Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Az semmi. 😜 Nekem 800-ról 914-re ment fel. 😆

De volt már 960-on is. 😜

Igazából arra kell figyelni, hogy a Ram ne kapjon 20%-nál nagyobb Oc-t. Meg igazából a Ram tuningolása nem ér semmit kb.
0
0
0
0
sisko avatar
Superlompos írta:
Szerintem megoldható, de a véglesges tuning mindenképpen a Bios-ból menjen. 😜

Ennyit elbír a gyári hűtő.

Köszi a gyors választ,még annyit,hogy az nem gond,hogy a memória 1100 Mhz fölé megy ?(annyi a névleges)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem megoldható, de a véglesges tuning mindenképpen a Bios-ból menjen. 😜

Ennyit elbír a gyári hűtő.
0
0
0
0
sisko avatar
Nekem is lenne egy kérdésem 😆 (gondoltátok volna ?).Szóval ez így használható lenne ?(tudom,hogy biosból kéne,de ez most csak kisérletezgetés 😉)
https://kephost.hu/image-E2E5_4E9C7B12.jpg
Megj.:gyári hűtő van rajta.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A legtöbb lapnál lehet, ha Bios-ban van ilyen lehetőség. Csak a legtescosabb lapoknál nem lehet oc-zni.

Bár nekem ezzel a lappal: P31 ES3g sikerült felhúznom az Intel Pentium Dual core E6300-at (2800Mhz) 4000 Mhz-re. 😜
0
0
0
0
gerg991 avatar
Ez de jó-.-" NA megkérdezem utoljára h lehet-e húzni az enyémet a BIOS-ban? Lásd : #3109
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Üdv!

Q6600am van, és kicsit szeretnék emelni az órajelen. G0 steppinges a proci, szóval tuningbarát😆

Azt szeretném kérdezni, hogy alapfeszen, LOKI sd963-as hűtővel mennyit lehetne rajta emelni?

Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy milyen progival lehet tesztelni a másín stabilitását OC után?
0
0
0
0
gerg991 avatar
#3109 😃 Léci válaszoljatok 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk a Ramokat se árt visszavenni, a sok az oc. 😜
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát ha instabil akkor sztem is feszt kell emelni. De pl az Intel DC E5300 is bírja 3.4 ig fesz emelés nélkül.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Kornel77 írta:
Hello...Van egy problémám.
Tuningolnám a Procit (AMD 64 x2 4400+) 2,3 GHZ-n megy..200x11,5..És 200-tól 400-ig lehetne adagolni..de ha már feldobom 210-re elindul a gép meg minden,de néha Mozillában kékhalál,játékok kifagynak...Lehet hogy mást is kellene állítani? Mert ehhez nem érek..Voltot is birok állítani,meg elég sok mindent,de azokhoz nem merek nyúlni..Köszönöm előre is a segítséget 😀

Nyílván a feszt kell emelni. Mondjuk akkor már kell egy jobb hűtő, mert a gyári azt már nem bírná ki.
0
0
0
0
SYLER avatar
Valaki tudna segíteni meddig és hogy lehet egy intel q8400-at húzni anélkül hogy, kifagyna vagy BIOS reset volna.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hello...Van egy problémám.
Tuningolnám a Procit (AMD 64 x2 4400+) 2,3 GHZ-n megy..200x11,5..És 200-tól 400-ig lehetne adagolni..de ha már feldobom 210-re elindul a gép meg minden,de néha Mozillában kékhalál,játékok kifagynak...Lehet hogy mást is kellene állítani? Mert ehhez nem érek..Voltot is birok állítani,meg elég sok mindent,de azokhoz nem merek nyúlni..Köszönöm előre is a segítséget 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nemigazán lehet. De nem is lenne értelme mert nem hozna semmi változást. Talán csak a komolyabbakat lehet de a szimpla gagyi ilyen intel vidikarikat nem
0
0
0
0
gerg991 avatar
AMD Athlon 64 X2 5000+

Ezt a processzort lehet húzni a BIOS-ban? Ha igen akk mondjátok meg h hova katt, mert nem vok valami nagy gépmágus 😃
Ja és milyen tuningoló progikat tudtok? RAM
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Rendben köszönöm 😀
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Sziasztok megéri a RAM-ra ilyen hűtést tenni ? egyáltalán megéri ?

http://www.youtube.com/watch?v=I3LUIS9Z6lA
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Totál gyári CPU-m van mindennel a gépem adatlapján ott van milyen azt mennyit lehet húzni??
0
0
0
0
Devis avatar
d 820? ha jól emlékszem akkor én gyári hűtővel 200-300 mhzt húztam rajta
0
0
0
0
Devis avatar
Asrock az asrock, ha nem szeretnél túl sokat költeni, akkor niteforce tanácsát is megfogadhatod hogy p67-es alaplapot veszel, és a vissza maradó pénzt +márkára költöd. Tudom h azt írtam h a többi márkával sincs bajom, csak asrockról sok rosszatt lehet hallani meg lehetett is. De egyébként igen a célra jó lenne 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Asrock Z68 Pro3 jó lenne erre a célra?
0
0
0
0
Devis avatar
igen ez igaz, de gyanítom h z68-as alaplapok tuning barátabbak
0
0
0
0
niteforce avatar
nem kell feltétlenül Z68 lap, jó egy P67-es is, ha nem kell neki az integrált VGA.
0
0
0
0
Devis avatar
mindenféleképpen egy z68-os alaplapot (asust vennék, de a többi márkával sincs bajom). hűtőnek meg egy a70-et.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Devis írta:
h mi kell hozzá?
egy jó alaplap
egy jó hűtő (nem gyári)
ha ezek megvannak akkor akár 5ghz-ig is, bár az már nem tesz jót neki

egyébként igen észre lehet venni a változást, de persze nem 100 meg 200 mhz-től

A fent említett procihoz milyen alaplapot és hűtőt ajánlanál?
0
0
0
0
Devis avatar
h mi kell hozzá?
egy jó alaplap
egy jó hűtő (nem gyári)
ha ezek megvannak akkor akár 5ghz-ig is, bár az már nem tesz jót neki

egyébként igen észre lehet venni a változást, de persze nem 100 meg 200 mhz-től
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Csak kiváncsiságból kérdezem, miért jó procit húzni? Ennyire észrevehető az órajelbeli különbség ha a gyári helyett emelt órajellel megy?
Úgy tudom hogy az Intel Core i5-2500K-s procit lehet húzni. Szintén csak kiváncsiságból kérdezem, mi kell hozzá, és meddig lehet emelni az órajelét?
0
0
0
0
Devis avatar
pedig minden levan húzva, fixálva. 3.3 ghz-en más egy tesztet se bír rendesen végig nyomni. de van amikor bekattan a gép, az összes ventillátor pörög 100% (a vga is, már pedig az nagy szó). szal én se nagyon értem. Ha gondoljátok csinálhatok képeket a beállításokról
0
0
0
0
Osynho avatar
E5200-t alulfeszelve használtam 3450mhz-en. 😀 Ezt, hogy egy E5700 200mhz-nél több húzást nem bír, nem hiszem el. Ott valami beállítási gond lehet, 😊
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Devis írta:
én 100hz-et szoktam neki adni rögtön. a D820-as nem panaszkodott, de ez az e5700 200mhz után még nem csinál semmit, 300mhz-nél meg már a táp bekattan (vagy alaplap) O.o

Az vicces 😃 E5300 bírta fesz. emelés nélkül stock coolerrel a 800Mhz-t. 62 fok max terhelten. 900-nál már beadta a kékhalált 😃D
0
0
0
0
Devis avatar
én 100hz-et szoktam neki adni rögtön. a D820-as nem panaszkodott, de ez az e5700 200mhz után még nem csinál semmit, 300mhz-nél meg már a táp bekattan (vagy alaplap) O.o
0
0
0
0
niteforce avatar
Ezt neked kell megnézned.
60 foknál terhelten ne nagyon legyen több a hőfok.

úgy érdemes hogy hűzol egy keveset (teszem azt. 40-50 MHz) , és utána egy tesztet futtatsz, és hőt mérsz. így érdemes haladni, így ki tudod számolni a procid határait.
nem lehet így előre megmondani mert ugyanazon típusú procik között is van különbség.
0
0
0
0
Devis avatar
hát pedig bios-ban kell. hőfokot azért figyeld.. programok tuningnál csak arra jók h a progik mást mutassanak 😃
0
0
0
0
Devis avatar
ha az alap proci hűtő van rajta akkor nem lehet, ha veszel rá pl. egy tx-3-at akkor azt a procit feltudod tolni 3,5 ghz-re és akkor már nem lesz olyan nagy a limited
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igazából az órajel számít. Annak kell egyformának lennie. Mondjuk a márka is jó, ha egyforma.
0
0
0
0
TheJoker avatar
Superlompos írta:
Ez nem igaz. 😀

Tehát az működne, hogy 3db 1gb-s és 1db 4 gb-s?
0
0
0
0
niteforce avatar
Én nem javaslom már "új" LGA 775 alaplap és proci vásárlását, mert már elavult platform, az Intel már kezdi nyugdíjazni ezeket a procikat.
Inkább vegyél egy 1155-ös alaplapot egy i3-mas procival , vagy egy AM3+ alaplapot, és ha kint lesznek a Bulldozerek majd választasz bele procit.
Szóval LGA775-öt már semmiképpen ne vegyél, én azt javaslom.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
köszi 😀 most akarok fejleszteni és ehhez alaplap kell, még egyszer köszi 😀
0
0
0
0
Borbi avatar
Xavi001 írta:
Melyik a jobb alaplap ?

ASRock Wolfdale1333-D667

Gigabyte GA-EP35-DS3L

Mindenképp a Gigabyte a jobb. Jobb a chipset,gyorsabb az FSB, több és gyorsabb memória fér bele

http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep35-ds3l/

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Wolfdale1333-D667

nézd meg.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Melyik a jobb alaplap ?

ASRock Wolfdale1333-D667

Gigabyte GA-EP35-DS3L
0
0
0
0
TheJoker avatar
Osynho írta:
TheJoker:
Miben nyilvánul meg, hogy kevés a 4gb ram?😊

Hát 😃 igazából csak egy érzés, hogy az olyan kevés 😀 Lehet, hogy nem is veszek újat, de érdekelne, hogy ha vennék, hogyan érné meg? Lehet, hogy hülyeséget írtam a ramokkal kapcsolatban, hogy 3+4 gb, mert hallottam valami olyat, hogy páros számú ram a jó. Ez igaz?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
venni akarok új "olcsó" alaplapot Dual Core ra vagy Qwad core-ra ez támogatná a 4 magosat ? 10 ezer forintért venném

Gigabyte GA-EP35-DS3L
0
0
0
0
Osynho avatar
TheJoker:
Miben nyilvánul meg, hogy kevés a 4gb ram?😊
0
0
0
0
Devis avatar
már amelyikre 😀 apb-nek egyenesen kevés 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
4 GB is elég szerintem játékra.
0
0
0
0
TheJoker avatar
Sziasztok!

4 db 1 Gb-s ramom van a 4 db foglalatba. Na most ez egy kicsit kevés és bővíteném, de nem tudom mennyivel, és hogyan érné meg. Az alaplap 16 gigát bír,na annyi nem kell 😃 játékhoz 6 GB sztem elég, mást nem nagyon csinálok,csak hát nem tudom mekkorát és hányat vegyek,mert a régiekből minnél többet akarok a későbbiekben is használni.
Ha azt meglehetne oldani, hogy egy az alaplap által támogatott 4 gb-sre (van ilyen) kicserélni az egyik 1gb-set, az lenne a legjobb.
0
0
0
0
niteforce avatar
azzal nem kell foglalkozni.
Bétából ítélve igen elmenne. Még talán úgy is hogy pár cuccot highre veszel.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
és az a pci e x16 2.0 csatlakozo az milyen az is x16 csak más a neve?
ezzel a vgaval a battlefield 3 elmenne mediumon full hdbe egy erős proci mellet?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció