Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
exxtremplayer avatar
sziasztok,melyik programmal huzzam fel a videókártyám órajeleit?
(607/837/1215)-ről akarom(700/900/1400)-ra😆
0
0
0
0
almos avatar
Köszi! Hát ha egyszer lesz pénzem,akkor kicsit jobban belemélyedek és szétnézek,de ez kb jövő ilyenkor lesz leghamarabb 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
Cooley írta:
almos írta:
Valami jó kis vizhűtést ajánlhattok nekem, az ár nem számit,férjen bele azért 80ezerbe,de nem baj ha olcsóbb,csak legyen jobb,mint a léghűtés.

Swiftech H20-Ultima XT

Nah ez már hasonlit valamire, találtam pár angol fórumot ahol irtak róla,de tesztet nem. Tudsz mutatni azt is? 😀

Sajnos én sem találok pontosan arról, de itt van egy hasonló: [LINK] Egyetlen jelentősebb különbség van a 2 között, az a cpu hűtőblokk, azon kívül csak apróságok, szóval az Ultima XT valamivel jobb.
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
almos írta:
Valami jó kis vizhűtést ajánlhattok nekem, az ár nem számit,férjen bele azért 80ezerbe,de nem baj ha olcsóbb,csak legyen jobb,mint a léghűtés.

Swiftech H20-Ultima XT

Nah ez már hasonlit valamire, találtam pár angol fórumot ahol irtak róla,de tesztet nem. Tudsz mutatni azt is? 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:

Swiftech H20-Ultima XT
0
0
0
0
almos avatar
GokuTM írta:
almos írta:
xlife írta:
almos írta:

Corsair Hydro Series H100

http://***/webshop/product/_corsair_hydro_series_h100/184019

a csillaghoz az i betűvel kezdődő négy betűs oldal jön. IP😲N minusz kettőspont 😉

azért annál komolyabbra gondoltam 😀

Én a helyedben ennyi pénzt inkább videókártyába feccölnék, mert a GTX460 nem egy csúcskategória. Kétlem hogy a CorsairH100-at "Ki tudnád akasztani" elég lenne még egy H60-is. De ez csak egy tipp.

Én nem mondtam,hogy most akarom venni, inkább csak kiváncsi lennék, hogy mit lehetne kihozni. A H100 meg játékviz,H70 is tud annyit sőt a D14 mégjobb is...
0
0
0
0
almos avatar
xlife írta:
almos írta:

a csillaghoz az i betűvel kezdődő négy betűs oldal jön. IP😲N minusz kettőspont 😉

azért annál komolyabbra gondoltam 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kezdj szerintem +50mhz el aztán terheld le a vidikarit pl furmark nevű progival és nézd a hőmérsékleteket a 90fokot ne lépje túl esetleg feljebb is tolhatod a venti fordulatát. aztán haladj 20-30mhz eket. de asszem gaboo7 nek volt gtx470 tuti tuningolta kérdezd meg hogy kb meddig bírná. ha esetleg túlhúzod és elmegy vagy elszíneződik a kép resetelj vagy indítsd újra és akkor visszaáll alapra és vagy 20mhz el kevesebbet próbálj
0
0
0
0
niteforce avatar
20-30 MHz-n ként, a végén már kevesebbenként, és minden ilyen kis emelés után futtass teszteket, amíg stabil addig ok 😀
0
0
0
0
exxtremplayer avatar
hello,szeretném a gtx 470 nek a gpu órajelát felhúzni... szerintetek meddig szabad felhúzni(alapórajel:607 mhz)???
0
0
0
0
akos328 avatar
így is írhatod i pon, és akkor nem cenzúrázza ki de egyértelműbb😃
0
0
0
0
xlife avatar
almos írta:

0
0
0
0
no avatar
aknakukac írta:
Ehh de kocka vagy😃Nekem 2 max 2.5 óra után annyira elmegy a kedvem akármelyik játéktol hogy kikell mennyek egyet TV-zni vagy pihenni😃Egyébként meg ha túlmelegedne, akkor játék közben csinálná ezt.És akkor is inkább lelna/újraindulna a gép.

nemvagyok kocka csak szeretek gamelni (de nemvok)😆
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
aknakukac avatar
Ehh de kocka vagy😃Nekem 2 max 2.5 óra után annyira elmegy a kedvem akármelyik játéktol hogy kikell mennyek egyet TV-zni vagy pihenni😃Egyébként meg ha túlmelegedne, akkor játék közben csinálná ezt.És akkor is inkább lelna/újraindulna a gép.
0
0
0
0
no avatar
de valamikor 2 óra csé után is 😃 2 óra ténleg nemnagy 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Scoutmap300 írta:
oké csak azért kérdeztem mert 4 óra wow után amikor lépnék ki vilog a monitor nincs kép és nagy szürkeség 600 as felbontásba az egész windows és adja a hibaüziket a vga driver.....

a friseb drivert meg nemtudom letölteni..:S

Hogy érted, hogy nem tudod letölteni? Amúgy a legegyszerűbb mgoldás, hogy ne WoW-ozz 4 órát. 😃
32bit-es XP-d van? Ha igen, ezt a linket próbáld: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
oké csak azért kérdeztem mert 4 óra wow után amikor lépnék ki vilog a monitor nincs kép és nagy szürkeség 600 as felbontásba az egész windows és adja a hibaüziket a vga driver.....

a friseb drivert meg nemtudom letölteni..:S
0
0
0
0
Cooley avatar
Scoutmap300 írta:
oké és ha pl dx 10 be fogom használni a karit akkor nagyobb lesz és ha igen menyivel?

Terheléstől függ, de nem kell aggódnod, hogy túlmelegszik. Nyomj be a Furmarkot, aztán meglátod, hogy max meddig melegszik, de játékok alatt sosem fog annyira felmenni.
0
0
0
0
no avatar
oké és ha pl dx 10 be fogom használni a karit akkor nagyobb lesz és ha igen menyivel?
0
0
0
0
Cooley avatar
Scoutmap300 írta:
sziasztok!

nekem alapjáraton 50 fog a Gigabyte Gforce 8400 gs 512 mb os ddr2 es karimjáték közbe felmegy 55 max 60 fokig ez baj??van benne egy gyári "elég gyenge" vetilátor

ez windows 7 futatásánál lehet magasabb hőfok?

Pl egy GTX480 referencia modellnél a 100fok az üzemi hőmérséklet... 😀 Az én videokártyám ~95fokig melegedett, amikor 1GHz-en pörgött, pedig 100%-on ment a hűtés, és nem referencia modell. Röviden szólva a 60fok még bőven tökéletes.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!

nekem alapjáraton 50 fog a Gigabyte Gforce 8400 gs 512 mb os ddr2 es karimjáték közbe felmegy 55 max 60 fokig ez baj??van benne egy gyári "elég gyenge" vetilátor

ez windows 7 futatásánál lehet magasabb hőfok?
0
0
0
0
xlife avatar
Chieftec iArena 450W vélemények?Már muzsikál a gépben, remélem megbízható lesz 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Bauxit írta:
most csak alaplapot nem akarok venni, mondom nyárig kihúzom ezzel ahogy van, most minden megy rajta kb.

Csak azért mondtam, mert ezt a következő gépedhez is használhatnád. 😀
0
0
0
0
Bauxit avatar
most csak alaplapot nem akarok venni, mondom nyárig kihúzom ezzel ahogy van, most minden megy rajta kb.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Cooley írta:
Bauxit írta:
bulldozert (+új gépet) jővő nyárra tervezek, de akkor valami durvát veszek, akk mind1 addig elvagyok ezzel:\
Köszi a segítséget

Akkor vegyél egy GIGABYTE GA-990XA-UD3 25-26eFt körül van, ebben az árkategóriában alázza az összes AM3+-os lapot, tökéletes lesz bele a Bulldozer, szóval jó lsz az új gépedhez is, és a mostani procid is jó bele.

Szvsz ezért is jobb az AMD vagy legalább is jobban kedvelem, az a lap nagyon király, Inteléknél, ilyen felszereltségűt jó ha kapsz 34-35 000Ft-ért.
0
0
0
0
zsoltkacso avatar
Cooley írta:
Bauxit írta:
bulldozert (+új gépet) jővő nyárra tervezek, de akkor valami durvát veszek, akk mind1 addig elvagyok ezzel:\
Köszi a segítséget

Akkor vegyél egy GIGABYTE GA-990XA-UD3 25-26eFt körül van, ebben az árkategóriában alázza az összes AM3+-os lapot, tökéletes lesz bele a Bulldozer, szóval jó lsz az új gépedhez is, és a mostani procid is jó bele.

en is ezt az alaplapot akarom megvenni nagyon alazza ahogy olvastam aneten a tobbi am3+ os alaplapokat.
0
0
0
0
Cooley avatar
Bauxit írta:
Köszi a segítséget

0
0
0
0
Bauxit avatar
Köszi a segítséget
0
0
0
0
Osynho avatar
Black Edition, szorzózármentes. Csak a szorzót kell állítani a tuninghoz. Az fsb emelését nagyban befolyásolja az alaplap milyensége. Persze ettől még sajnos a te deszkád lesz a szűk kersztmetszet, de próbáld ki a dolgot. 😀

+ mivel csak 1000MT/s-es Hyper Transport Bus-szal bír, ez is visszafogja a cpu-t. 😕

Próbáld ki mit megy, de ha úgy is Bulldozert tervezel venni, talán érdemes lenne beruházni egy AM3+-os alaplapba.
0
0
0
0
Bauxit avatar
BE mit jelent mit tudok belőle "csiholni"?😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, jah, nem egy tuningállat ez a lap. 😀 Viszont, mivel BE-s a proci, így nem kell az fsb-hez nyúlni, azért valamit majd ki lehet csiholni belőle talán. 😀
A min 4ghz-et nem értem. Egyrészt sehol sincs garantálva, hogy menni is fog annyit értelmes feszültségen, máskülönben meg az 5830 mellé felesleges ekkora órajel.
0
0
0
0
almos avatar
Ha már tuning,akkor eldicsekedek egy kicsit: 4800MHz-t sikerült elérnem a 2500K-val, 1,385V-on,78fokos volt a legmelegebb CPU mag Intel Burn Test alatt, a Cm Hyper 212+ max fordulaton ment, hidiegebb téli napon az 5GHz-t is bevállalom,szerintem max 1,41V elég lesz neki 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Bauxit írta:
hogyhogy?:\

Szar a chipszett meg a tápellátás. 😕
0
0
0
0
Cooley avatar
Bauxit írta:
sziasztok, most veszek egy corsair A70-es hűtőt, és szeretném min. 4 GHz-re húzni a mostani procim, tudna valaki aki teljes mértékben !ÉRT! hozzá és segíteni?
Előre is köszönöm!

Előbb cserélj alaplapot, azzal nem nagyon tudsz OC-olni.
0
0
0
0
Bauxit avatar
sziasztok, most veszek egy corsair A70-es hűtőt, és szeretném min. 4 GHz-re húzni a mostani procim, tudna valaki aki teljes mértékben !ÉRT! hozzá és segíteni?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Koszonom szepen a gyors valaszt Cooley, kiraly vagy ! 😆 😉

LOL ! Szoval feleslegesen megy akkor az integralt GPU, jo tudni, akkor inkabb lekapcsizom.

+ Meghagyom az Intel Turbot es ellenorzom, h milyen feszultseg ertekeket rendelt hozza az auto-tuning, megegyszer THX ! 😉 😀

1 picit igy mar kepben kezdek lenni az uj rendszeremet, procimat es BIOS-omat illetoen, most mar kezdem sejteni, mit erdemes meg finomhangonlni rajta. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
hedzsooo írta:
Hali ! 😀

Azzal kezdenem, h ne irja legyszi senki, h nekem nem kell tuning, THX ! 😆 😀

Amiben segitsegeteket kernem pedig, ill. a kerdesem az lenne, h van nekem 1 i7 2600K proci ( most ujitottam be 😆 ), ami vmi Intel Turbo technologiat is tamogat, amivel a proci automatikusan noveli az orajelet, ha nagyobb teljesitmenyre van szuksege. Ez eddig OK, de van 1 un. AUTOTUNING lehetosegem, szoftveresen es itt STABIL 4.66 Ghz-re sikerul beallitanom a procim, DE nem tudom, h ez 1enerteku-e azzal, ha kikapcsolom az Intel Turbo funkciot BIOS-ban es manualisan allitom be a proci orajelet... ??? 😊

Erdemes szerintetek az Intel Turbot bekapcsolva hagyni es igy sporolni az energiaval..., v. igy jelentosen kissebb a teljesitmenye, es inkabb kakpcsoljam ki az I.T.-t es manulasian allitsam be az OC-t, h hatekonyabb legyen ? 😀

A tapasztaltabbakat kerdeznem, ha lehet, aki mar csinalt is ilyet parszor es sikerult is neki jol a stabil OC ! 😉 😀

Koszi a valasz(oka)t elore is ! 😉

Ja, meg 1 kerdes lenne: A procimba integralt grafikus vezerlot letiltsam, v. az is csak a fogyasztat novelne es a teljesitmeny nem igazan ? 😊

Un. Lucid Virtu progi kapcsolja le az integralt grafikus vezerlot es kapcsizza be automatikusan a dedikalt VGA-t, ha nagyobb teljesimenyre van szukseg, eddig ugy tunt, h rendesen mukodik 1ebkent. 😉 😀

Autotuningot ne nagyon használj, mert brutális feszültségeket szokott nyomni a procinak, ami felesleges extra fogyasztást eredményez, ráadásul nem is egészséges se a procinak se az alaplapnak. Én személy szerint azt mondom, hogy egy ilyen brutál procinál nincs különösebben szükség extra erőre, úgyhogy inkább legyen bekapcsolva a Turbo meg minden energiatakarékos opció, aztán úgy alapfeszen addig húzni, amíg stabil marad. 😀 Persze ha ponthajkurászás a cél, akkor ideiglenesen kikapcs minden ilyen dolog, és 5GHz alatt meg sem állni! 😃 Minden esetre minden napi használatra az előbbit javaslom mindenféleképpen.

Ha kiszeretnéd használni a quicksync-et, akkor hagyd bekapcsolva, Virtu-t neki, és a videokártyára kösd a monitort, de ha nem, akkor kapcsold ki, mert csak nagyon minimális energiát takarít meg, ha az alaplapi csatlakozóra kötöd a monitort, viszont ront a teljesítményen, ha a videokátyára kötöd, akkor meg semmi energiát nem takarít meg, csak feleslegesen megy az iGPU. 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hali ! 😀

Azzal kezdenem, h ne irja legyszi senki, h nekem nem kell tuning, THX ! 😆 😀

Amiben segitsegeteket kernem pedig, ill. a kerdesem az lenne, h van nekem 1 i7 2600K proci ( most ujitottam be 😆 ), ami vmi Intel Turbo technologiat is tamogat, amivel a proci automatikusan noveli az orajelet, ha nagyobb teljesitmenyre van szuksege. Ez eddig OK, de van 1 un. AUTOTUNING lehetosegem, szoftveresen es itt STABIL 4.66 Ghz-re sikerul beallitanom a procim, DE nem tudom, h ez 1enerteku-e azzal, ha kikapcsolom az Intel Turbo funkciot BIOS-ban es manualisan allitom be a proci orajelet... ??? 😊

Erdemes szerintetek az Intel Turbot bekapcsolva hagyni es igy sporolni az energiaval..., v. igy jelentosen kissebb a teljesitmenye, es inkabb kakpcsoljam ki az I.T.-t es manulasian allitsam be az OC-t, h hatekonyabb legyen ? 😀

A tapasztaltabbakat kerdeznem, ha lehet, aki mar csinalt is ilyet parszor es sikerult is neki jol a stabil OC ! 😉 😀

Koszi a valasz(oka)t elore is ! 😉

Ja, meg 1 kerdes lenne: A procimba integralt grafikus vezerlot letiltsam, v. az is csak a fogyasztat novelne es a teljesitmeny nem igazan ? 😊

Un. Lucid Virtu progi kapcsolja le az integralt grafikus vezerlot es kapcsizza be automatikusan a dedikalt VGA-t, ha nagyobb teljesimenyre van szukseg, eddig ugy tunt, h rendesen mukodik 1ebkent. 😉 😀
0
0
0
0
magyarlovag01 avatar
Oxa.
Most próbálom ki a kissebbel, meg majd megnézem a feszeket.
kössz a segitséget 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, ez a bios nem valami bonyolult. 😀 Próbáld ki a kisebbikkel, vagy adj neki + feszt, de 2V felett már melegedni fog a modul. 😕 Egy próbát azért megér a dolog.
A másik lehetőség, hogy veszel egy 2x2gb-os, 1066mmhz-es kitet, azzal nem lenne gondod. 😀

Szerk: Nincsmit.
0
0
0
0
magyarlovag01 avatar
A dram frequencynél van 2 lehetőség, a 400mhz meg a 800mhz asszem. Azt nagyon nemtudom állitgatni.
0
0
0
0
Osynho avatar
1. kép, dram frequency. Ott kell állítani szerintem. Tedd kisebbre és látni fogod, hogy mekkora órajelen van éppen (most 844-en).
A feszültség az proci függő, most 1,2-őt ír, de teheted magasabbra (1,25V még gyerekjáték), aztán húzod az órajelet és tesztelsz minden egyes beállítást. Aztán, megkeresheted az adott órajelhez a legalacsonyabb feszültséget, amivel még stabil.
0
0
0
0
magyarlovag01 avatar
Oks. Már csak annyit nem értek, hogy mennyire lőjjem be a VTT-t( igen, ez a proci fesz-je 😀😉, illetve a visszaosztást.

Sok fórumot olvastam, de egyet se értettem meg :@

És nemsokára akartam venni még2gigát 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Valószínűleg a ram nem bírja a kiképzést. Szóval vagy osszad vissza, vagy adj neki több feszültséget. Inkább az előbbit. 😀 Esetleg dobhatnál mellé még 2gb-ot, ami egyébként se árt, meg dual channeled is lenne, ami további gyorsulást hoz.
A VTT voltage leeht a proci feszültsége, azt szerintem ne hagyd auto-n, hanem lődd be fix értékre. Az a proci sokkal többet tud, adj neki! 😉
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

Van ez a DC7800-as gépem meg ez a I7-eseket megszégyenítő😆 intel e2160-am. Szeretném húzni viszont van egy kis bökkenő. Mégpedig az hogy a BIOS-ból NEM lehet mert ott le van tiltva. Azaz egyáltalán nincs olyan rész hogy "CPU Configuration". Azt már tudom hogy clock gen-el sem lehet húzni mert a clock gen meg nem támogatja az alaplapomat.😠😠 Ha van valakinek valamilyen ötlete azon kívül hogy vegyek erősebb CPU-t (ami majd meg fog történni egy teljesen új géppel karöltve) akkor azt írja már le!😀

Előre is köszi!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem másfél évig volt meg a HKC táp, és fél évet ment egy 20%-os proci és ugyanennyi %-os VGA tuninggal. Még működik mindig! 😃
0
0
0
0
Adam996 avatar
2 hónap simán kifog bírni a Codegen tép is 😉
0
0
0
0
xlife avatar
Igen, FSP Aurum 400W-re gyűjtök.Lehet hamar összejön, de ha sokat költekezek, akkor is max 2hónap, utána pedig valakinek odaadom ingyen😃D
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció