Nos, eddig mindig hivatkozhattam arra, hogy gyári hűtővel használom és nincs vele gond. Na ez lassan megszűnik: most hívott egy ismerősöm, hogy van neki egy ZALMAN CNPS5X Performa hűtője, amihez nincs meg a szerelőkeret.
Szerintetek halkabb lesz? 😊
Anno leírtam mikor FX 8150-ről I5 2500K-ra váltottam mi változott már egy 7970 mellett is.
De az AMD fanok azt sem hitték el amit saját magam tapasztaltam 😀
Úgyhogy mindegy mit írunk rambustibi78 akkor is "gyík7-ezni" fog 😀
Bronson: "rambustibi meg érdekes, a több száz aktív felhasználó közül az egyetlen, aki szerint az fx9590 jobban teljesített, mint egy i7 4790k."
A több száz aktív felhasználóról akikről írsz, mind használt fx9590-et és gyík7 4790kát is, ezért van mindkettőről tapasztalatuk. (gondolom innen van neked is saját tapasztalatod)
Nem is neked írtam, csak volt már tavaly egy példa! Csak tisztáztam magam , csak szórakozás céljából írok ide néha. Legyen valami aktivitás, néha nagyon ki tud halni a fórum. Amire kíváncsi vagyok már nagyon mit tud majd a zen! 😀 az fx-re rá 4 év telt el, 14 nanométeres lapkagyártásra itt térnek majd át, fogyasztás terén tuti nagy lesz a előrelépés és minden igaz lesz SMT (Simultaneous Multithreading) Intelnél ezt hívják hyper threading-nak! 8 mag és HT/SMT 😀 Kíváncsi vagyok már nagyon.
Hát én nem mondtam hogy az intel tökéletes, nem mondtam senkire se hogy fanboy! 😃 Az a Fanboy aki magára veszi! 😀 Csak találtam egy poénos videót, azt hogy poénkodok nem kell vérre menő személyeskedésbe átmenni. Nézd meg a címet a fórumon hova írunk 😆 volt már rá példa hogy valaki enyhe női lelki világába tiportam mert nem istenítettem az amd-t. Nézd vissza sehol se írtam senkire semmi sértőt, azt meg hogy kiélem amd fétisem az már legyen én gondom 😀 Nem vagyok se intel se amd fanboy. Mind kettő van most a gépházamba. AMD kártyával egyetlen gondom nincs Shadowplay ami az nvidiának van, van nála GVR ha jól emlékszem de közel se tökéletes,mikor próbáltam nem ment gond nélkül.
American truck jó játék nagyon 😃 nézzem is
És most - éljen az önreklám! - mindenki menjen az American Truck Simulátor tesztemhez és véleményezze, annak több értelme van, legalább tanulok belőle... 😃
Sem az intelnél, sem az amd-nél nem elég a gyári hűtő a felső kategóriáikban... (főleg a kupakhibás inteleknél, ott még a komolyabb hűtők is nyögnek) az hogy meg a villanyszámlán te meg fogod látni a különbséget, erősen kétlem. hacsak nem 24/7 cinebench megy egy évig. lehet itt amd lefanboyozni valakit, miközben mindenki szemet huny az intel hibáin, és az egekig fényezik. egyik oldal sem tökéletes és mindkét oldalon vannak jó és értelmetlen procik.
TrentonG: Az AMD tisztában van azzal, hogy melegszik a processzora. Ezért csomagol mellé gyárilag réz hűtőcsöves hűtőt, vagy épp semmilyent, mint az fx-9xxx-nél, illetve vízhűtést felárral. A cél minden esetben az, hogy a CPU mellé tett gyári hűtő lehűtse. Ezt az Inteleknél simán megoldja az alu hűtőborda is. Amíg az megoldja, nem fognak bele tenni réz hűtőcsövest, mert drágább. Márpedig a cél, hogy 70°C alatt tartsák a processzort és ezt teljesíti is minkét gyártó összes gyári hűtője.
carl18: Erre ugyan az a válaszom, amit lentebb leírtam a zárójeles részben...
Véleményem hogy egy 50-100E forintos processzor egészen más kategória mint egy 50-100 millió forintos Lamborghini, Ferrari. De már más más témába mentél bele 😃 A szezont kevered a fazonnal a 750TI és A titan x más teljesítményt szint. Én itt arra gondolok hogy teljesítmény/fogyasztás arány! 😃 az amd gyengébb és még többet fogyaszt ez még is kinek jó hosszútávon főleg. Ha például saját magadnak fizetted a villany számlát akkor és sokat használod a géped. Akkor 1-2 év alatt igen is érezhető különbség fog kijönni a villanyszámlám és lényegében úgy hogy a gép semmilyen téren nem marad el egy AMD-s konfigtol! Persze ez csak az én véleményem 😆 Mert hiába olcsóbb az amd fogyasztás terén ugyan azt a pénz bele ölőd csak nem tűnik fel mert villany számlába megy a plusz költség! 😀 Meg ha a technika megengedi most azt a teljesítmény ilyen kis fogyasztásból amit most kapok, akkor miért vegyek valamiből olyan ami többet fogyaszt és ráadásul még sok helyen játékok alatt gyengébb is! 😃 ezt hívjuk pontosabban elavultnak.
AMD prociknak az alap hűtése rohadt jó, hűtőbordás, és van venti is, tesómnak phenom 9550-a van, 50 fok felé nem is megy. Bezzeg az én E6500-as szarom felmelegedik 60-ra..
carl18: Már a VGA-s témában is leírtam, amit a fogyasztásról gondolok: Aki egy sportkocsi vásárlásakor a fogyasztási adatokat böngészi, rossz helyre ment... 😃
Mert addig értem, hogy egy céges beszerzésnél a géppark felépítésekor a beszerző megnézi, hogy az irodába kerülő 650 db gép mennyit fogyaszt, mivel a rezsiköltséget jelentősen befolyásolja, de otthon játékra vett gép esetén ez eléggé mellékes szempont. Ha ezt nézné bárki, senki nem venne titan x-et, hanem 750Ti-t, végül is kevesebbet fogyaszt... (Tudom, tudom: azonos, vagy jobb teljesítmény jön ki kevesebb fogyasztásból, de szerintem ez nem komoly szempont. Sehol sem olvastam még olyat, hogy valaki azt írta volna, vegyél inkább 3770K-t a 4770K helyett, mert kevesebbet fogyaszt...)
Vegye mindenkit azt amire van pénze! 😆 Aztán ha meg véletlen nem azt kapja amit elvárt majd leváltja és személyes tapasztalat alapján rájön megérte-e váltani! Felesleges ebbe belemenni! 😀
Igen amd energia hatákonysági valóban nagyon jó Tibor! 😃 A sötétkék jelenti a cinebench mérés alatt lévő processzor teszt fogyasztását!
Nincs miröl beszélni gyerekek csak a videot kell megnézni Intel i5 3570k-AMD FX 6300
(jo csak 1 pl)
De még nekem a 955Bevel 99% Gpu(R9 280x,5850) usageval megy minden singleplayer addig a multiban kijön(50-60%GPU-5850-el is),hogy a minimum Fps kevés ami nagyon zavaro.
csuz-li
Rendben. Csak olyan ellenségeskedésnek vettem 😃 2014 nyarától volt 2015 decemberig.
Pedig mikor még hd 6870-em volt, egy párhelyen az oldalon kérdeztem hogy az fx 8320 kifogja e hajtani a r9 290-ent.
ddkk22: Nem azért írtam, mert nem hiszem el, csak meglepődtem, mert nem emlékeztem rá, hogy valaha említetted volna...
Zoli73: Nekem ez az első AMD-m, eddig kizárólag Inteljeim voltak, kezdve a 486-tól. Én sem bántam meg, de szerintem még senki nem bánt meg egy váltást, hiszen mindenki általában jobbat, nagyobb teljesítményűt vett - már, aki tudatosan vásárol -, mint az előző volt, függetlenül attól, hogy melyik gyártó termékét választotta éppen. Én i7-et választottam volna az i5 után, csak hát a pénz meg nem volt annyi, amiből kijött volna, így maradt a "szegény ember i7-e"... 😀
Omis: Nekem 8350-em van. A közvetlen előd - rövid ideig - egy i5-760 volt. Az előtt is Intel volt, egy 3Ghz-es Dual Core, ami hosszú évekig jól szolgált. Amit biztosan tudok, az az, hogy a mostani processzorom FHD felbontás mellett el tud látni egy R9 290-et, mivel azt kipróbáltam. Ilyen értelemben jó vásárlás volt. Ez a processzor nálam jobban teljesít, mint az i5-760 teljesített. Az ebben az árban kapható i5-nél annyival jobb, hogy 8 szálas, mint egy i7, így az újabb játékoknál már egész jól teljesít. Például a Fallout 4 alatt kisebb a processzorterhelés, mint a GTAV alatt. Előbbi használja a 8 szálat, míg utóbbi csak négyet. Játékoknál már évek óta inkább erős VGA, mint erős processzor kell. A tapasztalat meg azt mutatja, hogy az újabb játékmotorok meghálálják a 8 szálat, valószínűleg azért, mert az új konzolokban annyi van és arra fejlesztik a játékmotort, hogy van 8, de gyenge szál, amin számolhat.
Szóval:
- Az i5 azért jó, mert kisebb a fogyasztása, relatív olcsóbb és, mivel egy szálas teljesítménye jobb, mint az azonos i7-nek (lásd még HT), ezért izomból képes pótolni a szálak hiányát. Az egy szálas ereje ráadásul a régebbi, dx11-nél korábbi dx verzióval működő játékok esetében kifejezetten jó. A fogyasztása alacsony és nem is melegszik, hacsak ki nem fogsz egy olyan példányt, amin kiüt a kupak alatti pasztán való spórolás következménye.
- Az fx-8350 azért jó, mert annak ellenére, hogy 8 szálas, még olcsó is. Viszont, mivel a benne lévő magok párba vannak rendezve és nem egyformák (egy modulon belül az egyik mag a lebegőpontos, míg a másik a fixpontos számításokban jó), azért az win7 alatt az olyan játékoknál, amik 4 szálat használnak maximum, kifejezetten rosszul teljesít. (win1 már nem a magokat, hanem komplett modulokat kapcsol ki-be, így ott már ez nem játszik) Viszont, mivel a 8 szál tulajdonképpen 4 lebegőpontos és 4 fixpontos szálból áll, ezért egy játék alatt nagyobb az fps-ingaozás is, amit mondjuk Vsync használatával ki lehet cselezni (én legalább is emiatt használom, ahol csak lehet) Egy szálas teljesítménye viszont a fentiek miatt a nyomában sincs egy i5-nek, vagy i7-nek. Ezen kívül sokat fogyaszt és meleg is, mint egy kazán. Szóval jól szellőző ház nélkül öngyilkosság használni.
- Az i7 azért jó, mert ugyan a legdrágább, de a HT sokkal okosabban használja fel az erőforrásokat, mint az AMD modulos technikája, így egy játéknál stabilabban tartja az fps-t, kisebb az ingadozás a minimum és a maximum között. Nem fogyaszt sokat és nem melegszik, csak max azért, amit az i5-nél írtam, de az elég ritka. Összességében a legjobb a három lehetőség közül, de a minőséget, mint mindig, itt is meg kell fizetni.
Nem tudom miért várja mindenki, hogy az i7-es prociktól sokkal több lesz az fps a játékok alatt, miközben ha több is lesz az lényegtelen, mert tök mind1 hogy 60fpsel megy a játék vagy 80fps-esl. A lényeg a minimum fps-en van, amiben az intel jobb. Pont ezért lesz jobb egy i5-i7 játékra.
Nekem fx 8320 volt, 4,2ghz-en ment, azt cseréltem a i7 2600-ra ami 3,4ghz-en ment akkor, és az i7-el a minimum fps-em 7-15el lett több, r9 290 társaságában. Azt még hozzá teszem hogy a váltás i7re mindennel együtt 5000ft-ba került. Mi előtt valaki megtámadna hogy biztos egy vagyon volt a csere.
Látom tényleg nem jártál utána a dolgoknak, merre hány méter... 'a 8 mag biztos erősebb' 'az intel munkára van, az amd játékra'... 2016 van, nem tudom hogy lehet még mindig aktuális ezen tévhitek megléte, amiket már hosszú-hosszú évek óta ki kellett volna irtani... rambustibi meg érdekes, a több száz aktív felhasználó közül az egyetlen, aki szerint az fx9590 jobban teljesített, mint egy i7 4790k. de továbbmehetünk én a 3év alatt azt hiszem rajta kívül talán még 1-2 felhasználóról tudok, aki szerint nem érte meg neki az amd-intel váltás.
eszembe sem jutott hogy félre akarnátok vezetni egyrészt,másrészt csak azt lehet aki hagyja😜
a számítógépemmel többnyire játszom arra meg az AMD jó,munkára meg az intel.
Omis:
Jobban jársz az FX procival, vettem gyík7 4790k-t a sok "okos" tanácsára, hogy az milyen jó. Aztán használtam és kiderült, hogy nagy parasztvakítás az egész. FX9590-hez képest +5fps-t adott a gyíkhétká játékok alatt azonos beállítások mellett. Ha gondolod felülhetsz az "intel inside" hypevonatra, csak nem érdemes, se anyagilag, se teljesítményben, viszont ha veszel el tudod mondani, hogy "nekem intelem" van..hurráá 😂
nekem csak r9 380 van szóval ahhoz jó az fx 8320e😜
olyan fos alaplapot nem vennék soha nem bírom a micro lapokat😃
nem vagyok sem az amd mellett sem az intel ellen de annyival nem lehet jobb amennyivel drágább.
nyilván laikus a témában, kicsit túlzás hogy játészer lenne, gondolom a 8mag vs 4 mag mítosz van a háttérben 😊 980 mellett is megállja a helyét egyébként...
Omis: Én azért egy 4. vagy ne adj isten egy 6. generációs i5-re nem mondanám hogy játékszer.
Egy 4. generációs 4460 is kimondottan jó választás ami kihajt szerintem akár egy GTX 970-t is, de meg merem kockáztatni hogy egy 980-at is.
amit kinéztél, az szerintem 8320E, nem sima 8320... mert az meg 41k a legolcsóbb... nem azt mondtam hogy vegyél rögtön egy felső kategóriás intelt 😃
i5 4460+GIGABYTE GA-B85M-D3H-A alaplap 73ezerből kijön, amit te kinéztél az 66ezer... és nem lenne sokkal drágább mint az amd konfig, mégis jobban járnál! 😉
de olyan veszett drága..
i7 4790 majdnem 100e ft és még a lap 35 e ft(i5 nem vennék az játék szer)
amit meg kinéztem fx 8320 most jelen pillanatban MSI 970 GAMING kerek 30e ft
a cpu meg 36e.
winrar: Nálam OCCT stressztesztben produkál a procim ilyen hőfokokat, mondjuk én nem gyári hűtőt használok, hanem a régi AMD procira vett combo hűtőt (ha már van miért ne azt nem? Cooler Master Hyper 103 Halkabb is.) Viszont ne feledjük nálad renerelés, nálam stresszteszt, játékok (amikkel én játszom) egyik sem izzasztja így meg a procit. Max hőfok 45c.
Phenom X4 9650 gyári hűtője éppenséggel az "elviselhető" kategória. 70 fok alatt tartotta a procit nyáron is, hangja volt azért rendesen de kibírható.
i3 2100 gyári hűtőjével nincs bajom i5 2500-nak is vígan elég volt, ráadásul nem is hangos.
Nekem teljesen halk az i5-4460 gyári hűtővel. AMD gyári hűtőjével nem volt még dolgom, de remélem nem is lesz 😆
Videorenderelés mondjuk megdolgoztatja a procit rendesen:
Szerintetek halkabb lesz? 😊
Srácok akkor nekem Gyik 5 van? 😆
Akár egy retardált 😀
Anno leírtam mikor FX 8150-ről I5 2500K-ra váltottam mi változott már egy 7970 mellett is.
De az AMD fanok azt sem hitték el amit saját magam tapasztaltam 😀
Úgyhogy mindegy mit írunk rambustibi78 akkor is "gyík7-ezni" fog 😀
Most, akkor én is írjam, hogy FosX ? Ez olyan nevetséges... 😀
Inkább ész érveket olvasnék, mint ezt a gyerekes megnyilvánulást.
Eladtam szerencsére...
Bronson: "rambustibi meg érdekes, a több száz aktív felhasználó közül az egyetlen, aki szerint az fx9590 jobban teljesített, mint egy i7 4790k."
A több száz aktív felhasználóról akikről írsz, mind használt fx9590-et és gyík7 4790kát is, ezért van mindkettőről tapasztalatuk. (gondolom innen van neked is saját tapasztalatod)
American truck jó játék nagyon 😃 nézzem is
És most - éljen az önreklám! - mindenki menjen az American Truck Simulátor tesztemhez és véleményezze, annak több értelme van, legalább tanulok belőle... 😃
carl18: Erre ugyan az a válaszom, amit lentebb leírtam a zárójeles részben...
Mert addig értem, hogy egy céges beszerzésnél a géppark felépítésekor a beszerző megnézi, hogy az irodába kerülő 650 db gép mennyit fogyaszt, mivel a rezsiköltséget jelentősen befolyásolja, de otthon játékra vett gép esetén ez eléggé mellékes szempont. Ha ezt nézné bárki, senki nem venne titan x-et, hanem 750Ti-t, végül is kevesebbet fogyaszt... (Tudom, tudom: azonos, vagy jobb teljesítmény jön ki kevesebb fogyasztásból, de szerintem ez nem komoly szempont. Sehol sem olvastam még olyat, hogy valaki azt írta volna, vegyél inkább 3770K-t a 4770K helyett, mert kevesebbet fogyaszt...)
Igen amd energia hatákonysági valóban nagyon jó Tibor! 😃 A sötétkék jelenti a cinebench mérés alatt lévő processzor teszt fogyasztását!
De még nekem a 955Bevel 99% Gpu(R9 280x,5850) usageval megy minden singleplayer addig a multiban kijön(50-60%GPU-5850-el is),hogy a minimum Fps kevés ami nagyon zavaro.
Rendben. Csak olyan ellenségeskedésnek vettem 😃 2014 nyarától volt 2015 decemberig.
Pedig mikor még hd 6870-em volt, egy párhelyen az oldalon kérdeztem hogy az fx 8320 kifogja e hajtani a r9 290-ent.
Zoli73: Nekem ez az első AMD-m, eddig kizárólag Inteljeim voltak, kezdve a 486-tól. Én sem bántam meg, de szerintem még senki nem bánt meg egy váltást, hiszen mindenki általában jobbat, nagyobb teljesítményűt vett - már, aki tudatosan vásárol -, mint az előző volt, függetlenül attól, hogy melyik gyártó termékét választotta éppen. Én i7-et választottam volna az i5 után, csak hát a pénz meg nem volt annyi, amiből kijött volna, így maradt a "szegény ember i7-e"... 😀
Én sem bántam meg az Intelre váltást! 😉
Bele mész a profilomba, hozzászólásokat olvasgatsz, és rá jössz hogy volt. De tessék itt egy bizonyíték egy levelezésből
Omis: Nekem 8350-em van. A közvetlen előd - rövid ideig - egy i5-760 volt. Az előtt is Intel volt, egy 3Ghz-es Dual Core, ami hosszú évekig jól szolgált. Amit biztosan tudok, az az, hogy a mostani processzorom FHD felbontás mellett el tud látni egy R9 290-et, mivel azt kipróbáltam. Ilyen értelemben jó vásárlás volt. Ez a processzor nálam jobban teljesít, mint az i5-760 teljesített. Az ebben az árban kapható i5-nél annyival jobb, hogy 8 szálas, mint egy i7, így az újabb játékoknál már egész jól teljesít. Például a Fallout 4 alatt kisebb a processzorterhelés, mint a GTAV alatt. Előbbi használja a 8 szálat, míg utóbbi csak négyet. Játékoknál már évek óta inkább erős VGA, mint erős processzor kell. A tapasztalat meg azt mutatja, hogy az újabb játékmotorok meghálálják a 8 szálat, valószínűleg azért, mert az új konzolokban annyi van és arra fejlesztik a játékmotort, hogy van 8, de gyenge szál, amin számolhat.
Szóval:
- Az i5 azért jó, mert kisebb a fogyasztása, relatív olcsóbb és, mivel egy szálas teljesítménye jobb, mint az azonos i7-nek (lásd még HT), ezért izomból képes pótolni a szálak hiányát. Az egy szálas ereje ráadásul a régebbi, dx11-nél korábbi dx verzióval működő játékok esetében kifejezetten jó. A fogyasztása alacsony és nem is melegszik, hacsak ki nem fogsz egy olyan példányt, amin kiüt a kupak alatti pasztán való spórolás következménye.
- Az fx-8350 azért jó, mert annak ellenére, hogy 8 szálas, még olcsó is. Viszont, mivel a benne lévő magok párba vannak rendezve és nem egyformák (egy modulon belül az egyik mag a lebegőpontos, míg a másik a fixpontos számításokban jó), azért az win7 alatt az olyan játékoknál, amik 4 szálat használnak maximum, kifejezetten rosszul teljesít. (win1 már nem a magokat, hanem komplett modulokat kapcsol ki-be, így ott már ez nem játszik) Viszont, mivel a 8 szál tulajdonképpen 4 lebegőpontos és 4 fixpontos szálból áll, ezért egy játék alatt nagyobb az fps-ingaozás is, amit mondjuk Vsync használatával ki lehet cselezni (én legalább is emiatt használom, ahol csak lehet) Egy szálas teljesítménye viszont a fentiek miatt a nyomában sincs egy i5-nek, vagy i7-nek. Ezen kívül sokat fogyaszt és meleg is, mint egy kazán. Szóval jól szellőző ház nélkül öngyilkosság használni.
- Az i7 azért jó, mert ugyan a legdrágább, de a HT sokkal okosabban használja fel az erőforrásokat, mint az AMD modulos technikája, így egy játéknál stabilabban tartja az fps-t, kisebb az ingadozás a minimum és a maximum között. Nem fogyaszt sokat és nem melegszik, csak max azért, amit az i5-nél írtam, de az elég ritka. Összességében a legjobb a három lehetőség közül, de a minőséget, mint mindig, itt is meg kell fizetni.
Nekem fx 8320 volt, 4,2ghz-en ment, azt cseréltem a i7 2600-ra ami 3,4ghz-en ment akkor, és az i7-el a minimum fps-em 7-15el lett több, r9 290 társaságában. Azt még hozzá teszem hogy a váltás i7re mindennel együtt 5000ft-ba került. Mi előtt valaki megtámadna hogy biztos egy vagyon volt a csere.
de úgyis majd azt veszek amire lesz pénzem szóval ja😜
a kutya még mindig csak ugat😃
tibi: te meg add el az i7-et aztán vegyél megint egy Fx-et ha nem vagy megelégedve. Még pénzed is marad.
a számítógépemmel többnyire játszom arra meg az AMD jó,munkára meg az intel.
Jobban jársz az FX procival, vettem gyík7 4790k-t a sok "okos" tanácsára, hogy az milyen jó. Aztán használtam és kiderült, hogy nagy parasztvakítás az egész. FX9590-hez képest +5fps-t adott a gyíkhétká játékok alatt azonos beállítások mellett. Ha gondolod felülhetsz az "intel inside" hypevonatra, csak nem érdemes, se anyagilag, se teljesítményben, viszont ha veszel el tudod mondani, hogy "nekem intelem" van..hurráá 😂
Azt hiszem kicsit elvagyunk tájolódva...😊
olyan fos alaplapot nem vennék soha nem bírom a micro lapokat😃
nem vagyok sem az amd mellett sem az intel ellen de annyival nem lehet jobb amennyivel drágább.
Egy 4. generációs 4460 is kimondottan jó választás ami kihajt szerintem akár egy GTX 970-t is, de meg merem kockáztatni hogy egy 980-at is.
i5 4460+GIGABYTE GA-B85M-D3H-A alaplap 73ezerből kijön, amit te kinéztél az 66ezer... és nem lenne sokkal drágább mint az amd konfig, mégis jobban járnál! 😉
i7 4790 majdnem 100e ft és még a lap 35 e ft(i5 nem vennék az játék szer)
amit meg kinéztem fx 8320 most jelen pillanatban MSI 970 GAMING kerek 30e ft
a cpu meg 36e.
Programból meg nem szoktam olyan komolyakat használni, ami megzabálná nekem a procit.
i3 2100 gyári hűtőjével nincs bajom i5 2500-nak is vígan elég volt, ráadásul nem is hangos.
Videorenderelés mondjuk megdolgoztatja a procit rendesen: