Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Most el kéne hinnem, hogy 32 fokos a processzor az AIDA 64 stabilitás teszt alatt mikor már 7 perce megy? BF3 alatt azt írtad átlag 60 fokos. A BF3 meg kevésbé terheli le mint az AIDA. Az nincs terhelve szerintem... Indítsd is el a stabilitástesztet ne csak megnyisd.
0
0
0
0
no avatar
amm mos jelenleg aida64 alatt már vagy 7 perce 32 fok 😃,magonkénti höfok 17,gpu dioda: 29,játékoknál 60 környékén van,alaplap 30 fok játékoknál most igy nem tudom,de za is lehet a baj hogy befele fujja a meleg levegöta venti és megreked bent nem? lehet forditás lezs belöle hogy kifele fujja a levegöt te mit ajánlasz? mert ez olyan proci hütö hogy nenek középen van a ventije,és ha játszok a dvd olvaso fele tolja a meleg levegöt és nem hátrafele az is baj nem ? a házam az ilyen: http://bitcomputer.hu/Termek/ProductView.aspx?product=52123,az alaplapom meg egy asrock 980de3-as lap,terhelve 67 fokon van,bf 3-omnál igen multiba kokculunk,folymaatos terhelés alatt se megy feljebb,marad ennél a höüfoknál vagy leugrik 62 fokra
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
engem terhelten érdekel és nem idle.
0
0
0
0
no avatar
most jelenleg alapon 37 fok az meg böven jo,magonként pedig:20 vagy 17 ennyi alap szoba hömérsékleten van 😃 😃,szoval itt tápal lesz bibi meg amm is megforditom a processzor hütöt,ne befele fujja a meleg kevegöt,ne a dvd olvasom fele és ne a ramokra henm hátrafele,szoval lehet az is a bibi hogy befele a ramokra fujja,szoval majd annál is kiderül,ujra lesz pasztázva,de nagyon ugy néz ki hogy táp csere lesz
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem kell olyan komoly táp. Akkor meg milyen lapod van pontosan? Mert az a hűtő ténylegn em rossz. Látod beírod a gépedhez akkor nem hiszem, hogy gyárival nyomod.... Szerintem trottlingol is procid. Hiába annyi fok ha úgy van beállítva, hogy az már sok és visszavesz. Persze a tápod igencsak silány. De 600 meg 700 watt messze nem kell. Chieftec CTG 500-80P már elég. Hány fok mondjuk 5 perc AIDA 64 után a procid?
0
0
0
0
no avatar
taylor: aida64 alatt mértem 😃 😃 és egy artic freezer rev 2 extreme hütö van a procin,az lett belevéve annak kéne tartani a höfokot,amm meg sztem akkor a táp lesz baj nem ad elég energiát és igy a prociventit is lejebb veszi,de majd ha megjöna fizu akkor majd kiderül vagy ha a mostani videokártyát eltudom adni abbol a pénzböl néztem ki magamnak egy chieftec 700 w-os tápot de nézegettem az fsp tápok után is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tápod is silány igen. Mindenképp cseréld minél hamarabb. De nálad a cpu vesz vissza mert túlmelegszik az alaplap szerint. Fontos, hogy az alaplap szerint. Ergó az hőmérséklethatár aminél visszavesz a proci az túl alacsonyan van a te hűtőd képességeihez mérten. Persze ez nem biztos. Ezt 60 fokot biztos nem prime 95 vagy AIDA 64 alatt mérted. Az nem volt maximáls terhelés. BF3(gondolom multi) na az már dolgoztatja rendesen. Túllépi a beállított határt és kész visszavesz. Sosem vártad meg mi lesz később? Mert amint a határ alá esik ismét visszakapcsol maximum-ra. Ez lehet fél perc is. Szóval amásik amit venned kell az egy processzorhűtő. Egy jóféle. Hogy 10 vagy 100 ezres Cooler master házad van azt sajnos nem tudom mert valahogy enyhén szólva hiányos a géped adatlapja. Biosban szerintem ne állíts rajta. Eleve azt sem tudni most hány fokos maximum terhelésen. Szóval 5 szóban. Vegyél jobb tápot és procihűtőt!
0
0
0
0
no avatar
nah hellosztok lenne egy kérdésem,majdnem minden játék elkezd szaggatni a gépemen,de ez kb 30 perc mulva szokott lenni,csak akkro van ez ha nagyobb játékokkal játszok,ilyen mint pl: dead space 1-2,vagy az nfs mw(2005),vagy a wow legujabb része is semmi laggoláűs semmi szaggatás,de ha pl bf 3-al kokculok több mint 30 percet full graffon akkor beszaggat,pedig a gépnek simán birnia kell,átlagban 60 fokon van a cpu és a gpu is ennyin van,sztem ez normális játékok alatt,gyanitom hogy a mostani tápegységem nem ad elég áramot a gépnek,ez ami most van egy noname táp,nem tudom mi lehet a baja,remélem tudtok segiteni,amm nemrég néztem hogy a processzor oldalán látszodik hogy levan kicsit fojva a höpaszta az is befolyásolhatja?
0
0
0
0
no avatar
ProAkos:

Minden játéknál ezt produkálja? másik driverrel probálkoztál?
0
0
0
0
hdavid avatar
proakos

attól még az lehet vga hiba h te leszedtél hozzá egy programot! próbáld meg másik vga-val ha van rá lehetőséged!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha jó 500 wattos táp akkor igen.
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok egy olyan kérdésem lenne hogy a gépemhez elég az 500w ?
0
0
0
0
ProAkos avatar
Sziasztok!

Már hónapok óta kűzködök egy olyan problémával hogy a gép le áll játék közbe de nem csak simán lekapcsol hanem alkalmanként kicsikozódik a kép és a hangfalból berregést hallat a számitógép. Erősen a vga-ra(sapphire hd7850 2gb oc) gyanakszom mivel a hűtő csöve is elég forró. De szedtem le hozzá hütő szabályzót beállítottam nagy fordulatra de a probléma ugyanúgy megmaradt. Még is mi lehet ez?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha nem dugtál be vagy húztál ki semmit akkor talán táp. De, hogy konkrétan mi okozta azt én meg nem mondom neked😃
0
0
0
0
daraox avatar
semmi, csak használtam a gépet és egyszer nem működött a billenytűzet :/ és ki írta ezt
lehet a táppal van valami ?/ meg elég szar NoName tápom van 450W
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ahhoz meg kéne tudni mi történt előtte.
0
0
0
0
daraox avatar
most perpillanat működik az áramtalantással 😃 remélem kitart!
azt tudjátok esetleg hogy mi lehetet az oka hogy ezt írta ki? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Áramtalanítsd a gépet és utána próbáld meg.
0
0
0
0
daraox avatar
megcsináltam és utána sem működik. bedugom, pár másodpercig világít a num lock aztán meg kialszik a fény, kiírja ezt és nem lehet használni
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt megcsináltad amit ott ír? Ha nem akkor én is csináljam majd azt amit a képed ábrázol?😃
0
0
0
0
daraox avatar
https://kepfeltoltes.hu/view/131219/kiku_www.kepfeltoltes.hu_.png
sziasztok 😀
az lenne a problémám hogy nem működnek a gép hátulján az usb-k 😞 és ezt írja ki
hátul 6 port közül egy sem működik ps2 billentyűzetem meg nincs
nektek volt már ilyen?
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem hiszem, mert nem akad meg semmi, letöltöttem az előbb a Need for speed underground 1-et, és annál is ugyan ez a probléma van. Ahhoz biztos elégnek kell lennie.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok
Telepítettem egy játékot (Test Drive Unlimited 2). Nem akad meg semmi, de nem nagyon lehet irányítani, mert ha lenyomok egy gombot, akkor kis késéssel reagál rá csak a gép. Október eleje felé cseréltem a videókártyát a gépben, azóta nem játszottam semmivel, úgyhogy nem tudom hogy ez a videókártya miatt van-e.
0
0
0
0
Bronson avatar
erősen ajánlott lecserélni egy minőségibb tápra 350-400watt között ha a jövőben bővíteni szeretnél...
0
0
0
0
fxx01 avatar
Valószínű, mivel nevet még nem láttam rajta..😃
0
0
0
0
fxx01 avatar
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy ha megnyitok egy játékot, szóval ha terhelés alá teszem a gépet, akkor a játék igényétől függően elkezd feketén villogni a kép. Ha nagyobb játék akkor csak fekete. De BIOS-ban alapból a CPU Frekvencia 200, a PCI 100. Ha a CPU-ét leveszem 100-ra akkor semmi baj nincs. Elképzelhető, hogy a táp a pici? Vagy mi lehet a baj?

Konfig:
Processzor: Intel Pentium Dual-Core E5300
Memória: 2x2GB Kingmax DDR3 1600 Mhz
Videókártya: ATI Radeon 5670 (Saphire 512MB)
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 8
Alaplap: Asrock G41M-VS3
Merevlemez: TOSHIBA DT01ACA100 ATA Device
Tápegység: 450 Watt
0
0
0
0
felcser512 avatar
biosba elsödleges a pendrive , a vinyot letiltottam a listárol , és mikor a pendrive ot be boot olom ,ugyanugy a vinyorol betölt a windows mintha mi sem történt volna ... 😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tiltsd le a vinyót a biosban vagy az egy dolog h engedélyezve van a pendriveról bootolás de az is legyen az elsődleges boot eszköz!
0
0
0
0
felcser512 avatar
üdv all , kéne 1 kis segitség !! 😀 szoval az volna a gondom hogy , adott 1 laptop , amibe nem müködik a dvd iro/olvaso , és a windowst ujrakéne rakni , viszont nekem van 1 pendrive om amin windows 7 telepitö van , ( nincs vele probléma rengetegszer telepitettem már vele ) de a laptopnál valami oknál fogva nem megy ! :S biosba bevan állitva usb -s bootolás , érzékeli is , minden patent , de a pendrive bebootolás után ugyanugy elindul a windows ami eddig is rajta volt , szoval nemhozza be a telepitést , de ha sajátgépböl inditom el a telepitést akkor meg ki irja hogy nincs elég hej a winyon ezért nemtud idegleines file okat másolni , holott 120 giga szabad hely van még ... ugyh nemtudom :S valakinek valami ötlet , szakmai tapasztalat v bármi ? elöre is köszönöm a segitséget 😀
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Sziasztok.
Tegnap a földre esett szállítás közben a számítógépem, nehezen megtudtam javítani, mostmár megy rendesen, de a PCI VGA-m nem ad le képet, a gép elindul.. átkötöm alaplapira, minden tökéletes.

VGA nem volt rögzítve csavarral a szállításkor, és ugye a gép a földre esett, a VGA sérülhetett ? Esetleg a PCI port is ?
0
0
0
0
conviction234 avatar
Köszi! Felraktam de sajna nem érzek változást
0
0
0
0
cseszka avatar
Ezt próbáltad?[url]http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 8 - 64[/url]
0
0
0
0
conviction234 avatar
Köszönöm a választ!
És igen újraraktam a windowst az volt az első. Kis felbontáson is játszok mert kicsi a monitorom 1280x1024.
Letöltöttem a videókártya drivert a HD4000-es szériából a legfrissebbet de megszakad a telepítés hibát nem ír ki csak azt hogy a telepítés megszakadt.
Még egy kérdés a Sim City-nek jól kéne futnia a mostani gépen?
0
0
0
0
cseszka avatar
A 4650-nek vinnie kéne a játékokat legalább low bellitásokon,meg persze nem FulHD felbontásban,meghát játék függö is,ujabb játékoknál már lehetnek gondok.,viszont a videokat simánn kéne h vigye.Mikor összeraktad a gépet,ujra raktad a wint?Alaplap csere utánn kötelezö.Ha igen,esetleg nézz kolegánál erösebb vidikarit,azzal is ezt produkálja-e,driver "csere"ha régebbi frissitsd,ha ujabb próbáld ki a régebbivel.....
0
0
0
0
conviction234 avatar
Üdv mindenkinek!! A héten vettem egy új alaplapot, processzort és memóriakártyát a videókártya maradt a régi. Problémám hogy a youtube szaggat egy videót nem tudok normálisan nézni pedig nagyon gyors a gép. Másik pedig hogy játékoknál nem tapasztaltam javulást szinte minden ugyanúgy szaggat mint eddig. (magas, közepes illetve alacsony beállításokon is). Ennyire befolyásolja a videókártya játékok működését? Tudom hogy régi de azért ne már hogy semmivel nem mennek jobban játékok. Arra is gondoltam hogy a proci gyári hűtője ratyi és túlmelegszik.
Lehet hogy én vagyok a hülye és valamit nagyon elcsesztem.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha jót akarsz magadnak akkor igen! 😃 ments le annyi adatot amit tudsz(és pótolhatatlan) aztán csere...
0
0
0
0
tibi211 avatar
humerot:
A lemez felületén található 49 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 103 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
1268 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Kondícióra: 16 %-ot ír :/
Gondolom ez Vinyó csere....
0
0
0
0
koba98 avatar
Na, sikerült megoldanom. A monitort közvetlenül a videokártyára dugtam és így most megy. Köszönöm szépen a segítséget Megaisten 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Meg kelene nézni a vidikarin hogy bevan e dugva a táp pci e csatija vagy a ramot is meg kéne nézni mozgatni egy kicsit vagy az alaplapi vidibe dugd a monitort ha megy akkor telepidsd fel a vidi driverét.
0
0
0
0
koba98 avatar
Asrock H81M-DGS alaplap
FSP HEXA 400W tápegység
Intel Pentium G3220 processzor
Kingston HyperX 2GB DDR3 1600MHz Blu Edition KHX1600C9AD3B1/2G memória
Samsung 250GB 16 MB SATA2 HD253GJ merevlemez
Samsung SH-118AB/BEBE OEM DVD olvasó
Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-17-20G videokártya
😆L Basic X-01 fekete-vörös ház

Amikor bekapcsolom a gépet a billentyűzetet és az egeret érzékeli, de a monitort nem. Amúgy a monitor a másik gépen működik, ezért gondolom, hogy a géppel lesz a baj.
0
0
0
0
Megaisten avatar
koba98: Lekéne irnod milyen gépröl van szo,és milyen monitorodvan és hogy nem megy vele még a Bios se tudod behozni.😆
0
0
0
0
koba98 avatar
Üdv mindenkinek, most vettem egy új gépet, és valamiért nem megy vele a monitor. Ez mitől van? Nem én raktam össze, tekintve, hogy nem értek hozzá, de megköszönném, ha valaki tudna segíteni. 😀
0
0
0
0
humerot avatar
tibi211 : Tölts le egy Hddsentinelt és nézd meg hány % - os
0
0
0
0
tibi211 avatar
Válaszolna valaki a kérdésemre?
0
0
0
0
humerot avatar
Elgondolkodtató problémával állok szemben miért csak 6.9 gb használható a 8 ból ??? https://kepfeltoltes.hu/131204/5ghz_clubb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerk : Megoldva 😃
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv.
Az miért van ha valamit telepítek, vagy filmet nézek (film nézésnél ritkán szokott előfordulni) és elkezd kattogni a vinyóm??
Pl most AMD Catalyst 13.11 beta v9.5 Drivert telepítettem és kattogott, olyan tízet.
Samsung vinyóm van, és nincs túl melegedve. (5 éves)
0
0
0
0
Bronson avatar
a memóriákat lecsekkoltad már?bios reset volt?
0
0
0
0
humagyar avatar
Az ezmiezt a problémára értettem, nem az updatere.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció