Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csak azt nem tudom..hogy DIMM1: Kingmax MPXC22F-38KT3B 512 MB PC3200 DDR1 memória elbírja e az 500 mhz órajalet?
200 MHz-enként érdemes egy Super PI tesztet futtatni és hőmérsékletet nézni.
Hali :-)
AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Egy ilyen procit..meddig lehetne húzni ?
Ameddig nem ad be kékhalált 😆 Nem lehet meghatározni így, ki kell próbálni.
AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Egy ilyen procit..meddig lehetne húzni ?
Ha pl. az fsb-t növeled 300-ra, akk 10.5x300 > 3150 mhz.
De mit akarsz elérni azzal, h 2.8-ről 3-ra húzod...?? Nem lesz észrevehető változás, (talán) 1-2fps, ami semmi... Legalább húzd fel 3.4-3.5 ghz-re, akk úgy már bikább lex. De ahhoz már lehet h kell plusz feszültséget adni a procinak, azt a "CPU Voltage"-ben tudod megcsinálni (ha pontatlnul írtam a menüpontot, akk elnézést...). Nem tudom, h nálad mennyi az alapfesz, de ha mondjuk 1.40, akk 0,05-ös léptekkel lehet (ajánlott) növelni > 1.40 > 1.45. De ezt csak akk kell, ha a tuning után instabil lex a rendszer (összeomlik), mert akk kevés a procinak a kakaó, s kell még neki + erő.
Viszont ha annyira nem tudod az ilyeneket, mint ahogy mondtad, akk nem jó a proci-fesszel játszadozni. Próbálkozz csak az fsb emeléssel, és menj el a max-ig alapfeszen, addi, amég stabil a rendszer. Ja, és nagyon figyelj a cpu hőmérsékletre, asszem a tied 70-75 fokot bír (fejből nem tudom pontosan), ezt már ne halad meg, mert baj lehet. A hőmérsékletet SpeedFan nevű programmal mérd, a cpu-t meg mondjuk IntelBurnTest-el terheld 100%-on.
Remélem tudtam vmit segíteni, s közben nem írtam semmi hüjeséget...
Köszönöm Szépen😊
Bocsi, nem p.ü.-ben küldtem, elfelejtettem...nincs mit, szívesen😆
De mit akarsz elérni azzal, h 2.8-ről 3-ra húzod...?? Nem lesz észrevehető változás, (talán) 1-2fps, ami semmi... Legalább húzd fel 3.4-3.5 ghz-re, akk úgy már bikább lex. De ahhoz már lehet h kell plusz feszültséget adni a procinak, azt a "CPU Voltage"-ben tudod megcsinálni (ha pontatlnul írtam a menüpontot, akk elnézést...). Nem tudom, h nálad mennyi az alapfesz, de ha mondjuk 1.40, akk 0,05-ös léptekkel lehet (ajánlott) növelni > 1.40 > 1.45. De ezt csak akk kell, ha a tuning után instabil lex a rendszer (összeomlik), mert akk kevés a procinak a kakaó, s kell még neki + erő.
Viszont ha annyira nem tudod az ilyeneket, mint ahogy mondtad, akk nem jó a proci-fesszel játszadozni. Próbálkozz csak az fsb emeléssel, és menj el a max-ig alapfeszen, addi, amég stabil a rendszer. Ja, és nagyon figyelj a cpu hőmérsékletre, asszem a tied 70-75 fokot bír (fejből nem tudom pontosan), ezt már ne halad meg, mert baj lehet. A hőmérsékletet SpeedFan nevű programmal mérd, a cpu-t meg mondjuk IntelBurnTest-el terheld 100%-on.
Köszönöm Szépen😊
Kezdeném egy rövid helyzetismertetővel.Adott egy phenom II X6 1055t és egy ASUS M4A77t alaplap.Szeretném a proci teljasítményét feljebb tornászni, viszont amit eddig kitudtam hozni belőle az szerény 3,5Ghz stabilan.Már mindent próbáltam Nb freket állítani órajel freknek megfelelően vagy auton hagytam,feszkókat húztam de semmi.3500Mhz-et bír ,3520Mhz-nél már be sem bootol.Viszont a régi gigabyte ga-ma74lmt s2-vel 3.9Ghzt bírtam lőni stabilan csak fsb-t és nb szorzót kellett állítani.
Valakinek vmi hasznos tipp? Bios 2 napja frissítve, eredmény detto.
lene egy gyökér kérdésem....hogyan kell belépni a biosb-ba?....és amikor álítok a MHz-en akkor a változást a d😆iag is kimutatja?
általában a del billentyű lenyomásával (öcsém laptopján mondjuk f2-vel), de ott írja, h "run setup..." és a belépő billentyű nevét...
amit utána írtál azt nem nagyon értem... de ha még a bios-ba lépés is gond, akk ne erőltesd azt a tuningot😃
az a Dx-diag nevü progi akart lenni( a - jel csak azé,hogy ne smilet rakjon megint)
amúg megy értek valamenyire ehez,de ezeket a gombokat,amiket mondtál,ekem nem mükszik....
lene egy gyökér kérdésem....hogyan kell belépni a biosb-ba?....és amikor álítok a MHz-en akkor a változást a d😆iag is kimutatja?
általában a del billentyű lenyomásával (öcsém laptopján mondjuk f2-vel), de ott írja, h "run setup..." és a belépő billentyű nevét...
amit utána írtál azt nem nagyon értem... de ha még a bios-ba lépés is gond, akk ne erőltesd azt a tuningot😃
djwarp: Belemész a BIOS-ba, megkeresed az "overclock profil"-t, majd auto-rol manual-ra állítod (legalábbi nálam így van). Aztán az fsb növelésével tudod húzni a procit. Nálad 266mhz-en van, ezt kell növelni. Van egy fsb szorzó, nálad 10.5 > 10.5 x 266 > 2800mhz. - így kapod meg a sebességet.
Viszont ha annyira nem tudod az ilyeneket, mint ahogy mondtad, akk nem jó a proci-fesszel játszadozni. Próbálkozz csak az fsb emeléssel, és menj el a max-ig alapfeszen, addi, amég stabil a rendszer. Ja, és nagyon figyelj a cpu hőmérsékletre, asszem a tied 70-75 fokot bír (fejből nem tudom pontosan), ezt már ne halad meg, mert baj lehet. A hőmérsékletet SpeedFan nevű programmal mérd, a cpu-t meg mondjuk everestel terheld 100%-on.
Köszönöm ezzel nekem is segítettél!
Köszönöm!
Csak Annyit Tudok Erről A Proci húzásról,Hogy A BIOS-ban Kell De Itt Elakad A Tudományom😕
Legyetek Szívesek Segíteni😀
Matyi: Ott a program "alján" pipáld ki hogy Save OC Settings, vagy valami ilyesmi, talán, Use OC Settings when OS StartUp vagy ilyesmi de megtalálod 😀
megvan köszi
Nem a külső a lényeg,Asrockban épp ott szokott gond lenni amit nem látsz 😜
De mi nem akarunk lebeszélni róla,vedd meg lehet te is szerencsés ember vagy és semmi baja nem lesz,ellenkező esetben...😆
Itt a baj! Az asus drága... az asrock occsó de nem mindegyik jó...
Isten se tudna kiigazodni ezen a rendszeren!
Úgy értettem, hogy olcsó alkatrészekre pályázok!
Minél többet nézem a webshop-ot annál több olcsóbb alkatrészt találok amik talán nem annyira rosszabbak mint a drágábbak!
Például a Kingston 4GB-os ram olcsóbb mint a Corsair 4GB-os ramja és ramot nem húznék csak pici procit 😀 Madzsarul ramból jöhet az olcsóbb! 😀 Deszkából is azért néztem Asrock-ot, mert olcsóbb mint az asus és látszatra több van benne!
THERMALTAKE AF0018 Halk, nagy teljesítményű, molex csatis, és van rajta sebességszabályozó. Vagy AF0022(12cm)/23(8cm), ha olcsóbb kell.
Oks köszi de spórolok és ahogy egyre többet nézegetem az alkatrészeket annál jobban csökkennek az árak!
Köszönöm a válaszokat!
Per pill ott tartok, hogy álmaim gépe 65.703Ft 😃
Nem tudom, hol nézegeted, de Magyarországon a forint romlása miatt folyamatosan araszolgatnak felfelé az árak. Legfeljebb a kifutó modellek lesznek egyre olcsóbbak.
THERMALTAKE AF0018 Halk, nagy teljesítményű, molex csatis, és van rajta sebességszabályozó. Vagy AF0022(12cm)/23(8cm), ha olcsóbb kell.
Oks köszi de spórolok és ahogy egyre többet nézegetem az alkatrészeket annál jobban csökkennek az árak!
Köszönöm a válaszokat!
Per pill ott tartok, hogy álmaim gépe 65.703Ft 😃
Hali!
Szeretnék gépet újítani viszont kevés a pénzem...
Olyan kérdésem lenne, hogy egy AMD Phenom II X4 965-öt egy ASROCK 970 Extreme3 alaplapban tudnék e húzni?!
Természetesen nem gyári amd hűtővel hanem egy CM Hyper TX3 hűtővel akadályoznám meg a ""túlhevülést"".
Illetve eddig ASUS párti voltam de megtetszett ez az ASROCK... esetleg vki tudna vmit írni róla, mert tesztet nem nagyon találni...
A segítséget előre is köszönöm!!!
Maradj az ASUS-nál, és ha úgyis OC-t akarsz, akkor jó a 955 is.
Az Asrock lapok nekem is szimpatikusak, de sok itt a rossz vélemény, majd kifejtik az illetékesek. 😀
Szeretnék gépet újítani viszont kevés a pénzem...
Olyan kérdésem lenne, hogy egy AMD Phenom II X4 965-öt egy ASROCK 970 Extreme3 alaplapban tudnék e húzni?!
Természetesen nem gyári amd hűtővel hanem egy CM Hyper TX3 hűtővel akadályoznám meg a ""túlhevülést"".
Illetve eddig ASUS párti voltam de megtetszett ez az ASROCK... esetleg vki tudna vmit írni róla, mert tesztet nem nagyon találni...
A segítséget előre is köszönöm!!!
Minden emelés után futtass egy super PI tesztet ha lefut akkor jó, és stabil a rendszer.
+ 700MHz esetén mennyi feszt érdemes pluszba adni????
Saját procimon 800 Mhz-t húztam fesz emelés nélkül. Tényleg procifüggő, próbálgasd emelni és ha kidobja a kékhalált akkor adj neki kicsit többet.
+ 700MHz esetén mennyi feszt érdemes pluszba adni????
Teljesen proci és konfigfüggő. Ott van a proci nálad, neked kell kikisíérletezni, innen nem tudom megmondani. 😀
Sziasztok! Olvastam, hogy a procimban vagy egy feloldható mag. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a BIOS-ban lehet feloldani? Ha feloldom, mennyivel nőhet a teljesítménye a procinak, illetve mennyivel kell neki több hűtés?
De most. 😀
Ui: Hát ebben a konfigban nincs sok tuning potenciál. A CPU-t nem is tudtam húzni +100Mhz-nál tovább, feszültségen nem mertem állítani. A kártya Shaderen nem lehetett húzni visszaállt, a core órajel 800Mhz-n kékhalál, gondolom nem kapott elég feszkót, 600-as memória húzásnál szintén elszállt.
Sziasztok! Olvastam, hogy a procimban vagy egy feloldható mag. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a BIOS-ban lehet feloldani? Ha feloldom, mennyivel nőhet a teljesítménye a procinak, illetve mennyivel kell neki több hűtés?
955-ös procit CM TX-3as hűtővel meddig lehet húzni?
C3 steppinges? Mert akkor 4GHz-ig. De annál egy MHz-el sem tovább.
Az összes C3-as bírni fogja a 4ghz-et? 😀 Ezt garantálni tudod? Illetve egy se fog 4ghz felett menni? Milyen feszültségen, milyen lapban, milyen táppal, stb? Azért nem ilyen egyszerű ez szerintem. 😀
955-ös procit CM TX-3as hűtővel meddig lehet húzni?
Ameddig bírja.
egyébként már volt 3,45-ön egy kékhalál, prime alatt nyitottam egy böngészőt, na az már sok volt neki 😆