Nincs más? Mert most oké, hogy meglesz ez a lapod de most kb így ezután már olyan nagy előrelépés megint nem lesz. Még E8000 sem mehet bele meg tuningban sem jeleskedhet a lap. Szóval ez mondhatni nem jó vétel. Külön procit és lapot nem néztél? ddr2ből 2 gigád van azt látom de hány modul? 2x1gb? Helyileg hol keresed a használt cuccokat?
gigabyte ga-945gzm-s2 rev 6.6 maximum core 2 extreme procit támogat... 10 ezerért adja a srác az e4400 al.. az én asrockomnak pentium d a plafon. Annál ez jobb, de jó lenne az a 4 magos támogatás.. de sajna ennyire telik jelenleg.
Értem. Na majd akkor derítsd ki. Sajnos léteznek olyan lga 775-ös lapok amik nem támogatják core 2 quad procikat de a core 2 duo és pentium dual core procikat már igen. Látod tiéd is lga 775 és mégis mekkora különbség van. Óriási szórás van LGA 775-nél😃
Az alaplapot még nem tudom milyen pontosan, csak annyit tudok, hogy ez a proci van vele, meg ddr2 ramok mennek bele valamint pci express 16x os slot... mindenképp jobb a mostaninál mert a mostani egy asrock 775 dual 880 pro lap, pentium D 820 procival.. aféle hibrid lap ddr1/2 valamint agp és pci express 4x-es
A 4400 jobb nem is kevéssel. Nem minden az órajel.
Miért kell egy aktuális elemzéshez ennyire visszanyúlni a múltba? Azért, hogy a háromféle processzor különböző lélektanát megértsük. Jellegében az Athlon 64 X2 és a Core 2 Duo közelebb áll egymáshoz, mint a két Intel architektúra. A Pentium D 3 GHz-et meghaladó órajelen járt, hosszú futószalagos processzormagjai között laza volt a kapcsolat, és rettenetesen melegedett. A Core 2 Duo és az Athlon 64 X2 nemcsak a magok szorosabb összefűzésében, az alacsonyabb órajelekben és a kisebb fogyasztásban különbözik a Pentium D-től, hanem telesítmény-karakterisztikában is. Ez a kacifántos szó annyit jelent, hogy a Core 2 Duónak és az Athlon 64 X2-nek ugyanazok az alkalmazások fekszenek, ugyanolyan mértékben. Most már nincs olyan, mint a Pentium D és az Athlon 64 X2 összevetésekor, hogy az egyik bizonyos tesztekben jobb, a másik pedig másokban. Szerencsére az új platformok órajelben is közel állnak egymáshoz. A Core 2 Duo és Athlon 64 X2 viszonya nagyjából úgy alakult, hogy azonos órajelen a Core 2 Duo átlagosan 15-20%-kal gyorsabb. Ahhoz, hogy a Pentium D lépést tudjon velük tartani, több mint 50%-kal magasabb órajelre van szüksége.
forrás:[LINK]
ráadásul itt is majdnem kétszer annyi pontot ért el és valószínűleg nem véletlenül. [LINK]
Üdv! Nem találtam procis topicot , így itt teszem fel a kérdésemet. Egy core 2 duo e4400 proci mennyivel lenne erősebb a mostani pentium d 820-nál? Megéri lecserélni arra?
Csináltam egy kis Furmarkot. Alapon 45fok mind a 2 kártya, 20perc Furmark alatt (100 % terhelésnél) 90 fokra mennek fel a kártyák, de nem kapcsol le a gép és nem is fagy meg semmi. 90 fok fölé nem akarta engedni. Ha felment 91-re egyből megugrott a venti fordulatszáma és visszavitte 90-re. Szóval szerintem nem az a gond.
Sziasztok! Pár hete vettem egy gépet használtan, a processzort és az ssd-t újonnan vettem bele, de valami gond van a géppel. Sokszor játék közben újra indul, meg néha megáll gondolkozni 1-2percre (semmire se reagál) netezés közben is. Én a ramra vagy az alaplapra gyanakszom. De talán a vga-knal is lehet probléma a túlmelegedés és ezért az újraindulás? Szerintetek mi lehet a probléma? Tanácsokat szívesen fogadok. Gépem adatai: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=32438&sub=usercomp&comp=88491[/url]
Erre gondolsz? primary graphics adapter : pci-e azon van.. minden más beállítás az agp porthoz tartozik.. drivert meg raktam fel persze.. az nem lehet gond hogy ugye pentium D 820 van a gépben és az elég sokat eszik.. a táp meg vmi noname 420w os.. az agp kártya a 7600 gs 32 w-ot eszik, amit beletettem 8400gst az 70 körül ráadásul mindet az alaplapról.. pl cpu tesztnél leesik a 12 voltos ág 11,5re ha vga teszt ablakban akk 11,3 cpu tesztél hallatszik h belassulnak a ventillátorok.. az agp-s kártyával 11,980v volt a 12 voltos ág.. lehet a tápom nem birja a D procit és ezt a kártyát egyben? Közben utána néztem ez a dolog hogy egy alaplapon agp meg pci-e 4x es, ez az asrock agi express nevű tákolása...
Üdv. Lenne egy kis gondom a géppel.. egy régi hibrid lapom van agp és pci express 4x es foglalattal.. tegnap kivettem az agps geforce 7600gs kártyát, és beletettem egy geforce 8400gs-t pci osat.. azóta főleg játék közben de néha filmnézés közben random lefagy a gép.. eddig vinyóra gyanakodtam, de nagynehezen adott ki kék halált irqra hivatkozva.. tegnap a csere előtt nem volt még gond..
Persze,hogy a papírpelenkák befolyásolják,elégetésükkel 0,0001 °c-al emelkedik a hőmérséklet,(per darab),az űrjármű meg előbb elszáll melletted és utána látod csak meg a fényét is.(bár még mindig vitatott,hogy lehetséges e átlépni a fénysebességet) 😆😂
Tényleg mi fog? és miért? és mi van ha csak 139 állítjuk? És az eldobható papírpelenkák tényleg befolyásolják a a föld globális felmelegedését? Mi történni ha egy fénysebességnél gyorsabban haladó járműnél felkacsoljuk a fényszórót? Vajon az élet értelme az hogy értelmet adjunk neki?
hmm kb ennyi mára már nincs több kérdésem 😆 😆 😆 😆 😆
Hmmm most valami újjal szembesültem! Lefagyott a gép, elsötétül egy pillanatra a kép és kaptam egy hibaüzenetet...
Közben felraktam a gyári cd-n levő drivert! A probléma ugyan az... 😞
Nekem a legújabbnál csinálta azt a chrome-ban, hogy hirtelen befehéredett minden, csak a címsor, meg a fülek maradtak meg. Be kell zárnom a füleket, s akkor jó lett, de csak pár percig. Így vissza raktam egy régebbi drivert én.
Blint: Nekem egy ugyan ilyen 560-asom volt csak nem Ti, és az új driverekkel mindig ezt csinálta. A 320.22-es driverrel megszűnt a probléma (csak aztán memóriahibás lett a kártyám, nem emiatt). Ha kicsit olvasgatod a GeForce fórumot ott is 100-ból 85 embernek gondjai vannak a 400 és 500-as kártyák újabb drivereivel. A régebbiekkel nem lesz gond. 😀
Köszi a segítséget! Op rendszert nem raknék még újra... a kártya meg egy asus 560ti top tömörség!
Amúgy frissítettem a drivert és most már csak játékok közben csinálja a hülyeségét!
Tegyél fel egy régebbi drviert habár az újabbaknál elvileg kijavították a régebbi kártáyknál lévő hibát de ha neked a legújabb van és úgy van hibád akkor próbálj ki egy 320 előttit.
Halihó!
Volna kis nagy problémám...
Kb 2-3 napja elkezdett szórakozni velem a gépem. Csak úgy elsötétedik a kép és 1-2mp után vissza is jön. Jobb alul a win7 meg tájékoztat, hogy "képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt"! Ez szép és jó, hogy helyre állt deeee folyamat csinálja! Ma fogtam és újradobtam a vga drivert és láss csodát abbahagyta persze amikor nem játszom... mert pl wot-ba is bedob egy csatába és ugye dolgoznia kellene a kártyának akkor azonnal jelentkezik a hiba! Még a ventillátor szabályzást is automatikusra teszi a gpu tweak!
Crysis 2-ben például betölt a pálya (normális grafikai beállításokkal), akad 2-3-mat és ledobja tálcára a játékot... majd 1 perc után visszalép, megint akad 2-3-mat és így tovább...
Emberek segítsetek mielőtt kárt tennék ebben a drága gyönyörűségben!!!
ÉS azt hogyan kell csinálni? Vagyis nagyjából tudom, de utána nem kell beállítani valamit?Vagy megcsinálom és uttána már elvileg jó mikor bekapcsolom?(már ha ez a baja)
Sziasztok, kéne egy kis segitség, ma egy haverommal játszottam mikor egyszerre hirtelen elment a kép, és a hang is, azóta próbáltam ujrainditani is a gépet de nem segitett. Mikor bekapcsolom csak ez jön be, vagy ez sem: http://i57.tinypic.com/14177ew.jpg A gép felpörög, de ezen kivül semmi más nem jelenik meg. Szerény tudásommal winchester vagy videokártya problémára gondolok, de nem igazán értek hozzá. Valaki tud segiteni? Van valami megoldás, vagy hardwer csere?
Vidikarira MSI afterburner tökélletesen jó,a az új beta18 már a cpu hőfokait is kiírja játék alatt,sőt,tuningolhatod is vele a vga-t.Ha az mégsem lenne elég,én a HWINFO64-et használom mellette,annak adatait is kiírja az afterburner,abban szinte mindent be tudsz állítani.
Szerintem nyugodtan futtathatod,az elvileg nem árthat semmilyen gépnek.Esetleg figyeld a procid hőfokát játék alatt,lehet,hogy túlságosan felmelegszik.ha gyári hűtő van rajta.
Nem vettem ki az elemet, a BIOSban csak simán visszaállítottam az alapbeállításokat.
Bekapcsoltam a gépet és arról írok.. elvileg működik... a korábban posztolt képem, hogy
túlterhelt volt a proci elvileg, akkor miért lehetett? Mert AC Black Flag-nek tökéletes elvileg.
cseszka: a biost frissíteni kellett, az AMD procim miatt, hogy jó legyen bele. Ha beáll gyári beállításra akkor kihat erre a dologra? Mármint újra kell frissíteni? (ehhez nem értek azért kérezem ennyire 😃 )
Plusz ilyet és hasonló képeket is kaptam néha
[LINK]
(Miután játszottam az AC - Black Flaggel akkor történt a dolog, szóval nem kellene, hogy a procit hazavágja, mert lazán fut rajta elvileg. A vidikari már inkább kérdéses.)
Reseteld a biost.Áramtalanidsd a gépet,vedd le az oldal lapot,vedd ki belöle a kis elemet,majd egy párszor nyomkodd meg a bekapcs gombot,várj 1-2 percet,tedd vissza az elemet,majd vissza az áramba,és kapcsold be.Ekkor beáll alap (gyári) beállitásra.Ujbol bekell majd állitani pár dolgot,pl idö,boot sorrend....de már jónak kell lennie.
Üdvözlet...
Nem tudjátok véletlen, hgy ennél az "üzenetnél" mi a hiba?
Ez után már be sem kapcsolt a gépem. A tápra gyanakodtam, de másik gépben működik, viszont a vidikari és a proci nem akarják az igazságot....
Valaki ötlet?
[LINK]
forrás:[LINK]
ráadásul itt is majdnem kétszer annyi pontot ért el és valószínűleg nem véletlenül. [LINK]
[LINK]
vagy itt :[LINK]
(2M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB
Intel® Pentium® D Processor 820
(2M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB kb ennyi összehasonlitás elég szerintem
hmm kb ennyi mára már nincs több kérdésem 😆 😆 😆 😆 😆
Közben felraktam a gyári cd-n levő drivert! A probléma ugyan az... 😞
Amúgy frissítettem a drivert és most már csak játékok közben csinálja a hülyeségét!
Volna kis nagy problémám...
Kb 2-3 napja elkezdett szórakozni velem a gépem. Csak úgy elsötétedik a kép és 1-2mp után vissza is jön. Jobb alul a win7 meg tájékoztat, hogy "képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt"! Ez szép és jó, hogy helyre állt deeee folyamat csinálja! Ma fogtam és újradobtam a vga drivert és láss csodát abbahagyta persze amikor nem játszom... mert pl wot-ba is bedob egy csatába és ugye dolgoznia kellene a kártyának akkor azonnal jelentkezik a hiba! Még a ventillátor szabályzást is automatikusra teszi a gpu tweak!
Crysis 2-ben például betölt a pálya (normális grafikai beállításokkal), akad 2-3-mat és ledobja tálcára a játékot... majd 1 perc után visszalép, megint akad 2-3-mat és így tovább...
Emberek segítsetek mielőtt kárt tennék ebben a drága gyönyörűségben!!!
Köszi szépen mindent. Majd meglátom ,hogy hogy szuperál.
Még valami... Tudnátok javasolni egy progit ami figyeli a vidikari cpu stb. adatokat+hőmérsékletet?
Jobb hamarabb mint később...😉
Bekapcsoltam a gépet és arról írok.. elvileg működik... a korábban posztolt képem, hogy
túlterhelt volt a proci elvileg, akkor miért lehetett? Mert AC Black Flag-nek tökéletes elvileg.
Nem tudom merjem-e a Black Flag-et futtatni...
Plusz ilyet és hasonló képeket is kaptam néha
[LINK]
(Miután játszottam az AC - Black Flaggel akkor történt a dolog, szóval nem kellene, hogy a procit hazavágja, mert lazán fut rajta elvileg. A vidikari már inkább kérdéses.)
Nem tudjátok véletlen, hgy ennél az "üzenetnél" mi a hiba?
Ez után már be sem kapcsolt a gépem. A tápra gyanakodtam, de másik gépben működik, viszont a vidikari és a proci nem akarják az igazságot....
Valaki ötlet?
[LINK]