Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Furmark a legoptimálisabb. Kb. 20 percig kell tolnod.
Nekee kell kideriteni... Minden vga meg az ugyanolyan tipusuak is eltero dolgokat bir stabilan. Futtass egy fur mark tesztet fel oraig vagy jatssz a metro 2033 mal maxon
A shift 2 nem jó? és meddig kéne játszani vele?
Alap:
Tuning:
NB 2400-al kezd.A HT frekit hagyd 2000-be.
Ennek a grafikus kártyának meddig mehet el a höfoka?
Mehet fentebb, de az Én meglátásom szerint 80C° sok a határ.
De ha azt mondjuk 10 perc furmark alatt éred el, akkor mehet még a tuning, mert kevés játék járatja 100%-on a vga-t.
10 perc alatt a 700 Mhz-es tuning 58 fokos a grafikus....emeljem még?
58 fok? 😲
Ennek a grafikus kártyának meddig mehet el a höfoka?
Mehet fentebb, de az Én meglátásom szerint 80C° sok a határ.
De ha azt mondjuk 10 perc furmark alatt éred el, akkor mehet még a tuning, mert kevés játék járatja 100%-on a vga-t.
10 perc alatt a 700 Mhz-es tuning 58 fokos a grafikus....emeljem még?
Üdv, valaki megtudná mondani hoyg tudném húzni a procim?Sajnos biosban nem találok ilyen menüpontot.:S
Ott van az,csak automatán van.Ha nincs,akkor bios-ba lépés után Crtl+F1
Tudnád.
Elvileg a GPU mehet 725-ig.
A core clockot vagy a memory clockot rakjam feljebb?
Utána pedig Furmarkkal kell tesztelni legalább 15 percen keresztül.
Sokat nem hozna amúgy, mert nagyon gyenge az a VGA.
Elvileg a GPU mehet 725-ig.
Az lenne a kérdésem,hogy nekem M-Tech 420w-os tápom van.
Pentium Dual-Core cpu, Gigabyte Radeon hd3870 (zalmann Hűtéssel), És egy 8cm venti rendszerhűtésnek. Most lecserértem a házat egy kijelzősre és a kijelző molex csatis,amit a vga-hoz tudtam kötni mert össz-vissz 2db molex csati van a tápon.
Szeretnék még hűtést bele de nem merek tenni bele mert félek,hogy a tápom kicsi😞.
Gpu-Z-vel megnéztem a vga hőfokát és ugál össze vissza idáig sosem csinálta.
Valaki tudna nekem megoldást(És még annyit hogy a 2db molex csati rávan kötva a vga-ra mert 2db-ot igényel.Előre is nagyon szépen köszönöm.
Ne csessz! 😲 Az meg van 5-6 rizsszemnyi is.
egy picivel raktam többet mint ami rajta volt alapból.
Na most lekapartam és csak egy hajszálvékony paszta van a procin meg a videókarin is. A proci most már oké, de a videókari játék közben felment 105 fokra is 😃 Az hogy a picsbe? Holnap bemegyek megint veszek pasztát és a videókari chipjét telenyomom pasztával 😆 ***ba.
Amennyit jónak láttam 😃 bár ez relatív. Hogy azért ellepje a kis csipnek vagy minek a tetejét. A lapka tetején van egy kisebb kis kiálló négyszügletű izé, na arra kentem, meg még van egy pici körülötte is. Nem tudom jobban elmondani 😀 Az sok vagy kevés?
egy fél rizsszemnek megfelelő mennyiséget kell rátenni.
azt egyenletesen elosztani egy kártyával vagy valamivel.
Sziasztok! Szerintenek melegedhet attól a proci meg a videókari a laptopomban, hogy más a paszta mint ami volt eddig? Kicseréltem és nem valami jó :S Eddig valami szürke keményebb volt, most fehér képlékenyebb van rajta. Valaki tudna adni egy kis tanácsot? Köszi előre is.
Mennyit raktál rá?
Szerintetek melyik számít többet? Az hogy a CPU kb 250MHz-cel lassabb és a memória több kb 80MHz-cel (DDR2-nél az ugye kb160) vagy pedig fordítva? Remélem érthető 😃
3405mhz-nél járok . most egy kis prime 95 és utánna megint adok neki egy kicsit ha engedi
Én 3450-nél még énis adom neki 😃
üdv!
húztam a procimat (athlon II x2 250) 3ghz-ról 3.3ghz-ra, feszt nem emeltem.
3ghz-en üresen 32 játék közben 43 körül mozog a hőmérséklet.
3.3ghz-en üres: 35 játék közben 46.
lehetne még rajta huzigálni valamennyit?
hozzáteszem . gyári hűtőm van(még).
szerk.: fagyások, kékhalál és térsai még nem jelentkezett.
Nekem x2 240-esem volt és az fesz emelés nélkül gyári hűtővel 3410Mhz-en ketyegett stabilan. úÚgyhogy szerintem 3,5Ghz-en nyugodtan mehet
Prime 95-öt futass a tuning után fél órán keresztül. Ha itt nem bukik meg a proci, akkor nyert ügyed van.
húztam a procimat (athlon II x2 250) 3ghz-ról 3.3ghz-ra, feszt nem emeltem.
3ghz-en üresen 32 játék közben 43 körül mozog a hőmérséklet.
3.3ghz-en üres: 35 játék közben 46.
lehetne még rajta huzigálni valamennyit?
hozzáteszem . gyári hűtőm van(még).
szerk.: fagyások, kékhalál és térsai még nem jelentkezett.
Sziasztok, annyi lenne a kérdésem, hogy az AMD FX 6100 procit kb meddig lehetne húzni? Egy ilyenre majd beruházok.
Jó hűtővel,jó lappal,megcélozhatod a 4,5-4,7 Ghz-t
A felszültséget nem nagyonbántanám, még van rá gari...de majd utána nézek,köszi!
Feszemelés és a gari nincs összefüggésben (szerintem), egy procit amúgy sem könnyű kicsinálni, ahhoz extrém körülmények kellenek.
Na mester..tolatod a GTS-t? 😃
A felszültséget nem nagyonbántanám, még van rá gari...de majd utána nézek,köszi!
Feszemelés és a gari nincs összefüggésben (szerintem), egy procit amúgy sem könnyű kicsinálni, ahhoz extrém körülmények kellenek.