Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atstuff07 avatar
Nemvanhang: az alapértelmezett eszköz pipája jó helyen van?
0
0
0
0
Bronson avatar
másik oprendszert próbáltál?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Problémám akadt.. van egy régi K7S8X R3.0 alaplapom.. előszedtem, dobni akartam rá rendszert.. telepítésnél kékhalálozik.. kék képernyő betölti a cuccokat, kiírja, hogy a windows újraindítja a számítógépet (winXP), akkor nem újraindítja, hanem egy 0x0000007B üzenettel kékhalál..
RAMot cseréltem, winyót, DVD-ROM-ot cseréltem, kábeleket cseréltem, procit is, szoval csak a lap lehet..
azon belül mi okozhatja? eddig működött, el volt rakva kb fél évre, és ezt csinálja.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Piszkáltad a drivereket vagy egyszer csak elment és kész?
0
0
0
0
Nemvanhang avatar
Nincs hang!!! 😶

Gyerekek, nem vagyok hülye.
-Nincs elnémítva a csúszka
-Legújabb driver fent van
-Audio Codec van telepítve
-Jó helyre dugtam a hangszórót ( -.-"😉 (a ződbe!!!)
hátlapi ződ igen, de az előlapin se működik...
-Bioszba nincs letiltva (tudtommal)

Alaplapi hangkártya (VIA VT1705 @ nVIDIA nForce 7025-630a (MCP68SE)

Értelmes ember írjon csak, ne hülye ötletekkel. Köszi!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy ha pl. viditnézek van hogy lelassul és ilyen robotféle hangon folytatja tovább a szöveget vagy épp lelessúl ez mért van? A régi gépem nem csinált ilyet ennek szerintem meg nem kéne. A winchesteremtől lehet mert az már régi?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Mint gyártó jó. Volt pár kártyám tőlük sose volt gond egyikkel sem.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Sapphire-ről vélemény?
Amúgy köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem giga van,mikor vettem ez volt a legolcsóbb.(760 sorozatbol)nem bántam meg.Szépen dolgozik,jól is hüt.Viszont volt már MSI 6870,7870,7950 karim is,ezeknek mindnek volt valami kis sipolo(folyamatos halk fütyülése) hangja mikor terhelést kapott.Mikor csak üresjáratban ment a gép,net,zene,film...nemvolt gond,de mikor elindult egy 3dmark progi,v bármien játék,megjelent a sipolás...Más gyártók kártyáival nemvolt gond,volt már asus,giga,gainward,powercolor...kártyák,de csak az msi kártyákon hallatszott.A tápom meg minden karinál ugyan ez vol...nem cseréltem le szinte semmitse.
0
0
0
0
Payphoner avatar
😃 én kàrtyàkba az msi-vàlasztom legszivesebben... A gigabyteval a gond hogy a fejlesztők sosem gondolkodnak egy gyengébb vga-ra is olyan dupla ventitbraknak amire semmi szükség... És ezért mindig dràgàbbak is az ő kàtyàik mint a többi gyàrtóé.... Az asusokba én csalódni szoktam... Mintha valamiért gyenge lenne a teljesitmènye.... Az Msi megfelelő hűtés biztosít nincs rajta 44 venti és viszonylag jó àrban van... + ezek a kàrtyàk fogadjàk legjobban az otthon tuningot
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Robin😆 látom azért ti már ismeritek egymást! 😀
Nekem az Asus-ban csak annyi nem tetszik hogy van a dobozban egy VGA meg egy CD és kész. Egyéb filléres kiegészítők az ablakban......ablak meg sehol
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"weber90
Eddig sikerült leégettség a tápegységet ami gyári hibás volt, és kiderült hogy a VGA is gyári hibás volt ezért jöttek elő a dll hibás üzenetek .."

Itt mi is történt pontosan,nekem az új gépem kiküldte a régi lcd monitoromat,robbant a képcső
és fehér füst szállt fel.
Majd a tesómhoz felvittem és ott az 1cm-vastag elosztó kábel szénné égett,mondja tesóm mit szigetelő szalagozok,olyan hangja volt neki.
FSP raider 650-es tápom van Vs. Gigabyte alaplapom.
Lehet köze ezeknek a dolgoknak a proci működéséhez is?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nekem meg egyik ismerősömnek is volt gondja mostanában Gigabyte Vga-val.
0
0
0
0
weber90 avatar
Én is nem rég vettem gépet. És állandóan valami dll hibát írt(Nagy grafika igényű játékoknál 10p-1ó játék után).. Minden meg próbáltam amit itthon lehetett (Garanciás). Vissza küldtem, erre 8. hete van ott. Eddig sikerült leégettség a tápegységet ami gyári hibás volt, és kiderült hogy a VGA is gyári hibás volt ezért jöttek elő a dll hibás üzenetek .. Miattuk csak a régi vassal tudtam tesztelni a The Crew-t ...
UI.: FSP Aurum PRO 850W és Gigabyte Nvidia GTX760 OC 4GB-ról van szó ..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
7770 és 7790 karikra van panasz inkább és mivel az r7 260x egy 7790 végülis így valahogy azokkal is vannak azért panaszok.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Mert Taylor Szerint az asus kártyák hamar tönkre mennek.... vagy ha nem is hamar hanem sok a selejtes.... Amivel olvasottak alapján egyet tudok érteni.. bár nekem még egy asus kártyával sem votl gond (2db ilyenem volt)
0
0
0
0
CsehMedve avatar
ASUS volt gyurmi?

Igen! Ezt miből gondoltad?
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Én biztosra veszem hogy VGA a hiba okozója. Egy barátom pont egy R7 260x-el járt így. Várt vagy másfél hónapot egy újra, mert 2x visszaküldték "javítva", de ugyanazt a hibát produkálta. Végül addig verte az asztalt míg kapott egy újat.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Azt neked kell tudnod hogy szeretnél e egy komolyabb VGA-t.... Viszont figyelj... újra rakod a géped... vagy kipróbálod valaki gépében a VGA-t és az után jelentkezz fejleményekkel 😉
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Akkor lehet hogy eljött a váltás ideje egy Sapphire R7 260x-re?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szoktak hibás ASUS HD 7770 karik lenni sajnos...
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Az lesz a következő lépés, csak derüljön ki, hogy valóban a VGA-val van baj.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
A legértelmesebb dolog, ha megírod a boltnak mi a gondod, szerintem is a VGA nem mükszik megfelelően.
Gari van rá, ha mondják vidd be,beviszed,ha rossz netán, kapsz másikat.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Sziasztok! Nemrég vettem a gépemet, összeszereltem 1 hónapig futott most meg valami gubesz van vele. Amikor játszok, vagy internetezek akkor kb 5-10 percenként becsíkozódik szìnesre a kép pl ha FIFA-zok akkor zöld, és már az utóbbi napokban a Watch Dogs-ban az emberek ruházata eltünt a fej látszódik csak. Én a videókártyára gyanakszom, de a driver a legfrisebb. Asus Radeon HD7770-1GD5 vidikari, AMD Fx 6300, 4 gb Kingmax 1333 Mhz, FSP Raider 550w. Nem húztam egyik hardvert sem.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"kmetovics"
Viccből írtam, mert láttam hol a VGA zavart be,hol pedig a CPU.

"BenjaminHun"
Akkor nem lehet sajna,viszont jó tulajdonságú egérnek tartom és annyit megért.
0
0
0
0
kmetovics avatar
SCoreblack: Az előző hsz-emben már leírtam. Újra kell pasztázni, mert lejött róla a gyári paszta
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
A tetején csak Egy DPI állító van. akkor mind1 Köszönöm azért!
2500Ft-ot így is meg ért.. 😃D Vannak hozzá plusz talpak meg könnyen csúszik..
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Amint belépek egy játékba és elkezdek játszani, 5perc sem kell, h a vga hőmérséklete felmenjen 70fokra és elkezd izomból pörögni a ventillátora. "

"Megvan, h miért melegszik fel a proci. Mert újrakéne pasztázni."

Okés majd szólj ha sikerült megoldani, érdekel mi volt vele a gond.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Megvan, h miért melegszik fel a proci. Mert újrakéne pasztázni. Én hülye meg véletlenül letöröltem róla azt a kis réteget, mert azt hittem, h vmi kosz 😆
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Szia vagy a fent található gomb rövid vagy hosszú megnyomásával,akár más gombbal,de az is lehet nem lehet neki.A youtube-on megnéztem 2 videót annyi van fent róla és ott folyamatosan váltakoztatja, drivert egyáltalán nem találtam a googleben hozzá.
Valamint az emberek kérdezték single color,one color,switch,lehet nem lehet.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Szevasztok vettem egy ilyen egeret: Havit HV-MS672. és azt szeretném tudni hogy ehhez leget e szerezni progit, hogy a színét egy színűre állítja? Mert így csak mindig lassan pulzál és váltja a színeit.
Ha OFF akkor bocsi!
0
0
0
0
kmetovics avatar
Nem töröltem le mivel most játszom vele. Majd ha kijátszottam, akkor letörlöm. Remélem nem fog sokáig tartani.
Bootolásos víruskeresést meg nemtom, h kell, viszont már végeztem bootolásos féregtelenítést(de ott csak lowra állítottam, lehet, h highra kellett volna 😆😉
Talán akkor jó v jobb lesz 😀
Kössz a tippet.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Nem tettem fel semmi progit, csak egy játékot,"

Arra gondoltam én is.
Letörölted megnézted, hogy az okozza a problémát,bootolásos víruskeresést csináltál?

"ha pl 5nél több oldal van megnyitva vmelyik böngészőben."
Ez miatt gondoltam vírusnak,hátha sikerül kideríteni.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Nem tettem fel semmi progit, csak egy játékot, mégpedig az alan wake-t. A far cry 3nál is csinálta néhány hónappal ezelőtt, de akkor megjavult. Most viszont állandóan pörög ezerrel játék közben. Spoiler!
Am nincs 3 gépem, csak 1 😆
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"kmetovics"

Bootolásos víruskeresés én avastot használtam egyszer,ill van 3 géped abból az egyikből a vinyót kiveszed és beteszed a másik helyére,majd a vga drivert azt ha csinálja,akkor hardveres gond,ha nem akkor vírusod van.
Spoiler!
A legegyszerűbb, ha letörlöd azt amit 1 hete telepítettél fel,mivel azóta csinálja.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Sziasztok.
Nekem kb 1 hete kezdte el a gép a hülyeséget. Amint belépek egy játékba és elkezdek játszani, 5perc sem kell, h a vga hőmérséklete felmenjen 70fokra és elkezd izomból pörögni a ventillátora. Ezt csinálja az alan wake-nél és a terminator salvation-nál. De csakis akkor megy fel 70fokra, ha a vga melletti %-nál 99%-ot mutat. Ha pl 80%lenne csak akkor max 63-4-5fokra menne fel és nem pörögne annyira.(használom közebn az msi afterburner progot Ez érdekes. De nem csinálja minden játéknál, pl a fifa 14nél nem szokta.
Lehet, hogyha feljebb teszem a grafikát, akkor nem fog annyira pörögni 😆
Meg az is érdekes, h akkor is elkezd így pörögni, ha pl 5nél több oldal van megnyitva vmelyik böngészőben. Ezt is 1hete kezdte el.
Am féregtelenaítettem, leellenőrizettem vírusírtóval, töredezettségmentesítettem a gépet, de akkor is elkezd pörögni mint álat.
Ha valaki járt már ugyanígy, vagy tud rá megoldást, az segítene nekem?
Megköszönném 😃
Sziasztok
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Black Ops 2 nél semmi gond vele,AC 4 nél sem illetve Silkroad Online on 6 karival botoltam az este és semmi gond nem volt 😃 de szerintem vissza rakoma Win 8.1 -et azon nem volt semmi probléma 😃
0
0
0
0
atstuff07 avatar
hát csak tipp: mivel nem írtad, hogy a CPU-d magas terhelésen (99-100%) van játék közben 😀 de nekem cpu gyanús a dolog 😕
Lehet origin, esetleg szerver gond is. Próbálgasd más szerverrel esetleg még egy-két másik multis játékkal
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
értem akkor ezek a droppok hálózati hiba lesz?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
az teljesen rendben van, főleg egy olyan kaliberű CPU-nál
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
értem megy mind a 6 de az a 45 fog alap hő nem problémás? :S
0
0
0
0
atstuff07 avatar
ha csak a multiban, akkor szerintem lehet hálózati probléma is (valószínű csak ideiglenes)
lehet fura kérdés, de megy az összes mag a prociban?
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
eddig csak a BF3 nál csinálta és ott is csak a multiban... :/ De ha ki lépek akkor jó minden :S
0
0
0
0
atstuff07 avatar
PatrikVagyok:
érdekes hogy a procid hőfokát írtad...
1. lehet túlmelegedés, de akkor le is szokott kapcsolni a gép
2. valószínű a CPU nagy terhelés alatt van, így azért szaggat be, feladatkezelőben nézd meg a CPU százalékokat....
Mindegyik játéknál így van?
Ha kilépsz a játékból akkor abbahagyja?
Esetleg próbáld meg az MSI afterburnerrel kiíratni a CPU, MEM, VGA értékeit játék közben és meglátod real time, hogy mi mennyire pörög.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok nekem egy oylan problémám lenne hogy a procim alap járaton 45 fokos és ha el kezdek játszani egy 15-20 perc után el kezdenek szaggatni a játékok ez minek lehet a hibája? :S
0
0
0
0
no avatar
Amig nem adják vissza a lovét, vagy nem cserélik ki, addig nem felejtem el őket, jöv hétföt mondtak hogy akkor küldik fel , kiv vagyok mi lesz abból,, még egy hetet kapnak, nyugodtan felkurhatom öket ha szorakoznak fogyasztóvéádelmi biroságon?? 1 napot ha használtam a cuccot , akkor is sokat mondtam... 3 napon belül adtam vissza nekik most hétfön, de még nem küldték fel...
régi cucc van bennt semmi baj, és nem is volt ( hd7770) lehet hogy gyári hibás lehetett az a cucc?? V-ram?csak nem merik beismerni?
0
0
0
0
sakamateee avatar
scoreblack:thx,megpróbálom..
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Na köszönöm szépen,nem vagyok mindig itt. Most már látom valóban írta.

"Nem tudom már hol írta. Biztos írta itt is meg más topicban is. Neked nem kell tudni...."

Ezt nem értettem, miért írsz nekem ilyet?Na mindegy.
Adatlapjába gépéhez beírhatná.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak segíteni akartam. Itt írta:[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=129&c_start=100#c2926496[/url]

A problémájáról meg volt szó itt 1-2 oldallal hátrébb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció