Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
(607/837/1215)-ről akarom(700/900/1400)-ra😆
Valami jó kis vizhűtést ajánlhattok nekem, az ár nem számit,férjen bele azért 80ezerbe,de nem baj ha olcsóbb,csak legyen jobb,mint a léghűtés.
Swiftech H20-Ultima XT
Nah ez már hasonlit valamire, találtam pár angol fórumot ahol irtak róla,de tesztet nem. Tudsz mutatni azt is? 😀
Sajnos én sem találok pontosan arról, de itt van egy hasonló: [LINK] Egyetlen jelentősebb különbség van a 2 között, az a cpu hűtőblokk, azon kívül csak apróságok, szóval az Ultima XT valamivel jobb.
Valami jó kis vizhűtést ajánlhattok nekem, az ár nem számit,férjen bele azért 80ezerbe,de nem baj ha olcsóbb,csak legyen jobb,mint a léghűtés.
Swiftech H20-Ultima XT
Nah ez már hasonlit valamire, találtam pár angol fórumot ahol irtak róla,de tesztet nem. Tudsz mutatni azt is? 😀
Swiftech H20-Ultima XT
Corsair Hydro Series H100
http://***/webshop/product/_corsair_hydro_series_h100/184019
a csillaghoz az i betűvel kezdődő négy betűs oldal jön. IP😲N minusz kettőspont 😉
azért annál komolyabbra gondoltam 😀
Én a helyedben ennyi pénzt inkább videókártyába feccölnék, mert a GTX460 nem egy csúcskategória. Kétlem hogy a CorsairH100-at "Ki tudnád akasztani" elég lenne még egy H60-is. De ez csak egy tipp.
Én nem mondtam,hogy most akarom venni, inkább csak kiváncsi lennék, hogy mit lehetne kihozni. A H100 meg játékviz,H70 is tud annyit sőt a D14 mégjobb is...
a csillaghoz az i betűvel kezdődő négy betűs oldal jön. IP😲N minusz kettőspont 😉
azért annál komolyabbra gondoltam 😀
Ehh de kocka vagy😃Nekem 2 max 2.5 óra után annyira elmegy a kedvem akármelyik játéktol hogy kikell mennyek egyet TV-zni vagy pihenni😃Egyébként meg ha túlmelegedne, akkor játék közben csinálná ezt.És akkor is inkább lelna/újraindulna a gép.
nemvagyok kocka csak szeretek gamelni (de nemvok)😆
oké csak azért kérdeztem mert 4 óra wow után amikor lépnék ki vilog a monitor nincs kép és nagy szürkeség 600 as felbontásba az egész windows és adja a hibaüziket a vga driver.....
a friseb drivert meg nemtudom letölteni..:S
Hogy érted, hogy nem tudod letölteni? Amúgy a legegyszerűbb mgoldás, hogy ne WoW-ozz 4 órát. 😃
32bit-es XP-d van? Ha igen, ezt a linket próbáld: [LINK]
a friseb drivert meg nemtudom letölteni..:S
oké és ha pl dx 10 be fogom használni a karit akkor nagyobb lesz és ha igen menyivel?
Terheléstől függ, de nem kell aggódnod, hogy túlmelegszik. Nyomj be a Furmarkot, aztán meglátod, hogy max meddig melegszik, de játékok alatt sosem fog annyira felmenni.
sziasztok!
nekem alapjáraton 50 fog a Gigabyte Gforce 8400 gs 512 mb os ddr2 es karimjáték közbe felmegy 55 max 60 fokig ez baj??van benne egy gyári "elég gyenge" vetilátor
ez windows 7 futatásánál lehet magasabb hőfok?
Pl egy GTX480 referencia modellnél a 100fok az üzemi hőmérséklet... 😀 Az én videokártyám ~95fokig melegedett, amikor 1GHz-en pörgött, pedig 100%-on ment a hűtés, és nem referencia modell. Röviden szólva a 60fok még bőven tökéletes.
nekem alapjáraton 50 fog a Gigabyte Gforce 8400 gs 512 mb os ddr2 es karimjáték közbe felmegy 55 max 60 fokig ez baj??van benne egy gyári "elég gyenge" vetilátor
ez windows 7 futatásánál lehet magasabb hőfok?
most csak alaplapot nem akarok venni, mondom nyárig kihúzom ezzel ahogy van, most minden megy rajta kb.
Csak azért mondtam, mert ezt a következő gépedhez is használhatnád. 😀
bulldozert (+új gépet) jővő nyárra tervezek, de akkor valami durvát veszek, akk mind1 addig elvagyok ezzel:\
Köszi a segítséget
Akkor vegyél egy GIGABYTE GA-990XA-UD3 25-26eFt körül van, ebben az árkategóriában alázza az összes AM3+-os lapot, tökéletes lesz bele a Bulldozer, szóval jó lsz az új gépedhez is, és a mostani procid is jó bele.
Szvsz ezért is jobb az AMD vagy legalább is jobban kedvelem, az a lap nagyon király, Inteléknél, ilyen felszereltségűt jó ha kapsz 34-35 000Ft-ért.
bulldozert (+új gépet) jővő nyárra tervezek, de akkor valami durvát veszek, akk mind1 addig elvagyok ezzel:\
Köszi a segítséget
Akkor vegyél egy GIGABYTE GA-990XA-UD3 25-26eFt körül van, ebben az árkategóriában alázza az összes AM3+-os lapot, tökéletes lesz bele a Bulldozer, szóval jó lsz az új gépedhez is, és a mostani procid is jó bele.
en is ezt az alaplapot akarom megvenni nagyon alazza ahogy olvastam aneten a tobbi am3+ os alaplapokat.
Köszi a segítséget
Köszi a segítséget
+ mivel csak 1000MT/s-es Hyper Transport Bus-szal bír, ez is visszafogja a cpu-t. 😕
Próbáld ki mit megy, de ha úgy is Bulldozert tervezel venni, talán érdemes lenne beruházni egy AM3+-os alaplapba.
A min 4ghz-et nem értem. Egyrészt sehol sincs garantálva, hogy menni is fog annyit értelmes feszültségen, máskülönben meg az 5830 mellé felesleges ekkora órajel.
hogyhogy?:\
Szar a chipszett meg a tápellátás. 😕
sziasztok, most veszek egy corsair A70-es hűtőt, és szeretném min. 4 GHz-re húzni a mostani procim, tudna valaki aki teljes mértékben !ÉRT! hozzá és segíteni?
Előre is köszönöm!
Előbb cserélj alaplapot, azzal nem nagyon tudsz OC-olni.
Előre is köszönöm!
LOL ! Szoval feleslegesen megy akkor az integralt GPU, jo tudni, akkor inkabb lekapcsizom.
+ Meghagyom az Intel Turbot es ellenorzom, h milyen feszultseg ertekeket rendelt hozza az auto-tuning, megegyszer THX ! 😉 😀
1 picit igy mar kepben kezdek lenni az uj rendszeremet, procimat es BIOS-omat illetoen, most mar kezdem sejteni, mit erdemes meg finomhangonlni rajta. 😀
Hali ! 😀
Azzal kezdenem, h ne irja legyszi senki, h nekem nem kell tuning, THX ! 😆 😀
Amiben segitsegeteket kernem pedig, ill. a kerdesem az lenne, h van nekem 1 i7 2600K proci ( most ujitottam be 😆 ), ami vmi Intel Turbo technologiat is tamogat, amivel a proci automatikusan noveli az orajelet, ha nagyobb teljesitmenyre van szuksege. Ez eddig OK, de van 1 un. AUTOTUNING lehetosegem, szoftveresen es itt STABIL 4.66 Ghz-re sikerul beallitanom a procim, DE nem tudom, h ez 1enerteku-e azzal, ha kikapcsolom az Intel Turbo funkciot BIOS-ban es manualisan allitom be a proci orajelet... ??? 😊
Erdemes szerintetek az Intel Turbot bekapcsolva hagyni es igy sporolni az energiaval..., v. igy jelentosen kissebb a teljesitmenye, es inkabb kakpcsoljam ki az I.T.-t es manulasian allitsam be az OC-t, h hatekonyabb legyen ? 😀
A tapasztaltabbakat kerdeznem, ha lehet, aki mar csinalt is ilyet parszor es sikerult is neki jol a stabil OC ! 😉 😀
Koszi a valasz(oka)t elore is ! 😉
Ja, meg 1 kerdes lenne: A procimba integralt grafikus vezerlot letiltsam, v. az is csak a fogyasztat novelne es a teljesitmeny nem igazan ? 😊
Un. Lucid Virtu progi kapcsolja le az integralt grafikus vezerlot es kapcsizza be automatikusan a dedikalt VGA-t, ha nagyobb teljesimenyre van szukseg, eddig ugy tunt, h rendesen mukodik 1ebkent. 😉 😀
Autotuningot ne nagyon használj, mert brutális feszültségeket szokott nyomni a procinak, ami felesleges extra fogyasztást eredményez, ráadásul nem is egészséges se a procinak se az alaplapnak. Én személy szerint azt mondom, hogy egy ilyen brutál procinál nincs különösebben szükség extra erőre, úgyhogy inkább legyen bekapcsolva a Turbo meg minden energiatakarékos opció, aztán úgy alapfeszen addig húzni, amíg stabil marad. 😀 Persze ha ponthajkurászás a cél, akkor ideiglenesen kikapcs minden ilyen dolog, és 5GHz alatt meg sem állni! 😃 Minden esetre minden napi használatra az előbbit javaslom mindenféleképpen.
Ha kiszeretnéd használni a quicksync-et, akkor hagyd bekapcsolva, Virtu-t neki, és a videokártyára kösd a monitort, de ha nem, akkor kapcsold ki, mert csak nagyon minimális energiát takarít meg, ha az alaplapi csatlakozóra kötöd a monitort, viszont ront a teljesítményen, ha a videokátyára kötöd, akkor meg semmi energiát nem takarít meg, csak feleslegesen megy az iGPU. 😀
Azzal kezdenem, h ne irja legyszi senki, h nekem nem kell tuning, THX ! 😆 😀
Amiben segitsegeteket kernem pedig, ill. a kerdesem az lenne, h van nekem 1 i7 2600K proci ( most ujitottam be 😆 ), ami vmi Intel Turbo technologiat is tamogat, amivel a proci automatikusan noveli az orajelet, ha nagyobb teljesitmenyre van szuksege. Ez eddig OK, de van 1 un. AUTOTUNING lehetosegem, szoftveresen es itt STABIL 4.66 Ghz-re sikerul beallitanom a procim, DE nem tudom, h ez 1enerteku-e azzal, ha kikapcsolom az Intel Turbo funkciot BIOS-ban es manualisan allitom be a proci orajelet... ??? 😊
Erdemes szerintetek az Intel Turbot bekapcsolva hagyni es igy sporolni az energiaval..., v. igy jelentosen kissebb a teljesitmenye, es inkabb kakpcsoljam ki az I.T.-t es manulasian allitsam be az OC-t, h hatekonyabb legyen ? 😀
A tapasztaltabbakat kerdeznem, ha lehet, aki mar csinalt is ilyet parszor es sikerult is neki jol a stabil OC ! 😉 😀
Koszi a valasz(oka)t elore is ! 😉
Ja, meg 1 kerdes lenne: A procimba integralt grafikus vezerlot letiltsam, v. az is csak a fogyasztat novelne es a teljesitmeny nem igazan ? 😊
Un. Lucid Virtu progi kapcsolja le az integralt grafikus vezerlot es kapcsizza be automatikusan a dedikalt VGA-t, ha nagyobb teljesimenyre van szukseg, eddig ugy tunt, h rendesen mukodik 1ebkent. 😉 😀
Most próbálom ki a kissebbel, meg majd megnézem a feszeket.
kössz a segitséget 😀
A másik lehetőség, hogy veszel egy 2x2gb-os, 1066mmhz-es kitet, azzal nem lenne gondod. 😀
Szerk: Nincsmit.
A feszültség az proci függő, most 1,2-őt ír, de teheted magasabbra (1,25V még gyerekjáték), aztán húzod az órajelet és tesztelsz minden egyes beállítást. Aztán, megkeresheted az adott órajelhez a legalacsonyabb feszültséget, amivel még stabil.
Sok fórumot olvastam, de egyet se értettem meg :@
És nemsokára akartam venni még2gigát 😃
A VTT voltage leeht a proci feszültsége, azt szerintem ne hagyd auto-n, hanem lődd be fix értékre. Az a proci sokkal többet tud, adj neki! 😉
Van ez a DC7800-as gépem meg ez a I7-eseket megszégyenítő😆 intel e2160-am. Szeretném húzni viszont van egy kis bökkenő. Mégpedig az hogy a BIOS-ból NEM lehet mert ott le van tiltva. Azaz egyáltalán nincs olyan rész hogy "CPU Configuration". Azt már tudom hogy clock gen-el sem lehet húzni mert a clock gen meg nem támogatja az alaplapomat.😠😠 Ha van valakinek valamilyen ötlete azon kívül hogy vegyek erősebb CPU-t (ami majd meg fog történni egy teljesen új géppel karöltve) akkor azt írja már le!😀
Előre is köszi!