Sziasztok. Elore is elnezest kerek de remelem olvashato lesz ekezetek nelkul is. Ma jatek kozben kaptam egy kekhalalt es mar nem indult ujra a gep, a hibakod maradt a kepernyon de sajnos elfelejtettem leirni mi volt. Ezutan kikapcsoltam beinditottam de azon kivul hogy beindul es elkezd vilagitani az eger semmi. A monitoron marad az allapotjelzo vilagitas. Betettem egy win7 cd-t de semmi. I5 2400 Msi P67A-C43 Sapphire 6950 Dell U2311H Win7 64 bit. Mostanaban mar volt 1-2 lefagyas tul sok szemetet tettem ra de meg nem volt idom ujrarakni. Koszonom elore is a segitseget.
ÜDv! Egy barátomnak lenne gondja . Adott egy gép S939es foglalatú Amd 4200+ és egy hozzá tartozó alaplap AMI tavaly októberben lett vásárolva teljesen újan 2 garival ! 4 Memória foglalat van rajta és a leírás szerint 4 GB kezel maximálisan tehát 4x1 ELVILEG. Most lett bele véve ARANYÁRON 4x1 GB ram szintén új mindegyik modul, 400Mhz-es DDR 1 ramok.
A gond: Nem hajlandó elindulni a gép ha bele teszik a ramokat... csak akkor ha az 1 és 3 as foglalatban van és csak kettő modul van benne. Hogy melyik kettő az mindegy akkor működik.. amint bele kerül mind a 4 már nem indul el...
Mi lehet a gond? Több ötletet is írhattok ha van hátha valamelyik beválik!
Előre is nagyon köszönöm! ÜDv: Dama
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van egy netezős gép itthon, tönkre ment az alaplap, így cseréltem benne alaplapot (asrock g31m-s r2.0 ez volt régen az enyém) és vettem hozzá használtban egy intel 531 3.0ghz HT-s procit! bele tettem és a gép lekapcsolt kb 5 perc után... túlmelegedett a proci és leoldott (intel gyári hűtővel, nem terhelve!) a paszta rendesen rajta volt!
van itthon nekem egy jó nagy darab hűtésem, rátettem azt és azzal 46 fok volt terhelés nélkül, de viszont az kell a gépembe, így vissza tettem az intel hűtőt és lehúztam 2ghz-ra a procit, így 36fokos! kipróbáltam másik lapban és ott is ugyan ezt csinálta!
Az a kérdésem hogy ez normális?... bár nem hiszem hogy az lenne.. de mi a baj? :/
Amúgy nem értem a dolgot ez most akkor elromlott és félre volt téve vagy simán nem volt rá szükséged és félre volt téve?Mert ha elromlott az én esetemben kattogott nem lehet rá semmit másolni, sem leszedni akkor cumi van.
A megoldása mindenesetre érdekelne engem is.
Sziasztok! Van egy rég nem használt Maxell USB-s külső vinyóm. Ma előszedtem mert kellenének róla a fájlok. A Gondom az hogy bármelyik gépemre csatlakoztatom csak formázás után lehetne használni és nem férek hozzá az adataimhoz :/ Mit tudok ilyenkor tenni hogy ne vesszen el minden adat róla?
SCoreblack nem tuningolni akarok ez a problémám: vettem egy Gigabyte HD 7750 2gb 128-bites videókártyát és ha belépek a Biosba akkor a billentyüzet nem müködik de ha kiveszem a gépből a videókártyát és rárakom az integrált videókártyára akkor a biosban müködik a billenyüzet? És akkor most mi lehet a gond?
Sziasztok Elnézést hogy nem ide tartozik de tudna nekem valaki segíteni? Olyan problémám lenne hogy nem rég vettem egy Gigabyte HD 7750 2gb 128-bites videókártyát és ha belépek a Biosba akkor a billentyüzet nem müködik de ha kiveszem a gépből a videókártyát és rárakom az integrált videókártyára akkor a biosban müködik a billenyüzet? És akkor most mi lehet a gond?
Ha tuningolom a processzor Mhz-t akkor emelkedik a RAM Mhz-is, így lehet valami baja a ramoknak? (külön nem lehet tuningolni..) 5-600Mhz-t akarok a procin emelni,
gyanús... nem hiszem attól megjavulna... ha még garis próbáld meg kicserélni egy másik modellre.esetleg kölcsön tudnál kérni egy másik nyomtatót hogy kipróbáld az működik e?
Helló
Vettem egy Q6600 cput (SLACR stepping B Revision G0 amenyire én tudom ez a jobbig fajta..) Nhos volt egy E6750 en ha 3,4GHz re fel is huztam max 100%load-on 55-56C volt! De Q6600 al van hogy alapjáraton eléri az 50C ot jatekban 67C-ra is felmegy... Nem értem a hibáját egész egyszerüen valami javaslat?
Gép adatai:
Cpu: Q6600
ram: kingmax DDR2 800MHz 2gb
motherboard: Gigabyte GA-G31M-ES2L
vga: GeForce 9800GTX+
Tápegység: Delux 450Watt
Akkinek van valami ötlete esetleg PM be elküldheti
Köszönöm szépen elöre is.
mamusz11 akkor a gépeddel lesz valami galiba... nálam is volt ilyen probléma(nem nyomtató) egy pendrive-ot az istenért sem akart felismerni a gépem más gépen viszont tökéletesen működik...
Bronson! Volt ugy csinálva hogy be volt kapcsolva az update meg hogy nem volt xp vel rakva ugyse ment de más gépen tökéletesen működik(canonn prixma mg2550)
ez miért van hogy csak 3gb használható? pl megnyitom sajátgép/tulajdonságok és ott azt írja hogy: Telepített memória(RAM): 4,00GB (3,00GB használható)
de a feladatkezelőben is 3gb-ot jelez.
samsung 2x2GB DDR3 1333Mhz van a gépben!
sudosu: Ha tovább romlik a merevlemez állapota akkor mehet vissza gariba. Az én HDD-men is áramszünet miatt lett pár hibás szektor (pont frissítést telepített 😃 ) de azóta sem romlott tovább így nem garizok. Volt új merevlemezem aminek a kondíciója elkezdett csökkenni és meg sem állt 16%-ig (3 nap). Visszavittem és cserélték is.
Ha jól tudom a gyenge szektorokat egy formázás is helyre tudja tenni, de ebben nem vagyok biztos, javítsatok ki ha tévedek.
HAli!
Aki tudja mi lehet a gond és hogy lehetne megoldani kérem segítsen mert nagyon FONTOS!
Vettem egy nyomtatót amit feltelepítettem de a gép nem ismeri fel(Uknow divece).Már a pendrivot is szarakodik felismerni a gép!
Alaplap:Asrock G41m VS3 r2.0
A ram jó,a nyomtató is jó más gépen tesztelve lett,a táp(Mtech 550W max 2 éves tudom hogy nem a legjobb de eddig semmi baja nem volt a 4 db venti ki lett húzva hogy nehogy az vegy el el az áramot de így se volt jó)
Egyéb tippek?
Ha vennék bele egy Usb kártyát akkor arról jó lenne? Mondjuk ez holnap kiderül de azért szerintetek jó lesz e?
Ha nem lesz gond akkor mi lehet a baja javítható vagy nem mennyi lenne a javitás mert már kb 1 hete kínlódunk vele?
Vagy inkább vegyünk egy új lapot + akkor már procit is gondolom!
SEGÍTSETEK PLS! Smiley
Kedves Charles! Megtettem. Ezelőtt egy egymagos veteránnal toltam, szóval bocsánatot kérek a tudatlanságomért és azért, hogy azt az órajelet vártam amiért fizettem, ugyanis a ddr1-nél elég gyakran előfordult, hogy nem sikerült összebarátkozni a ramnak az alaplappal és hasonló jelenségek kompatibilitási problémára engedtek következtetni. De ma megtudtam, hogy a diagnoszikai programok nem az adatfolyam frekvenciáját írják ki, hanem az óra frekvenciát. De köszönöm segítséget!
Olyan gondom van, hogy most vettem új gépet és a RAM-on nem tudok eligazodni. Kingston HyperX 4GB 1600MHz. A BIOS-ban 1600MHz-et mutat, de a memtest86, meg az Aida 64 perdig csak 800MHz-et. Lehet az az oka, hogy az integrált videókártyát használom, mert még nem ért ide a gtx770?
Előre is köszi a válaszokat! 😀
Rendben, köszi a tippeket. A monitorral meg nincsen baj, mert a régi kártyámmal tökéletesen megy a gép. Egyenlőre hibásként árulom, mert nem nagyon van időm elvinni szervízbe :/
gondolom a tápfeszt megkapja a kari ha felpörög. Annyit kéne még megnézni hogy a monitornál nem húzódott e ki a kábel vagy nem szakadt e meg, de gondolom ezt megnézted. Amúgy az is lehet hogy a monitor purcant ki, bár én ennek kicsi esélyét látom. Nekem is anno kidöglött a fűtőrelé a monitorban, és hazavágta az egészet a cucc, sokáig azt hitem hogy VGA probléma aztán mondom monitor csere és jó volta másikkal. Mindenesetre ha van rá gari akkor egyértelmű hogy vidd vissza csak NE MOND MEG A BOLTBAN HOGY "MIATTAD MENT TÖNKRE" mert akkor nem fogják szervizelni. Mond azt hogy tegnap még adott képet ma meg már nem, tedd hozzá hogy húzgálva nem volt és akkor tuti hogy szervizelik. Azért írom le ezt mert gariban is vannak rá esetek hogy nem csinálják meg és szerintem ez abba a kategóriába esik.
matyosowski: Nagy valószínűséggel igazad van, mert a régi vidikarim működik (nvidia 8400GS)
A Radeon HD7750 meg sehogyan sem ad jelet a monitornak. Indításnál felpörög a venti, de utánna semmi. Csak nemértem hogyha a HDMI kábel szakadt ki belőle akkor DVI-nak mi a franc baja van.
Nah de mind1... még jó hogy van rá garancia, majd elviszem aztán meglátjuk mit tudnak kezdeni vele.
Sziasztok!
Nekem meg a monitor jobb fele sötétebb ill. homályosabb lett.... Olvastam lehet valami mágneses izé. Ahogy a képeken látszik csak ez a két sima hangfal van a közelbe. Olvastam valami degauss-ról is, de az Istenért nem találom vagy csak a CRT-knél lehetett? o.O
A monitort giannitól vettem, valószínű még garis, de oda is postázgatni vagy.. nem tudom :/
mechanix szerintem ez szervíz.... gondolom amikor haver áteset rajta akkor valami alkatrész láb leszakadt a kártyáról. de ez megint csak telekinetika tudja anyavaja találgatok én is. DE mondom szerintem csak az lehet a baj hogy valami a nyákon leszakadt. ez sajnos szervízes téma ha csak nem értesz hozzá, és van otthon Weller pákád forrasztani 😆😃
A gond: Nem hajlandó elindulni a gép ha bele teszik a ramokat... csak akkor ha az 1 és 3 as foglalatban van és csak kettő modul van benne. Hogy melyik kettő az mindegy akkor működik.. amint bele kerül mind a 4 már nem indul el...
Mi lehet a gond? Több ötletet is írhattok ha van hátha valamelyik beválik!
Előre is nagyon köszönöm! ÜDv: Dama
Olyan problémám lenne hogy van egy netezős gép itthon, tönkre ment az alaplap, így cseréltem benne alaplapot (asrock g31m-s r2.0 ez volt régen az enyém) és vettem hozzá használtban egy intel 531 3.0ghz HT-s procit! bele tettem és a gép lekapcsolt kb 5 perc után... túlmelegedett a proci és leoldott (intel gyári hűtővel, nem terhelve!) a paszta rendesen rajta volt!
van itthon nekem egy jó nagy darab hűtésem, rátettem azt és azzal 46 fok volt terhelés nélkül, de viszont az kell a gépembe, így vissza tettem az intel hűtőt és lehúztam 2ghz-ra a procit, így 36fokos! kipróbáltam másik lapban és ott is ugyan ezt csinálta!
Az a kérdésem hogy ez normális?... bár nem hiszem hogy az lenne.. de mi a baj? :/
Egyszerűen nem volt használva sokáig, de normálisan volt tárolva.
Spoiler!
Amúgy nem értem a dolgot ez most akkor elromlott és félre volt téve vagy simán nem volt rá szükséged és félre volt téve?Mert ha elromlott az én esetemben kattogott nem lehet rá semmit másolni, sem leszedni akkor cumi van.
A megoldása mindenesetre érdekelne engem is.
Chuck processzor tuningról:
[LINK]
Rolis199888 próbáld USB-sel vagy másik billel
Ui:ki lett próbálva usb kártyával és ugyan azt csinálja
Ha veszek bele egy usb kártyát akkor fog az fog működni??
Vettem egy Q6600 cput (SLACR stepping B Revision G0 amenyire én tudom ez a jobbig fajta..) Nhos volt egy E6750 en ha 3,4GHz re fel is huztam max 100%load-on 55-56C volt! De Q6600 al van hogy alapjáraton eléri az 50C ot jatekban 67C-ra is felmegy... Nem értem a hibáját egész egyszerüen valami javaslat?
Gép adatai:
Cpu: Q6600
ram: kingmax DDR2 800MHz 2gb
motherboard: Gigabyte GA-G31M-ES2L
vga: GeForce 9800GTX+
Tápegység: Delux 450Watt
Akkinek van valami ötlete esetleg PM be elküldheti
Köszönöm szépen elöre is.
És mivel másabb a 64 Bites? jobban fogja a processzort vagy bármit? vagy ehhez semmi köze?
de a feladatkezelőben is 3gb-ot jelez.
samsung 2x2GB DDR3 1333Mhz van a gépben!
Ha jól tudom a gyenge szektorokat egy formázás is helyre tudja tenni, de ebben nem vagyok biztos, javítsatok ki ha tévedek.
Aki tudja mi lehet a gond és hogy lehetne megoldani kérem segítsen mert nagyon FONTOS!
Vettem egy nyomtatót amit feltelepítettem de a gép nem ismeri fel(Uknow divece).Már a pendrivot is szarakodik felismerni a gép!
Alaplap:Asrock G41m VS3 r2.0
A ram jó,a nyomtató is jó más gépen tesztelve lett,a táp(Mtech 550W max 2 éves tudom hogy nem a legjobb de eddig semmi baja nem volt a 4 db venti ki lett húzva hogy nehogy az vegy el el az áramot de így se volt jó)
Egyéb tippek?
Ha vennék bele egy Usb kártyát akkor arról jó lenne? Mondjuk ez holnap kiderül de azért szerintetek jó lesz e?
Ha nem lesz gond akkor mi lehet a baja javítható vagy nem mennyi lenne a javitás mert már kb 1 hete kínlódunk vele?
Vagy inkább vegyünk egy új lapot + akkor már procit is gondolom!
SEGÍTSETEK PLS! Smiley
Szerintetek küldhetem gariba a gépet ha 1 sérült, meg van rajta 8 gyenge szektor a HDD-men?
Olyan gondom van, hogy most vettem új gépet és a RAM-on nem tudok eligazodni. Kingston HyperX 4GB 1600MHz. A BIOS-ban 1600MHz-et mutat, de a memtest86, meg az Aida 64 perdig csak 800MHz-et. Lehet az az oka, hogy az integrált videókártyát használom, mert még nem ért ide a gtx770?
Előre is köszi a válaszokat! 😀
A Radeon HD7750 meg sehogyan sem ad jelet a monitornak. Indításnál felpörög a venti, de utánna semmi. Csak nemértem hogyha a HDMI kábel szakadt ki belőle akkor DVI-nak mi a franc baja van.
Nah de mind1... még jó hogy van rá garancia, majd elviszem aztán meglátjuk mit tudnak kezdeni vele.
Nekem meg a monitor jobb fele sötétebb ill. homályosabb lett.... Olvastam lehet valami mágneses izé. Ahogy a képeken látszik csak ez a két sima hangfal van a közelbe. Olvastam valami degauss-ról is, de az Istenért nem találom vagy csak a CRT-knél lehetett? o.O
A monitort giannitól vettem, valószínű még garis, de oda is postázgatni vagy.. nem tudom :/