Sziasztok Fontos lenne egy sata kettes hddm van seagate 160 gigás 5400 rpmen, hogy egy idő után azt íja ki Rendszer gazdai jogosultság szükséges amikor valami fájt rakok át de közben én vagyok a rendszergazda. Meg ha ki húzom a sata kábelt és vissza dugom egy darabig jó. Akkor játéknál kék halál Mi a baja
FONTOS lenne kérlek segítsetek
Hát igen, kellemetlen lett volna...írkálni a tagnak stb stb aztán kitudja vissza jött volna a pénzem vagy sem.. 😜
BulleTPC
2 lap közül választottam, az volt a másik ami neked van... azért esett az enyémre a választás, mert tetszett, h van hozzá külön álló hangkártya ( amúgy se szeretem az integráltat használni )... és elég szépen szól a hangcuccal azt kell, hogy mondjam.. 😜
Én is nemrég szereztem be az én Q9300 procimat és a lapom is azért vettem, h feltudjam kicsit húzni, de az még lesz 1 menet mert soha nem csináltam és fingom sincs hozzá, de ezt majd a témához illő topicban érdeklődöm meg.. 😜
Este még összeraktam a gépet a problémás lappal, nem hagyott nyugodni a dolog...megvolt a cmos reset is... bekapcsoltam a gépet, most bejön a Post képernyő, felismeri a procit, ramot, vinyót, minden... Majd CMOS Checksum Bad-et ír ki aztán, Checking NVRAM, majd kijön a képernyő,h a windowst nem sikerült elindítani... Javítás vagy normál indítás... rámegyek, h normál indítás , tölti a windowst és kék képernyő felvillan írásokkal, de csak 1 pillanatra, nem tudom elolvasni mit ír, és újra indul a gép... 😜 Próbáltam másik procival, videó kártyával, de azokkal se jó... :/
szerintem az lesz az, csak nincs rajta a jumper... a felnagyított képen nem látni pontosan a leírásban melyik a cmos clear arra rakd majd át aztán vissza ahogy ajánlották. Ha esetleg téves javítsatok ki... 😊
utolsó mondatodra reagálva " ha a táp eddig is elég volt neki 4 pinnel"
Az előző táppal igen elég volt neki a 4 pin, de a lap is 4 pines volt csak... A gond, h az újonnan szerzett lapon már 8 pines a bemenet és a tápnak csak egy 4 pines kábele van... :/
Amúgy bárhogy nézem, nem tudom, hol lehet az a cmos cleaner jumper
Abból amit írtál " teljesen áramtalanitsd a gépet, ezután 10 mp-re vedd le a jumper sisakot, majd a 3 pöcök közül tedd át további 10mp-re a másik 2-re.Majd vissza. " egy 3 tűs vmire gondolok amin rajta van az az úgy nevezett jumper sisak , de olyat nem találok...
Viszont van olyan amire azt sejteném, h az, de azon 6 tű van és nincs rajta az a jumper sisak... - a kis füzetben Bios felirattal van jelezve...
Csináltam 2 képet pirossal bekarikáztam azt a 6 tűset ami talán az lehet...
Valamint az a 8 pines bemenet is látszik azon a képen amit az alaplapról csináltam a bal felső saroknál
Köszi amúgy a segítségeket és sorry a sok hsz-ért, de szeretném orvosolni a gondot.. 😀
Igen, teljesen huzd ki a konnektorbol, majd pontosan ahogy irtad, menjen ki belöle a futó áramnak nevezett maradék áram is, cmos cleanert használva biztos a siker, ha az a gond amit én irtam, és más sok dolog gyógyírje is ugyanez, a tápcsatlakozó ha csak 4 pines akkor, a ramok felöli 4 pinbe digd be, a másik 4 szabadon maradhat., ha a táp eddig is elég volt neki 4 pinnel 😀
Igen a régi lapomon 4 pines volt csak és nem is volt gond mert az van a tápon...
A régi lapom Gigabyte P41 ES3G és a proci az volt mint most is intel quad Q9300, meg minden más az volt mint most csak a lapot cseréltem... Amúgy most a régi Gigabyte lapom van visszakötve és semmi gond nincs... Holnap megpróbálok szerezni olyan átalakítót... Remélem megoldja a gondom, de azért ha valaki találkozott már ilyennel azt szívesen meghallgatnám.. 😀
De holnap azért megírom ide, hogy mi a helyzet, hátha másnak is segít majd a dolog...
Szerk. : Köszi bullet megpróbálom a tippet... amúgy simán kikapcsolt állapotban teszegessem át 10-10mp-re a többi pöcökre? Gépet pl úgy áramtalanítsam, h kikapcsolom a tápot és megnyomom párszor a power gombot, h a bent maradt áram is kimenjen? - erről tegnap olvastam
vagy csak elég simán kikapcsolni a tápot?
Jaa és ezzel a módszerrel menni fog a 4 pinessel is elvileg?
xsebix: Mivel ezek az alaplapok tuningra vannak nagyon sok helyen használva így fogadni mernék rá, hogy a bios settings nincsenek visszaállitva, Keresd meg az alaplapon a cmos cleaner jumpert( kisfüzetben megtalálod melyik az)
majd teljesen áramtalanitsd a gépet, ezután 10 mp-re vedd le a jumper sisakot, majd a 3 pöcök közül tedd át további 10mp-re a másik 2-re.Majd vissza.
a táp elég, átalakítóval is megoldhatod! de majd valaki aki jobban vágja majd ir hogy az lehet a bibi, de van rá esély szerintem... a régi lapon 4pinessel ment, procit cserélted?
Lenne 1 olyan problémám, h most pénteken megérkezett az ASUS P5E Deluxe X48 alaplapom amit használtan vettem...
Össze raktam mindent a helyére dugtam, de mikor bekapcsolom a gépet felpörög kb.3 másodpercre és leáll majd ismét.... Viszont ez az alaplap kicsit másabb mint ami volt nekem vagy amit láttam eddig... ugyanis 4 pines kábel helyett 8 pinest kér a tápból és itt van a gond, hogy a tápomon csak 4 pines kábel van... Szerintetek ez lehet a baja? Van-e valami átalakító ami 4 > 8 pinest csinál ? Valamint mennyire jó az a módszer ha átalakítóval oldom meg feltéve ha van ilyen...
Nem szeretnék új tápot venni mert kb. 2 hete vettem ezt újonnan... Szerintem elég a gépemnek ez a táp vagy tévedek?
Előre is köszönöm a választ!
Heló!
Az lenne a kérdésem, hogy a játékok akadhatnak attól hogy a merevlemez már nagyon régi?
Szóval okozhat FPS droppot és fagyást?
Előre is köszönöm válaszotokat!
Mi lehet a baja a gépemnek ? 1 óra Battlefield 3 közben leáll. A proci 70 fokos! Szerintetek egy pocihűtő jót tenne neki ? De nem csak a bf3-alatt áll le pl.: fifa13,simcity,gta sa , nfs hot pursit, NEM HAZUDOK DE 3 ÓRA MINECRAFT UTÁN IS LEÁLL 😆😜 Nézzétek meg a gépem szerintetek proci hűtő mert most csak az alap AMD-s van benne
kihuztam a tápkábelt és vissza,kicsit megigazgattam és egyből jó lett minden a win is elindult azóta már.Valszeg nem ártana kicserélni a tápot.Köszönöm a tippeket 😀
Megvolt.minden visszaállt.de semmi változás.a biosba még belépek kb 5 perc mert közben kinylódik a vinyóval.Aztán ha bent vagyok nem látja egyááltalán,ki sem lehet választani és közben is a ledje folyamatosan villog.táp hiba is lehetséges?
Ne ugy reseteld,hanem áramtalanitsd a gépet,vedd ki az elemet az alaplapbol,majd párszor nyomkodd meg a bekapcs gombot,h kimennyen belöle az áram.Várj egy percet,tedd vissza az elemet,és ugy próbáld bekapcsolni.Ilyenkor minden vissza áll a gyári beállitásra,dátum,idö...szóval minden.Meg ne F11 boot menüt nézd,hanem a del gomb nyomkodással menny be a biosba,és ott nézd meg ha HDD engedélyezve van e mint Boot ezköz.
Hát már jobb ötletem nekem sincs.a boot menünél (F11) is csak a DVD meghajtót látja a gép.Alaplap hiba kizárva szerintem,mert ha az nem lenne jó,illetve a sata csatlakozók a lapon akkor a DVD meghajtót sem látná elvileg.Reseteltem volna a biost a jumperral de egyszerűen be sem kapcsol a gép ha CLRCMOS-ba rakom a jumpert,pedig be kellene.ilyet nem láttam még.Ez miért van?Itt valami nagy gondok lehetnek :/
Biosba nemlett elállitva semmi?Pl 1st boot device,2st boot device....
1 legyen a HDD,a 2 pl a ODD.Esetleg nincs letiltva a HDD bootolás?Próbáld resetelni a biost.
átraktam az én gépembe és tökéletesen felismerte és a hdd regenerator progival kijavítottam azt a 4 darab BAD Sectort is rajta.Aztán vissza raktam hugom gépébe és ugyan az mint elötte.Bejön az alaplap logo,ott kicsit megáll és mintha keresné a boot eszközt (vinyót) kicsit fura hang de csak hallkan,mintha erőlködne a vinyó a felpörgéssel.És bedobja ezt a szöveget csak nekem valami Boot device részt is ír. :/ Most megnézem az én SATA kábelemmel is,ami a gépemben van.bár ez már a 3.-ik lesz.
Nézd meg HDSentinel progival a merevlemez állapotát.Szerintem "kuka".Nekem is van egy,a gép látja ha bekötöm,de telepiteni wint már nemlehet,mert mindig megakad.Mikor volt rajta oprendszer,akkor is kezdte ezeket a hibákat mint nálad,pl eleinte bootolás közben ujra indult,utánna nagy nehezen be bootolt,végénn meg ki irta "Disc boot failure,pleace isnsert system disc" szöveget.
Egy kis segítség kellene!Van egy 250 GB-os vinyó a hugom gépében és utóbbi időben elkezdett fagyogatni a windows tőle.Mára addig fajult a helyzet hogy Bootolásnál nem jut tovább a gép,csak villog egyfolytában a HDD LEd-je és kiirja hogy nem talált eszközt.Megnéztem több SATA kábellel is de ugyan az a helyzet volt.Aztán megnéztem az én gépemben is és oké minden felismeri.Kérdésem az lenne hogy akkor ezek szerint az alaplapja ment tönkre neki?vagy mégis mi lehet,mert a dvd-írót meg felismeri neki a sata csati de a vinyót nem.Előre is köszönöm a válaszokat.
Az lesz... 😀
Milyen mákom van haver az után nem sokkal épp hívott, h vett 1 nagyobb ssd vinyót és eladná a régit 64gb Kingston SSD , 4.000FT-ért eladta nekem és már bent is van a gépben win feltéve stb...
Azthiszem megérte még 1 pendriveot se kapok ennyiért.. 😜
Veszek 1 sima 250gb-os vinyót a rossz helyett annyi hely elég lesz nekem...
szerintem ments le annyi fontos adatot (ha van) amennyit csak tudsz... szerintem ez a HDD bármikor elmehet... de lehet még tudod használni egy darabig... 😕
A vinyóm miatt aggódok 50gb a semmibe van valahol a "D" meghajtóban + voltak más jelek is amik problémára utalhatnak...
Hallottam 1 "HD Sentinel" nevű progiról ami teszteli és fel is raktam...
Mennyire lehet hinni annak a proginak? Csak mert nem jókat ír.... Íme 1 kép róla:
FONTOS lenne kérlek segítsetek
BulleTPC
2 lap közül választottam, az volt a másik ami neked van... azért esett az enyémre a választás, mert tetszett, h van hozzá külön álló hangkártya ( amúgy se szeretem az integráltat használni )... és elég szépen szól a hangcuccal azt kell, hogy mondjam.. 😜
Én is nemrég szereztem be az én Q9300 procimat és a lapom is azért vettem, h feltudjam kicsit húzni, de az még lesz 1 menet mert soha nem csináltam és fingom sincs hozzá, de ezt majd a témához illő topicban érdeklődöm meg.. 😜
Áhh, igen én hülye a legalapvetőbb dolgot hagytam ki... hát persze, hogy nem tettem újra a windowst... 😃
Én meg már össze-vissza olvasgattam mindenfelé meg itt is csak írtam a regényeket....
Win újra rakva, működik a cuccos és nem kellett hozzá 8 pines kábel sem... 😜
Köszi szépen a tippeket és a segítőkészséget! 😀
A cmos clean tehát működöt 😃
utolsó mondatodra reagálva " ha a táp eddig is elég volt neki 4 pinnel"
Az előző táppal igen elég volt neki a 4 pin, de a lap is 4 pines volt csak... A gond, h az újonnan szerzett lapon már 8 pines a bemenet és a tápnak csak egy 4 pines kábele van... :/
Amúgy bárhogy nézem, nem tudom, hol lehet az a cmos cleaner jumper
Abból amit írtál " teljesen áramtalanitsd a gépet, ezután 10 mp-re vedd le a jumper sisakot, majd a 3 pöcök közül tedd át további 10mp-re a másik 2-re.Majd vissza. " egy 3 tűs vmire gondolok amin rajta van az az úgy nevezett jumper sisak , de olyat nem találok...
Viszont van olyan amire azt sejteném, h az, de azon 6 tű van és nincs rajta az a jumper sisak... - a kis füzetben Bios felirattal van jelezve...
Csináltam 2 képet pirossal bekarikáztam azt a 6 tűset ami talán az lehet...
Valamint az a 8 pines bemenet is látszik azon a képen amit az alaplapról csináltam a bal felső saroknál
Köszi amúgy a segítségeket és sorry a sok hsz-ért, de szeretném orvosolni a gondot.. 😀
A régi lapom Gigabyte P41 ES3G és a proci az volt mint most is intel quad Q9300, meg minden más az volt mint most csak a lapot cseréltem... Amúgy most a régi Gigabyte lapom van visszakötve és semmi gond nincs... Holnap megpróbálok szerezni olyan átalakítót... Remélem megoldja a gondom, de azért ha valaki találkozott már ilyennel azt szívesen meghallgatnám.. 😀
De holnap azért megírom ide, hogy mi a helyzet, hátha másnak is segít majd a dolog...
Szerk. : Köszi bullet megpróbálom a tippet... amúgy simán kikapcsolt állapotban teszegessem át 10-10mp-re a többi pöcökre? Gépet pl úgy áramtalanítsam, h kikapcsolom a tápot és megnyomom párszor a power gombot, h a bent maradt áram is kimenjen? - erről tegnap olvastam
vagy csak elég simán kikapcsolni a tápot?
Jaa és ezzel a módszerrel menni fog a 4 pinessel is elvileg?
majd teljesen áramtalanitsd a gépet, ezután 10 mp-re vedd le a jumper sisakot, majd a 3 pöcök közül tedd át további 10mp-re a másik 2-re.Majd vissza.
Lenne 1 olyan problémám, h most pénteken megérkezett az ASUS P5E Deluxe X48 alaplapom amit használtan vettem...
Össze raktam mindent a helyére dugtam, de mikor bekapcsolom a gépet felpörög kb.3 másodpercre és leáll majd ismét.... Viszont ez az alaplap kicsit másabb mint ami volt nekem vagy amit láttam eddig... ugyanis 4 pines kábel helyett 8 pinest kér a tápból és itt van a gond, hogy a tápomon csak 4 pines kábel van... Szerintetek ez lehet a baja? Van-e valami átalakító ami 4 > 8 pinest csinál ? Valamint mennyire jó az a módszer ha átalakítóval oldom meg feltéve ha van ilyen...
Nem szeretnék új tápot venni mert kb. 2 hete vettem ezt újonnan... Szerintem elég a gépemnek ez a táp vagy tévedek?
Előre is köszönöm a választ!
Az lenne a kérdésem, hogy a játékok akadhatnak attól hogy a merevlemez már nagyon régi?
Szóval okozhat FPS droppot és fagyást?
Előre is köszönöm válaszotokat!
1 legyen a HDD,a 2 pl a ODD.Esetleg nincs letiltva a HDD bootolás?Próbáld resetelni a biost.
Veszek 1 új 250gb-ost vagy 500gb-ost, de 6k-nál nem költök rá többet 😜
Milyen mákom van haver az után nem sokkal épp hívott, h vett 1 nagyobb ssd vinyót és eladná a régit 64gb Kingston SSD , 4.000FT-ért eladta nekem és már bent is van a gépben win feltéve stb...
Azthiszem megérte még 1 pendriveot se kapok ennyiért.. 😜
Veszek 1 sima 250gb-os vinyót a rossz helyett annyi hely elég lesz nekem...
A vinyóm miatt aggódok 50gb a semmibe van valahol a "D" meghajtóban + voltak más jelek is amik problémára utalhatnak...
Hallottam 1 "HD Sentinel" nevű progiról ami teszteli és fel is raktam...
Mennyire lehet hinni annak a proginak? Csak mert nem jókat ír.... Íme 1 kép róla:
Vélemények? 😀