Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TomiMan avatar
próbáltam az alaplap-ot nem támogatja :S
0
0
0
0
TomiMan avatar
tom h h kell a biost használni csak kár h azon keresztúl nem lehet! Ez HP-s biosz... -.-"

niteforce:Gondolom az csak asrock meg gig alaplappal jó :S?
0
0
0
0
stalker41 avatar
mi a fenének ilyenek? csak feleslegesen foglalja a helyet. nem tudjátok hogyan kell a biost használni ?😂
0
0
0
0
magyarlovag01 avatar
TomiMan: Ez alaplap függő.
Le kell szedni egy Tuning programot, amit adnak a laphoz.
0
0
0
0
niteforce avatar
ilyenek nem sokat érnek....
kb annyit érnek hogy megváltozatják mit írjanak a programok, teljesítménynövekedést nem tudsz vele hozni.
amúgy ha nagyon kell az asrocknak van egy ilyen programja meg azt hiszem a gigabyte-nak is.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello!

Nem tudtok vmi programot amivel windows-on keresztűl lehet húzni a CPU-t?!??!?!?!?!?!?!?!?
0
0
0
0
cseszka avatar
Rálesek nemsokára,de mos kilöttem cool an quiet-et,de van ijen h:
Coore performance boost [enabled]
CPB Ratio [Auto] 3600Mhz
Turbo CPB [Disabled] itt ezt nemkéne engedéjezni?
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:
Everest ultimate editionnal.Esetleg a turbo core vagy turbo boost vagy mi a fene a neve neki,az bezavarhat?Mert tényleg alig csinálok valamit,máris felpörög.Most pl a proci 32 fok,magok 31.cooler (box) fordulat 2600kb,de ha megkezdek valamit máris 3500-3600fordulat.?

Azt a Cool and Quiet csinálja. Az így működik. 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Everest ultimate editionnal.Esetleg a turbo core vagy turbo boost vagy mi a fene a neve neki,az bezavarhat?Mert tényleg alig csinálok valamit,máris felpörög.Most pl a proci 32 fok,magok 31.cooler (box) fordulat 2600kb,de ha megkezdek valamit máris 3500-3600fordulat.?
0
0
0
0
cseszka avatar
Huuhhh.Van ojan gondom,h:
Dolgozik a gép,és alig kezdek el valamit csinálni a proci cooler mindjárt pörög mint állatt,holott nincs is 40C a proci hömérséklet.
4pines a cooler,az alaplap gigabyte MA770T-UD3.Régi MSI lapomnál lehetett állitan,de itt van olyan h alarm:itt lehet állitani h hány fokonn jelezzen,továbbá van ojan h cőu smart fun control,it auto,voltage,PWM.Namost akármire teszem meg állitgatom nem megy lejjeb a fordulat holott még Crysis 2 DX11 Full graf allat se ment 40C fölé a proci,a cooler meg visit mint állat,és ez kissé idegesit,alpjáraton
kb 35fokos viszont hangtalan.Nem létezik h ez az 5fok ennyire kihatással lenne rá.Nekem ugytünik mindha cpu kihasználtság fügvényében vezérelné a hütö ventit,de ez tök hülyeség.Pleas HELP!
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Nézzétek meg a 2.0 ás gépem. véleményeket kérnék 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Játékokhoz elég az alapórajeles 955BE a 6770 mellé (bár monitort nem írtál). egyébként egy TX3, vagy AC Freezer jó mellé, ha nem akarsz sok feszt adni neki.
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
AM3 Phenom II X4 955 BE-hez,Sapphire HD6770 1GB GDDR5-höz milyen hűtőt ajánlanátok OC-ra??.és valami jó NB és SB hűtő is kellene 😜
0
0
0
0
grafi97 avatar
nekem eddig 3 NV-m volt/van és egyikel sincs/volt probléma.😜
0
0
0
0
niteforce avatar
a geforce fx 5500 am olyan szar volt, hogy azóta nvidia karira rá sem nézek 😃😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem 3. Nvidia kátyám van, és egyik se halt meg egy ostoba drivertől. 😜
0
0
0
0
grafi97 avatar
ez gáz. de miért is állt le a cooler??😆

szerk: elolvastam a videó leírását, és csak simán a szar driver miatt.😜
0
0
0
0
grafi97 avatar
engedélyezve van és így sem megy, az meg vicces lenne ha egy MSI kártyát nem támogatna az MSI Afterburner. szóval valószínű, hogy inkább le van tiltva.😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Az Afterburner beállításaiban is engedélyezni kell a fesz emelést, ha még nincs. Ha azután sem megy, akkor vagy nem szereti a kártyátokat a progi, vagy a videokártyátok bios-ában gyárilag letiltották a feszültség állítását, vagy eleve olyan feszültségszabályozó van a videokártyán, ami nem támogatja a feszültség manuális állítását.
0
0
0
0
grafi97 avatar
én sem tok feszt emelni. 5let?
0
0
0
0
attila421 avatar
hellotok ati radeon hd 5870 vapor-x msi afterburner-nál miért nem tudok feszt emelni?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Gyári hűtővel nem túl sokat, a sempront meg minek húzni.
Próbáld ki te magad. 50-100 MHz-enként húzd, küld meg valamilyen stability progival, és ha nem fagy, húzd tovább.
0
0
0
0
no avatar
üdv.
AMD AM3 Sempron 140 -et és AMD AM3 Phenom II X4 955 Black Edition procikat meddig lehet húzni gyári hűtővel??
0
0
0
0
grafi97 avatar
valószínűleg nem, mert engedélyezve van.:/ tudsz ajánlani másik progit?
0
0
0
0
no avatar
Valószínűleg engedélyezni kell a fesz. állítást a settingsbe. Ha viszont egyszerüen csak nem működik, akkor próbáld meg más programmal.
0
0
0
0
grafi97 avatar
van valakinek ötlete hogy zsír új MSI GTX560 Non TI VGA-mon miért nem tok feszt emelni MSI Afterburner-el?
0
0
0
0
stalker41 avatar
ez érdekes nem tudok rá mit mondani
0
0
0
0
stalker41 avatar
akkor nem értem hogy hogy nem érzed a különbséget? semmit se? és azzal a progival meddig nyomtad fel??
0
0
0
0
stalker41 avatar
CPU-Z (vagy valami más progi) mutatja a változást?
0
0
0
0
stalker41 avatar
Koni: 4ghz az már nagyon jó fölé nem vinném bőven elég
WackoSheep: felnyomom a CPU 2-5 ?? ezen mit értesz?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nekem megéri még húzni valamit? hisz a proci majdnem 4Ghz és stabil bár 1 cooler nem ártott mellé a ram meg kb 1700on mozog szerintem elég szerintetek?
0
0
0
0
xlife avatar
Parás.Mindegy, jövő őszig várok a Buldozerrel, akkor pedig muszáj lapot váltani.Vagy ebből építek egy x4/x6 konfigot.
0
0
0
0
niteforce avatar
azzal a chippel gyakorlatilag semennyire nem tuningbarát. sőt ha tehetné és lenne kése 40 szer szúrná le a tuningot. nekem is ilyen chip van a lapomban, és a procira 250 MHz-t tudtam tenni.
0
0
0
0
xlife avatar
Az én alaplapom mennyire tuningbarát?😃 Mert majd tervezem 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
persze egy jó hűtővel meg egy megfelelő alaplappal + szorzózár mentes procival! 😃
0
0
0
0
khaled98 avatar
nah ide is ellátogattam most, ha már lehetetlenről beszélgettek kérdezném hogy lehetséges 5 Ghz-ig huzni egy procit (pl amd x4 vagy i5-ost ) ? 😆 😆
0
0
0
0
Devis avatar
tudom 😃 (azt "elfelejtettem" leírni 😆 )
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem feltétlenül, mert a 775-ös lapoknál van olyan, hogy belemegy a 478-as. Az enyém is ilyen.
0
0
0
0
Devis avatar
sztem én nyertem: 775-ös lapba ment 478-as proci 😃😃😃
0
0
0
0
niteforce avatar
az igazi ritkaság azért nálam van 😀
AM3 alaplapomban működik az AM3 Proci!!!!!
ilyet sem láttatok még lefogadom! 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Mégis milyen lap az? 😀
0
0
0
0
GTRAKY avatar
jo de nagyon ritka fajta az alaplapom es az csoda hogy elfogadta...Mondjuk kellett neki egy BIOS Update
0
0
0
0
azbizony avatar
Osynho írta:
Nekem 1,5 éve így működik a gépem! Csodaaaa! Lehet, hogy vízen is tudok járni! 😂

Szerintem próbáld meg 😂 De ne túl mélybe nehogy meglepetés érjen 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nekem 1,5 éve így működik a gépem! Csodaaaa! Lehet, hogy vízen is tudok járni! 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
GTRAKY írta:
Mondok egy lehetetlent:
Nekem a gep az AM 2 +os Szocketbe elfogadta az AM 3as procit😆😆

Mi ebben a lehetetlen?
0
0
0
0
GTRAKY avatar
Mondok egy lehetetlent:
Nekem a gep az AM 2 +os Szocketbe elfogadta az AM 3as procit😆😆
0
0
0
0
Cooley avatar
exxtremplayer írta:
sziasztok,melyik programmal huzzam fel a videókártyám órajeleit?
(607/837/1215)-ről akarom(700/900/1400)-ra😆

MSI Afterburner
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció