Sziasztok. Ma lett meg az új gépem.működik jól, de 2 perc játék alatt már olyan hangos, hogy nem lehet kibírni meg rezeg az egész asztal 😃 BF3 multi alatt a proci pár perc után 89%-os kihasználtságon volt, én a proci hűtésére gyanakszom. Valaki valami ötlet?
Múlthét pénteken vetem meg a kártyát beraktam felraktam 2 napig minden rendben volt. Be volt kapcsolva a gép akartam nyitni egy böngészőt feketeség reseteltem azóta ezt csinálja. Win7 reinstall nem segített, csökkentett módban lepucol újratesz driver nem segített, az összes drivert/illesztöprogramot kipróbáltam amit támogatja a kártyát, HDMI röl átdugtam DVI re ugyan ez a probléma. Win7 betöltésig elmegy utána feketeség egér világit billen a numlock nem. Illesztőprogram nélkül betölti egyből a rendszert. Ma még kipróbálom hogy másig gépen mit csinál.
Ezt bővebben is leírhatnád...Amúgy meg ha ne tölt be az asztalig, akkor hogy próbáltál rá tenni másik drivert? Csökkentett módban működik? Win reinstall segíteni szokott ilyen esetekben 😕 A mentéseket meg csökkkentett módban is meg tudod csinálni.
Próbáltam telepítés utáni újraindítás után ugyan az a hiba több drivert próbáltam már (a 320.49 től fölfelé)(Win7 load után egér világít billen nem ég a numlock)
indítsd safe mode-ban a windowst, kapard le a vga drivert, restart, hagyd hogy bootoljon be normálisan a win. szedj le egy másik drivert, és azt telepítsd.
Olyan problémám van hogy illesztőprogram telepítése után nem ad képet a VGA mármint a win7 loading ig igen és utána feketeség nincs kurzor már mindent próbáltam.
Muszáj neki pityegni,😃 adtolmég müködik a gép. nekem például kivan kötve.Nem vesztel vele sokat ha nem ismered az Rendszer sípolások eredetét. eredmény most se sipol,több féle bios van a sipolások hát nem mindegyiknél egyforma.
Hazakerült a gépem azt mondták a szervízben ,hogy a memóriák összeakadtak ezért nem indult
bár érdekes ,hogy eddig nem csinált ilyet már lassan egy éve benne vannak everestbe megnéztem mibe térnek el enyit mutat:
hát nem tudom hogy az a 3 szám eltérés ennyire gond lenne ha minden más adat megegyezik ?
Ami viszont fúrcsa még most se pityeg mikor bekapcsolom 😞
Hát ha nincs másfél éves akkor viszed begariztatod, mert ha jól sejtem 2 vagy 3 év garit adtak rá..
Lehet egyszerűen gyári hibás volt, és ez csak most jött ki rajta... Amúgy még a tápra is gyanakszom, mert lehet az nem ad le elég áramot..
Igen, legfrissebb driver van fent mindenből! Megpróbálhatok szerezni egy másik videókártyát, de milyen baja lehetne amúgy az enyémnek? Nem szoktam túlhúzni, meg még másfél éves sincs.
Üdv! Mi baja lehet a gépemnek? Tavaly nyáron lett véve, akkor még 1024*768-as felbontású monitorom volt. Akkor tökéletesen ment minden. Aztán karácsony fele már kezdett vicceskedni (laggolt a Minecraft, meg ilyenek), de még aránylag rendben volt. Azóta FULL HD-s monitorom van, de nem tudom, ez mennyire rontotta a helyzetet, mivel a következő van: szinte minden játék, kezdve a San Andreas-től, meg a Trine-tól egészen a GTA 4-ig, meg Batman Arham City-ig, minden laggol, felbontástól és grafikai beállításoktól függetlenül. Nem vészesen, csak hogy épp játszható legyen, de olyan 24-25 FPS szokott lenni az átlag. Illetve, ha mondjuk a San Andreas-ban füstöl valami, és közelről nézem, akkor meg majdhogynem leáll az egész mindenség.
Újra raktam 2 napja a gépet, de változatlan maradt minden. Hol lehet a hiba? Még az egérnek is a legújabb drivere van fent. 😢 Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi baja lehet a PC-mnek. Ötletek?
Megnéztem a ramokat meg csináltam egy vga cserét is ugyan az nem kapcsol be szerintem ebből már csak szervíz lesz 😕 azért köszi az ötleteket ! Majd leírom mi volt a baj!
üdv minden kedves kollégának, újra itt!!! 😀
volt egy kis gép update és segítségetek szeretném kérni, az említett update áll egy msi 790GX-G65 gaming series alaplap és egy Phenom II X4 945 prociból!
na most a probléma ott kezdődik hogy az 1600as ramokkal el sem indul, 1333-al még vígan, ELVILEG és sok más webhelyen is láttam/olvastam konfigokat erre a lapra építve és szinte kivétel nélkül 1600-asokkal hajtották őket, TÚLHAJTÁS nélkül persze!
akinek van erről a lapról bármi tapasztalata kérem ne tartsa magában!
üdv, az mitől lehet hogy a Internet Stick-em eddig tökéletesen működött de kb 2 hete alig van netem... meg hol van hol elmegy... játszani már nem tudok de mikor megvettem kb 2 hónapja semmi baj nem volt vele, azóta nem változott semmi,csak a stick szarakodik? annak lett annyi? van van valami megoldás rá? előre is kösz! am 2,4 mb/s el töltök le/ Ha persze van net...
Reggel kivettem a vgt úgy se ment majd este meló után megnézem a ramokat !
Egy másik fórumban azt mondták ,ha nem pityen akkor vagy alaplap vagy proci esetleg táp bár mivel áranot kap minden világit az alaplapon meg a ventik is mennek szerintem az jó!
Kezd el egyesével kizárni a problémaforrásokat.Pl. egyszerre csak egy darab ramot hagyj bent,ha esetleg van alaplapi vga-d vedd ki belőle a Gigabyte-ot,próbálj ki másik tápot stb...
Kipróbálam semmi változás ugyan úgy csak a ventik meg a fények kapcsolnak annyi véltozott még tagnap este egszer betudtam kapcsoli sípolás nem volt azután pár perc mulva kékhalál és azóta be se kapcsol ! Ma kiszedtem az ellemet de semmi változás ötletek ?
Sziasztok nem tudom ,hogy melyik topicba írjak azt történt ,hogy neteztem majd egyszer csak lefagyott a gép újraindítottam de csak a ventik meg a világítása indult el aztán többszöri újraindítás után beindul de azóta nem pityeg egyet sem mikor indul ez mitől lehet ?
Alaplap ASUS P8H67
proci Intel Corei5-2500
Videókártya: GIGABYTE HD7850 OC
Tápegység: Chieftec CTG-500-80P
erevlemez: Western Digital Caviar Blue 750GB
Tudom ,hogy egyet pityenie kéne úgyhogy valami nincs rendben 😞
Gondolom, 100 fok a plafon és úgy van beosztva %-okra. Szóval gyakorlatilag 75% az 75 fok csak ez így tech-esebb vagy nem tudom 😃 Hűtésre meg kiagyalok valamit, lehet csináltatok egy magasított oldalfalat a házra és akkor befér bármilyen hűtő.
Ott inkább a hanggal kell bajlódni😃 H80 H100 tuti, hogy venti csere lesz. 2 venti kell ha jól tudom és jó féle kell szóval darabja lesz vagy 4000. De igen a vízhűtés is egy út. De 75% ez mit jelent? Nincs odaírva😃 Minek a 75%-a ez?😃 nem igazán értem minek a 75%-ára gondol ilyenkor. A CPu kihasználtságéra? Egyébként az AMD Application Profile Managmentet(APM) is érdemes tudtommal kikapcsolni mert az is hajlamos levenni az órajelet igaz kisebb mértékben. A C6-ot nem tudom. Próbáld ki vele is meg nélküle is.
MaTpr0F:Nem értem a 75% trottlingot de gondolom 75 celsius fok akart lenni. Azért 60 foknál ne nagyon legyen több a proci sosem. Az úgy még jó. Vehetnél majd igen egy jobb hűtőt csak kicsit sz*pás K350-nel mivel abba nem igen fér magasabb hűtő már pedig 12 cenis ventilátorral szereltek nagyrészt sajnos legalább 150 mm magasak és tiéd ha jól tudom 148,5mm magas fér be bár egy TR Macho 120 lehet még beférne. Nincs mit😀
most nem tudom ezt hova írjam mert ez vagy gép hiba vagy akármi. Na szóval van nekem egy genius KB-G225 -ös jelzésű billentyűzetem. Minden kombinációt bevesz az összeset egyszerre akár 8 gomboz lenyomok és jó de a W A G gomb kombináció nem jó. Az a kérdésem hogy ez mitől lehet, talán gyári hibás vagy mi a franc? valaki segítsen mert a falra mászok már komolyan mondom...
Igen ez volt a gond, mert most 50%-os cpu venti fordulatszámnál, 61 fokig megy fel és most már nem csinálja hogy felvettem a throttlingot 75%-ra. Nyilván magasabb fordulatszámmal hűvösebb lenne csak nem akarom, hogy nagyon hangoskodjon.
Lehet beruházok majd egy jobb hűtőre.
És NAGYON köszönöm a segítséget! Már eléggé bosszantott a dolog.
Az is sok lehet ha úgy van beállítva, hogy 50 foknál már trottlingoljon. Egy illetőnél Thermalrgiht Macho 120 hűtővel is még csinálta de ott feljebb vették ventilátor fordulatszámát és akkor így már elég hozzá, hogy ne legyen trottling. Ez egy lényegesen jobb hűtő elvileg mint a tiéd. Ott is ez volt, hogy ment a játék 50-60 fpsel aztán lement 20-ra fél percenként vagy 10 mp-re. Ez egyébként FX 8350 és 7870 kombó volt szóval nem GTX 760 SLI.
Hány fokos a proci? BIosban hány fokra van állítva az, hogy mikor trotthlingoljon a proci? Lehet szerinted rendben vannak a hőfokok játék alatt de a bios szerint az már nincs rendben ezért folyton leveszi a szorzót mondjuk a kellő 40ről 7-re. Szóval nézz körül a biosban. Ha ez a hiba forrása akkor vagy erősebb hűtő kell vagy ha tudod akkor magasabb fordulaton kell járatni vagy feljebb kell rakni ezt küszöböt ahol visszavesz a processzor.
Olyan gondom lenne, hogy teljesen mindegy milyen játékot indítok el, egy idő után az fps 60+ -ról (BF3-ban pl. 100 ról) leesik 5-10-re majd egy pár másodperc múlva újra frankón megy majd pár perc múlva megint.
Már mindenre próbáltam rákeresni, az én tippem az alaplap bár támogatja a procit de mégsem tud vele megbirkózni. NorthBrige hűtője is kegyetlenül forró, nem állja a kezem. A többi hőmérséklet rendben van még terhelés alatt is.
Így nehéz megmondani....
Ha windows alatt fagy le, akkor érdemes lenne körülnézni az event log-ban, hátha van valami konkrétum. A windows logol ilyen errorocat, alerteket.
Ha még a win előtt történik a dolog, akkor sorban le kéne tesztelni a hardvert. Ha tippelnem kéne, szerintem a hdd a hibás, de a hiba lehet akár szoftveres is. Lehet, hogy a boot filokban van egy hibás regiszter.
nézd fújkálgathatod a hűtőrácson keresztül a bordákat de nem fogsz sok mindent elérni.
Hűtőhöz hozzáférni nem olyan nagyon nehéz néhány csavar majd a billentyűzet fölötti panel le pattintása majd a billentyűzet le emelése(vigyáz mert az őt tartó kábel rövid ne rántsad hírtelen le) és már kis tudod szedni a port. általában a laptopkat így kell szét szedni próbálj interneten keresni a te laptopodhoz való szétszerelési utasítást.
De ha nem mered be vállalni muszáj lesz fölkeresned egy szervizt.
Ezt bővebben is leírhatnád...Amúgy meg ha ne tölt be az asztalig, akkor hogy próbáltál rá tenni másik drivert? Csökkentett módban működik? Win reinstall segíteni szokott ilyen esetekben 😕 A mentéseket meg csökkkentett módban is meg tudod csinálni.
sziasztok tudnátok segitteni ?
miért megy a proci még a videó kártya maxon egyfolytában ?
Ekkora eltérésnek nem kéne gondot okoznia.
bár érdekes ,hogy eddig nem csinált ilyet már lassan egy éve benne vannak everestbe megnéztem mibe térnek el enyit mutat:
hát nem tudom hogy az a 3 szám eltérés ennyire gond lenne ha minden más adat megegyezik ?
Ami viszont fúrcsa még most se pityeg mikor bekapcsolom 😞
Lehet egyszerűen gyári hibás volt, és ez csak most jött ki rajta... Amúgy még a tápra is gyanakszom, mert lehet az nem ad le elég áramot..
Újra raktam 2 napja a gépet, de változatlan maradt minden. Hol lehet a hiba? Még az egérnek is a legújabb drivere van fent. 😢 Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi baja lehet a PC-mnek. Ötletek?
volt egy kis gép update és segítségetek szeretném kérni, az említett update áll egy msi 790GX-G65 gaming series alaplap és egy Phenom II X4 945 prociból!
na most a probléma ott kezdődik hogy az 1600as ramokkal el sem indul, 1333-al még vígan, ELVILEG és sok más webhelyen is láttam/olvastam konfigokat erre a lapra építve és szinte kivétel nélkül 1600-asokkal hajtották őket, TÚLHAJTÁS nélkül persze!
akinek van erről a lapról bármi tapasztalata kérem ne tartsa magában!
Egy másik fórumban azt mondták ,ha nem pityen akkor vagy alaplap vagy proci esetleg táp bár mivel áranot kap minden világit az alaplapon meg a ventik is mennek szerintem az jó!
Alaplap ASUS P8H67
proci Intel Corei5-2500
Videókártya: GIGABYTE HD7850 OC
Tápegység: Chieftec CTG-500-80P
erevlemez: Western Digital Caviar Blue 750GB
Tudom ,hogy egyet pityenie kéne úgyhogy valami nincs rendben 😞
Lehet kap egyet a corsair Hydro sorozatából, ott nem nagyon kell bajlódni a magassággal.
Lehet beruházok majd egy jobb hűtőre.
És NAGYON köszönöm a segítséget! Már eléggé bosszantott a dolog.
Olyan gondom lenne, hogy teljesen mindegy milyen játékot indítok el, egy idő után az fps 60+ -ról (BF3-ban pl. 100 ról) leesik 5-10-re majd egy pár másodperc múlva újra frankón megy majd pár perc múlva megint.
Már mindenre próbáltam rákeresni, az én tippem az alaplap bár támogatja a procit de mégsem tud vele megbirkózni. NorthBrige hűtője is kegyetlenül forró, nem állja a kezem. A többi hőmérséklet rendben van még terhelés alatt is.
Szerintetek mi lehet a gond? 😕
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Ha windows alatt fagy le, akkor érdemes lenne körülnézni az event log-ban, hátha van valami konkrétum. A windows logol ilyen errorocat, alerteket.
Ha még a win előtt történik a dolog, akkor sorban le kéne tesztelni a hardvert. Ha tippelnem kéne, szerintem a hdd a hibás, de a hiba lehet akár szoftveres is. Lehet, hogy a boot filokban van egy hibás regiszter.
Hűtőhöz hozzáférni nem olyan nagyon nehéz néhány csavar majd a billentyűzet fölötti panel le pattintása majd a billentyűzet le emelése(vigyáz mert az őt tartó kábel rövid ne rántsad hírtelen le) és már kis tudod szedni a port. általában a laptopkat így kell szét szedni próbálj interneten keresni a te laptopodhoz való szétszerelési utasítást.
De ha nem mered be vállalni muszáj lesz fölkeresned egy szervizt.