Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
visor261 avatar
Mi a különbség a i5-4670 és i5-4670K között illetve a i5-4690+K között ?
Mert a 70-90 között 1-2k van viszont a 70-70k között 8k eltérés is van.
0
0
0
0
no avatar
Ha a 13-14-es játékokat elviszi, nekem már jó. Aztán majd idővel bővítem.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Na hát azok a játékok amiket odaírtak kanyarban nem fognak rajta játszhatóan futni, ha elindulnak egyáltalán.
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ milyen játékok... vga elég gyenge benne, azt ha lecseréled jobbra sokat dobna rajta...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Most vettem meg ezt a gépet:
[LINK]

Mit gondoltok,jól el lehet majd játszogatni vele?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
MSI H87M-P33 : 17k
Intel Core i3 4150 : 32k
GIGABYTE GV-N960WF2OC-2GD 2GB : 64k
Kingston HyperX Fury Black 2x4Gb 1600Mhz : 21k
Kingston SSDNow V300 120GB : 16k
Antec Basiq VP450P : 13k (Fsp beles)
HDD: használod a régit.
Ház: Úgyszintén, ha nem fér bele a Vga csinálsz neki helyet. 😆

Össz : 163k

Ui: Látom nem neked kell, hagyd figyelmen kívül. 😜
0
0
0
0
barnav avatar
Sipos G: Köszi, azt nem írtam egy ismerősömnek lesz a gép én egy fx 8320-at meg egy gtx 750-et 4GB ramot 750 GB-os merevlemezt ajánlottam neki
0
0
0
0
Sipos G avatar
barnav szerintem én nem ajánlanék ennyi pénzből drága CPU-t remélem egyet értessz....
Egy AMD X4 750K-850K, és emellé valami 4-8GB RAM attól függ, hogy a GPU-ba szeretnél sokat költeni vagy RAM-ba..., de az olcsó procival jól jársz mert így több jut a másik 2-re, 800-1000GB-s merevlemez belefér, aztán nemtudom melyik gyártót komálod jobban AMD v. Nvidia GPU.
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? 150-160 ezer körül kellene összerakni egy minél jobb gépet.
Miket ajánlatok?
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor: Gondolom a jó foglalat alatt azt érted, ami később is fejleszthető, úgyhogy Intel lesz a nyerő LGA1150-es foglalattal. Blender amúgy elég rugalmas. Én használtam linuxos verziót core 2 duoval is. De ha renderelni kellett, akkor volt egy erős kávészünetem. Viszont ha erre kell, akkor Intel mindenképpen és lehetőleg 8 szálas. 50 ezer körül indulnak az i5-ök is, mint a nyolc magos fx. Viszont erre a célra jobb választás. Persze nem hoz annyit, mint egy i7, de nem is kerül annyiba. ([url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1035_96,1034_96,993_80/?c_test=31&PROCESS=Show+Selected[/url])
0
0
0
0
visor261 avatar
hát nekem blenderhez kéne... szal gondolom intel... de az i7-4790(100k) helyett van olcsóbb ami a teljesítményben kb azonos és jó foglalatban van?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Na most néztem meg az I5 procimon nem akarodik a 4k vidi az 6 magos FX-en meg mint a szar
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Írásod egyértelmű, a baj az, hogy a leírtakat nem tudod értelmezni. Tényleg megyek, köszönöm a kimerítő, sokat mondó beszélgetést... Bemelegedett készen áll a vitára. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Tényleg egyre abszurdabban viselkedsz. Melyik rész nem volt egyértelmű azok közül, amit írtam? Ha gondolod kifejtem bővebben. Azt elfogadom, hogy nem vagyok egy Kazinczy, így lehet, hogy nem fogalmazok elég érthetően és egyértelműen.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Olvasd el az általad linkelt tesztet, ha nem megy sorry... Na megyek vár a vasaló. And it's getting more and more absurd. 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Igen jól látod, pont erre céloztam, miután azt írtad, hogy és itt idéznélek: " Igaz i7 5820K, de játék alatt i7 4930K szint.", mire én leírtam, hogy azért ez nem így van. A kép is ezt bizonyítja.
Csak azt nem értem, hogy ezek után mire fel a lekezelő stílus, amit használsz...
Te állítottad, hogy a két proci játékok alatt egy kategória. Én meg azt, hogy nem. Erre most úgy csinálsz, mintha nem azt bizonyítaná a kép, hogy nekem van igazam és nem neked.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Gyakorold az angolt, amit te linkeltél mi a tököm ? 😆

https://kepfeltoltes.hu/150316/OMG_www.kepfeltoltes.hu_.png

Inkább leülök beszélgetni a vasalóval, több értelmét látom...😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Látod? Mondtam én, hogy tudni kell tesztet keresni. Mondjuk, amit találtál, az VGA teszt, de még gyakorolsz és jó lesz. 😀
Egyébként semmi meglepőt nem látok a teszten. Egy rakat játékban ugyan alig teljesít jobban az 5820K, de azért nem ugyan az a szint szerintem. Nézd meg pl a GRID Autosport-nál. Ott azért elég egyértelmű a fölény. Amúgy pont erre szerettem volna célozni az előző poszttal.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ekkora felbontáson GPU a lényeg, nem mellesleg olvasd el a tesztet, ne csak a grafikont figyeld.

Itt egy másik. Ugyanarról az oldalról, ugyanaz a játék, ugyanaz a Kártya mégis 2x több az FPS. Igaz i7 5820K, de játék alatt i7 4930K szint. 😂

Érdekes ? 😆
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
😀
Én is tudok ám tesztet keresni még olyat is, ahol az fx a jobb:
[LINK]
Itt meg SLI-be kötött csúcskártyák alatt 4K felbontás mellett veri az fx a 160e Ft-os i7-4930K-t a legtöbb tesztelt játék alatt, főleg, ha az erősebb gtx 980-as VGA-t nézed, ahol könnyebb CPU limitbe szaladni...
Most akkor jobb az fx? Illetve hol látszik a "közelébe sem ér" dolog?
Különben is te mondtad, hogy a tesztek nem számítanak. 😀

Szerintem maradjunk a realitás talaján.
1 az i7 jobb, mint az fx
2 játékok alatt viszont nagyjából egyformán teljesítenek.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Itt egy link össze lehet hasonlítani hogyan teljesítenek, i5 játékban 5% lemaradásban van i7-el szemben, Fx a közelükbe sem ér, még túlhajtva (5Ghz) sem.

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
MaTproOF: Attól függ, mit nézel. pl tömörítésnél, ha csak egy szál van használatban az i5 az i7-et is veri: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1035_96,1034_96,993_80/?c_test=35&PROCESS=Show+Selected[/url]
Játékok alatt viszont nem sok különbség van: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1035_96,1034_96,993_80/?c_test=50&PROCESS=Show+Selected[/url]
Viszont ugye árban azért nem elhanyagolható különbségekről beszélünk. A fenti procik ára így néz ki:
fx-8350 50e
i5-4670K 60e
i7-4770K 90e
Ha általánosságában nézzük, akkor nagyjából az árkülönbség arányában változik a teljesítmény is: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1035_96,1034_96,993_80/?c_test=51&PROCESS=Show+Selected[/url]
Ezért kérdés mindig, hogy mire kell a gép.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Játékban az fx egy középkategóriás i5-el tud versenyezni max. Egy jobb i5 vagy i7 feltörli vele a padlót.
Én Már nem vennék am3+ cuccokat, egyértelműen halott tokozás, Már nem nagyon foglalkoznak vele ahogy csuz-li is mondta.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az i3, az 2 mag 4 szál. Az fx és az i7 közül az i7 jobb, de dupla annyiba is kerül. Ráadásul játékok alatt nincs sok különbség a kettő között. Én is az ár-érték arány miatt vettem az FX-et, addig mindig Intel prociaim voltak. Eredetileg i7 volt tervben.
Arra viszont ne várj, hogy az AMD kidob valami újat, mert erre elég kicsi esélyt látok. Az APU-it fogja fejlesztgetni, tehát jönnek az A10-eshez hasonló erős IGp-vel megáldott processzorok, (plusz féláron, amikben nem sikerült megcsinálni az IGP-t, tehát az Athlonok.) illetve az fx-ek fogyasztását próbálják majd csökkenteni. Persze ez az én tippem, nem vagyok bennfentes.
0
0
0
0
visor261 avatar
A minimalistára úgy értettem hogy nem keretet akarok szabni hanem amelyik legolcsóbb, de tartja a szintet a 8350/4790-el lehet i3as is akár(ha tartja a 4ghz-8szál). Nekem a szempotok:Ár-teljesítmény-fejleszthetőség. Am akkor még várok hogy az amd kidob-e 1 új foglalatot vagy valami(válaszul az lga-3ra vagy egyéb okokból).
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Az fx-8350 és az i7-4770K is 8 szálon dolgozik. Az fx 1866Mhz-es memóriát kezel és nem ad meg a gyártó maximumot (vagy én nem találtam), de úgy tudom, hogy 32Gb-t a maximum, bár olvastam már 64gb-ról is, csak nem volt számomra hiteles a forrás. az i7-4790K 32Gb-t kezel 1333 és 1600 Mhz-en. Mondjuk ők legalább közzéteszik. Játékok alatt nincs különbség legalább is a tesztek szerint. ([url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1035_96,993_80/?c_test=50&PROCESS=Show+Selected[/url]) az AM3+ foglalat viszont szerintem halott. Az AMD feladta ebben a szegmensben és csak finomitgat az FX szérián, elsősorban a fogyasztást próbálja csökkenteni, nem sok sikerrel. Inkább az FM2+ foglalat az, amit mostanában erőltetnek, ebben van olyan APU, aminek felturbózott változatát a konzolokba is rakják.
Ha a legolcsóbb processzort keresed, akkor athlon II x2, illetve intel celeron, 8-10e Ft között de azokkal nem fogsz játszani. Játékok alatt a legolcsóbb, ami már értelmezhető az az Athlon II x4 651K 15e Ft körül. Vagy ugyan ebben az árban INTEL Pentium G3220 3.00GHz. Játékok alatt így teljesítenek: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1074_79,1081_96/?c_test=50&PROCESS=Show+Selected[/url] Itt ugyan nagyobb a különbség, mint az fx és az i7 között, de az intel mellett szól viszont, hogy abba az alaplapba később bármilyen bika processzort vehetsz, tehát későbbi fejlesztés szempontjából ez jobb választás.
0
0
0
0
visor261 avatar
nincs konkrét szám... -.- minimalista=a legolcsóbb
0
0
0
0
Sipos G avatar
Hogyan értölöd aztat a minimálista keretet (Konkrét szám?)
0
0
0
0
visor261 avatar
Am én asztaliba szeretném rakni... (most laptopom van előtte asztali... megszakítottam a ciklust most iszom a levét... :/)
0
0
0
0
Sipos G avatar
Ez most komoly?? Visszafejlődés 😃
0
0
0
0
Sipos G avatar
2 magos i5? Ilyenről nem hallotam, vagy elírtad 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
És árban mennyi lenne mert nekem a minimálista keretem van 😃 konkrét procit is tudnál mondani?
0
0
0
0
Payphoner avatar
visor261 Igazából érdekes dolog ez. Nekem egy 6 magos FX procim volt és a mostani 4 szálás I5 processzor körökre veri hiába notebook. Játékok mellett is VGA limitem van. Minden tekintetben jobb ez a 2 magos 4 szálas i5 mint a 6 magos FX. Én aki mindkét gyártót agyon tesztelte mondhatom hogy hatalmas különbség van. Inkább azt mondanam hogy nem kell oda az i7 hanem eleg egy 4 magos i5. Az is verni fogja a 8350-et
0
0
0
0
deny987 avatar
am a 8magos intel procinak van értelme ? mert ha igen akkor inkább nemveszek semmit 😃... (jövőre szeretnék gondolni nagyon)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AM3as foglalat már elég vén. Szerintem már fognak újat kitalálni. Elvégre a meglévő AM3+os alaplapokat sem lehet a végtelenségig foltozgatni (Már amelyik típust szokták)
0
0
0
0
visor261 avatar
Az FX 8350 és a i7-4790K között mi a különbség ami számítana? Meg az fx mennyi memóriát képes kezelni mekkora órajelen az intel 32gbr31600-al szemben? illetve az fx am3+ foglalatára fog még jönni valami?
0
0
0
0
xCube avatar
DX12 után (pontosabban ha minden alacsony szintű API begyűrűzik) csak fokozódik a GPU éhség, a minél mélyebb kihasználással csökken a CPU limit.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Manapság a játékok 90%-nál a gpu a szűk keresztmetszet, nem a cpu. Főleg az egykártyás rendszereknél. Dx12 után is valószínűleg így marad.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Sipos G: Kérdező pont azért kérdez mert bizonytalan, ezért kell a lehető legésszerűbb, legjobb konfigot ajánlani, mindenféle elfogultság nélkül. Annyi pénzért Intel processzorral szerelt gépet kell venni, mert jobb mint az Fx, pont. Többi Hardver kiválasztása már könnyebb, azokkal nehéz melléfogni, de pont azért vagyunk, hogy segítsünk. Ne a processzoron akarjunk spórolni, mindennek a lelke, összes számítást az végzi. Sajnos nem mindenki mérlegel, csak ideköpül valamit, azt ajánlja ami neki éppen tetszik...

Spoiler!
Kehbya: Ne írj neki regényeket, amire a mondandód végére ér, elfelejti mit olvasott az első mondatban. Menthetetlen, tudatlan és még büszke is rá, ráadásul hangoztatja... 😊
0
0
0
0
Dani46 avatar
Igazából többet nyersz egy i5 el és 1 erősebb vga val valaki így gondolkozik.Viszont látom nekem ugye i7 4770 haveromnak i5 4690 e van ugyan az a vga(gtx 970) tökéletesen megy neki is vele,viszont bf4 multiba képes elérni a proci 90-95% kihasználtságot nincs limit szóval még nincs probléma de már már eléggé kivan használva egy i5,ugyan ott az i7 fele akkora % megy.De igazából mindenki azt vesz amit akar meg tud.Annó csak azért lett i7 mer,akkor csak k-s i5 vettem volna z lappal,és ezek így drágábbak voltak mint a h lap k nélküli i7 el,és kiakartam próbálni milyen is egy i7 háát eddig nem csalódtam,de az i5 el se biztos.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kehbya: Nem vagy hülyének nézve. Ne is értem, honnan jött. A játékok ajánlott gépigényét meg nem én találom ki, hanem a fejlesztők és meg is van rá az okuk. Senki - én sem - gondolja azt, hogy csak azért, mert egy játék gépigényénél az szerepel, hogy Intel CPU Core i7 3770 3,4 GHz / AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz, a két processzor egyforma lenne, ahogy azt sem, hogy i5-el nem menne a játék. Az i7 jóval erősebb, mint az fx. A játékok alatt viszont kb egyformán teljesítenek és ennek meg van az oka. És nagyjából ez az az ok, amiért lentebb arra a kérdésre, hogy ha nincs keret, akkor melyik processzort vegye deny987 az i7-et és másodlagos megoldásnak, ha a keret mégsem lenne korlátlan, az fx-et ajánlottam.

Sipos G: Win7 alatt nemrég néztem a TW Attila-t. Ott is mind a nyolc mag használatban volt és egyenletesen elosztva. Pedig az még nem is konzol-port. Viszont abban igazad van teljesen, hogy ez csak mostanában van így. Az előző TW Rome II pl csupán négy magot használt, azt is úgy, hogy az első 80-90%-on (dx miatt), azután minden második 30-40-en ment. Csak ugye az új konzolok miatt a játékmotorok már eleve 8 magos processzorokra vannak kihegyezve és ez kezd a PC-s játékpiacon is meglátszani.
0
0
0
0
Sipos G avatar
csuz-li én nem mondtam, hogy nem jobb az i7 mint az i5... de valóban elég az i5 full hd 60 fps-hez.
Az meg,hogy win 8 alatt megy a nyolc mag az lehet de a kihasználtság a folgalat is számít, de igazad van.
Genesis1919 az fx 8XXX valóban 8 magos, de játékoknál valóban nem tud többet egy komolyabb 4 magos i7-nél, de nagy vitát ne kavarjunk a döntés a kérdezőé
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Csuz-li, te olyan hülye vagy, hogyha elmennél azt hinném többen lettünk.

Ha nem értesz hozzá, inkább maradj csöndben, mert többet ártasz mint használsz.
De ha már portokkal példálózol, ott van az AC Unity. i7-et írnak ajánlottál, mégis nekem az i5 (alapórajelen!) jó, ha 70%-ig felmegy magonként, zsúfolt helyeken.
0
0
0
0
Kehbya avatar
csuz-li: Attól, hogy még a keret nem számít azért nyugodtan lehet még a földön járni ajánlat szempontjából. Az meg teljesen más kérdés, hogy ténylegesen nem számít-e a keret vagy csak pusztán kisebb felvágás lett volna a cél de nem is ez a lényeg.
Amit Bronson ajánlott gépet bőven megfelel a mai igényeknek és elvárásoknak és attól, hogy "csak" egy I5 ketyeg nem kell vele kompromisszumot kötni semmilyen formában.

Azt meg egyszerűséggel felháborítónak tartom, nem elég az, hogy "HÜLYÉNEK" vagyok nézve de mindezt pusztán hasra csapott gépigényekkel próbáljátok itt nekünk megmagyarázni.... Nézzed meg a Max Payne 3 ajánlott gépigényét.
i7 3930K..... gondolom ha láttad volna akkor mindenkinek már csak 6-8 magos LGA 2011 ajánlanál? komolyan mondom ne legyünk már bohócok. Minden játéknak bőven elég sőt még SOK IS EGY I5. Nem hogy egy i7.

De ha mindezt nem hiszed, szívesen leültetlek.
Egy i5 2500k-hoz vagy egy i7 2700k-hoz
De ha nagyon türelmes vagy akkor 3 hónap múlva megnézheted, hogy mi a különbség egy
i7 3960x (6core) vagy egy i7 5960x (8core) között.
De csak azért, hogy kézzelfogható tapasztalatod is legyen. 😠 Hozzáteszem nem játékba lesz akkora eltérés.)
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: 😂 Már többször bebizonyítottad szakmai ismereteidet, ezt újfent ne hangoztasd. De, hogy ki a hülye azt úgyszintén alátámasztottad. Próbáld meg értelmezni a lentebb leírtakat, tudom ez is felülmúlja az értelmi szintedet, már ezt is többször bebizonyítottad.

"Abban a tekintetben, hogy a processzoron belül mi az az elemi feldolgozó egység, amely a támogatott utasításkészletek összes utasítását fel tudja dolgozni, a korábban megszokott "mag" kifejezést a Bulldozerben a "modul" vette át, tehát a Zambezi egy négymodulos CPU, amely modulonként 2 programszál és órajelenként 4 utasítás végrehajtására képes."

Érzékeld a szemeddel, tudom nem sokat segít, de hátha. 😊
https://kepfeltoltes.hu/150314/piledriver_die_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Lentebb említett i7 5960X ami ténylegesen 8 magos.
https://kepfeltoltes.hu/150314/marked-hsw-e-die_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
Tudom genesis; és azt is mondtad már, hogy a tesztek nem számítanak... Amúgy processzor alapismeretek: az fx 8xxx és 9xxx-es processzorok nyolc magosak és nyolc szálasak... Az fx 6xxx hat magos és hat szálas, míg az fx 4xxx, az 4 magos és négy szálas. Attól, mert a gyorsítótára két magonként közös, nem lesz kevesebb a mag. Utána kéne olvasgatni a processzoroknak legalább alapszinten, mielőtt hülyét csinálsz magadból. (Vagy csak mindenben jobb az intel így elképzelhetetlen, hogy ne az intelnek legyen több magja?)

Szóval vissza a témára:
SiposG: pont az a lényeg, hogy azok a játékok, amik már az új konzolok pc-s portjai, mind kérik a nyolc magot és használják is. meg kell nézni a gépigényeket, nem poénból van az ajánlottnál i7 és nem i5.
Kehbya: azt is leírta, hogy nem számít a keret, meg azt is, hogy egy darabig nem akar újat, tehát felesleges egy olyan processzort ajánlani, ami nem felel meg a mai játékok gépigényének sem. Ilyen feltételek mellett olyanokat kellene venni, ami legalább a mai játékok ajánlott gépigényének megfelel, vagy nem? Ha nincs pénz és Csak az Intel jöhet szóba, akkor más a leányzó fekvése, mert akkor már kompromisszumot kell kötni, akkor jöhet az i5.
Dani46: az újabbak már win7 alatt is minden magot használnak.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Nem a kukacoskodás végett, de szvsz csak i7 5960X 8 magos, viszont HT miatt 16 szálon dolgozik. i7 4790k 4 magos, de HT-s. Az, hogy a programok a HT miatt a szálakat magnak érzékelik egy dolog, de ettől még nem 8 magos. Fx 8350 is 4 magos, de az AMD háza táján 8 magosnak hirdetik.

Én is Bronson véleményét osztom, játékra felesleges az i7, combosabb i5 ugyanazt a teljesítményt hozza, CPU limittel nem kell foglalkozni, mivel nincs olyan kártya a piacon ami előidézhetné (többen már előidézhetik).

csuz-li: Légyszíves fogd fel, hogy nem az i7 az Fx ellenfele, i5 is gyorsabb...😊
0
0
0
0
Kehbya avatar
Mivel játékra kell az emberünknek a gép.
Leírta elvárását! (1080p, 60fps) azt bőven túl tudja teljesíteni egy i5 konfig is.
Csak ahogy elnézem itt is már böngészéshez sokan képesek lennének i7-et ajánlani.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ez nem teljesen így van,win 7 alatt nekemis pár mag ment i7 el,max komolyabb játékoknál erős részeknél indul meg mind a 8 mag,viszont most 8.1 van fenn azóta az összes játék nálam 8 maggal megy folyamatosan!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció