. 😆
0
0
0
0
rollback avatar
Hát kb 20-30 ezer közötti volna még a legjobb de ha úgy van inkább még várok és gyűjtök, de 40-nél többet később se igazán szeretnék rászánni :/ . Köszi a gyorstalpalót hasznos is lesz a közeljövőben.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nem az a kérdés, hogy melyiket, hanem, hogy mennyiért... 😀
Komolyra fordítva a szót: mennyi lenne rá? Ha használtan veszed, akkor úgy is az szabja meg a lehetőségeidet, hogy éppen mit lehet kapni. Egy kis gyorstalpaló a keresgéléshez: Minden gyártónál nagy általánosságában a nagyobb szám a jobb. Tehát a gtx 660-nál jobb a gtx 760. Nvidiánál a GTX jelöli a játékra szánt kártyát. A gt a 3d és hd filmezésre valót. A betűjel nélküli geforce 510 meg arra, hogy kapjon jelet a monitor (na jó, ez utóbbi túlzás. 😀 ) AMD-nél meg a r5 a tévézős, az r7 a hd filmes, míg az r9 a játékos kártya. De azért lehet játszani az r7-el és a sima GT vel is, csak akkor lejjebb kell venni a grafikai beállításokat, hogy ne szaggasson a játék. (Sőt én egy évig játszottam egy 210-es Nvidiával is. Nem akarok róla beszélni... 😃 )
0
0
0
0
Subaru avatar
rollback: az i5öshöz gyakorlatilag bármilyet vehetsz szerintem, max mennyid lenne rá?
0
0
0
0
rollback avatar
Akkor ha már úgy van milyet ajánlanál hozzá ? Jaa és köszönöm a segítőkészséget 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én a kettő közül inkább az i5-öst venném és magam lőnék hozzá használtan, vagy akár újonnan egy jobb VGA-t.
0
0
0
0
rollback avatar
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, ha még van egy kis időtök akkor erről ugyanazokban a kérdésekben mi a véleményetek ? [LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
rollback: A proci elég a Witcher minimum gépigényére, a VGA már határeset, de mivel a grafikai beállításokkal mindig lehet játszani, szerintem élvezhetően fogsz tudni játszani vele. Persze még meg sem jelent, ki tudja, milyen lesz, ezt csak a hivatalos gépigény alapján mondom, meg az alapján, hogy az ott megjelölt AMD phenom II x4-nél jobb az az i5, hiába kér Intelből 2500K-t, ha elég neki az AMD ből az a phenom is.
0
0
0
0
Bronson avatar
a vga-n kvül minden korrekt viszonylag, de azzal nem fogsz tudni játszani...
0
0
0
0
rollback avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a képen látható gép + a gt 730-as 2gb os videókártya mennyire lenne alkalmas a mai játékok futtatására ? Vagy mondjuk a jövőben érkező Witcher 3 futtatására ? Előre is köszönöm a választ. https://www.computerimperium.hu/images/HP_Elite_MT_8200.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Nem félrebeszélek, csak én a tényeket is figyelembe veszem Pl: tény, hogy a két gép, amit összeraktam, az az adott játék ajánlott gépigénye, ellentétben azzal, amit te ajánlasz, mert az nem felel meg az ajánlott gépigénynek. Ezek a tények.
Amúgy szerintem is kizárt, hogy a CPU-d így vigye a Physx-et, hiába Intel. Másnak sem viszi I7 sem, pedig ott kétszer annyi szál van. Nem arra való. (Persze tudom: Inteled van és az mindent visz. Ha már befolyásolásról beszélünk...)
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Physx nem cpu-ra való, nem bírja kezelni normálisan. Még a top i7 procikat is kifekteti.
Azt az 5 fps difit én is elég nehezen tudom elhinni. Nekem pl. 290x-el totál padlóra küldte a rendszeremet metro LL és borderlands-ban. Nemhogy majd egy olyan játékban mint a witcher 3 ami tele van mindenféle nv gpu specifikus effekttel majd neked pár fps csökkenéssel elviszi. Olyan diavetítés lesz, hogy csak na.
Lehet hogy csak 3,5 gb viszont amd oldalról nincs párja, és elég szépen visszaesett az ára szóval vállalható kártya.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Értelek de attól, hogy egynek annyi az ára, az még nem lesz átlag. De persze annyitól kezdődik.
Gyártóról nem is beszélve, lehet más nem tenné a gépébe.

Batman játék? tényleg 5fps a difi... mindenben.

Egyre több effect annál lassabb lesz egy időután..
Nekem se tudta rendesen lekezelni egy idő után a CPUm, Szóval akkoriban én inkább hanyagoltam. Többet vett el mint amennyit adott volna.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Kehbya: Árgépen vannak a legolcsóbb árak.
Physx : Anno Gtx 580 örök vadászmezőkre távozása után 6870-el toltam. Phyxs on: átlag 50Fps, Phyxs off : átlag 55Fps, valamelyik Batman játékkal, gépem ugyanaz volt mint most kivéve a ram, fele a mostaninak. :)
0
0
0
0
Kehbya avatar
Ezen az oldalon vannak a legolcsóbb árak...

Nyugodtan lehet a Physx-et CPU-ról nyomni... előbb utóbb úgy se fogod élvezni.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
MaTpr0F: Physx Radeon karival is kapcsolható, erős Cpu a lényeg. Nv oldalon Gtx 970 jöhetne szóba, de, ha nem korlátozza le a Vram elérést 3.5Gb-ra érhetik meglepések. Gtx 980 kifut a költségvetésből. Nem mellesleg teljesítményéhez mérten roppant drága(155k), 15% gyorsabb mint 290, ami nem 15% nagyobb kiadás. 😊
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ha jól tudom a GTA V egy-két dologban és a witcher 3 pedig teljes mértékben fogja támogatni az nvidia gameworks-t szóval lehet érdemes lenne neki elgondolkodni egy geforce kártyán.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: De mivel félrebeszélsz így befolyásolod Bernadettet. Nem arra kíváncsi, hogy neked mi tetszik, hanem 250k-ért szeretné a lehető legjobb konfigot. Az általad említett AMD messze áll a legjobbtól, Intel meg szerintem nem 250k... Ajánlásaid hagyd meg magadnak, ne vezess félre másokat.

Bernadett_90:

MSI H97 PC Mate: 22k
Intel Core i5 4590 : 58k
Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz : 21k
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB : 93k
Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EZEX) : 15k
Kingston SSDNow V300 120GB : 16k
XFX ProSeries 550W : 19k
Sharkoon VS4-V : 8k

252k
0
0
0
0
csuz-li avatar
ErzsikeTurika: Jó az intelhez a radeonos kártya, mint ahogy AMD-hez az Nvidia is. Bármelyik processzorgyártó processzorát teheted bármelyik VGA mellé.
0
0
0
0
DonTuros avatar
piero86:
Intelhez jó a Radeon kártya? 😀
Hát, úgy terveztem, hogy eladom a videókártyámat és a processzort, akkor hozzájön ehhez a pénzhez, s majd egy 3. generációs Intelt és egy NVidiát (vagy ha a Radeonok is szuperek, akkor abból valamilyet) veszek. Még várok egy jó hónapot vagy másfelet, addig talán változnak az árak. 😀
Videókártyát érdemes használtan?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenaazjo: Olyat is ajánlottak nagyon helyesen, úgyhogy azt már minek ismételném? Le is írtam, hogy én az ajánlott gépigényből indultam ki, nem az árból, amikor a kettőt összeírtam. Az egyik még az árba is belefér. Így van összesen három opció, amiből lehet választani. Kettő árában is jó, kettő meg mindenben megfelel a felsorolt összes játék ajánlott gépigényének. Majd Bernadett_90 eldönti, hogy melyiket választja, hiszen tulajdonképpen mindhárom megfelel a célnak.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li: minek vegyen 3770-et amikor a 4790 újabb és erősebb is? és egy árba van a kettő, szerintem a 250ezer és a 300ezer között elég nagy különbség van
0
0
0
0
csuz-li avatar
A felsorolt játékokból a Witchernek a legerősebb az ajánlott gépigénye, úgyhogy én ez alapján lőttem inkább kettőt, nem az ár szerint.

AMD-s:
AMD FX-8350 4.00GHz AM3+ BOX 49892 Ft
GIGABYTE GA-970A-UD3P 24404 Ft
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 22568 Ft
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT 26267 Ft
MSI R9 290 GAMING 4G 98814 Ft
ZALMAN ZM-Z3 Plus 13665 Ft
FSP FSP600-50ARN 21713 Ft
Összes: 257 323 Ft

Vagy Inteles:
INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX 90001 Ft
ASROCK H77 Pro4/MVP 25081 Ft
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 22568 Ft
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT 24917 Ft
MSI R9 290 GAMING 4G 98814 Ft
ZALMAN ZM-Z3 Plus 13665 Ft
FSP FSP600-50ARN 21713 Ft
Összes: 296 759 Ft
0
0
0
0
Murty avatar
Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150 53ezer
GIGABYTE GA-H97M-HD3 23ezer
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz 20ezer
Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 16ezer
GIGABYTE Geforce GTX970 G1 GAMING 4GB 110ezer
FSP Raider 550 W 20ezer
Enermax Ostrog 12 ezer

Összesen: 254ezer
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen! 😀
Akkor várok még.
0
0
0
0
Puffin avatar
Alaplap MSI H97 PC MATE 1 db 23.785 Ft
Processzor INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX 1 db 54.042 Ft
Memória HyperX 8GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/8 1 db 23.240 Ft
Videókártya MSI R9 290 GAMING 4G PCIE 1 db 98.814 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.408 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 1 db 4.501 Ft
Ház THERMALTAKE VO700A1W3N Versa G2 1 db 13.818 Ft
Táp FSP HYPER 600 1 db 18.720 Ft

Összeszerelés (+1 nap): 1.905 Ft

Összesen: 255.232 Ft (i.pon)
Ez csak egy példa, majd ajánlanak mást is! 😀 Mondjuk most eléggé fenn vannak az árak.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Új gépet szeretnék vásárolni. Egy-két konfigot ajánlhatnátok mit érdemes megvenni. A keret olyan 250ezer forint. Ami kellene az a komplett ház mindenestől. (egér, billentyű monitor nem kell)
Amivel szeretnék játszani: Diablo 3, majd GTA V, Witcher 3
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció