Vic04: i5 4670K bőven megteszi, 4690k +100Mhz-el tud többet, ezt te is megemelheted ingyen... Ha nem akarsz tuningolni felesleges a K proci, de lapból akkor is minimum H97.
Alaplap: MSI Z97 PC Mate 27k
Gtx 760 helyett Gtx 960. Olcsóbb gyorsabb.
SSD mindenképp legyen a "csomagban", inkább vegyél 2x4Gb ramot a fennmaradó összeget költsd SSD-re, jobban jársz, ramot később bővítheted. Tápból elég egy minőségi 450w-os. 😉
nokiacsabika: G.Skill. ramokat ne nagyon ajánlgasd, low budget Kingston is tartósabb. 😀
Corsair rammokal mégis mi a probléma ? Előzőt 5 évig használtam, nagyobbra váltás miatt cseréltem, egyébként hibátlanok. Hynix vagy Samsung chip van rajtuk. G.Skill is samu chipet használ, a "minőségibb" fajtából... Elpida gyárt még jó chipeket. Nézd meg a Samu chippel szerelt kártyákat, rengeteg memória hibával megy tönkre.
Vic04
Az egy irodai gépbe való lap!
Ahhoz a vga-hoz felesleges a k-s proci, legyen sima i5-4690, alá meg egy ASUS B85M-GAMER vagy ASUS Vanguard B85.
Ha csak játékhoz és néha 1-2 erőigényesebb progihoz kell a ram akkor elég a 8GB. Ennyiért már normális ramokat is kapsz, a corsairt és kingstont kerüld, helyette 2x4GB CL9 1600mhz: Adata XPG, Patriot Viper 3 Black Mamba, Avexir Core, Crucial Ballistix Tactical, G.Skill.
HDD kuka, helyette WD Red vagy WD Purple.
A ROG STRIKER-GTX760 helyett inkább egy GTX970-et vegyél.
Táp? Lehetőleg minőségit, legolcsóbban Fsp Raider S550 vagy Xfx TS 550.
Az alábbi konfigurációt szeretném a közeljövőben összerakni. Tanácsokat, tippeket szeretnék kérni a hozzá értőkhöz, hogy jó-e így esetleg változtassak-e rajta, stb...
Válaszokat előre is köszönöm!😀
Alaplap: ASUS H81M-D PLUS
Processzor: Intel Core i5 4690K QuadCore 3,5GHz 6MB LGA1150
Memória: 2x Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 (16GB)
Videokártya: Asus ROG STRIKER-GTX760-P-4GD5 4GB DDR5 PCIE
Merevlemez: Western Digital Caviar Green 1TB
asdasdasd555. CPU tuningra csak a Z jó. A H gyakorlatilag ugyan az, mint a Z, csak nincs bent a túlhajtás lehetősége. Alapvetően minél nagyobb a szám mögötte, annál újabb, és így jobb.
Ezek a h97 meg z97 tuningolás szempontból jók, vagy mivel jobbak mint pl egy H87? Én először ezen vacilláltam: [LINK]
Aztán most ezt nézegetem: [LINK]
Nem tudom mivel jobb az egyik a másiknál, de mindenesetre a h97m pro4 olcsóbb, és azt írják erre is hogy elég jól szolgál. A pc mate meg még olcsóbb, bár nem volt még ettől a gyártótól alaplapom, nem tudom nektek van-e tapasztalatotok pl minőségben mennyire megbízató?
Asdasdasd555: nem rég én is hasonló konfigot raktam össze (i5 4690, Asus r9 280) és azt tanácsolták h vagy H97es vagy Z97es chipsettel ellátott lapot vegyek. Ezek picivel drágábbak mint amit Czuz-li linkelt neked, de bőven jobbak mint a B85 és ha már ilyen jó CPU-d és GPU-d van akkor érdemes kihasználni a H-s és Z-s lapok előnyeit. Végül én egy MSI Z97pc mate lapot rendeltem 28K. A H97 Pc mate az kb 25K.
Köszi! és milyen alaplap lenne ideális ehhez a konfighoz? Valami középkategóriás megfelelne, amibe jó lenne ez az i5 4440 proci meg a r9 280 videókártya. Kicsit tartok ettől a vásárlástól mert nem akarok bele esni abba a hibába hogy olyat veszek ami vagy a procihoz vagy a vgahoz "kevés" vagy esetleg nem bele valóak.
2. Milyen memóriát tudnál ajánlani? Ezt még az előző "álom" géphez néztem ki: Corsair vengeance 2x4GB @ 1600Mhz DDR3, de lehet hogy jobb lenne valami gddr5-ösre újítani? Most a keret mindegy, csak valami tartós gépet akarok összeraknii hogy pár évig használható legyen
Hello
Tunatok ajanlani egy gep konfigot(alaplap, videokartya, proci, ram( 8gb de valami olcso es jofajta) tapegyseg is valami olcsobb 250-300 euro kozott ) intel procival ugy hallottam hogy az amd is jo videokartyat csinal szoval amd videokarty is jo. Jo lenne ha vinne az ujabb gamekat pl GTA V COD:AW BF Hardline FARCRY 4
Elore is koszi.
táp nagyon gány benne, ram nem irja mennyi van (gondolom 4gb) későbbi fejlesztés szempontjából nem valami jó az fm2 foglalat, de összességében nem olyan vészes...
DarthRoni: MSI-nál az alaplap oldalán van BIOS. Letöltöd a zip fájlt, kicsomagolod valahova és elindítod az exe-t. Persze alapos előkészületek után: leállítasz minden programot, én ezért inkább csökkentett módban szoktam ezt csinálni; azután elindítod és határozottan nem nyúlsz hozzá a géphez, amíg nem végzett.
DarthRoni: A 4160 -hoz is újabb BIOS kell. Legalább 5.2-es. Bár elvileg csak "jobb kompatibilitás" van az adott frissítéshez írva, így valószínűleg alapból lekezeli, de javallott egy BIOS frissítés.
Köszönöm a segítséget!
Megrendeltem a konfigot, a proci i3 4160 lett(4150-et nem árulnak nálunk), hozzá a lentebb említett Msi alaplap, és Kingston hyperX fury 8 gb 1600 mhz, azért vettem egyben, hogy ha bővíteni akarom akkor 2x8 gb legyen dualban.
Köszönöm urak! 😀
DarthRoni:: Négy szálas az i3, ami számodra nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, mintha négy magos pocid lenne.
Az AMD nem fejleszt már igazán AM3+-os foglalatra. Mondjuk az Intel sem erőlteti jobban a 1150-est, csak a 1150-esbe jobb CPU is kapható, mint az AM3+-ba. Bár játékok alatt nem nagyon számít, mindkét foglalatba kapható processzorok játékok alatt hasonlóan teljesítenek, az AMD viszont olcsóbb, bár többet fogyaszt. Az Intel jelenleg a 2011 és 2011-3 foglalatokra fejleszt, az AMD meg az FM2+-ra. Viszont utóbbinál az FM2+-ba kapható processzorok elég gyengék. Ott API-ban, integrált videokártyában erős az AMD.
A BIOS ettől független, abban nincs különbség.
Az adatlapomon említett gépem van ha megnézitek és szeretnék majd beruházni egy újabbra. Lenne valaki olyan kedves és privátban írna nekem aki tudna ezzel kapcsoaltban segíteni hogy mit kéne venni stb és elmondom az igényeket mire gondolok..Játékra kéne. Igazából vga,proci,alaplap meg még 2gb ram kéne meg ha kell egy új táp..szóval a mostani gépnek a belét lecserélni egy jobbra 😀 Köszöntem szépen 😀
Az intelnél a 2 mag hiánya nem okoz gondot játékoknál?
A gépem megérezte a cserét, ma reggel be is halt 😃
Tehát akkor az 1150-es foglalat tovább lesz támogatva mint az am3? Eddig mindig amd konfigom volt, biosban vagy bármi egyébben kell valaminujdonságra számítanom az amd-hez képest?
DarthRoni: Sajnos az olcsóbb lapoknál nem minden BIOS verzió támogatja alapból az adott processzorokat. Általában a dobozon is szerepel, hogy melyik BIOS van az adott lapra telepítve, illetve a BIOS-t tartalmazó chip-en is van egy matrica. Itt egy link, hogy hol látható az ASRock lapon a matrica: [LINK]
Jó hír az, hogy amit írtam lapot, az támogatja az fx-6300-at alapból (Bevallom, nem néztem át tüzetesen a listát elsőre, csak felületesen) Tehát ha a processzor FX-6300 FD6100WMW6KGU(BE) modell, és a lap a R2.0 (Nem sima, hanem ott van a végén ez az R2.0), akkor nem lesz gond.
Genesisnek abban igaza van, hogy az i3-as verzió később jobban fejleszthető. (Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy gyorsabb lenne, mint az fx...) Az ő ajánlata megfontolandó, mert egy későbbi fejlesztésnél akár egy sokkal erősebb i7-et is rakhatsz a gépedbe. Plusz az ő i3-as ajánlata jobb, mint az én i3-as ajánlatom. Az fx-nél csak a 8xxx-es nyolcmagos verzió az, amit még érdemes megvenni, viszont az i7 azért annál egy fokkal jobb, bár jóval drágább is. Én azt mondom, hogy ha tervezel később processzorcserét és elmennél akár i7-ig is, vagy az i3-as verzió mellett döntesz eleve, akkor Genesis ajánlatát fogadd el. Ha nem, akkor akár maradhat az fx is.
DarthRoni: Későbbi bővítést szem előtt tartva Intel életképesebb. AM3+ halott foglalat, nem lesznek újítások. Nem mellesleg kis i3 gyorsabb mint az Fx...😉
Intel Core i3 4150 : 32k
MSI H97 PC Mate : 22k
Corsair Vengeance Pro 2x4Gb 1600Mhz : 19k
csuz-li: Én is az FX-re vagy az I3-ra gondoltam, megerősítettél benne, köszönöm.
Kicsit konkrétabban mire figyeljek az AMD-s lap BIOS-nál? verzió szám, vagy mit nézzek?
Nekem volt oylan processzorom, de ahhoz már nem érdemes újabb VGA-t sem venni szerintem. A 620Gt alatt is elhasalt. Alaplap is csak használtan van ahhoz.
Persze össze lehet valamit rakni annyiból, de érdemesebb körülnézni használtban egy komplett gépet, mert ennyiből i5-ös procival is láttam már eladó konfigot, és ugye játszani kell gondolom.
Van egy intel core 2 duo e8600 processzorom, ha az egyelőre elég lehet (és kompatibilis az alaplappal vagy a videókártyával) akkor egyelőre azt használnám hozzá, amit majd később cserénék, ha ez így megoldható
Ami most a jelenlegi gépemnél van, az csak nekem szolgált arra, hogy ha összejött a pénz akkor tudjam hogy a pcx-en hogy rakjam össze a gépet, csak azóta kicsit emeltek az árakon, úgyhogy az a gép nem aktuális😃 Most összesen 100k-t tudnék rááldozni.
asdasdasd555: Hát az enyémben is r9 270 van. A processzorban gyengébbet is választhatsz mellé, vagy ha később akarsz erősebb VGA-t, akkor jó a processzor is. Persze jó lenne tudni a keretösszeget.
Szerk: közben ránéztem a gépedre, szerintem még nem érdemes azt lecserélni feltétlenül, elég lenne erősebb VGA-t beletenni, de te tudod.
Sziasztok!
Szeretnék egy komplett gépet összerakni, és abban szeretném a hozzáértők segítségét kérni, hogy milyen gépet lehetne összerakni a legjobb ár/érték arányban, amit leginkább játékra használnék.
Én egy Radeon R9 270-et néztem ki vga-ból, viszont nem tudom milyen alaplap - processzor passzolna hozzá a leginkább (nem ragaszkodom a vga-hoz, csak ár/érték arányban nekem ez jónak tűnik), és valami jóféle memóriát is vennék bele.
DarthRoni:
AMD Athlon X4 860K ~23e Ft
MSI A78-G41 PC Mate ~19e Ft
HyperX 8GB Savage DDR3 2133MHz CL11 KIT ~22e Ft
Összes: 64e Ft
INTEL Core i3-3250 3.50GHz ~33e Ft
ASROCK P75 Pro3 ~19e FT
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT ~20e Ft
Összes: 72e Ft
AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ ~30e
ASROCK 970 Pro3 R2.0 ~19e Ft
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT ~21e Ft
Összes: 70e Ft
Az elsőt nem erőltetném, a második kettőt inkább. Én az utolsót venném. Viszont mindkét AMD-s verzióknál nem mindegy az alaplap BIOS, tehát jól meg kell nézni, melyiket veszed. Az i3-nál ilyen gond nincs.
Sziasztok, mostani alaplap-proci-ram hármasomat szeretném lecserélni, van egy HD6870-es VGA-m, ahhoz szeretnék olyan konfigot, amivel esetleg a mostani játékokat is tudnám játszani élvezhetően.
A trióra összesen 70 ezret szánnék, mit tudnátok ajánlani, ami beleférne a keretbe?
Segítséget előre is köszönöm! 😀
Őszintén ott még használt kategóriában sincs nagy értelmes összeállítás, értelmes áron.
Bár a Baross utcai üzlet is elég konkrét a 30K-s Sempron 2600+ konfigurációval
a második. de a gtx960-al ráfizetéses? mert akkor jobban megéri darabonként összevásárolni egy helyről. meg elég gáz amikor nem írják ki hogy milyen az a 600w táp...
A mostani számítógépemet elszeretném adni, erről lenne szó: A8 6600k,asus hd 7870 2gb, Toshiba 500gb 7200rpm, 2x2gb kingmax 1600mhz ram, F2A88XM-D3H Gigabyt fm2+ alaplap, 😆L HAPPY-27R fekete-piros számítógép ház, Chieftec CTG-500-80PB OEM táp. Mennyiért tudnám eladni? Mert szeretnék átváltani Intel-re! Tudnátok nekem összeállítani egy gépet? tökéletes lenne a használt! Max. +15ezer Ft-ot költenék rá! Nem vagyok megelégedve a teljesítményével..Kösznöm válaszaitokat! 😃
Alaplap: MSI Z97 PC Mate 27k
Gtx 760 helyett Gtx 960. Olcsóbb gyorsabb.
SSD mindenképp legyen a "csomagban", inkább vegyél 2x4Gb ramot a fennmaradó összeget költsd SSD-re, jobban jársz, ramot később bővítheted. Tápból elég egy minőségi 450w-os. 😉
nokiacsabika: G.Skill. ramokat ne nagyon ajánlgasd, low budget Kingston is tartósabb. 😀
Corsair rammokal mégis mi a probléma ? Előzőt 5 évig használtam, nagyobbra váltás miatt cseréltem, egyébként hibátlanok. Hynix vagy Samsung chip van rajtuk. G.Skill is samu chipet használ, a "minőségibb" fajtából... Elpida gyárt még jó chipeket. Nézd meg a Samu chippel szerelt kártyákat, rengeteg memória hibával megy tönkre.
Az egy irodai gépbe való lap!
Ahhoz a vga-hoz felesleges a k-s proci, legyen sima i5-4690, alá meg egy ASUS B85M-GAMER vagy ASUS Vanguard B85.
Ha csak játékhoz és néha 1-2 erőigényesebb progihoz kell a ram akkor elég a 8GB. Ennyiért már normális ramokat is kapsz, a corsairt és kingstont kerüld, helyette 2x4GB CL9 1600mhz: Adata XPG, Patriot Viper 3 Black Mamba, Avexir Core, Crucial Ballistix Tactical, G.Skill.
HDD kuka, helyette WD Red vagy WD Purple.
A ROG STRIKER-GTX760 helyett inkább egy GTX970-et vegyél.
Táp? Lehetőleg minőségit, legolcsóbban Fsp Raider S550 vagy Xfx TS 550.
Az alábbi konfigurációt szeretném a közeljövőben összerakni. Tanácsokat, tippeket szeretnék kérni a hozzá értőkhöz, hogy jó-e így esetleg változtassak-e rajta, stb...
Válaszokat előre is köszönöm!😀
Alaplap: ASUS H81M-D PLUS
Processzor: Intel Core i5 4690K QuadCore 3,5GHz 6MB LGA1150
Memória: 2x Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 (16GB)
Videokártya: Asus ROG STRIKER-GTX760-P-4GD5 4GB DDR5 PCIE
Merevlemez: Western Digital Caviar Green 1TB
Üdv Vic04!
Aztán most ezt nézegetem: [LINK]
Nem tudom mivel jobb az egyik a másiknál, de mindenesetre a h97m pro4 olcsóbb, és azt írják erre is hogy elég jól szolgál. A pc mate meg még olcsóbb, bár nem volt még ettől a gyártótól alaplapom, nem tudom nektek van-e tapasztalatotok pl minőségben mennyire megbízató?
de ebbe elvileg belemegy az atx alaplap is.
arszen14: A túl nagy táp sem jó ám. Én is fölé szoktam lőni, de ide max egy 500W-os ajánlott.
2. Milyen memóriát tudnál ajánlani? Ezt még az előző "álom" géphez néztem ki: Corsair vengeance 2x4GB @ 1600Mhz DDR3, de lehet hogy jobb lenne valami gddr5-ösre újítani? Most a keret mindegy, csak valami tartós gépet akarok összeraknii hogy pár évig használható legyen
INTEL Core i3-4150 3.50GHz 34e
GIGABYTE GA-H81M-S1 13e
CHIEFTEC GPS-450AA 450W 10e
össz: 92e Ft (Nagyjából ez a 300 EUR)
+ RAM HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT 20e
Azért tápból kérdezz meg mást is, mert abban nem vagyok biztos
arzen14: a 300 EUR, az a teljes keret?
Egy radeon r9 280 és egy core i5 4440 mennyire passzolna egymáshoz?
Tunatok ajanlani egy gep konfigot(alaplap, videokartya, proci, ram( 8gb de valami olcso es jofajta) tapegyseg is valami olcsobb 250-300 euro kozott ) intel procival ugy hallottam hogy az amd is jo videokartyat csinal szoval amd videokarty is jo. Jo lenne ha vinne az ujabb gamekat pl GTA V COD:AW BF Hardline FARCRY 4
Elore is koszi.
A " Terv " nevű gépem megérné szerintetek 60-65 ezer forint-ért?
A válaszokat előre is köszönöm! 😀
Megrendeltem a konfigot, a proci i3 4160 lett(4150-et nem árulnak nálunk), hozzá a lentebb említett Msi alaplap, és Kingston hyperX fury 8 gb 1600 mhz, azért vettem egyben, hogy ha bővíteni akarom akkor 2x8 gb legyen dualban.
Köszönöm urak! 😀
Az AMD nem fejleszt már igazán AM3+-os foglalatra. Mondjuk az Intel sem erőlteti jobban a 1150-est, csak a 1150-esbe jobb CPU is kapható, mint az AM3+-ba. Bár játékok alatt nem nagyon számít, mindkét foglalatba kapható processzorok játékok alatt hasonlóan teljesítenek, az AMD viszont olcsóbb, bár többet fogyaszt. Az Intel jelenleg a 2011 és 2011-3 foglalatokra fejleszt, az AMD meg az FM2+-ra. Viszont utóbbinál az FM2+-ba kapható processzorok elég gyengék. Ott API-ban, integrált videokártyában erős az AMD.
A BIOS ettől független, abban nincs különbség.
Az adatlapomon említett gépem van ha megnézitek és szeretnék majd beruházni egy újabbra. Lenne valaki olyan kedves és privátban írna nekem aki tudna ezzel kapcsoaltban segíteni hogy mit kéne venni stb és elmondom az igényeket mire gondolok..Játékra kéne. Igazából vga,proci,alaplap meg még 2gb ram kéne meg ha kell egy új táp..szóval a mostani gépnek a belét lecserélni egy jobbra 😀 Köszöntem szépen 😀
A gépem megérezte a cserét, ma reggel be is halt 😃
Tehát akkor az 1150-es foglalat tovább lesz támogatva mint az am3? Eddig mindig amd konfigom volt, biosban vagy bármi egyébben kell valaminujdonságra számítanom az amd-hez képest?
Jó hír az, hogy amit írtam lapot, az támogatja az fx-6300-at alapból (Bevallom, nem néztem át tüzetesen a listát elsőre, csak felületesen) Tehát ha a processzor FX-6300 FD6100WMW6KGU(BE) modell, és a lap a R2.0 (Nem sima, hanem ott van a végén ez az R2.0), akkor nem lesz gond.
Genesisnek abban igaza van, hogy az i3-as verzió később jobban fejleszthető. (Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy gyorsabb lenne, mint az fx...) Az ő ajánlata megfontolandó, mert egy későbbi fejlesztésnél akár egy sokkal erősebb i7-et is rakhatsz a gépedbe. Plusz az ő i3-as ajánlata jobb, mint az én i3-as ajánlatom. Az fx-nél csak a 8xxx-es nyolcmagos verzió az, amit még érdemes megvenni, viszont az i7 azért annál egy fokkal jobb, bár jóval drágább is. Én azt mondom, hogy ha tervezel később processzorcserét és elmennél akár i7-ig is, vagy az i3-as verzió mellett döntesz eleve, akkor Genesis ajánlatát fogadd el. Ha nem, akkor akár maradhat az fx is.
Intel Core i3 4150 : 32k
MSI H97 PC Mate : 22k
Corsair Vengeance Pro 2x4Gb 1600Mhz : 19k
Kicsit konkrétabban mire figyeljek az AMD-s lap BIOS-nál? verzió szám, vagy mit nézzek?
Persze össze lehet valamit rakni annyiból, de érdemesebb körülnézni használtban egy komplett gépet, mert ennyiből i5-ös procival is láttam már eladó konfigot, és ugye játszani kell gondolom.
Szerk: közben ránéztem a gépedre, szerintem még nem érdemes azt lecserélni feltétlenül, elég lenne erősebb VGA-t beletenni, de te tudod.
Szeretnék egy komplett gépet összerakni, és abban szeretném a hozzáértők segítségét kérni, hogy milyen gépet lehetne összerakni a legjobb ár/érték arányban, amit leginkább játékra használnék.
Én egy Radeon R9 270-et néztem ki vga-ból, viszont nem tudom milyen alaplap - processzor passzolna hozzá a leginkább (nem ragaszkodom a vga-hoz, csak ár/érték arányban nekem ez jónak tűnik), és valami jóféle memóriát is vennék bele.
AMD Athlon X4 860K ~23e Ft
MSI A78-G41 PC Mate ~19e Ft
HyperX 8GB Savage DDR3 2133MHz CL11 KIT ~22e Ft
Összes: 64e Ft
INTEL Core i3-3250 3.50GHz ~33e Ft
ASROCK P75 Pro3 ~19e FT
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT ~20e Ft
Összes: 72e Ft
AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ ~30e
ASROCK 970 Pro3 R2.0 ~19e Ft
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT ~21e Ft
Összes: 70e Ft
Az elsőt nem erőltetném, a második kettőt inkább. Én az utolsót venném. Viszont mindkét AMD-s verzióknál nem mindegy az alaplap BIOS, tehát jól meg kell nézni, melyiket veszed. Az i3-nál ilyen gond nincs.
A trióra összesen 70 ezret szánnék, mit tudnátok ajánlani, ami beleférne a keretbe?
Segítséget előre is köszönöm! 😀
Bár a Baross utcai üzlet is elég konkrét a 30K-s Sempron 2600+ konfigurációval
Ott vernek át ahol tudnak, és nagyon lenyúlósak az áraik.
Melegen ajánlom, hogy keress egy hozzáértő fórumtársat aki majd megrendeli és össze is rakja neked !!!
http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg
(GTX 750TIvel)
http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_Premium_HD_PC.jpg
(GTX 960al)
Ha tudok még oldalakat ahol jó gamer pcket árulnak azokat szívesen várom
Valaki segítsen nekem 😃