Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ximo avatar
Luneth írta:
valaki tud nekem mondani 1 mai játékokhoz megfelelő video kártyát ami minden játéknál jol szuperál?

Hogy egyesek nem olvasnak vissza soha a fórumban...
Mondj egy keretet, meg, hogy mekkora felbontásbon szeretnéd használni!
Ha és sokat segítene, ha kitöltenéd a géped/leendő géped adatlapját, már ha ahoz szeretnél kártyát cválasztani, ha meg csak teoratikus a kérdés akkor: a mai játékok a hd 6870 gtx 560Ti, illetve ezeknél erősebb kártyákkkal mennek jól 😉
0
0
0
0
no avatar
valaki tud nekem mondani 1 mai játékokhoz megfelelő video kártyát ami minden játéknál jol szuperál?
0
0
0
0
danny94 avatar
Oks, köszi mindenkinek!
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha veszel új videókártyát akkor proc limitbe mész majd sajna, de viszont ha nemsoká akarsz procit is újítani akkor szerintem érdemes megvenni, de akkor a kártya kihajtja a szuszt az E5300 asból. Ha csak karit akarsz venni akkor gyűjts még és vegyél majd egy komplett gépet. De ez az én véleményem te döntesz 😎😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Oda már biza kevés lesz, bár ha rendesen túlhajtod, akkor a kevésbé prociigényes játékoknál simán meglehet a 60fps, szóval vsyncel észre se veszed, de az újabb, komolyabb játékoknál nagyon visszafogja majd.
0
0
0
0
Osynho avatar
Cooley: 😂 Én már úgy vettem, hogy tudtam mire képes. 😜

danny94: Hát oda már kevés lesz, szerintem. 😕
0
0
0
0
danny94 avatar
Most tervezek venni egy gtx 460 1gb-os vidikarit, azzal esetleg?
0
0
0
0
Cooley avatar
danny94 írta:
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig lenne érdemes felhúznom a procit és egyáltalán érdemes lenne-e? 😀
Jelenleg 35°C-ot ír terhelés nélkül...

Gépem adatai

Egy 3650-es mellett nem fogsz alapórajelen sem procilimitbe futni azzal a procival, úgyhogy mondhatni felesleges. 😀

Osynho írta:Persze, van értelme húzni, sőt, én alapon sose használnám (anno, az E5200-mnél, az első indításnál a biosba mentem, hogy húzzam 😆😉.

Csakhogy nem mindenki ilyen elvetemült. 😆 Persze nekem sem úszta meg az X6 mindjárt az első napon, hogy ki ne derítsem, hogy mennyit bír (léghűtéssel). 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Cső!
Hogy meddig érdemes felhúznod, azt te tudod, de a játékok nem sokat fognak gyorsulni ilyen vga mellett. 😕
Persze, van értelme húzni, sőt, én alapon sose használnám (anno, az E5200-mnél, az első indításnál a biosba mentem, hogy húzzam 😆😉. Az alaplapod lesz majd valószínűleg a szűk keresztmetszet, valamint a tápod se életbiztosítás.
0
0
0
0
danny94 avatar
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig lenne érdemes felhúznom a procit és egyáltalán érdemes lenne-e? 😀
Jelenleg 35°C-ot ír terhelés nélkül...

Gépem adatai
0
0
0
0
niteforce avatar
igen be lehet tenni oda 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
a gépház oldalán van egy kis (egy venti méretü) rácsos hely oda lehet berakni?van helye a csavaroknak is
0
0
0
0
niteforce avatar
az meg elmegy szerintem max terhelesnel. rendszerhutot az viszont majd vegyel egyet elore es egyet hatra, hogy huvosebb legyen egy kicsit minden hardvered. 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
na most egy agyon scriptelt jelenetnél ment fel csak 70re
0
0
0
0
niteforce avatar
67 fok az jo 😀
kosz 😀 a meghivas forditva is igaz 😃
0
0
0
0
Rolando avatar
na szia 67 fokos full terhelés alatt Crysis 2 meg stabil 25 fpsel oc elött még 14 fpsel is alig ment nagyon köszi hogy segítettél ha errejársz meghívlak egy valamire 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
megnézem crysis 2 közben és azt is leírom ok?
0
0
0
0
niteforce avatar
jo az 😀, nezd meg egy kis jatek utan, illetve furmark utan/ kozben 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
stabil 47 fok üresben az jó?
0
0
0
0
niteforce avatar
Core temp nevu kis programmal 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
Yeah de mivel lehet nézni a cpu hömérsékletet everestben nem kapom sehol?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azok fognak jobban menni, amelyeknek proci kell! 😜
0
0
0
0
Rolando avatar
ok köszi és most jobban fognak menni a gamek egy picivel?2.8ról 3.4re felhúzva?
0
0
0
0
niteforce avatar
a homersekletet figyeld azert, de nem fg nagyon megemelkedni. talan ujrapasztazni erdemes, meg portalanitani, de amugy semmi extra. nekem is ekkora orajelen megy 4 magosan.
nem pazaroltad az idomet, azert nezem a forumot, hogy segitsek 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
ok köszi nagyon sokat segítetté bocsi hogy pazaroltam az idöded.És nagyon meg fog nöni a hömérséklet?
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, 3360 MHz mar jo 😃
0
0
0
0
Rolando avatar
max a 240 vigyem fel arra kb 14x-es a szorzó mert 3058/218=14.02?
0
0
0
0
niteforce avatar
ez azt jelenti, hogy kisebb a szorzod, igen, akkor vidd feljebb.
nezd meg a szorzot, es amikor huzod, szorozd be a szorzot az fsb orajellel, azt lodd be, ami 3400 koruli erteket eredmenyez
0
0
0
0
Rolando avatar
nekem van cpu clock ratio vagy mi a fene na felhúztam 218ra és csak 3050Mhz.Vigyem feljebb?
0
0
0
0
niteforce avatar
csak B.E procin lehet igy szorzot allitgatni, athlonbol tudtommal nincs B.E 😃
0
0
0
0
Rolando avatar
bocsi csak azt hittem a cpu clockot állítsam feljebb.Akkor FSB 218 értettem fönök!😆
0
0
0
0
niteforce avatar
szorzot athlonon nem tudsz allitani, az FSB-t 218 MHz-re rakd.
0
0
0
0
Rolando avatar
na de akkor pls leírod hogy ahhoz hányas szorzó kell és 2xx mennyire rakjam fel?
0
0
0
0
niteforce avatar
ha be van kapcsolva a Cool n quiet, akkor neha lemegy az orajel, hogy kevesebbet fogyasszon a proci ha nem hasznalod.
amugy gyarival ha 3.0 GHz akkor a 3.4 GHz-t megprobalhatod vele. tobbet is akar.
ugyanolyan huto van athlon x2-n mint x3-n. es es 4 magositottam es huztam is 3.4 GHzre a procit. szoval elbirja szerintem ne aggodj.
0
0
0
0
Rolando avatar
és gyárival meddig menne? egy kicsit húztam rajta az nvidia monitor 840 Mhz-t ír az everest pedig 3000 Mhz melyik szava szent?
0
0
0
0
no avatar
amd gyárival semmedik
az arra jó h legyen vmi a procin
oda kell nomális hűtő
0
0
0
0
Devis avatar
tx3-al 3,5ghz-ig is megy akár, csak rakjál be rendszer hűtőket ha még nincsenek
0
0
0
0
Rolando avatar
Az athlon II x2esemhez milyen hütöt ajánlotok tuningra?Gyárival meddig menne?
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát az időzítéseket be kell lőni kézzel.
0
0
0
0
no avatar
Nekem érdemes lenne a ramjaim húzni?😀 köszi a választ.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
igen, ott van, azért is írtam a 700 környékit. pontosan nem tudom hogy most mennyin van. ha lejjebb húzom akkor a proci mehet feljebb?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elvileg ott, ahol a procit tuningolod! De meg tudod nézni Everest (Aida 64) segíségével is.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
700 környékén. de csak egy 512-es 800mhz van benne 😃 ( ha ez számít )

bár lehet ezzel marha nagy hülyeséget írtam... hol kell megnézni hogy mennyin megy a ram?
0
0
0
0
Osynho avatar
Sokminden miatt lehet instabil, egyáltalán nem biztos, hogy a proci a hibás. 2.3nál többet kellene mennie. Ramok mennyin mennek?
0
0
0
0
Krinya15 avatar
nem az asrockot akarom húzni, hanem az "új szerzeményt"
Intel(R) Celeron(R) CPU 430 @ 1.80GHz - ezt szeretném húzni amíg kényelmesen tud üzemelni nem túl nagy hőfokon.

Kicsit próbálgattam, 2.3 fölött már nem indul el a gép.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez csak a hivatalosan támogatott fsb órajelet jelenti. A tuningra nincs garancia, így gyári érték sem. Ha ASRock 4CoreDual-od van, akkor nem fog magas fsb-t futni, de leírhatnád, mi a procid pontos típusa.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
(1333)/1066/800/533 MHz FSB
ezt írja 😃 így most meddig lehet nyúzni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció