Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
roba1996 avatar
Sziasztok van egy msi h61m-p21 b3 alaplapom 2x4 gb rammal Kingmax DDR3-1333 !!
annyi a lényeg hogy be akartam ma kapcsolni és fel pörögnek a ventik meg minden kép nincs kb megy a számítógép 6 másodpercet és le áll és magátol ujra indul!! mind a 2 ramot meg próbáltam az egyes szolotba be tenno ott szépen ment mind a kettő de viszont ki próbáltam mind a 2 ramot ugyan igy a kettes slotba is és ott egyik sem jó nincs kép meg semmi a vetik pörögnek kb 6-7 másodpercig és utána le áll és magától ujraindul és azt egy csomószor meg csinájja valaki valami ötlet hogy mi lehet a baj????
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
A baj szerintem az hogy nincs rendesen "szigetelve" így be zavar a jelbe más is... Megoldás én nem tudok de lehet a többiek igen. 😀
0
0
0
0
K0WA avatar
Hali! Lenne egy olyan problémám, hogy ha a fejhallgatót vagy hangszórót az előlapi jack-be dugom akkor mindig van egy zúgó hang, akár megy valami zene akár nem. De ha a hátsót használom, akkor tökéletes. Mi lehet a baj? Hogyan lehetne megoldani?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
fogalmam sincs milyem dolgok vannak benne..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ÉS milyen gépről van szó?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
fogalmam sincs mert most kaptuk netezős gépnek lenne használva. win 98 van rajt szal szerintem nem mostani..
0
0
0
0
Bronson avatar
ez fura... valami történt mielőtt ez a hiba volt? tuning/hardver csere?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Az elemes dolgot? Próbáltam azt is sajnos az sem vált be..
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor próbáld meg a resetet. külföldi fórumokon az esetek többségében megoldotta a gondot...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
arra nyomtam egy "Y" majd exit an save de ugyan úgy ki ìrja a CPUs dolgot. de ha nyomok egy F1-akkor be tőlt látom a hátteret 10 másodpercig majd ujra indul..
0
0
0
0
Bronson avatar
esetleg van olyan opció hogy load optimized defaults? ha nincs/vagy nem jön be akkor marad az elem kivétel...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
igen ezt csináltam meg és erre ìrta ki a CPUs dolgot.
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor azt próbáld amit mondtam először. load fail/safe defaults.
0
0
0
0
Bronson avatar
a biosba el tudsz jutni, nem?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
meg csináltam azt amit elsőre írtál de ìgy valamin " CPU is unworkable os has been changed. please recheck - cpu soft menu" ezt írja
0
0
0
0
Bronson avatar
Több módszer is van az egyik ha kiveszed az elemet és utána lenyomva hagyod a bekapcsoló gombot (hogy az összes esetleg bennmaradt áram eltávozzon) pár másodpercig. A másik amire sokan esküsznek hogy simán csak kiveszed és 5-10perc után teszed csak vissza.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
ha ki veszem a biosz elemet 1-2 percre majd visz akkor az jó nem?
0
0
0
0
Bronson avatar
próbálj ki egy bios resetet először... vagy ha be tudsz menni a biosba akkor menj a Load fail/safe defaults-ra és save/exit.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Szevasztok lenne egy olyan problémám ,hogy mikor be kapcsllom a gépet akkor CMOS hibára hivatkozik és egyszerüen nem bìr be kapcsolni.. nem tudjátok mi lehet a hiba?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Én is Chromet használok.. lehet kipróbálok mást
0
0
0
0
Bronson avatar
A youtube egy furcsa jószág, kinek hogy megy, milyen böngésző alatt teljesen változó. nekem chrome alatt akadozik a hang néha...
0
0
0
0
Payphoner avatar
ÜDV!

Normális hogy ezen a géped akadoznak a youtube videók (HD-ban egyenesen esélytelen nézni) ha meg közbe mondjuk böngészek neten a hang is megáll néha...:

TÁP: 450 W
VGA: HD 3850 (AGP)
Proci: AMD Athlon 64 X2 4000+ (2,1 GHZ)
Ram: Kingmax 800 MHZ 2gb
0
0
0
0
Bronson avatar
én ezt a sütés dolgot sosem értettem... még ha be is válik, soha nem tudod mikor adja fel... ha meg olcsóbb alaplap (gondolom nem egy Maximus ROG III-at akarsz bedobni a sütőbe 😂 ) akkor vadássz egyet használtan... de a szervíz a legokosabb, valóban...
0
0
0
0
Puffin avatar
sztem az hülyeség. Nézesd meg a lapot valahol, ha olyan baja van akkor ugysem lehet javítani
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
Lehet nem ide tartozik ,de a napokba bekrepált 1 alaplapom 😕

És azt kérdezném ,hogy az alaplap "SÜTÉS" MEGOLDHATJA a problémát ?

Vannak akik azt mondják igen.
Meg hogy van is ilyen.
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
Köszönöm a segítséget srácok 😀 Megoldódott
0
0
0
0
cseszka avatar
Keresd meg a "RtkNGUI64.exe" fájlt a telepitett mappában,nekem 64bites oprendszerben itt van:c:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtkNGUI64.exe Ha erre kattintok egyböl megnyilik a beállitásos abalak,amit lentebb is irtam.
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
cseszka: éppen ez az, hogy hiába teszem föl a hozzá való drivert, egyszerűen nem teszi a tálcára a beállításokat, az eltávolítások listán pedig ott van a driver. 😃
0
0
0
0
Silent Rain avatar
dzsongo89:
Hát Érdekes jelenség az biztos! Én élből azt vágnám rá hogy a nem 64bites az az op rendszer és akkor teljesen érthető és stimmelnek a számok! Alapjáraton nem kéne semmilyen integrált cuccnak 1 GB-ot lecsípni mert az alap legkisebb mennyiséggel szoktak indulni, s utána te magad növelheted a maxra. Az integrált VGaknál meg általában úgy van hogy amint dedikált kártya kerül bele akkor letiltódik automatán ha kiveszed akkor meg bekapcsol legalább is nálam meg két ismerősömnek is ilyen, max azt lehet beállítani hogy melyiket keresse először mikor elindul.
0
0
0
0
cseszka avatar
gabesz1024:A drivert az alaplap oldalárol érdemes letölteni,és azt feltenni.Értelemszerüenn az oprendszernek megfelelöt.Ha minden ok,és felven telepitve,akkor a jobb alsó sarokban az óra mellett kell h legyen egy kis fekete hangszóró iskon "Realtek HD hengkezelö".Erre jobb klikk és Sound manager megnyitod.Felül lesznek ikonok h digital output(optical),hangszórók,digital output,mikrofon.Neked meiken van a pipa?Valszeg valameik digitalon,akkor fent a hangszóró ikonra jobb klikk és beállitás alapértelmezettként.
0
0
0
0
Bronson avatar
NeTuddMeg : most azzal hogy belekötöttél a ram nevébe még nem lesz megoldás... mivel van dedikált VGA-ja szinte biztos hogy az alaplapi le van tiltva...
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Először is.. olyan RAM, hogy 'KingstonE' nincs..
Másodszor, nézelődj BIOSban, szerintem az Intel által kedvelt integrált VGA lefoglal valamennyit. Egyéb ötletem nincs
0
0
0
0
dzsongo89 avatar
Sziasztok
az miért van hogy 4 giga ramom van és azt írja 4GB ( 3.00 GB használható ) ?
64 bites oprendszer
segítsetek
köszönöm
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
Srácok nekem volna egy problémám, amiben reménykedek hogy tudtok segíteni. A barátom frissen telepített egy Windows 8.1-et, minden működik remekül, kivéve a hang. Egy Gigabyte alaplapon lévő integrált Realtek hangkarija van és nem tudjuk egyszerűen működésre bírni. Az alap driver amit feltett a windows telepítéskor úgy érzékeli, hogy működik minden jó, de mégse, mert a kimeneti eszközt digitálisként érzékeli (HDMI) és nem a hangszórókat és a hangszóró nincs letiltva meg semmi, megpróbáltunk már vagy 4 fajta realtek drivert, mindent és nem tudjuk működésre bírni. Amúgy 64 bites rendszert tett fel és szerintem vmi nem kompatibilis vele, vagy nem tudom, de már a hajam tépem. Windows 7-en tökéletesen működött neki, nekem is ugyanúgy Gigabyte alapon van Realtek kártya, 32 bites rendszeren és rendesen működik, sőt ha jól emlékszem 64 bitesen is jó volt. Mellette AMD videokártyája van, ha esetleg ez számít valamit, a HDMI kimenetes digitális hang miatt gondoltam számít. Remélem tudtok segíteni Smiley
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Valaki tud mondani valami okosságot az én problémámra?
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Ja bocsi már kitöröltem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem is kérdeztél semmit.
0
0
0
0
no avatar
Lenne egy olyan problémám hogy a gép véletlenszerűen befagy vagy kékhalált kap(egyszer a kékhalál fagyott be...).
Van hogy BF3 alatt mikor tölti a következő mappot multiban, máskor miután kilépek, netezés közben, filmnézés közben, szóval véletlenszerűen.
Kékhalál után az első boot mindig fail(nem tölt be a Windows, újraindul a gép).
Ha simán csak megfagy akkor újraindítás után b*szik elindulni, csak fekete a kép(5-6. indításra elindul).
Cseréltem merevlemezt, op rendszert(Win 7,8,8.1), rammot de ugyanazt csinálja és elég idegesítő.
Ha valakinek volt hasonló gondja és sikerült megoldani az megoszthatná velem.Köszi.
0
0
0
0
Bronson avatar
A 79 fok kicsit sok, de ettől még nem kéne azt produkálnia...
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Mi okozhatja a következő problémát? 1,5-2 óra folyamatos játék közben a képernyő egyszer csak elsötétül, de a játék hangja továbbra is hallgató csak kép nincs. Néztem a vga hömérsékletét játék közben, 79 fokos. Lehetséges hogy ez a hömérséklet túl magas azért fagy le a gép?
0
0
0
0
no avatar
cseszka : sajna meghalt az alaplapom.hülye voltam hogy két éve az asrock mellett döntöttem.kedden jön az új.
0
0
0
0
matth1004 avatar
Mitől hibásodhatnak meg a RAM-ok?
olyan hibára gondolok mint amit pl a Memtest mutat.
remélem érthető voltam 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Sisko : köszi a választ, de a legfrissebb (2011-es, azóta nem jött frissítés) Bios van fent... csakis és kizárólag játékok alatt jelentkezik, netezés vagy filmezés közben egyszer sem tapasztaltam... 😞
0
0
0
0
sisko avatar
Bronson : nem biztos hogy neked is segít,de nálam az alaplapi BIOS frissítése oldotta csak meg ezt a problémát.....nekem is véletlenszerűen fordult elő ez a hiba,akár játék,de néha csak sima netezés vagy épp "üresjárat" alatt is...főleg,ha régi a BIOS,ha friss,akkor nem szóltam...
0
0
0
0
Bronson avatar
Hello! van egy hiba ami már az őrületbe kerget, gondolom mások előtt sem ismeretlen, 'az amd képernyőillesztő nem válaszolt'... amiket próbáltam : clean install driver sweeperrel és amd cleanup utility-vel, tdr level változtatása a registryben, 4 fajta driver a legújabb betától visszamenőleg. Van amikor órákig tudok játszani, van amikor 10 perc után befagy a kép és kidob az asztalra... Memtest lefuttatva, Burnintest lefuttatva. Tuninggal és anélkül is problémamentesen lementek a tesztek...
0
0
0
0
cseszka avatar
jamal15:Próbáld meg kivenni a vga-t is,és vissza tenni,vagy egy bios resetet.
0
0
0
0
no avatar
Attila007: A BIOS a system HDD-d S.M.A.R.T. adataiban talált hibát. Az F1 billentyű lenyomása után elvileg folytatnia kellene a betöltést! Kapcsold ki a BIOS-ba a S.M.A.R.T. ellenőrzést a Western Digital HDD-nél. Illetve én nem IDE módban használnám, hanem AHCI módban. Elgondolkodnék azon is, hogy egy WD Green-t használjak System HDD-nek! Mint tudjuk ennek a modelnek 5400 RPM és 7200 RPM a fordulatszáma. Azért az elérési idő nem mindegy szerintem. Ha teheted válts SSD-re!
0
0
0
0
no avatar
Üdv!olyan gondom lenne, hogy a gépemet elindítva 2x újraindult kékhalállal.azóta se kép se hang.elindul a gép de semmit nem csinál.ramot próbáltam mind a 4 slotban meg másik rammal is.nem történt semmi változás.mi lehet a hiba?hibakódot nem tudtam elolvasni sajna :S pls Help!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció