Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
inkább használtan vegyél vga-t...
0
0
0
0
no avatar
Milyen grafikán futna azon a gépen amit kinéztem?(a BF4)

AMD X4 FX-4300 3.8ghz am3+
Elixir 4gb ddr3 1600mhz
Asrock 960GM vgs3 FX
Gigabyte Geforce Gt 730 2gb 128bit
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Én leszedtem most egy videokártya tuning programot és ott láttam, hogy az amúgy 1050 gpu-ra beállított r7 260x videokártyám csak 550-en volt..... aztán már egyből a Witcher 3 is 1280-ban Highon 40 fps-el ment, 20 helyett...... és egyébként a witcher 3-nál minimumnál is csak 69%-ot írt a gépem teljesítményére, aztán meg még az 1.5-ös patch sincs fönt hozzá. Akkor jól sejtettem hogy azért egy kétmagos proci korántsem csak internetezésre jó, csak ugye még ahhoz is kell egy bizonyos teljesítményű videokártya, hogy ne csak "flash" játékokkal lehessen játszani.
0
0
0
0
winrar avatar
Mondjuk sokszor bäsznak optimalizálni...
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Nyár végén jönnek az új kártyák? Meg mondjuk akkor biztos lentebb is mennek az árak. Tudom h csak néhány dolog..de mégis mintha Nvidiákon jobban futna néhány játék..ahogy olvastam😃
0
0
0
0
winrar avatar
Az, hogy egy játék "AMD támogatott" vagy "Nvidia támogatott", annyit tesz, hogy PhysX, TressFX, Nvidia Hairworks meg egyéb extrákat jelent. A 280X minden szempontból erősebb, mint GTX 960. De szerintem érdemes lenne megvárni az új AMD kártyákat, nemsokára jönnek. Nekem most Nvidia van, de az előző gépemben AMD (Ati) volt, azzal is megvoltam elégedve.
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Hm..akkor lehet marad a 2GB, és egy proci hűtő..abból a pénzből
Meg néztem az r9 280x-et is..csak nagyon kevés játék támogatja az amd kártyákat..meg azt olvastam h nvidia karikra jobb drivereket is dobnak ki.
0
0
0
0
winrar avatar
Csak az a baj a GTX 960-al, hogy nem tudja kihasználni a 4GB-t, a 128 bit miatt leginkább, de a gpu ereje is kevés annyi VRAM-hoz...
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
winrar,repulomajom-legikoz
Köszönöm a válaszokat! A videokártyánal gondolkoztam én is hogy 2v4 GB legyen...de akkor sztem váltok a nagyobb változatra 😀
0
0
0
0
winrar avatar
kakamatyi100: Jó lesz, de tápnak inkább Chieftec CTG-500. Procihűtő sem ártana, főleg így a nyári melegben.
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
kakamatyi100: Ez elég jó lesz a játékoknak! A videókártya meg a proci is bőven jó ahhoz hogy maxon tökéletesen fusson rajta a GTA 5 meg a most majd megjelenő Batman. Annyi hogy én a GTX 960-ból inkább a 4 gigást venném, mert a GTA 5-ben mivel brutális a látótávolság, ezért maxon több mint 3 gigát megeszik. Olyat elvileg lehet csinálni hogy a biosban egy adott mennyiségű rammot hozzátolni a videokártyához, de én inkább a 4 gigás változatát választanám a GTX 960-nak még akkor is ha a legtöbb játéknak tökéletesen elég még a 2 giga is maxon. Olyan természetesen lehet hogy egy adott játék egy picit gyengébb teljesítményű Ati kártyán fps számra ugyan úgy fut, de ugyan ez igaz lehet fordítva is!

Elég jól egyensúlyban vannak a dolgok, valamelyik játéknak inkább prociból kell picit több, másiknak inkább a videokártyából. A mafia 2-nek bőven elég lenne az (r7 260x-em) hogy full-hdban 60 fps-el menjen, ne 30-al csak erősebb proci kéne neki. Viszont 2 magos proci ide vagy oda, sok játék meg kevesebb fps-el menne ha nem r7 260x-em lenne. Például a Batman Arkham City maxon a (4670 hd-val) 10-15 fps-el ment, az R7 260x-el meg 50-60-nal, vagy például amikor a Prince Of Persia forgotten Sands megjelent 2010-ben és akkor már igencsak gyengének gondolta mindenki az egymagos 2 ghz-es procit, pedig még azzal is egy teljesen élvezhető 30 fps-t simán ki lehetett hozni a prince-ből, csak egy 15-ször jobb videokártyával mint amivel vettük anno 2003-ban, illetve kb 100-szor mert abban csak valami gagyi alaplapi kártya volt 😀 vagy ugyan úgy a Crysis 1-nél, minimumon gyönyörűen lehetett futtatni egy 2 ghz-es procival is, egy akkor jobbnak számító kártyával viszont full hd-ban maxon a mostani 2 magos procimat is szépen megfekteti. Igaz a Crysis 1-nél volt low medium, high, very high és fokonként volt grafikailag majdnem annyi különbség mint sok játéknál low és ultra között.
Még annyit hogy a Prince maxon 80 fps körül fut a mostani 2 magos procimmal és R7 260x-el, de a hd 4670-nel meg csak 20 fps körül volt maxon, pedig elvileg az a kártya sem számított gyengének egy kétmagos procihoz, de mondom vannak játékok amik meg jobban mennének maxon full hd-ban egy gyorsabb procival ugyan ezzel a kártyával, a játékok gépigénye is olyan hogy a GTA 5-nél 4 gb ram van minimumnak feltűntetve és világít a töltés, (amiatt is kevesebb fps-el megy a játék) a Witchernél meg 6 giga ram van feltűntetve és még sem világít folyamatosan a töltés 4 gigával, továbbá a játékoknak általában még a minimum gépigénye is ahhoz képest van feltüntetve hogy maxon full hd-ban menjen élvezhetően, tehát lehet olyan is hogy kiírja a gép hogy minimum is csak 50% és lehet hogy a játék 800x600-ban minimum grafikán teljesen jól elfut.
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni az általam összeállított gépről, merevlemez van. A gépet játékra használnám, amiket fullHD-ban magas beállításokon szeretnék futtatni.

Alaplap: Asrock 970 EXTREME 4
Processzor: AMD FX-6300
Videokártya: Gigabyte GTX960 2GB
Memória: Kingston 8GB DDR3 1600MHz
Tápegység: Cooler Master 600W B600
Ház: Cooler Master Elite Knight 350
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Így van, ingyenes a frissítés, de a legtöbb üzletben csak plusz pénzért tesznek rá win-t egyébként freedos-al jön mind.

Computexen valóban bemutattak egy újabb szériát, de csak a kijelzőben változik (G-Sync), minden egyéb marad. Meg talán most már a legfullosabb modellben még erősebb i7-es lesz. De szerintem ezek a pluszok nem érik meg majd azt a felárat amit elkérnek értük. Már most is 560e-et kerülgeti a legjobban felszerelt G751, ezekkel az újításokkal lehet eléri majd a 600-at is.
0
0
0
0
Puffin avatar
domingo: ha van rá pénzed és mindenképp lapost akarsz akkor jó féle! 😃 Elvileg a Win10-re eredeti 8.1-el lehet majd ingyen frissíteni!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, egy kis segítség kéne, előre is köszi!

http://www.asus.com/hu/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_ROG_G751JY/Features/

Ezt a gépet szeretném megvenni, de felmerüt pár kérdés. Nem sokára jön a windows 10, érdemes megvárni, és már azzal telepítve vásárolni? Meg valahol azt olvastam, hogy kifutó termék és nem forgalmazzák júniustól, ez gondolom azt jelenti, hogy jön egy újabb változat valamikor. Nyilván ezt is érdmemes megvárni?!

Bocs a sok kérdésért, végülis az érdekelne, hogy várható-e szerintetek új változat a termékből és ha igen, mikor érdemes azt megvenni. Vagy ez is tökéletes és majd frissítem win10-re?

Köszönöm szépen.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Őszintén én is ezt a B85M-G lapot venném (Bár nekem mATX alaplap buzériám van, szóval nagyobb eséllyel veszek mATX lapokat 😆😉. Szerintem egy teljesen korrekt lap. Persze OC-ra ezek az olcsó lapok csak minimálisan, vagy egyáltalán nem alkalmasak. Ezzel kell csak tisztában lenni vásárlás előtt.
Na meg azért utána nézni, hogy vannak-e esetleges szériahibái a cuccnak.
Amúgy meg aki tunningos emberke és hajtja a vére egy becsületes OC elvégzésére, az azért tényleg a komolyabb típusokat válassza.
0
0
0
0
winrar avatar
A táppal egyetértek, tényleg nem a legjobb. De az alaplapot nem értem, nekem is B85M-G van és nagyon szépen teszi a dolgát az i5-4460 alatt, árban is jó választás (jaj mert most nincs VRM hűtés, tökmindegy, amíg nincs húzva a cpu, addig nem is kell). Táp attól is függ, hogy később milyen videokártyát akarsz.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
100e Ft összegben szeretné fejleszteni a gépet tehát
processszor alaplap memória táp
ezekből milyet ajánlanátok ennyi pénzért proci minimum i5-ös legyen
elképzelés:
Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150
Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8
ASUS B85M-G Alaplap
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB

ez pl milyen lenne?
videókártya winyó maradna még pár hónapot a mostani

lentebb már írták hogy tápot jó lenne cserélni meg alaplapot kb egy árban van ezeknél jobb?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Nem nyugtalankodom, csak emlékeztetlek. 😀
0
0
0
0
jencesz avatar
Genesis1919 tudom nyugi nem felejtettem el 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
jencesz: Az a gép alapvetően nem eladó, szívemhez nőtt, jelenlegi azt váltotta, 3-4 hónap múlva is a lépcsőforduló alatt fog porosodni. Szóval megvár, hajrá ! 😀
0
0
0
0
jencesz avatar
Hát ja ezzel még internetezni is alig lehet! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Jencesz: Nekem Celeron D336 volt előtte, szóval tudom milyen érzés
0
0
0
0
jencesz avatar
Tudom hogy sokkal jobb de ami most van gépem attól már megőrülök!!! Muszáj nem bírok tovább várni mert a balta fejét feltelepítem a mostani gépemre!!😂 Nagyjából így néz ki :

AMD Athlon MP 1200 Mhz (1600 Mhz-ra felhúzva)
128 Mb ati vidikártya
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Genesis: Azért kell már a kérdést is konkrétan feltenni. Akkor már nem igen tud hantázni...max teljesen más eredményt leírni, de az meg úgy is kiderül. Általában úgyis olyasmi kérdések hangzanak el, pl hogy "hogyan megy a GTA, milyen beállításokkal"
De feltételezem, hogy aki neki áll maga építeni gépet, azért tisztában van a dolgokkal (Legalább is remélem)

jencesz: Lehet tényleg megérné inkább a 85K-s gép. Ha ebbe veszel új lapot, majdnem ugyanott vagy, nameg ennél ATX ház is kelleni fog akkor
Meg ez kicsit drága szerintem. Én 55K-ból Q6600al, GA-73PVM-S2 lappal, 2GB rammal és HD5770el vettem a gépemet tavaly nyáron, úgy, hogy vettem bele másik tápot és vinyót.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
jencesz: Megint nem rábeszélni akarlak, de lentebb említett gépem 85k-ért nagyságrendekkel jobb. Difi már csak 20k, tegnap még 30k volt. SPÓROLJ ! Álltald kinézett gép cpu-n kívül semmit sem ér, 40k-ért megkapd, igaz darabokban. 😉
0
0
0
0
jencesz avatar
Na hali megint és megint zavarlak titeket 😃 nos erre a gépre esett a választásom és majd idővel lesz cserélve az alaplap! Most ennyi az ára! 64.500 ft

Processzor Core2 Quad Q6600 4x2400MHz (s775)
Chipset Intel Q35 Express
Memória 4GB DDR2
Merevlemez 320GB sata
Optika DVD olvasó
Grafikus kártya ATI R7 240 2GB DDR3 128bit PCI-E
Alaplap Dell Optiplex 755 (s775)
PCI-E foglalat 1db 16x / 1db 1x

Memória kezelés: 4 slotban max 8GB DDR2

http://kepfeltoltes.hu/150603/gx755_bel__karivall-large_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
intelIA32: Attól, hogy valaki okosnak képzeli magát, véleményét nem kell készpénznek venni. 😉 Sok Okosról kiderült, hogy valójában csak egy magasztalt, okosnak vélt tudatlan... 😊
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért az órajel is beleszámít valamit. Bár nem lehet megcáfolni, hogy inkább a chipre jellemző technológia a fő szempont. (Bár általában úgyis az adott chip változatnak egy megfelelő órajel értéket állítanak be)
Szerintem legegyszerűbb dolog, ha a pénzünknek megfelelően körbenézünk hardverügyben és megnézzük videókban, blogokban meg ilyenekben, hogy hogyan végzi az adott feladatot a kiszemelt eszköz. Ha nem megfelelő, akkor kis csúsztatással kell jobbakat nézni, ha már lesz pénz. (Vagy akinek olyan/hasonló van, azt megkérdezni) Negatív meglepetés még így teljesítmény terén nem ért (Az más dolog, hogy ha használt és netán valami kisebb hibát elhallgattak/simán hibás az új termék)
Ha meg hülyeséget nézünk ki, itt vagy prohardvödörön úgyis sikítanak az okosok.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Blue Thunder: Szerénység nem az erősségem. Azt nem vonom kétségbe, hogy voltak gépeid és azt sem, hogy nem ma kezdted, de Mhz alapján megítélni egy kártya gyorsaságát fatális tévedés...
Hwcompare csak számokat közöl, ami mint írtam semmit sem jelent. Anandtech tesztjéből te is láthatod, hogy túlnyomó többségben Gtx a gyorsabb. Amúgy 10-ből 9 teszt Gtx-et hozza ki győztesnek. Nem állítom, hogy minden játékban Gtx a gyorsabb, valóban van ahol 260x győz.

Részemről mára ennyi off szerintem bőven elég. 😜

tothdomi22: 290X nem lesz Gpu limites, i5 2500 mellett sem lenne, neked valamival erősebb. 😆
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
tichiz
Ha végigolvastad amit írtam és értelmezed is akkor ezt írtam pontosan én is!
"igazából én az intel + r9 290x-es változatot választanám...azt ha több pénzed lenne cserélném egy i7-re"
Vagyis megveheti amit írt i5-ös procit + 290X-et de az még egy gyengébb proci nem hajtja ki rendesen ezért írtam hogy azt későbbiekben tudja cserélni egy nagyobbra!
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
szerintetek érdemes lenne megvárni a skylake-t?
0
0
0
0
tichiz avatar
épphogy a 290x-hez kellene erősebb proci ami pedig az i5
0
0
0
0
no avatar
és mi van az amd fx8320 + r9 290x-vel?
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
az i5 már éppen hajtaná rendesen a 280x-et de a 290x már nem nagyon oda már nagyobb i5 vagy i7 kellene jobban meghálálná a kártya...igazából én az intel + r9 290x-es változatot választanám...azt ha több pénzed lenne cserélném egy i7-re
0
0
0
0
no avatar
Segítsetek már légyszíves. Gépvásárlás előtt állok és nem tudom eldönteni, hogy az Intel I5-4440+R9 280x vagy az AMD FX8320+R9 290x kombót vegyem. Teljes mértékben játékra kellene.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
filmgru: Nagyon jó BTX lapról nem igen tudok. A brand lapok meg általában nagyon alapfelszereltségűek. Bár max akkor új gépházba raksz mindent, ha váltasz alaplapot. (Na meg ha nem a szabvány ATX méretű/formájú a táp, akkor az is kelleni fog.)
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Genesis1919
Naaaa...azért kicsit szerényebben 😊
Szerintem nem ma kezdtem én se...a másik most linkelgethetünk egymásnak meg a többieknek, mert ahány teszt oldal mindig a másik jön ki győztesen....amit te linkeltél nagyon soknál ott kullog a nyomában de van egy jó párnál aminél veri jócskán a Ti-t...végignéztem 😉
http://www.hwcompare.com/17288/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-r7-260x/
http://www.anandtech.com/bench/product/1044?vs=1130

Szóval itt is azt lehet mondani hogy nem lehet egyiket se 100%-an győztesnek kihozni...és ezek még mindig csak egy-két teszt....hány meg hány különböző gép van aminél szintén nem egyértelmű választ kapnánk
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
100e Ft összegben szeretné fejleszteni a gépet tehát
processszor alaplap memória táp
ezekből milyet ajánlanátok ennyi pénzért proci minimum i5-ös legyen
elképzelés:
Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150
Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8
ASUS B85M-G Alaplap
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB

ez pl milyen lenne?
videókártya winyó maradna még pár hónapot a mostani
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ezzel az a baj, hogy brand cucc. Dell, szóval 80% hogy BTX lap van benne.
0
0
0
0
jencesz avatar
tucanagabor: sajna ennyire van keret de ezek full bővíthető gépek plussz van rá 1 év gari
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
jencesz: Mennyit szánsz gépre ? Van egy 775-ös konfigom, kb 4éve nem evett áramot. 😆

Cpu: Intel C2Q 9650 3Ghz
Lap: Gigabyte ep45t-ud3lr
Ram: Corsair Dominator Gt DDR3 1600Mhz 4x2Gb
Vga: Sapphire Hd 5850 VaporX 1Gb
Táp: Chieftec GPS-500C 500w passzív táp, magyarán ventilátor nélküli.
HDD: Amit választasz, Wd black 500Gb vagy 1Tb.

Házam nincs, procihűtőt tudok adni, gyári vagy lehet választani, van több fajta.
Nem árulok zsákbamacskát, minden hardvert túlhajtva használtam, de kipróbálható, hibátlan állapotban vannak. Proci röhögve viszi a 4.2Ghz-et, ramok 2000Mhz felett is stabilok, Vga: 1050&1375Mhz bios cserével túl feszelve. Táp 3 éves, jelenlegi gépbe akartam végül ebbe került, vagyis nincs benne de ezt tudom hozzá adni, kb 100h működött. Szvsz mai játékok sem okoznak neki problémát, anno baxott gyors volt.😆
Árban megegyezünk, alkuképes, ha érdekel PÜ. 😉
0
0
0
0
jencesz avatar
És íme egy másik választás csak még le kell veszekednem az asszonnyal 😆

Processzor Core2 Quad Q6600 4x2400MHz (s775)
Chipset Intel Q35 Express
Memória 4GB DDR2
Merevlemez 320GB sata
Optika DVD olvasó
Alaplap Dell Optiplex 755 (s775)

Memória kezelés: 4 slotban max 8GB DDR2

Vagy ez lesz majd idővel a procit cserélném 4 magosra

Processzor Core2 Duo E8400 2x3000MHz (s775)
Chipset Intel Q43
Memória 4GB DDR3
Merevlemez 250GB sata
Optika DVD író
Alaplap FSC D3011 (s775)

De inkább a kétmagos (arra van pénz 😆 )
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Blue Thunder: Azt hittem valamit konyítasz a hardverekhez, de ezek szerint tévedtem...
Lényegtelen hogy hány Mhz, mennyi bit, pont nem ezek az adatok a mérvadóak.
Tessék ref modell is gyorsabb mint a 260x.
https://kepfeltoltes.hu/150602/perfrel_1920__1__www.kepfeltoltes.hu_.gif

Teljes teszt: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Lehet, hogy marad az nvidia, de megnézem ezeket az r7-eseket is.
A keretből többet nagyon nem lehet kihozni, még az lenne a kérdés, hogy H81M jó-e alá.

A processzorválasztáshoz annyit, nálam pont a 4460-as van, amit ajánlottál, ez túl jó, sokat pihen a gta5 alatt (egy r9 280 mellett, ami bőven jobb, mint ezek a kártyák), és drága, szóval az biztos nem lesz.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát PH szerint kb 2-5%-al jobb a 750 ti [LINK]
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Genesis1919
asus r9 260x -- 1188/7000 Mhz
gtx 750ti -- 1150/ 5400 vagy max 6000 Mhz

mindkettő 128 bit...de a többi szám meg a táblázat is magáért beszél:
http://www.hwcompare.com/17288/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-r7-260x/

De hogy az oldalon maradjunk hasonlítsd össze melyik a jobb asszem minden számban az 260x nyer
http://gepigeny.hu/gpu/geforce-gtx-750-ti --vs-- http://gepigeny.hu/gpu/radeon-r7-260x
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció