Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
soko avatar
xoki az a baj hogy sokat én se ismerek de egyet biztosan ajánlok hogy essél neki a Fairy Tail 😃
Illetve a black bullet nagyon faja kis anime van még a
Inou Battle wa Nichijou-kei no Naka de 1x nézős anime 😃
Kyoukai no Kanata érdekes story már nézegettem de még nem néztem meg .
sora no otoshimono érdekes megmondom őszintént kicsit vegyes érzelmeim vannak az animevel kapcsolatba de 1x nézhető annyi biztos és több évadja is van azt hiszem .
strike witches számomra felejtős de ezt le is írtam .
tokyo ghoul embereknek nagy kedvence még nem láttam .
Illetve a SAO az is nagyon jó !
De igazából szerintem át kell nyálazd az összeset 😃 !
0
0
0
0
xoki avatar
https://www.kephost.com/images/2015/03/17/Nevtelen.png

Azt hiszem kicsit túlzásba vittem a letöltést 😃
Valaki valami javaslat hogy melyeket nézzem először, melyiket nem túl érdemes? már ha ugye valaki ismeri valamelyiket 😃 (fate kivételével, mert az rewatch)
0
0
0
0
soko avatar
Hát srácok nekem még mindig az egyik kedvencem az infinite stratos sőt most látom van második évadja is arra nem is nagyon emlékszek szóval elkezdem azt is nézni 😃

sudosu :
Spoiler!
Köszönöm hogy leírtad a játékról a véleményed a wot-ról annyit hogy szerintem tier 5-be a kv 1 verhetetlen volt imádtam sőt a páncélvadászok is a kedvenceim voltak ezért 3 acc-ot használtam hogy az egyik nehéz tankok a másik a páncélvadász míg a harmadik amolyan funn acc volt elc kis piszok egy gyors valami brutális löveggel 😃
Még annyit hogy a TriadWars-t a sleeping dogs készítő csinálták és mivel nekem a SD is nagyon tetszett ezért nagy reményeket fűzök a játékhoz ám arra leszek kíváncsi hogy gondolom f2p lesz de valamiből fenn kell hogy tartsák a játékot ergó vajon át megy p2w-be vagy teli lesz micro tranzakciókkal fogalmam sincs ...
0
0
0
0
sudosu avatar
Éji zene

Na, nézzük is mit akarok ma adni nektek hallgatni! Mivel vannak elektronikus zenekedvelők is kis társaságunkban, ezért a felkel, nap országából most ebből a kategóriából hozok nektek zenét. Főként Trance kategóriában hozok pár érdekességet számotokra!

A Trance remix-ekkel az a baj, hogy nem mindegyik találom meg Youtube-on amelyek a gépemen fellelhetőek, ez igaz más zenére is, de erre a kategóriára még jobban igaz. Sajnos.
Az első választásom egy remix lesz az Uchuu Senkan Yamato OP-jéből. Igazából elfogadható zene, de az eredeti mindent visz!

A következő szintén animés remix lesz, mert miért ne. A következő számról azt kell tudni, hogy a címe Arashi No De Kagayaite és a Gundam valamelyik évadjának az OP-je volt! Egész jó kicsit minimalista a hangzása, de „tucogtatni” jó vele. (Azért nem egy Minimal Techno) 😃

Végül, de nem utolsósorban választottam egy Touhou trance-et is.

Rock/Metál zene:
Úgyis többnyire ilyen kategóriát szoktam kiválasztani a Non-Asian részlegbe szóval átneveztem. Szóval ma egy Progresszív metált játszó bandát választottam ki, mely a Periphery névre hallgat. Egy kicsit Mathcore-os beütése van egyes számaiknak. A Mathcore-t szokták mondani kamu metálnak is, de ez a kijelentés nem minden helyzetben igaz szerintem. Csak azok szokták ezt nagyon hangoztatni, akik leragadtak a klasszikus Death, Trash, Heavy, Black etc… ágazatoknál.

[LINK]

Soko:
Spoiler!
Jó játék, viszont nagyon rosszul van még optimizálva a gépemen nem produkál többet 25 FPS-nél. Igazából abszolút játszható ezzel a képkockaszámmal is. Hatalmas élmény játszani csatahajókkal, egyelőre még nincsenek meg a kedvenceim, a legelső majd a Tier 6-os Fuso lesz.

Egyébként a jelenlegi Tier IV-es Battleship-em 12 KM-re tud lőni, a Yamato 42KM-hez képest semmi, bár gondolom, a Játékban nem tud olyan távolságba lőni, mint a valóságban.

3 nemzet van a játékban:
Japán (Battleship, Cruiser, Destroyer)
Amerika (Aircraft carrier, Cruiser, Destoyer)
USSR (Itt csak 1 prémium hajó van)

A Csatahajó (Battleship) nagy távra tud lőni, nagy a sebzés, erősebb páncélzat van, mint az egyéb hajóknak. Viszont 20 másodperc mire egy löveget újratöltenek és ez elég negatív dolog lehet, ha épp közelharcot vívsz (2-3KM-es körzetbe) Szóval egy ügyesebb cirkáló simán elbánhat vele.

A Csatacirkáló (Cruiser) amely kevesebbet sebez, kevés a HP-ja viszont a sebessége hatalmas előnyt adhat a csatamezőn felhasználójának. Mivel a WOWS-ban vannak szigetek, amelyek között el lehet bujkálni ezért támadások elől könnyebb elmenekülni.

Romboló (Destroyer) Ez az osztály adja a balanszot a Cruiser és Battleship között. Ebből eddigi játékidőm alatt nem láttam túl sokat.

Anyahajó (Aircraft Carrier) Ezt az osztályt már most zárt béta alatt szidják, hogy cheater. Már csak azért mivel egyik más osztályú hajón sincs légvédelmi löveg (eddigiek alapján), ezért támadásaik kivédhetetlenek. Egyetlen megoldás hogy megkeresed az anyahajót és elpusztítod, amely "pofonegyszerű" feladat ugyebár ezeknek a hajóknak nincsen túl sok páncélzatuk, lassúak és gyenge a fedélzeti fegyverzetük. Csak hát megtalálni őket nem könnyű feladat! 😜

A játék viszonylag jól balanszolt, nem olyan, mint a WOT volt, bár itt is van olyan időnként, hogy Tier IV-es hajóval vagyok és összedob Tier VI-ossal, de ez csak akkor fordul elő, ha kevesen játszanak!

A Kantai Collection módot csak azért raktam be, mert poén egyébként még sose láttam és nem is játszottam még vele. Majd egyszer megnézem az Animét, de remélem nem olyan lesz, hogy a csatahajók, cirkálók átalakulnak animés kislányokká!

Egyébként az irányítás nagyon hasonló az előző wargaming.net játékokhoz csak ugyebár a fokozatos váltó benne van a feature-ök között.

Triad wars az a Sleeping Dogs szerű APB Reloaded másolat: P?

Én igazából csak a D X D-t fogom nézni tavaszi szezonból, de az is eltolódhat nyárra, majd ahogy jut időm, meg más animéket befejezek. Meg ez a Hibike! Euphonium felkeltette az érdeklődésem, majd meglátjuk mi lesz belőle.

Igazából nagyon sok mindent kell pótolnom, még tavalyról is van néhány, amit megnéznék, szóval majd csak utána jöhetnek az idei téli és majdan tavaszi animációk.
0
0
0
0
soko avatar
Van egy jó pár ami felkeltette az érdeklődésem főleg a High School D😆 BorN 😃
Köszi dispPap 😃 !
0
0
0
0
xoki avatar
Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru, High School D x D BorN, Kiniro Mosaic
Úúú ezeket már nagyon várom 😃 Meg még van egy pár 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Jozsef: Elmegy, de befejezetlen.. meg a játékai is még futnak (legalább is nyáron jött egy új játék hozzá) Amúgy befejezetlen, de van benne egy elég jó karakter, aki (talán) feltűnik az Umineko no Naku Koro Ni-ben is.

[LINK]
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Sziasztok. Higurashiról mi a véleményetek?
0
0
0
0
soko avatar
Nah igen ezt még én is tesztelni szerettem volna és sudosu milyen a game ?
Mellesleg ismerős valakinek a triadwars ? 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Ha így meglenne csinálva normálisan sokkal átláthatóbb lenne az biztos. 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Nem meglepő hogy WOT copy mivel a Wargaming.net csinálja a World of Warships-et is. Ez csak egy modifikáció hozzá, amit találtam a zárt béta fórumján.
0
0
0
0
dispPaP avatar
Az a menü kicsit se WoT Copy😜 Amúgy mióta van Kantai ilyen formában? Nem böngészős kártyajáték volt?
0
0
0
0
sudosu avatar
Mikor egy zárt béta játékhoz már van Kantai Collection mode... ez az érzés felbecsülhetetlen! 😃
https://i.imgur.com/7CsyWJg.png
0
0
0
0
soko avatar
Majd lehet ránézek köszi hogy leírtátok 😃 !
0
0
0
0
dispPaP avatar
Én nem rég kezdtem újranézni a Berserk-et, még mindig eléggé ***.

Ez az OST Ami felejthetlen, annyira átadja a misztikus hangulatot... de esküszöm el kezdem este a mangáját folytatni.

0
0
0
0
xoki avatar
soko: idegbeteg comedy kategóriába raknám 😃 (profilépem is abból van 😃 )
Teljes cime: Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!

0
0
0
0
dispPaP avatar
Watamote Kuroki Tomoko-ról szól, aki egy elég szerencsétlen lány, és népszerű akar lenni minden hülye ötletével együtt. Jó kis paródia, megéri megnézni.
0
0
0
0
soko avatar
xoki miről szól az anime milyen kategóriába tennéd ? 😃 csak mert nem találtam róla semmit . 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Jajj majdnem elfelejtettem:

Megnéztem a watamote-t. Hát hihetetlenül tetszett, pedig nem nagy szám, lehet mert van némi hasonlóság köztem és a főszereplő között jellemben 😃 9/10 megőrülök egy folytatásért 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Majd ha véget ért megnézem, de úgy is tudom mi lesz benne, lévén filler sok mindent nem kezdenek vele. Még az első rész után tippeltem meg hogySpoiler!
Kaneki átment a diszhomárokhoz, és keménykedik. Gondolom a végén visszahozzák valami gagyi nfordulattal és jófiú lesz újra. De tökmindegy mit csinálnak, a mangához képest egy HATALMAS csalódás már most két látott rész után is, és nem hinném hogy egy shounené butított filler fogja megváltoztatni eme nézőpontomat. 😃
0
0
0
0
flyaway2 avatar
ASDOMGWTF! Nem tudom, hogy ki követi a Tokyo Ghoul season 2-t de a 10.rész az naaaagyooon jó lett. Főleg a végén az a ghoul AZMIAZ??!?!?!!!négy!! Nagyon OP!
0
0
0
0
soko avatar
Azaz köszöntem d.pap 😃 !
0
0
0
0
dispPaP avatar
Infinite Stratos, sok jót nem hallottam róla.

[LINK]
0
0
0
0
soko avatar
igen azokat már láttam most újra kezdtem az egyik régi anime-t amit rég láttam (ichiban ushiro no daimaou) .
Mellesleg nem tudja valaki annak az anime-nek a címét amiben ilyen gépezeteket irányítanak és csak lányok tudnák irányítani de van egy fiú aki mégis képes erre .
Majd utána nézek kicsit bővebben . én is 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Csekkold le ezt: Hagure Yuusha no Estetica, vagy Dakara Boku wa, H ga Dekinai.
0
0
0
0
soko avatar
xoki megmondom őszintén első három részt néztem meg de nekem elég is volt .
Nekem már ott bukott meg hogy sajnos nincs benne fiú szereplő aki köztük ugy mond a hős lenne .
A karakterek se fogtak meg , illetve maga a story is érdekes nem azt mondom hogy rossz de pl van benne egy eszköz amit ők valami seprűnek hívnak de köze sincs a dologhoz .
Lényegében a 3 rész alapján mondom azt hogy kicsit gyerekes anime és nem is fogom végig nézni .. Szerintem nem veszítesz vele semmit ha nem nézed meg. Most kereshetek valami harem,fantasyis animet .
0
0
0
0
xoki avatar
Strike Witches-t még nem néztem meg, csak a listámon van, szóval várom a véleményeket ha megnézi valaki 😃
0
0
0
0
soko avatar
Strike Witches én is majd szemügyre veszem 😃 !

Mellesleg végig néztem a densetsu no yuusha no densetsu-t és azt kell mondjam hogy tetszett .
Jó volt az hogy próbálták feltárni az előzményeket is amit kisebb nagyobb sikerekkel sikerült is nekik . A karakterek nagyon jól elvoltak találva a story is nagyon jó volt .
Annyi a negatívum hogy mintha a végét egy kicsit elkapkodták volna persze . Remélem lesz második évad és még így is azt mondom hogy az első évad lezárása is jól sikerült .
Nos lényegében aki egy jó story-t akar a mágia világában ami nem 12 részes azoknak ajánlom !
Nekem tetszett 10 skálán 8 😃 !
0
0
0
0
xoki avatar
Softenni, Sora no Otoshimono, tu love ru, Strike Witches, Senran Kagura
Hmm remélhetőleg lesz egy jó köztük.
0
0
0
0
Axon95 avatar
Valaki egy jó humoros ecchi animét aminek viszonylag jó története van tud ajánlani ?😀
0
0
0
0
soko avatar
😃 dispPap hmm most már tényleg látni akarom a végét 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Densetsu-val nagyon rosszul jártál. 😆 Mire beindul és komoly lesz vége az egésznek. 😆
0
0
0
0
soko avatar
xoki :
Én most kezdtem el ezt az anime-t Densetsu no Yuusha no Densetsu még mindig nézem de eddig nagyon tetszik ez az anime a másik hogy végre nem egy 12 részes anime . 😃 !
Azt nem mondanám hogy dráma de szerintem neked is tetszene .
Ha végig néztem írok is róla 😃 !
0
0
0
0
xoki avatar
sudosu: Domo, domo, jó kis oldalak. 😃

Ja egyébként ki tud jó kis drama animéket? Nem ilyen nagyon komolyra gondolok, hanem mint pl Anohana, Sora no method, most néztem meg őket és nagyon jók voltak.
0
0
0
0
sudosu avatar
xoki:
A klublátogatás a Japán iskolákban elvileg kötelező, alsó iskolában biztosra merem mondani! Gondolj bele, ha mindkét szülőd dolgozik 16 órában, akkor ki vigyáz rád?
Középiskolában már valószínű, hogy nem kötelező! Akkor már van annyi öntudatod, hogy tudj vigyázni magadra!

Japánnak a religio-ja két vallásból épül fel: A buddhizmus és a sintoizmus. Ezek teljes mértékben megférnek egymás mellett, mivel a sintoizmus az életben lévő értékeket szolgálja, a buddhizmust meg szokták úgy is emlegetni, hogy az halál utáni vallás!

A legtöbb Japán ember, nem is nagyon teszi be sokat a lábát erre specializálódott templomokba. A szentélyeket ildomos meglátogatni bizonyos eseményekkor (lásd újév), a mentalitásból nekem az jött le, amelyet illendő azt a felkelő nap országában élő emberek kötelességüknek érzik.

A házasságok és a születés úgymond megünneplése sinto templomokban történik. A temetések meg buddhista templomokban.

Néhány forrás ami hasznos lehet:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
xoki avatar
sudosu: nem úgy lettem nevelve, meg tanitva iskolában még is olyan vagyok ezért szeretem a mentalitásukat 😃
Hát iskolával nekem semmi bajom ott se, itt se (nem a tanitási módszerrel mert azzal nagyon elégedetlen vagyok) viszont én se maradnék benn szívesen, konkrétan semmilyen klub tevékenységre (egyébként az teljesen kötelező hogy tagja legyél egynek, valaki tudja e?)
Egyébként ez a shrine látogatás náluk nagyon elterjedt vagy hogy is mondjam, azzal az egyel vagyok úgy hogy nem tudom eldönteni hogy az tetszik e vagy sem, mondjuk annak még nem olvastam utána, valaki tud arról valamit linkelje, vagy irja le röviden 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Mi tetszik legjobban és/vagy azok közül mit látnál szívesen lakhelyeden, japánból?
Hát én is hasonlóan vagyok Soko véleményével, ne nagyon keverjük bele a Japán dolgokat a Magyarba. Azért a mi részünkről is van sok minden, ami tiszteletet érdemel, az megint más kérdés hogy mennyi és mennyit látunk belőle!

Persze a lakásomban én is kialakítanám a kis "szentélyem" ahol lenne néhány tradicionális Japán stuff. De ezek közül nem feltétlenül mindegyik megfizethető! E mellett vásárolnék egy Shamisen-t is, amin időnként játszogatnék. Ha már Japán hangszereknél tartunk, akkor egy KORG Kronos-t nagyon szívesen látnék a lakásomba! 😃

A mentalitás eléréshez meg alkalmazni kéne azt a kétoldalú gondolkodásmódot, amelyet Japán iskolákban tanítanak. Már egy gyermek egyednél is teljesen természetes hogy a valódi érzéseiket el kell fedni a nyilvánosság előtt!

Szerelmes pároknál például annyiban merül ki a dolog, hogy nyilvános helyen nem foghatják meg egymás kezét sem, még hogy a csók. Viszont az se teljesen etikus, amelyet egyesek művelnek Magyarországon!

Szerintem a mentalitásnál az egészséges balanszot meg kell találni!

Az iskoláról szólva, azért én nem szívesen lennék benn este 6-ig, hacsak nem lenne olyan klubelfoglaltság amely engem nagyon érdekel. Szóval ha lenne Programozó, Grafikus, Zenei, Történelmi klub nagyon szívesen bejárnék! 😀
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Mi tetszik legjobban és/vagy azok közül mit látnál szívesen lakhelyeden, japánból?ű

Lakberendezés mindenféleképpen, azon belül is az ebédlő és a fürdőszoba. Ja és még a tolóajtók is.😃
A fesztiválokat is elfogadnám. Meg az ételek. Azokat hiányolon a legjobban, és most nem arra gondolok, hogy rendelek a kínaiból 1 adag szezámmagos csirkét, hanem pl olyan rámenes standra mint a Narutoban.
Az iskolai rendezvények is jók lennének, és az is ha az iskolai berendezettség is olyan lenne mint ott. Meg a kajaszünetek ahol mindenki együtt ebédel onigirit meg hasonló kaliberű kajákat.😃
És az olyan egyenruha mint ott. Mert oké nálunk is van "iskolaköpeny" (egy kék, logóval ellátott sz*r) de az azért messze nem ugyanaz.
0
0
0
0
soko avatar
Nekem nagyon tetszik a lakberendezésük illetve maga a kultúrájuk is 😃
De személy szerint jobban megnézném oda kint mint itthon 😃 !
0
0
0
0
xoki avatar
Na erről a jut eszembe, kérdés:

Mi tetszik legjobban és/vagy azok közül mit látnál szívesen lakhelyeden, japánból? (akármi, legyen az iskola/tanítási stílus, közlekedés, lakberendezés, kultúra stb stb)

Személy szerint tetszik minden kisvárosi ház stilusa. Azon belül szívesen látnék itt is kotatsu-t (lehet van is dunno) Különböző fesztiválokat is már a csak a kimono miatt is (nem azért hogy én viseljem!). ja és persze anime/manga shop 😃
Ezeken felül a nyugodt mentalitást látnám itt szívesen még ami nem fog sose bekövetkezni 😃 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Spoiler!
Bemész cipővel a mecsetbe azt fejbe lőnek szituációk

Ez nagyon tetszik! 😀

Persze nem is arra gondoltam, hogy teljes mértékben el kell sajátítatni a tradícióit egy népnek, de azért érdemes tudni pár dolgot. Bár ezt a részét nem az én reszortom tárgyalni, mivel én mindig szeretek valami újat tanulni. Nem vagyok ez a tipikus egy helyen leragadó ember.
Azokat a diák vagy idősebb korban lévőket nem is értem, akik iskolába valamint dolgozni járnak, folyamatosan épülnek le (egy idő után). Az iskolában azt kellene megtanítani, hogy maradj életben és a tudásszomjnak a gyökereit lefektetni. Ehelyett inkább leépítik teljesen az embereket.

De lehet túl törekvő ember vagyok! Mindegy elég volt a kis monológomból! 😀

Szóval azt a következtetést akartam leszűrni, ami érdekel azt tanuld. Ha éppen valami nem érdekel akkor ne tanuld!
Például engem se érdekel a kőműves szakma, ezért nem is tudok róla semmit, csak épp amit fateromtól hallottam.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mindenesetre szépek azok a kertek 😆
Jó is ha valaki ismeri az adott kultúrát. Viszont szerintem egyáltalán nem kötelező. Persze aki odamegy, az azért ismerje meg az alapvető helyi illemet meg szokásokat. De azt bármely ország esetében, nehogy gond legyen Spoiler!
Bemész cipővel a mecsetbe azt fejbe lőnek szituációk

Technológiából inkább a nyugati országok vonzanak. De abban nem tér el a japán nagyon.

Amúgy egy ország teljes kultúráját elég nehéz kiismerni. Elvégre eléggé eltérő egyes helyeken. Nyilván akkor a japóknál sincs máshogy.
0
0
0
0
sudosu avatar
intelIA32:
Hát én a sakura (cseresznyevirág) virágzását nem szívesen nézném meg, max videón. Az allergiám miatt kissé behalnék! 😃
Én szeretem annak a népnek a kultúráját valamilyen szinten ismerni, melynek valamely terméke nagy hatással van rám. Például Japánnál ott az Anime, High-tech, Zene meg persze az építészet (tradicionális és modern is) és végül, de nem utolsósorban a csatahajók.
Már csak azért is hogy jobban megértsem az adott produktumnak a hátterét. Tipikus "mire gondolt a költő" effekt.

A Magyar kultúrát is ugyanúgy ismerem, szeretem, hisz ebben élek. Addig elég pofátlanság más országnak a kultuszával foglalkozni, amíg a saját szülőföldjének se ismeri az ember a tradícióit. Bár azért sok mindennel nem értek egyet, de ez megint más kérdés.

Hatalmas információszomjam, ha valami témára ráfüggök.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azokat a (talán cseresznye) fákat megnézném azért. Az marha szép tud lenni. Úgy maga a japán kultúra meg hit hidegen hagy. Egyedül a sárkányok érdekelnek ott is (Igaz az meg kb minden ázsiai országban megvan 😊 )
A bal oldali közlekedéstől meg hülyét tudok kapni 😆
0
0
0
0
soko avatar
Srácok megmondanátok hogy a Shinmai Maou no Testament hogy jelenleg hol tart ? 😃
Mert már várom nagyon 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
soko:
Nekem a HOTD volt az első olyan animém, ahol voltak Ecchi elemek. Először nem is értettem a tipikus elemeket benne, hogy mi-miért, utána felvilágosított egyik barátom! 😀
Utólag visszatekintve rá elég középszerű anime, de még a szórakoztató kategória.

Kis könyvajánló, ha már épp Japán related könyvet olvastam:

Mindenki szellemi kalauza: Japán

Ferber Katalin, aki már 16 éve (a könyv megírásakor) Japánban él professzorként írt egy könyvét még 2009-ben, ahol ismerteti a felkelő nap országának minden fontosabb kultúrelemét.

Japánnak is megvannak a saját problémái, amelyek elég súlyosnak bizonyulnak! De melyik országnak nincsenek problémái? Legyen ennyi elég, könnyed társaságunkban nem akarok politizálni. Úgyis tudja mindenki mire gondoltam!

Szóval a könyv alapján senkinek se menjen el a kedve az esetleges kiköltözéstől!

A könyv elérhető az egyik legnagyobb magyar "web áruházban" szóval bárki letöltheti! 😀

Hogy a szubjektivitásnál megmaradjak, én nem költöznék ki Japánba, inkább az UK-ba vagy USA-ba, melyet tervezek maximum 10 éven belül elérni! 😀
Persze olyan konstrukciós csodái vannak Japánnak, amelyeket feltétlenül megakarok tekinteni élőben is turistaként. Abban a két hétben (ennyit lehet turistaként kint lenni Japánban) próbálnék mindent belezsúfolni a látogatásomba.

Egyébként van egy Youtube csatorna ahol temérdek információt osztanak meg Japánról. Főként azért pozitív dolgokat.

[LINK]
0
0
0
0
soko avatar
Sudosu:
Számomra nincs olyan zene aminek teljesen tudnám a szövegét max az ütemét vagy azt a részt ami tetszik 😃
Mellesleg mondtátok ne kezdjem el a highschool of the dead animet de csak belekezdtem 😃
És nekem személy szerint tetszett az anime kicsit elrugaszkodtam a fantasy anime-től és jól is esett . Viszonylag gyorsan jött a zombi apokalipszis de hát ez inkább egy fan anime mint sem egy komoly de nekem bejött jó volt ez az instant story felvázolás a grafika is nagyon jó volt illetve a karakterek is tetszettek . igen mondjuk annyi hiba van mint ahogy DispPap írta befejezetlen .
Szóval örülnék egy második évadnak de nekem csak ennyi negatívumom volt az anime-vel kapcsolatba .
10 skálán -> 7 😃 számomra 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Nálatok van olyan szám, amelynek teljesen tudjátok a dalszövegét?
Hmm hát a legtöbb inkább "nem sok kell hogy tudjam" szinten van de:
- bleach: number one
- eir aoi ignite (tv size)
- fripside way to answer (tv)
Egyéb:
Love and Marriage (egy rém rendes család theme song) 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Éji zene

Rég foglalkoztam már men-based Japán együttesekkel pedig ezek az előadók mellett sem szabad csak úgy elmenni. Felütöttem hát zene táramat, hallgatgattam, hogy melyik zenéket lenne érdemes megemlítenem a kis irományomba!

Az első választásom a nemrég megjelent NEWS banda új Release-jükről egyik számot láttam érdemesnek. Ennek a címe Kaguya. Egész kis ritmusos, talán kicsit sztereotip leszek, de ez a tipikus tini lányoknak való pop! Lásd Black street boys példának. Én igazából kedvelem ezeket is, akkor ezek szerint tini és kislány vagyok 😃! Tudom, hogy a buta emberek az alapján tipizálnak, hogy milyen zenét hallgat a másik. Tudom, mert én is ilyen voltam kb. 7 évvel ezelőtt.

A zenéről: tetszik az elején hogy hozzányúltak néhány tradicionális Japán zenéhez hasonló effekthez. Talán a Koto és Shamisen keverékére tudnám hasonlítani, digitálisan. Ezen kívül egy tipikus pop számot produkálnak, simán szerethető.

News - Kaguya

A következő szám kissé pop-rock lesz. A Kat-tun talán az egyik legnépszerűbb men-based csapat a felkelő nap országában, Magyarországon egész nagy rajongói tábora van, rendszeresen látom, eladok-veszek csoportban hogy Kat-Tun CD vagy Stuff eladó.

Én egy 2007-es release-t választottam ki mely a Keep The Faith c. album. Erről az albumnévadó számot választottam ki. A kissé rock-osabb style egész jól illik a zenéhez, instrumentálban is szívesen hallgatom!

Kat-Tun - Keep the faith

Végül az utolsó választásom egy remek NU Metal zenekarra esett amelyet ROTTENGRAFFTY-nak hívnak. Limp bizkit-re kissé hajazó zene, pont ezért szerettem meg. Azonban ROTTENGRAFFTY-nál nem annyira RAP alapú vokálos mint a LB, ezért plusz pozitívum.

A kamerakezelés végett, olyan nosztalgikus érzésem volt.
ROTTENGRAFFTY - 金色グラフティー (~Kiniro gurafu tī )

Na és nézzünk valahonnan máshonnan is zenét:
Mivel maximálisan támogatom az igényes Magyar zenét, ezért most egyik régi nagy kedvencemet fogom megismertetni veletek! Már számos koncertjükön jártam, kissé fiatalnak éreztem magam az öreg Rocker-ek között. Tavaly már azért láttam pár velem egykorút is, helyes! Az Ossian volt az első zenekar, amelynek az összes dalszövegét megtanultam.

Íme, az egyik legkedvesebb számom tőlük „Haragban a világgal”

[LINK]

Kérdés:
Nálatok van olyan szám, amelynek teljesen tudjátok a dalszövegét?
Hát nálam ugyebár ott az Ossian, de rengeteg más zenekartól is jegyeztem meg dalszöveget. Sorolok fel párat:
- Kárpátia teljes diszkográfia
- Pár 30Y szám
- Pár Ismerős Arcok szám
- Dalriada számok közül is van elég sok
- Japán fronton: LISA - Crossing Field, Altima - Burst The Gravity, Fripside - Sister's noise, Isao Sasaki - Uchuu Senkan Yamato, Isao Sasaki - Makka na Scarf, AKB48 - Heavy Rotation, AKB48 - Blue Rose, AKB48 - Pioneer, AKB48 - UHHOUHHOHO (sok van már)
- Rammstein: Amerika, Moskau, Feuer und wasser, Feuer Frei!

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció