Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
nah átlett höpasztázva,fehér höpasztát kaptunk lelett kenyve és meglett forditva a ventillátor hogy ne befele fujja a dvd olvaso fele a höt hanem hátra,és most alapjáraton semmi használata melet 1400-on van 😃 😃 játékkal nem néztem
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Érdekes, hogy nem 1400 az órajel. CNQhoz nem kéne sem az APMnek sem turbónak köze lennie. Az APM TDP limitet túllépve veszi vissza processzor órajelét de azért nem ilyen drasztikusan mint a trottling. A turbó core meg TDP limitig megemeli a magok órajeleit pár 100Mhzcel és elvileg ez csak úgy működik ha az APm is aktív mivel a turbó csak a TDP limitig működik és utána visszaáll alapórajelre és a TDP limitre meg az APM figyel. Asszem valahogy így van. Igazából 13-15k elég tápra.
0
0
0
0
no avatar
ö az a bibi hogy fizumtol függ hogy mikor kapom meg,elviekben ebben a honapban kéne megkapni ami fox 49ezer ft 😃 😃,dem ondom azota van ennyin miota a turbot és az apm-et kivettem,szoval semmi akadozás nem volt most most wantednél 20 percen át,igaz most bf 3-at nem nézem meg mert most megyek aludni köszi a sgeitséget majd ha lesz még vmi irok üzit felveszlek barátnak ugy könyebb megtalálni köszi joéjt
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja értem szóval neked eddig nem vette le üresjáratban az órajelet. Valami gubanc lehetett akkor vagy a turbóval vagy az APMmel. Egyelőre jónak tűnik. Nincs mit. Kicsit azért írhatnál helyesebben😃 Meg rendesen töltsd már ki a géped adatlapját. Meg vegyél jobb tápot mindenképpen.
szerk: 2900 ha nem csinálsz semmit? Biztos? Aznem játék közben volt? Simán lehet, hogy menüben nem kell maxon járnia a procinak vagy valami. Az üresjárat az üresjárat az játék nélkül pl egy aida 64 cpu id megnyitásánál lévő semmittevésnél kéne 1400-nak vagy mennyinek lennie. Ez a Cool and Quiet funkció miatt van.
szerk: Mennyi lóvéd van?😃 Aztán úgy már könnyebb mondani valamit😃
0
0
0
0
no avatar
amm hallod na szoval figy: most játszottam most wanteddel enyi idöt ez kb ahogy nézem 20 perc,eddig alapjáraton smemi bekapcsolása alatt is 3,5 ghz-en járt a proci,de most hogy ezt a két dolgot kivettem a turbot és az apm-et leugrik alapjáraton semmi hazsnálatánál 1400 mhz-re,és cska kakor ugrik fel ha játszok,ennyi,és most 20 percig folyamatos 3,5 ghz-es álláson volt semmi leugrás semmi ugrándozás,sztem a turbo és az apm *** be neki,amm köszönöm neked ha lesz még vmi irok nkd üzit,jah és nanyi hogy kellemes karácsonyt és boldog uj évet,örülök hogy vannak még ilyen emberek akik segitik a másikat,köszöntem,sztem ezek voltak a gondok,na de köszönöm hello,dem ost most wantednél nem ugrált a proci orajele,20 percig gémeltem vele belementem mindenbe terheltem mászkáltam össze vissza romboltam,és nem ugrott le 20 percen keresztül,de miota kivettem a turbot meg az apm-et azota,elötte 20 perc se kellet neki és ugrándozott,nah meg annyi hogy most minimumnak nem 1400 mhz-et mutat hanem 2900 mhz-et,szoval ez is változás az elözöhöz képest,aida64 mutatja ezeket stabilitás tesztnél nézem,vagyis nincs lestartolva,de most ennyit mutat,higy minimum 2900 mhz alap orajelen,ha nincs semmi se hazsnálva,maximum meg 3500 mhz,most lement 2900-ig azt mutatja az aida,eddig azt mutatta amit mondtam,és maint mondtam 20 percig smemi,amm akkor tápokbol miket ajánlsz? mert nézelödtem minösgéik után fsp,corsair,és chieftec tápok után,de nem tudom meik legyen,szted? meik,de ami tényleg jo mert fölösen nem akarok kivágni lovét
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem kell újrarakni de mi van ha tényleg a táp nem elég? Ahol vetted oda vissza tudod vinni? Hogy azok mit mondanak? Mert most lehet az, hogy kevés a táp és azért nem jó vagy az alaplap kevés még alapórajelen is és azért vesz vissza vagy ez javítható egy újabb bios-al. De BIOS frissítést én most biztos nem írom le... Az biztos😃 Van róla úmutató. [LINK]

szerk: Mi alatt pörgött maxon vagy mi van?😃 Én honnan a tökömből tudjam, hogy segített-e? Te látod..
szerk2: Egyébként mi az, hogy megy minden ***án? Eddig Nem mentek ***án a dolgok?
szerk3: Legközelebb ha belépsza biosba a main fülön a bios version sorban az alaplapod típusneve mögött lesz egy P1.xx szám. Az a biosod verziója. Na azt írd le ide.
0
0
0
0
no avatar
egy db,egyszer ugrott le,de amm bios frissitésnél nem kell utána ujrarakni a gépet? mert én akkor megcsinálom,nah ezek kilettek kapcsolva,és ahogy rámentem az f10-re,gép leáll és 4 másodperc után bekapcsolt,és most megy rendesen,ez mitöl lehetet? most amm egy minden ***án,de még játékot nem néztem,meg hallod miota kivettem ezt a két dolgot a biosban most minimális terhelés laatt 1400 mhz-en pörög,de elötte meg fullon pörgöt a proci orajele,akkro ez segitett nézem meg játéknál?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
És abban eddig volt? Ja segíthetnek elvileg.
0
0
0
0
no avatar
azok is segithetnek neki? amm nfs most wanted 2012 jo 10 perce gémelek vele és 3,5 gigaherc nincs ugrálás
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
És ugyanúgy vette vissza mint eddig vagy volt valami fejlődés? Az igaza megvallva maga a lap is kevés lehet a proci alá. Azért egy ilyen procihoz komolyabb lap kell sajnos. Vagy esetleg bios frissítés kéne. Vagy kapcsold ki a turbó core-t és az APM-et a biosban. Ott vannak az oc Tweaker menüben a Biosban.
0
0
0
0
no avatar
értem,nah játékok alatt megint visszaeset aida64 szerint lement játék alatt,fraps szerint volt 25 fps-em az volt a legalacsonyabb nem tudom hogy kakor most mivan,jah és legmagasabb höfok 62 megint,amm van olyan a trottlingban hogy 87,5 százalék,az akkor a höfokot is mutatja,de ha arra rémék akkro milesz?mert most disableden van a trottling,nem tudom mi franc lehet vele,megnézem majd ha reggel felkeltem és bementem haverral boltab venni pasztát és ujrapasztázva mit csinál a gép
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az talán az APM miatt lehet. Talán. Nekem nem veszi le. Enyém ilyet nem tud. Bármi van az aida 64 maxon dolgoztatja.
0
0
0
0
no avatar
de látom nyugi,most inditom el a bf 3-at megnézem hogy mit produkál annál,de 100szazlékosan megy a proci aidánál és mittom én lehuzom az ablakot tudod chrome ablak vagy mást akkor leugrik 1400 mhz-re,de most megnézem bf 3-nál
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De akor már nem ugrál? Te nem látod a kérdéseket?
szerk: Persze, hogy jó ha visszaugrik. 125 watt TDP-s ap roci ennyit lehetn em fogyaszt de közel enyit mikor maxon megy. Na most minek menjen így ha nem csinál semmit. Szépen visszaáll tétlen, fogalkozás nélküli állapotba. Röviden IDLE álapotba.
0
0
0
0
no avatar
elmentettem 😃 😃 amm megint elinditom az aida 64 stabilitás tezstet,és játékok alatt nézek egy fps mértéket hátha ott megint szaggatni fog,de akkor ez jo ha vissza ugrik? képnél is? ha nincs használva a gép?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor most is ugyanúgy ugrál? Mivel ez minimum órajel😃 Ha nem játszol és nézel egy képet akkor is menjen 3500-on? Kevés a villanyszámlád?😃 A procid 1400 és 3500 között ugrál. Terheléstől függően. Plusz ha befér a TDP limitbe akkor Turbó órajelre kapcsol elvileg.
0
0
0
0
no avatar
de miért irja ki még az aida hogy cpu clock: minumum 1400 mhz 😃 😃 de egyet leugrott megint,f10-et megnyomtam az menti mert olvastam is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Oké de el ism entetted a módosításokat a módosítás után?😃 Remélem😃😃😃
0
0
0
0
no avatar
nah most megnézem 😃 😃,amm láttam és észrevettem hogy meik az 😃 😃 most kiderül hogy ugrálgat-e 😃 😃 mert most kilett kapcsolva
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem feljebb megy mint 62. Persze kell neki idő😃 Legalább annyi mint előbb😃 Most nem kéne neki😃 Am ez még csak aida 64😃 prime 95 alatt vagy egy linx alatt még több lenne😃 Azok aztán dolgoztatják a processzorokat😃
0
0
0
0
no avatar
amm most mentem a biosba és autora volt állitva disabledeztem és most megnézem a stabilitás tesztel hogy mit csinál
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bőven azért túlzás de megfelelő. Mondjuk úgy... Am jó, hogy észervetted magát a trottling jelenséget. Start gombot nehezebben találtad meg mint azt, hogy kis időre csökkent az órajel😃 Gondolom láttad mennyire beesett sárga kis csík ami cpu terheltségét jelzi😃 Bár mostnem is tudom beesik-e. Nem volt még alkalmam minden szir szart kikísérletezni. Akiknek segítettem elég olyan menjen már aztán szarom le típusúak voltak😃
0
0
0
0
no avatar
ez nkm is volt ilyen hogy játszopttam és egy idö után 20 15 fps lett aztán vissza nyomta 60-ig nah akkor mingyárt belenézek a biosba és megnézem ezt a trottlingot akkor ez piszkálja a procit,de azt mondjáék 60 fok terhelés alatt böven jo
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mivel nem tudott. De ha nem fogják vissza ki tudja. Szerintem sok idő után felmenne addig😃 Házad nem tudom mennyire jól szellőző. Tetején lyukacsos azt tudom. Az jó dolog. A hűtő ventilátorának a ramok felé kell elvileg néznie mivel a ház hátulján távozik majd meleg levegő. Asszem így van. Szóval DVd olvasó felől legyen a ventilátor, amerre a ramok is.
0
0
0
0
no avatar
70 foko még nem volt soha 😃 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Eddig 2-ből kétszer megoldotta(igaz egyik esetben nem a bios lett módosítva hanem olyan hűtő került az fx 8350-re ami már elég volt ahoz, hogy a határ alatt maradjon😃😉 De egy FX 6100nál is ez volt másnál. 30ról 60ra nőtt az fps-e egyből. Az első csávónak meg bf-ban volt 60 fps fél percig aztán vagy 15 mpig hűlt proci addig leesett 20-25 fps-re aztán megint visszament 60-ra és így csinálta folyamatosan.
0
0
0
0
no avatar
köszönöm szépen és szted ez megoldja a szaggatási problémát?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem. Az végülis nem rossz. Na BIos gondolom tudod mi. Na ott Advanced->CPU configuration-> CPU Thermal Trottle menüpontban most gondolom AUTO-ra van állítva. Hogy ez mennyit jelent arról fogalmam sincs. Elég hülyeség, hogy nem írják oda. Na de pl ha felviszed 75%-ra vagy valami(ez elvileg 75 fokot jelent, állítólag...) de akár ki is kapcsolhatod mert bírja a hűtőd hűteni a procit maximális terhelésen is nem a legjobb de megfelelő hőfokon tartva azt. Mentsd el,lépj ki(F10). Am azért csökkent ap roci hőmérséklete mert 62nél már volt trottling szerintem. Lefogadom😃 Akkor meg ugye hűl... Bár ha hált akkor még ugye akart volna 62nél feljebb is menni. Csak visszavett. Kérdés vajon meddig megy fel? Azért 70-ig már nem kéne... Ilyen hűtővel alapórajelen.
0
0
0
0
no avatar
hát most ezt mutatja azt irom le amit épp mutat 😃 😃 most jelenleg stabil 60 fokon van,most néztem elöbb hogy az orajel ugrált 1500 mhz-re lement,ezt a trottling-ot hol lehet átállitani?
0
0
0
0
no avatar
7 és fél perce megy 100 százalékos terhelés folyamatos 3,5 gigaherces müködés,és 60 fokon van jelenleg a proci,a vga is felkuszik addig igen
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Na. De te mikro játszol a vga is megy 60 fokon. Az dob még rajta pár fokot. 10 percig menjen. Vagy addig amíg látod, hogy már nem is nő hőfoka.
0
0
0
0
no avatar
igen ez az alaplap neve,jah és most van 62 fokon még mindig pedig most vagy 4 perce folyamatosan megy 3,5 ghz és 62 fok
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nocsak? Megtaláltad a start gombot?😃 Másik kérdésre válasz?
0
0
0
0
no avatar
2 perce megy 58 fok folyamatos 3,5 gigaherces orajel,alapjáraton anyi te 😃 😃 3 és fél perce 62 fok,100 százalékos terhelés alatt,3,5 ghz-en van még mindig
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez a teljes neve a lapodnak ugye? [LINK] De most tényleg megy 100%-on és 33 fokot mutat? ha igen akkor bugos az AIDA. De hogy lehetne bugos ha azzal mérted BF3-nál is... Furcsa.
0
0
0
0
no avatar
és ezt a trottlingot hol lehet átállitani?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rámentél, hogy start? Látod, hogy 100%-on dolgozik a proci? Én ezt a 33 fokot nem akarom elhinni. Túl hihetetlen.
0
0
0
0
no avatar
nah most futattom a stabilitás tesztet megy most és 33 fok
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De nem igaz, hogy nem érted, hogy még ott sem dolgozik folyamatosan 100%-on. De látom nem akarod ezt lemérni. A cpu trottlingol ez szinte biztos szerintem. Hibába 62 fok vagy 67 fok a proci ha mondjuk 60 fokra van állítva.
0
0
0
0
no avatar
bakker játszottam megállás nélkül 62 fokos volt a proci bf 3 alatt
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Most el kéne hinnem, hogy 32 fokos a processzor az AIDA 64 stabilitás teszt alatt mikor már 7 perce megy? BF3 alatt azt írtad átlag 60 fokos. A BF3 meg kevésbé terheli le mint az AIDA. Az nincs terhelve szerintem... Indítsd is el a stabilitástesztet ne csak megnyisd.
0
0
0
0
no avatar
amm mos jelenleg aida64 alatt már vagy 7 perce 32 fok 😃,magonkénti höfok 17,gpu dioda: 29,játékoknál 60 környékén van,alaplap 30 fok játékoknál most igy nem tudom,de za is lehet a baj hogy befele fujja a meleg levegöta venti és megreked bent nem? lehet forditás lezs belöle hogy kifele fujja a levegöt te mit ajánlasz? mert ez olyan proci hütö hogy nenek középen van a ventije,és ha játszok a dvd olvaso fele tolja a meleg levegöt és nem hátrafele az is baj nem ? a házam az ilyen: http://bitcomputer.hu/Termek/ProductView.aspx?product=52123,az alaplapom meg egy asrock 980de3-as lap,terhelve 67 fokon van,bf 3-omnál igen multiba kokculunk,folymaatos terhelés alatt se megy feljebb,marad ennél a höüfoknál vagy leugrik 62 fokra
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
engem terhelten érdekel és nem idle.
0
0
0
0
no avatar
most jelenleg alapon 37 fok az meg böven jo,magonként pedig:20 vagy 17 ennyi alap szoba hömérsékleten van 😃 😃,szoval itt tápal lesz bibi meg amm is megforditom a processzor hütöt,ne befele fujja a meleg kevegöt,ne a dvd olvasom fele és ne a ramokra henm hátrafele,szoval lehet az is a bibi hogy befele a ramokra fujja,szoval majd annál is kiderül,ujra lesz pasztázva,de nagyon ugy néz ki hogy táp csere lesz
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem kell olyan komoly táp. Akkor meg milyen lapod van pontosan? Mert az a hűtő ténylegn em rossz. Látod beírod a gépedhez akkor nem hiszem, hogy gyárival nyomod.... Szerintem trottlingol is procid. Hiába annyi fok ha úgy van beállítva, hogy az már sok és visszavesz. Persze a tápod igencsak silány. De 600 meg 700 watt messze nem kell. Chieftec CTG 500-80P már elég. Hány fok mondjuk 5 perc AIDA 64 után a procid?
0
0
0
0
no avatar
taylor: aida64 alatt mértem 😃 😃 és egy artic freezer rev 2 extreme hütö van a procin,az lett belevéve annak kéne tartani a höfokot,amm meg sztem akkor a táp lesz baj nem ad elég energiát és igy a prociventit is lejebb veszi,de majd ha megjöna fizu akkor majd kiderül vagy ha a mostani videokártyát eltudom adni abbol a pénzböl néztem ki magamnak egy chieftec 700 w-os tápot de nézegettem az fsp tápok után is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tápod is silány igen. Mindenképp cseréld minél hamarabb. De nálad a cpu vesz vissza mert túlmelegszik az alaplap szerint. Fontos, hogy az alaplap szerint. Ergó az hőmérséklethatár aminél visszavesz a proci az túl alacsonyan van a te hűtőd képességeihez mérten. Persze ez nem biztos. Ezt 60 fokot biztos nem prime 95 vagy AIDA 64 alatt mérted. Az nem volt maximáls terhelés. BF3(gondolom multi) na az már dolgoztatja rendesen. Túllépi a beállított határt és kész visszavesz. Sosem vártad meg mi lesz később? Mert amint a határ alá esik ismét visszakapcsol maximum-ra. Ez lehet fél perc is. Szóval amásik amit venned kell az egy processzorhűtő. Egy jóféle. Hogy 10 vagy 100 ezres Cooler master házad van azt sajnos nem tudom mert valahogy enyhén szólva hiányos a géped adatlapja. Biosban szerintem ne állíts rajta. Eleve azt sem tudni most hány fokos maximum terhelésen. Szóval 5 szóban. Vegyél jobb tápot és procihűtőt!
0
0
0
0
no avatar
nah hellosztok lenne egy kérdésem,majdnem minden játék elkezd szaggatni a gépemen,de ez kb 30 perc mulva szokott lenni,csak akkro van ez ha nagyobb játékokkal játszok,ilyen mint pl: dead space 1-2,vagy az nfs mw(2005),vagy a wow legujabb része is semmi laggoláűs semmi szaggatás,de ha pl bf 3-al kokculok több mint 30 percet full graffon akkor beszaggat,pedig a gépnek simán birnia kell,átlagban 60 fokon van a cpu és a gpu is ennyin van,sztem ez normális játékok alatt,gyanitom hogy a mostani tápegységem nem ad elég áramot a gépnek,ez ami most van egy noname táp,nem tudom mi lehet a baja,remélem tudtok segiteni,amm nemrég néztem hogy a processzor oldalán látszodik hogy levan kicsit fojva a höpaszta az is befolyásolhatja?
0
0
0
0
no avatar
ProAkos:

Minden játéknál ezt produkálja? másik driverrel probálkoztál?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció