Én a 651k-m használtam gyári hűtővel, hát pl Watch Dogs alatt féltem vele huzamosabban játszani, mert olyan hangja volt (illetve a fokokat se tudtam megnézni rendesen, mert rosszak voltak a mérők (idle 7fokot írt 😃 )
Bátyámnak volt A6-3500. Az teljesen néma volt.
Viszont olyan katergóriás gépbe, amibe FX8XXX van, ott azért már általában vesznek nagyobb hűtést. Húzás miatt is, meg valljuk be, egy szép nagy toronyhűtő esztétikusabb, mint egy gyári hűtés akármelyik oldalról.
carl18: Hát nekem gyári hűtő van és nem sokkal hangosabb, mint az előd i5-760-é volt. Az tény, hogy hangosabb, de azért nem annyival, mint azt állítják róla (mondjuk főleg olyanok állítják, akiknek nem AMD processzoruk van...)
Itt akkora kamu eredmények vannak hogy ihaj csuhaj... 😊 nem az amd-t védem, mert nyilván jobbak az intel procijai, de más oldalakkal összehasonlítva köszönőviszonyban sincs némely eredmény... ennek a fickónak a videóit nagyon régóta kerülöm, mert teljesen megbízhatatlan nem egy tesztje...
hát-hát... lehet majd páran mást mondanak, de én a 4460 mellett voksolok! a skylake-hez drágábbak a normális lapok jelenleg, a ram ára mondjuk nem sokkal több, mint a ddr3... de játékok alatt nem fogsz észrevenni a ddr4 vs ddr3 dologból semmit konkrétan... viszont ha nagyobb a kereted, mehet a skylake!
Sziasztok! Új vasat fogok venni a közeljövőben, de a procival kapcsolatban kissé bizonytalan vagyok.
Olyat szeretnék, ami nem hagy cserben, de mégsem megy rá egy jogsi ára.
Ezeken gondolkodom:
i3 6100 - i5 4460 - i5 6400
Szerintetek melyik lenne a legokosabb? (Az i3 az egyik ismerős ajánlásával, de nem értek vele egyet 😃 )
Ami 100%on megy az a szuk keresztmetszet ha a proci ilyenkor 90% akkor abba van meg 10% tartalek.bentok elirtad-e vagy nem 😃
Amugy nagyon jatek fuggo is hogy mi mit hajt ki,szerintem a legdurvabb cpu zabalo uj jatekok kozul a syndicate 4,8ghz-es i5 2500k-t is lazan 98-100%ra terheli minden magot gtx 970 mellett.lehet gyengebb gpuval nem menne igy fel de akkor is durva.mondjuk nem nagyon patcheltem lehet azota mar sokat javitottak rajta...
Pixx: Jó az a videó. Amúgy logikus: ha a VGA szinte 100% on megy, míg a CPU csak 90-en, akkor a szűk keresztmetszet nem a VGA, hanem a CPU. Logikus.
Amúgy is fenntartással kezelném a videót, mert otthon 290-el néztem és alapjáraton is elég volt neki. De a 290 biztos nem tud annyit, mint a 280x... 😀
csuz-li: Igazad van, de mint írtam, én alkalmi vételben jutottam a cucchoz. (55.000) és azt kell mondjam, ennyiért még a hülyének is megérte. 😀 Hiszen csak a proci kerül ennyibe. Szerencsém volt, mert a srácnak sürgősen kellett a pénz méghozzá kp-ban. Így lealkudtam, és mindenki örült.
Szerk: Persze, ha pár hónappel ezelőtt ennyiért kínált volna nekem valaki egy FX 8350-et+ deszka, habozás nélkül elfogadtam volna.
Pixx: Igen, az én lecserélt jó öreg a10-5800k-s APU-m (4.4 Ghz-en) sem tudta kiszolgálni az r9 270-emet.
ha valaki megnézi ezt a vidit láthatja h egy r9 280x-et sem tudja teljesen kiszolgálni a fx 8350 4,6ghz-n a The Division Beta alatt nem teker mindig 99%-on a vga
PC Used In This Video Specifications:
CPU: AMD FX 8350 overclocked @4.6ghz
CPU cooler: Cooler Master Hyper EVO 212
GPU: Asus R9 280x not overclocked
RAM: 12gb (4+8) corsair 4gb 1333mhz and hynix 8gb 1600mhz but both ram's are running at 1800mhz
MOBO: ASRock FATAL1TY 990FX KILLER
PSU: Corsair TX750 Enthusiast Series
A napokban váltottam intelre (alkalmi vétel volt proci+alaplap a szomszédomtól), és azt kell mondjam, még nem tértem magamhoz. A különbség olyan, mintha trabiról rakétára váltottam volna. Pedig sokat filóztam, videókártyát cseréljek e, vagy váltsak platformot. De nem bántam meg. És a mezei r9 270-ben is van még kraft. Persze ezt a döntésemet rengeteg utána olvasás és teszt nézegetés előzte meg. Világ életemben amd-s voltam főleg ár/teljesítmény szempontból. De ez... pedig még csak nem is tuning procira váltottam, és még is... Sajnos, az amd jelenleg nem nyújtott tisztességes alternatívát proci ügyileg nekem, ha 8 magos fx-et vettem volna, jóval drágább alaplappal hosszabb távon marhára nem érte volna meg.
És persze ennek a topicnak az olvasgatása is sokat segített a döntésemben.
forausz13: mindkettő sokat jelent, szóval érdemes. Előbb az SSD, mert a plusz ram nem olyan fontos, mivel 8GB még mindig elég, hacsak nem futtatsz virtuális gépet, vagy fejlesztőkörnyezetet a gépen.
hát igen😃 nah mind1 akkor kövi fizukor megveszem az Asus-t!
Szerinted mennyire érdemes még majd bővíteni SSD-vel és+8giga rammal?
Megérné ezt a gépet teljesen feldobni vagy annyira azért ne?
foraplusz13: Értem én a problémát. Végül is csak + 6e Ft, ami nem sok, de akkor meg ott van 275-ért a másik, ami még jobb és csak plusz 9... Sosem lenne vége, ha az ember nem ragaszkodna a keretekhez.
Hali, gépet akarok venni és az lenne a kérdésem melyik érné meg jobban? Játékra kéne főként szóval, pl GTA5-höz, FarCry4, stb játékokat stabilan high-ultra-n melyik futtatná inkább?
Venni szeretnék számítógépet nem hirdetni!
I5-4590 4x3300/3700MHz
Socket 1150, H81
8192MB DDR3 1600MHz
1000GB SATA3 HDD
24x dual layer DVD író
Nvidia Geforce GTX750 2048MB DDR5 DVI/HDMI/D-SUB
10/100/1000 LAN, int HD audio
Aerocool V3X ház
Chieftec 500W tápeg
Ez megfelelő e játékra nem fullos felbontásmellett normál grafikával?
Nem értek hozzá ezért kérdezek
Eleg a sandy i5 is persze k-s verzio.nekem 4.6 ghzen megy GTA 5 alatt magas grafikai beallitasokkal kb ilyen 70% fole nem megy a kihasznaltsag es egy 7870el 80%-ban vajsima fix 50 fps megvan.hamarsoan lesz egy gtx 970 majd irok arrol is hogy valtozik a helyzet.de meg egy 980at is kihajt meg sli-be is.
Itt egy kis grafikon hogy mennyit szamit az ujabb generacio jatek alatt. (nemsokat😃😉
Viszont olyan katergóriás gépbe, amibe FX8XXX van, ott azért már általában vesznek nagyobb hűtést. Húzás miatt is, meg valljuk be, egy szép nagy toronyhűtő esztétikusabb, mint egy gyári hűtés akármelyik oldalról.
Éljen az AMD energiagazdaságosság és hatékonyság! 😊
Spoiler!
Olyat szeretnék, ami nem hagy cserben, de mégsem megy rá egy jogsi ára.
Ezeken gondolkodom:
i3 6100 - i5 4460 - i5 6400
Szerintetek melyik lenne a legokosabb? (Az i3 az egyik ismerős ajánlásával, de nem értek vele egyet 😃 )
Amugy nagyon jatek fuggo is hogy mi mit hajt ki,szerintem a legdurvabb cpu zabalo uj jatekok kozul a syndicate 4,8ghz-es i5 2500k-t is lazan 98-100%ra terheli minden magot gtx 970 mellett.lehet gyengebb gpuval nem menne igy fel de akkor is durva.mondjuk nem nagyon patcheltem lehet azota mar sokat javitottak rajta...
Köszönöm 😀
Pixx: Jó az a videó. Amúgy logikus: ha a VGA szinte 100% on megy, míg a CPU csak 90-en, akkor a szűk keresztmetszet nem a VGA, hanem a CPU. Logikus.
Amúgy is fenntartással kezelném a videót, mert otthon 290-el néztem és alapjáraton is elég volt neki. De a 290 biztos nem tud annyit, mint a 280x... 😀
Egy tanács...A "Seggszikla" alaplapot hajítsd el jó messzire, és rakj a processzor alá normális alaplapot, utána futtasd újra a tesztet. 😉
Nekem az van, de hogy kell beállítani hogy a kártyát és a procit úgy kiírja hogy milyen? Köszi 😀
innen bírod letölteni [LINK]
Azt a programot honnan lehet letölteni, vagy mi a neve?
Szerk: Persze, ha pár hónappel ezelőtt ennyiért kínált volna nekem valaki egy FX 8350-et+ deszka, habozás nélkül elfogadtam volna.
Pixx: Igen, az én lecserélt jó öreg a10-5800k-s APU-m (4.4 Ghz-en) sem tudta kiszolgálni az r9 270-emet.
PC Used In This Video Specifications:
CPU: AMD FX 8350 overclocked @4.6ghz
CPU cooler: Cooler Master Hyper EVO 212
GPU: Asus R9 280x not overclocked
RAM: 12gb (4+8) corsair 4gb 1333mhz and hynix 8gb 1600mhz but both ram's are running at 1800mhz
MOBO: ASRock FATAL1TY 990FX KILLER
PSU: Corsair TX750 Enthusiast Series
És persze ennek a topicnak az olvasgatása is sokat segített a döntésemben.
Szerinted mennyire érdemes még majd bővíteni SSD-vel és+8giga rammal?
Megérné ezt a gépet teljesen feldobni vagy annyira azért ne?
http://radium.hu/lenovo-ideapad-y700-5668.html
vagy
http://radium.hu/legjobb-ajanlatok/asus-x550jx-5791.html
Az a GIF nagyon jó! 😆
I5-4590 4x3300/3700MHz
Socket 1150, H81
8192MB DDR3 1600MHz
1000GB SATA3 HDD
24x dual layer DVD író
Nvidia Geforce GTX750 2048MB DDR5 DVI/HDMI/D-SUB
10/100/1000 LAN, int HD audio
Aerocool V3X ház
Chieftec 500W tápeg
Ez megfelelő e játékra nem fullos felbontásmellett normál grafikával?
Nem értek hozzá ezért kérdezek
Itt egy kis grafikon hogy mennyit szamit az ujabb generacio jatek alatt. (nemsokat😃😉