Az is sok lehet ha úgy van beállítva, hogy 50 foknál már trottlingoljon. Egy illetőnél Thermalrgiht Macho 120 hűtővel is még csinálta de ott feljebb vették ventilátor fordulatszámát és akkor így már elég hozzá, hogy ne legyen trottling. Ez egy lényegesen jobb hűtő elvileg mint a tiéd. Ott is ez volt, hogy ment a játék 50-60 fpsel aztán lement 20-ra fél percenként vagy 10 mp-re. Ez egyébként FX 8350 és 7870 kombó volt szóval nem GTX 760 SLI.
Hány fokos a proci? BIosban hány fokra van állítva az, hogy mikor trotthlingoljon a proci? Lehet szerinted rendben vannak a hőfokok játék alatt de a bios szerint az már nincs rendben ezért folyton leveszi a szorzót mondjuk a kellő 40ről 7-re. Szóval nézz körül a biosban. Ha ez a hiba forrása akkor vagy erősebb hűtő kell vagy ha tudod akkor magasabb fordulaton kell járatni vagy feljebb kell rakni ezt küszöböt ahol visszavesz a processzor.
Olyan gondom lenne, hogy teljesen mindegy milyen játékot indítok el, egy idő után az fps 60+ -ról (BF3-ban pl. 100 ról) leesik 5-10-re majd egy pár másodperc múlva újra frankón megy majd pár perc múlva megint.
Már mindenre próbáltam rákeresni, az én tippem az alaplap bár támogatja a procit de mégsem tud vele megbirkózni. NorthBrige hűtője is kegyetlenül forró, nem állja a kezem. A többi hőmérséklet rendben van még terhelés alatt is.
Így nehéz megmondani....
Ha windows alatt fagy le, akkor érdemes lenne körülnézni az event log-ban, hátha van valami konkrétum. A windows logol ilyen errorocat, alerteket.
Ha még a win előtt történik a dolog, akkor sorban le kéne tesztelni a hardvert. Ha tippelnem kéne, szerintem a hdd a hibás, de a hiba lehet akár szoftveres is. Lehet, hogy a boot filokban van egy hibás regiszter.
nézd fújkálgathatod a hűtőrácson keresztül a bordákat de nem fogsz sok mindent elérni.
Hűtőhöz hozzáférni nem olyan nagyon nehéz néhány csavar majd a billentyűzet fölötti panel le pattintása majd a billentyűzet le emelése(vigyáz mert az őt tartó kábel rövid ne rántsad hírtelen le) és már kis tudod szedni a port. általában a laptopkat így kell szét szedni próbálj interneten keresni a te laptopodhoz való szétszerelési utasítást.
De ha nem mered be vállalni muszáj lesz fölkeresned egy szervizt.
Sziasztok mi lehet a probláma van egy 1-2 éves Laptopom és eddig semmi nem baj nem volt vele (újratelepitve sem volt) nagyon felmegy a fok és laggol egy olyan 10 perc után akármien jűték mia probléma aki tudná az írja meg nagyon megköszönném mert már kicsit idegesít hogy nem birok játszani
szerintem hívj valakit aki személyesen meg tudná nézni,ezer és egy baja lehet,ezt így szinte lehetetlen megmondani mi lehet pontosan a baja...de mivel safe mode-ban bejön szerintem szoftveres hiba lesz...
alapból erre a gépre 32 bites XP-t tett fel...nem mondom hogy nem menne,de én arra tippelek hogy az van rosszul telepítve.de ha kék halál akkor nem kéne hogy ne csak villanjon hanem kiírja a hibakódot?
Akkor többször bese indulna.😆Synada készvagyok a humorodtól...😂
Biosreset,bios frissités (másik procival),memokat átnézni...
Biost itt tudod tölteni:[LINK]
A biosban beállítottam hogy 70foknál jelezzen onnan tudom hogy mennyi a hőfok meg everestel is néztem játék közben. már letakarítottam és újra is lett pasztázva.
Igen gyári órajelen csinálja.
Sziasztok! Ha a procim max terhelés mellet kb 4-5perc után túlmelegszik és kikapcsol az a proci hibája vagy a hűtőé? AMD Athlon x2 6000+ prociról van szó gyári hűtőjével.
Üdv,Sziasztok. A Gépemből múltkor kivettem a winchestert kipróbáltam egy másik gépbe nem is ez a lényeg hanem hogy ma vissza tetem abba a gépbe amibe volt mindig és rádugtam ugye a SATA kábelt,és azt írja hogy "Veryfying DMI Pool Data...." Boot from CD/DVD: .... "DISK BOOT FAILURE , INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" amikor hívnám elő a BIOST úgy mond ott vannak a BOOTOlási dolgok azaz a BOOT Menu de az USB-s Billentyűzet vmikor világit aztán kialszik és hiába nyomok rajta bármit nem csinál semmit,nem érzekel semmit... Nagyon megköszöném ha valaki segítene. :c Előre is köszönöm aki ír. 😀
Úgy próbáltad kitörölni hogy láttad a rejtett fájlokat?mert total commanderben nem látod alapból azokat,(nyilván nem nehéz kitalálni h ezért hívják rejtett fájloknak! 😆 ) engedélyezni kell...
Olyan gondom lenne, hogy teljesen mindegy milyen játékot indítok el, egy idő után az fps 60+ -ról (BF3-ban pl. 100 ról) leesik 5-10-re majd egy pár másodperc múlva újra frankón megy majd pár perc múlva megint.
Már mindenre próbáltam rákeresni, az én tippem az alaplap bár támogatja a procit de mégsem tud vele megbirkózni. NorthBrige hűtője is kegyetlenül forró, nem állja a kezem. A többi hőmérséklet rendben van még terhelés alatt is.
Szerintetek mi lehet a gond? 😕
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Ha windows alatt fagy le, akkor érdemes lenne körülnézni az event log-ban, hátha van valami konkrétum. A windows logol ilyen errorocat, alerteket.
Ha még a win előtt történik a dolog, akkor sorban le kéne tesztelni a hardvert. Ha tippelnem kéne, szerintem a hdd a hibás, de a hiba lehet akár szoftveres is. Lehet, hogy a boot filokban van egy hibás regiszter.
Hűtőhöz hozzáférni nem olyan nagyon nehéz néhány csavar majd a billentyűzet fölötti panel le pattintása majd a billentyűzet le emelése(vigyáz mert az őt tartó kábel rövid ne rántsad hírtelen le) és már kis tudod szedni a port. általában a laptopkat így kell szét szedni próbálj interneten keresni a te laptopodhoz való szétszerelési utasítást.
De ha nem mered be vállalni muszáj lesz fölkeresned egy szervizt.
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3611#dl
Biosreset,bios frissités (másik procival),memokat átnézni...
Biost itt tudod tölteni:[LINK]
Vagy ipari hulladék tápod van, és az első indításnál leégett. 😶
a gép: AMD bulldozer fx 6100
Kingston ddr3 4 gb
150gb HDD
gigabyte gt 430 1 gb vidokártya
ASUS M5A78l-m le
Igen gyári órajelen csinálja.
megformázod és látni fogja a win
Update:megelőztek! 😃