Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
khaled98 avatar
Superlompos írta:
Játékban se érzed meg a HT-t.

nemám 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Játékban se érzed meg a HT-t.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Devis írta:
2500k-ban is még akkora az erő hogy sok program/játék ki se tudja használni. amit most nyújt a 2600k/2700k (pl HT) azt sehol nem érzed meg.

csak teszt progikban
0
0
0
0
Devis avatar
2500k-ban is még akkora az erő hogy sok program/játék ki se tudja használni. amit most nyújt a 2600k/2700k (pl HT) azt sehol nem érzed meg.
0
0
0
0
DCMAN avatar
szal amenyivel többe kerül anyival nem jobb
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tesztekben jobb leginkább a 2600k. Szerintem a 2500k jobb vétel.
0
0
0
0
DCMAN avatar
és a 2600k menyivel jobb a 2500k-nál?vagyis miben jobb miért éri megvenni 80ezerért a 2600k-t?
0
0
0
0
lengoajto91 avatar
sziasztok! bátyám nemsoká hozza az új hűtőt. segítene esetleg valaki, hogyan tudom felhúzni a procit?
0
0
0
0
khaled98 avatar
Superlompos írta:
Nem is neked mondtam. 😀

már megint bocs, ha megint előfordul (mármint az, hogy egymás után 2x írok) akkor... nemtom, bannolhatsz egy hétig (ha tudsz 😀 ) 😀
0
0
0
0
Devis avatar
ezt neked kell megnézned, amíg stabíl addig mehet
0
0
0
0
Chuck avatar
540mhz a gpu-m hány mhz-ig húzhatnám? mennyi az ahol még stabil?? (63fok fölé még nem ment a gpu.)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem is neked mondtam. 😀
0
0
0
0
Devis avatar
hát én tudom, nekem nem kell mondani 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A szerkesztés gomb használata megint nem megy....

Csak leírta, hogy az ő álláspontja szerint a 2700k lenne a legjobb, mert nagyobb órajel több szál. De tudjuk, hogy a 2700k az semmivel sem jobb, mint a 2600k, csak egy parasztvakítás.
0
0
0
0
khaled98 avatar
pff... milyen "vita" 😆 amugy visszatérve a aa.. ide :
Hello!!
Megint megpróbáltam a 3,7 Ghz-et, de... tudjátok már a cpu coltot 1,3-ra (majdnem, kb 1,28, vagy 7) ) az IMC -t 1,2-re (ezt is majdnem) a ram az 1,6V atöbbit hagytam, illetve 23-as szorzó mint mindig és 162 Mhz-es BCKL (azaz 3664 Ghz) szal az a kérdésem,
amint a BCKL-t 165-ösre (vagy 163-ra) akarom rakni, akkor megáll (lefagy) az egér és rá 5-10 (inkább 5 ) másodpercre leáll a gép, rá egy 5 mp-re megint beindul (és zúgnak a fülembe a ventik ) am 71-72fokos volt a melegebb mag!

nem lehetséges sehogysem 3,7-et kihozni belőle? Mert ha nem akkor (ha igen akkor is 😃 ) megveszem a 13 pro-t majd jövő hónapban vmikor 😀

Devis írta:
DCMAN írta:
i5 2500K a legjobb gaméra első osztályu áru

ilyen alapon akkor 2700k... az meg már részlet kérdés hogy nem éri meg, dehát több szálas, nagyobb órajel....ha a te szemszögedből nézzük

ajj haggyuk már, mindig csak bu*ultok 😆 más szó nem sikerült ki 😆
0
0
0
0
Devis avatar
DCMAN írta:

ilyen alapon akkor 2700k... az meg már részlet kérdés hogy nem éri meg, dehát több szálas, nagyobb órajel....ha a te szemszögedből nézzük
0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak tök felesleges egy gamernek is...

Egy i5 2500k is bőven megteszi.
0
0
0
0
DCMAN avatar
Devis írta:
na lássuk mivan akkor ha dcman-nak van igaza: vegyél 120 ezerért vmi faxa asus rog-os lapot, rakjál bele egy intel sandy-e 3960x procit, azt még tuningolni se kell, 3,9 ghz turbó, 12 szálon. és kidobtál kb 350 ezeret 2 cuccért.... na zsírak vagyunk 😃

csak az a 2 cucc kicsit elégé ütös cucc...persze vehet az ember a 2 magos procijára is hütöt és azt huzza de a 2 mag az akor is 2 mag marad..jo hogy tuningal odaver sok 4 magost de....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elárulom, hogy a pentium dual core, a core 2 duo, core 2 quad procik igenis jól húzhatóak.

Pl. pentium dual core E6300 2800MHz ---> 4000 MHz

Core 2 Duo E7500 2930 MHz ---> 4000 MHz

Itt egy link az E7500-ról, egy jobb lappal meg hűtővel mehet neki a 4500 MHz is.

https://img231.imageshack.us/img231/7586/ie750045gpi.png

[LINK]
0
0
0
0
Devis avatar
na lássuk mivan akkor ha dcman-nak van igaza: vegyél 120 ezerért vmi faxa asus rog-os lapot, rakjál bele egy intel sandy-e 3960x procit, azt még tuningolni se kell, 3,9 ghz turbó, 12 szálon. és kidobtál kb 350 ezeret 2 cuccért.... na zsírak vagyunk 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
niteforce írta:
ismerd már el hogy tévedtél...

azért mondom hogy persze igazatok van ti profik vagytok jobban tudjátok szal ha ti azt mondjátok hogy huzhatja akor huzza
0
0
0
0
niteforce avatar
ismerd már el hogy tévedtél...
0
0
0
0
Devis avatar
DCMAN: a pentium procik az intelnél igen nagy tuning potenciállal rendelkeznek, húzol rajtuk 1ghz-t, és csak akkor kér +feszt.
0
0
0
0
DCMAN avatar
aha jaja persze hogyne értene hozzá..ti mindenhez értetek
0
0
0
0
niteforce avatar
Synda igazat ír, szerintem jobban ért hozzá mint te...
0
0
0
0
DCMAN avatar
belepofázok mert faxságot irsz szegény csávonak..Cooler Master Hyper TX3-hütővel 3.6-ig azt a procit??wtf??
0
0
0
0
DCMAN avatar
3.6??soha az életbe azt a procit nem huzod adig😉 40-ezres hütövel sem
0
0
0
0
lengoajto91 avatar
Synda írta:
DCMAN írta:
tudnál emelni de elég keveset ez nem olyan tuningolos fajta proci az a baj..nem érdemes nagyon vennél rá másik hütöt akor sem......intelnél a K-s végzödésü procik a jol tuningolhatok amd-nél meg a Black editon procik

Omg...
3.6Ghz-ig stabil a proci 1,45v-on 😉

Tehát a mostani duplájára húzhatja az tényleg nem sok 😂

és esetleg tudnál nekem segíteni hogyan tudnám megemelni? és hogy kell-e rá másik hűtő vagy sem?!
0
0
0
0
lengoajto91 avatar
ééértem. köszi a választ! egyébként csak ezért gondoltam rá:[LINK] 😀 de ha nem, hát nem! 😀 inkább veszek bele 1 másikat! 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
tudnál emelni de elég keveset ez nem olyan tuningolos fajta proci az a baj..nem érdemes nagyon vennél rá másik hütöt akor sem......intelnél a K-s végzödésü procik a jol tuningolhatok amd-nél meg a Black editon procik
0
0
0
0
lengoajto91 avatar
sziasztok! én abszolút nem értek a hardver tuninghoz! az lenne a kérdésem hogyan tudnám felhúzni az intel pentium e2140 dual core-os procim? na és mennyire? és kellene-e rá másik hűtőt vennem mert a gyári van rajta?! legyetek szívesek segíteni!
0
0
0
0
niteforce avatar
instabil lett a CPU, túl nagy FSB-t nem lehet azért beállítani nekik.
Ha nem is fagy csak úgy, akkor is érdemes tesztelni valamilyen progival a stabilitást.
Enyém sem bírja a 220 as FSB-t, enyém nem is indul el.
0
0
0
0
DCMAN avatar
bezony a venti nem birja a nagy tuningot
0
0
0
0
LanBoy avatar
miért akarod annyira a 3,7 Ghz-et? szerintem az a 3,6 Ghz is bőven jó az i3-540-nek.
A ventillátor jó hűti a procit? mert lehet az az oka a leállásnak.
0
0
0
0
khaled98 avatar
niteforce írta:
khaled98 írta:
ja bocs 😃, ***on most 10 e környékén van, de rem tudok majd ettől a sráctól venni, felvételi után persze 😞 szombaton 10 órakor (istenem csinálj szombaton 9: 55 -kor egy nagy katasztrófát 😃😉

én is most szombaton felvételizek 😆

nem tudod véletlenül a kérdéseket?? 😃, bár 4-es - 5-ös vok 😃

Hello!!
Megint megpróbáltam a 3,7 Ghz-et, de... tudjátok már a cpu coltot 1,3-ra (majdnem, kb 1,28, vagy 7) ) az IMC -t 1,2-re (ezt is majdnem) a ram az 1,6V atöbbit hagytam, illetve 23-as szorzó mint mindig és 162 Mhz-es BCKL (azaz 3664 Ghz) szal az a kérdésem,
amint a BCKL-t 165-ösre (vagy 163-ra) akarom rakni, akkor megáll (lefagy) az egér és rá 5-10 (inkább 5 ) másodpercre leáll a gép, rá egy 5 mp-re megint beindul (és zúgnak a fülembe a ventik ) am 71-72fokos volt a melegebb mag!
0
0
0
0
niteforce avatar
khaled98 írta:
ja bocs 😃, ***on most 10 e környékén van, de rem tudok majd ettől a sráctól venni, felvételi után persze 😞 szombaton 10 órakor (istenem csinálj szombaton 9: 55 -kor egy nagy katasztrófát 😃😉

én is most szombaton felvételizek 😆
0
0
0
0
khaled98 avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Légyszíves kerüld a dupla hozzászólást!

Egész jó áron van, én tavaly 6500-ért vettem, de láttam 7500-ért is. 2 magos procikhoz elég 4 GHz-nél.
0
0
0
0
khaled98 avatar
amugy kiszemeltem magamnak egy artic freezer 13 pro ventit,
7000 ft újonnan : kaphatok véleményt? 😃 am [url]http://***/apro/uj_arctic_freezer_13_es_freezer_13_pro/hsz_1-50.html[/url]

http:// hardver apro. hu/apro/uj_arctic_freezer_13_es_freezer_13_pro/hsz_1-50.html

a szpészeket töröljétek ki!
0
0
0
0
nyozo avatar
hát igen sajna csak 533-asok:S de nemsokára akarok venni 2x2 GB 1066-osokat
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jah, 533 MHz-es Ramok... Így nehezebb a dolog.
0
0
0
0
khaled98 avatar
nyozo írta:
és a mostani ramjaim bírnák a húzást?

nem nagyon 😃 ugy sincs értelme , am irtam gépedhez
0
0
0
0
nyozo avatar
és a mostani ramjaim bírnák a húzást?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nos szerintem 3 GHz-re minden gond nélkül!
0
0
0
0
nyozo avatar
Sziasztok! van egy q6600-as procim és hozzá egy artic cooling alpine 11 pro rev 2 az lenne a kérdésem hogy az én alaplapommal meddig tudnám felhúzni? alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2C
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha adsz neki elég feszt nem lesz instabilabb!

Ott hoz leginkább eredményt a proci húzás, ahol proci limit van.
0
0
0
0
khaled98 avatar
picigeri89 írta:
Atley írta:
Szevasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy intel core 2 duo e8500-as procim amit szeretnék olyan 4 ghz-ig húzni. mien hűtőt vásároljak vagy hogy an tudom ezt elérni. Az LN2-őt azért kihagyom még 😀😃

Szerintem hagyd a francba nekem is core2duo-m van és hiába húzod semmi értelme egy dekával nem lesz gyorsabb vagy elvezhetőbb csak instabilabb a rendszer ennyi

? azé' valamennyit csak ér :S
0
0
0
0
no avatar
Atley írta:
Szevasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy intel core 2 duo e8500-as procim amit szeretnék olyan 4 ghz-ig húzni. mien hűtőt vásároljak vagy hogy an tudom ezt elérni. Az LN2-őt azért kihagyom még 😀😃

Szerintem hagyd a francba nekem is core2duo-m van és hiába húzod semmi értelme egy dekával nem lesz gyorsabb vagy elvezhetőbb csak instabilabb a rendszer ennyi
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció