Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
soko avatar
norbli 😃 ájáj pedig halladni kell 😃 Mert csak gyűlik gyűlik 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
dispPaP: Az első évad be van fejezve :3 viccet félre téve, igen, újra néztem már többször is az összes részt úgy is, hogy folyamatosan jönnek ki 😃 Valószínűleg ez az egyik oka, hogy nem haladok sehova a többi animével 😆
0
0
0
0
soko avatar
Melyik az az anime(animék) amiket bármennyiszer újranéznétek?
Egyszer volt a Bleach és ez egy érdekes story mert akkor csak magyar szinkronnal néztem anime-ket és mikor beértem akkor ráhagytam hol ott már folytatták feliratosan .
És akkor kezdtem el a D.gray-mant amit muszáj voltam folytatni feliratosan mert nagyon jó kis anime és ekkor kezdtem el újra a bleach-et .
Volt még a Strike the blood befejezetlen volt az anime mikor rá találtam kb 10 rész volt lefordítva majd egy hónap után újra néztem az egészet .
Akkor a Highscool D😆 az új évad miatt .
Yu yu hakusho elég jó kis anime .
Persze a Dragon ball 😃
meg még 2-3 anime amine aminek a neve nem jut eszembe . 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Hát ez jó 😆 hogy nézel újra egy animét ami még véget sem ért? 😆

Amúgy a Dot Hack Quantumot számszerint 48x láttam.
Az FMABt 9x.
0
0
0
0
norbli01 avatar
És akkor jön egy kérdés:
Melyik az az anime(animék) amiket bármennyiszer újranéznétek? (Lehet volt már 😃 )
Nekem egyértelműen a Fairy Tail. Van egy jó pár anime amikről eltervezem hogy rewatcholom, de aztán egyszer csak abba hagyom, mert már láttam, esetleg unalmassá vált, de ez valahogy ugyan az marad 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Nekem elmondom csak egyetlen jelenet miatt szerettem meg régen nagyon, Issei enragenél az első évad végén.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Ha már az előbb szóba került a Tasogare, én is pont most rewatcholom. Egyedül álló anime és számomra egy különleges feelinget biztosit. Amúgy ez is érdekes, hogy minden egyedül álló animének van egy feelingje, amig az amolyan tömegszemét animéknél csak az a meh feeling van. Most, hogy kinek mi a tömegszemét azt mindenki döntse el magának.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Hát nekem azon a 4-5 ecchin kívül fent vannak a listámon ezek az "alapművek" is, sőt, ezeket akarom hamarabb nézni. Azon kívül, nekem nem is tetszik a Highschool, mert ez tényleg nagyon ecchi... ha még comedy lenne mint pl. a Saikin, Imouto no Yousu ga Chotto Okashiinda ga. akkor még megnézném de ez már túlságosan ecchi nekem és amiket hallottam róla, azok sem tetszettek igazán... Hát akkor nem veszem fel 😜
0
0
0
0
dispPaP avatar
Milyen listára kerül? Őő régi mércémmel szerettem, de ez az új évad egy teljesen üres átlagos érzetet keltett, mondtam én változtam vagy csak simán minden más lett szar... vagy mind a kettő. Nemtudom, én magát az ecchire kihegyezett műfajt SEM ajánlom főleg hogy rólatok tudom (és egyébként én is..) hagytam/tatok ki olyan műveket amiket illik látni.
0
0
0
0
norbli01 avatar
nemvagyokitt: Tudom hogy melyik mire van, csak a nővérem azt mondta kezdjek azzal, mert az könnyebb 😃 Ja, és köszi, meg lesz! 😃

dispPaP: Jól sejtem hogy az Fate Stay Night-ot akar jelenteni? O.o Ja és egy kérdés hozzád: Mi a véleményed a Highschool d😆-ről? Rajtad múlik hogy egyáltalán listára kerül-e 😆
0
0
0
0
dispPaP avatar
[LINK]

Holnap-holnapután ha lesz időm lehuzom a d😆t meg írok az Ansatsuról! Meg az FSNt is bekéne fejezni :/
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
attól függ mit szeretnél... a hira a rendes dolgokra a kata az a jövevény szavakra/idegenszavakra(japánosított angol) van... am akkor a memrise-t szedd le azon belül learn basic japanese és ott az abcvel kezdi hira,kata majd szavakra,mondatokra 😃 az anki az inkább szavakra jó szerintem 😀
az ankinál 1 kártya van és te mondod meg hogy eltaláltad e mikor megfordul(igen lehet csalni de nem érdemes csak magadat csapod be 😜) a memrise kiadja a referenciákat/segítséget kb 6 darabot(vannak közte ismétlődő,nem kapcsolódó,érdekességek,de van ami télleg segít megjegyezni a dolgokat,tele vannak ilyen képekkel:[LINK](a kedvencem a re... 😜),és egyéb filmes referenciákkal pl:teánál hetalia,sörnél homér,bornál jack) és utána neked kell kiválasztani a romaji alapján illetve beírni.
Jó tanulást és sok sikert 😀
(és ha úgy érzed hogy megy illetve gyakorlásnak is jó pl az openingek éneklése,valós idős fordítása illetve egyéb pv-k nézése ahol ott van a kanji és a romanji is) pl egy:
0
0
0
0
norbli01 avatar
Köszi még később megnézem őket 😃 igazából először az abc-t kezdtem el megtanulni, ha jól emlékszem a katakana-t 😃
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
black ajánlom neked a memrise.apk-t és az anki.exe/apk-t 😃
én is buszon szoktam tanulgatni amikor van szabad időm... 😉
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Én is csak azokat nézem angolul amikor új szezonos animéknél türelmetlen vagyok megvárni a magyar feliratot.
0
0
0
0
soko avatar
Igen n.itt 😃 jó lenne ha perfektül tudnák japánul , illetve ha már itt tartunk akkor angolul is 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
xoki én már ebbe bele törődtem :'😉

nemvagyokitt köszi a linket, megnézem az oldalt! 😃 A nyelvtanulást már elkezdtem, de még mindig suli van, szóval /pillanat nem fog menni 😃 majd ha lesz szünetem 😃
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
A legkönnyebb az lenne ha tudnánk japánul nem? :3 (mármint folyékonyan beszélni meg mindent... mert most is ki tudok kérni 2 sört egy kocsmában... de az azért elég kevés (főleg amikor egy no game no life,death note,code geass,umineko no naku koro ni-t kéne megérteni...) mert akkor jön a
[img]gareblogs.files.wordpress.com/2014/07/wakarimasen-lol.jpg?w=584[/img]
0
0
0
0
soko avatar
Nah ez a baj én angolból se sokat tudok .
Már mint minimálisan értem csak így nekem nem érné meg angol felirattal 😃
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
xoxi nem nem az... nem róla szólt az egész csk az egyik részben volt benne inkább Tasogare Otome x Amnesia vagy Ghost Hunt-ra hasonlított talán még a noragami... valami olyasmi volt hogy este odament a csaj és megjelent neki a kitsune onna... meg valami baleset miatt vagy mi miatt meghaltak az emberek vagy mi...
meg aki angolos annak ajánlom a kissanime.com gyros és relative hamar fent vannak rajta a dolgok jelenleg a world trigger-t nézem és relative hamar fent van az új rész... meg itt nem kell letölteni mint a torrentnél hanem nézés közbe bufferel 😜
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
soko: Hát ha az alapok megvannak akkor már szerintem nekivághatsz. Annó én is igy kezdtem el animéket nézni még tavaly nyár vége fele. Eleinte nem feltétlenül értettem mindent, de idővel nagyon gyorsan lehetett tanulni. Talán ezt lehetne mondani egy előnynek is.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Nem kell perfektnek lenni, én angol felirattal nézem a D.Gray-Man-t és simán megértem 😃 A gond az hogy honnan szedd le és kitől 😃
0
0
0
0
soko avatar
és ott a probléma hogy közel se vagyok perfect angolos 😃
0
0
0
0
xoki avatar
nemvagyokitt: szerintem a Gingitsune -re gondolsz.

soko: ja hát, a torrent előnye hogy minden megvan aznap amikor kijön, meg ugye az angol felirat előnye is... 😃
0
0
0
0
soko avatar
xoki : Én is indán nézem de az új highscool d😆 born-nak még nem találtam meg az ucsó részét .
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
szerintem kezd Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita,Ichiban Ushiro no Daimaou,Outbrake company,spice and wolf, majd dmc4,border3,toukiden majd a többi anime és a maradék 😃
(úgy osztottam be hogy a névvel rendelkezők olyanok mint a danmachi(mármint nem de mégis...😆😉utána megnézni mit raktak bele (lady és triss) majd tovább vinni a bordert,majd megnézni milyen eza mh pc port, majd pihenés képp ahogy intel is mondta haladj sorba nincs jó és rossz csak amelyiket szereted és amelyiket kevésbé... de ez úgyis akkor dől el mikor már láttad... majd jöhet a maradék 😃😉
fly akkor én a Kyoukai no Kanata-t tudom a listáról ajánlani illetve magamtól a Kannagi-t,nurarihyon-t mint szerintem olyasmi mint a noragami 😃
És itt a hét kérdése nem tudja valaki melyikbe volt az hogy volt valami róka démon(spirit fox,youkai) volt egy neki szentelt templomnál... asszem fehér haj és fehér+piros ruha...(ennél többre nem nagyon emléxem tehe^_^)(nem biztos ez a rész de mintha valami átkot, gyilkosságot nyomoztak volna...)
0
0
0
0
flyaway2 avatar
xoki: A Noragamit tudom ajánlani. Annak úgyis hamarosan jön a 2. évada..😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
xoxi: Sorba haladj, azt kész
0
0
0
0
sudosu avatar
Én így készültem fel arra hogy 2 hétig nem tudok ritmusjátékokkal játszani:
https://i.imgur.com/4ojg1L7.png
😃

És egy kis mutasd az asztalod cucc:
https://i.imgur.com/wJQKoqw.png
0
0
0
0
norbli01 avatar
Okés, köszi, átböngészem 😃 Így már tényleg több mint 200 anime van a listámon 😆
0
0
0
0
xoki avatar
norbli01: hát a fate pont a rewatch 😃 A black bulletra ránézek majd akkor. Ja és egyébként a kép jobb oldalán találhatóak közül van néhány shoujo ai (4-5) azok amelyek a múltkor belinkelt AMV be voltak 😃 Szóval nézd át őket, ha esetleg érdekelne 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Háát, mivel nem sokat ismerek, de amit ajánlani tudok, ha még nem láttad: fate/zero (garantáltan tetszeni fog) és a Black bullet, ami, nem biztos hogy 100%-ban tetszeni fog, de nem rossz. 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Esetleg valami javaslat hogy melyikeket nézzem előbb? 😃
Kicsit megint sokat töltöttem le, ebből már elvan kezdve néhány a múltkori javaslatok alapján, meg van néhány rewach is, de mindegy. Szóval lehetőleg ne csak egyet irjatok 😃
https://www.kephost.com/images/2015/06/28/Nevtelen.png
0
0
0
0
norbli01 avatar
Én személy szerint csak be írom google-be, és indán megnézem amit akarok 😜
0
0
0
0
xoki avatar
Már régóta van 12. rész.... Nem AAn kéne nézni... 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Melyik évad attól függ?
0
0
0
0
soko avatar
Valóban sok benne az ecchi elem nem hiába abba a műfajba tartozik .
De ha nem lenne benne akkor már megint teljesen más lenne az egész anime.
Annó nekem se tetszett se a kép semmi róla . Sokan írták hogy ez egy szar. De aztán valamiért elkezdtem és az ecchi animek közt a legjobb story,grafika , ..etc mellesleg ez a 3 évad elégé jó lett pedig ahogy indult azt hittem rossz lesz . DE EZ A fránya 12 rész .. áhhhh.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Nekem már képekből nem tetszett a highschool d😆, van egy előítéletem vele kapcsolatban, és amit már hallottam róla, az sem nyerte el a tetszésem 😜
dispPaP: Mi a véleményed a Highschool d😆-ről?
0
0
0
0
soko avatar
Hát ezt nem hiszem el rá szántam magam hogy megnézem a highscool d😆 born-t mert láttam az animeaddicts-en hogy 06.20 már be lett fejezve erre fel persze hogy az utolsó rész hiányzik .
Így a 11 el se kezdem mondjuk már mindegy .
Mellesleg egy nagyon jó kis anime csak már sok benne az ecchi de hát ez az anime erről szól viszont jó kis story-ja van és a megvalósítása is jó !
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
xoki ha találkoznál ilyesmivel akkor majd szólj 😉
fly nézd meg a densetsu no yuusha no densetsu-t,Guin Saga-t illetve sok mást amit ha úgy vesszük nem fejeztek be... én kb 500-at láttam de úgy érzem hogy csak 20-at néztem végig... 😞
a sinsekai meg szertintem jó 😃 kb naruto+Utawarerumono/fma 😜
0
0
0
0
flyaway2 avatar
A Shinsekai yori-t látta valaki? Érdemes végignézni? Mert régen elkezdtem, néztem belőle 3-4 részt de annyira sz*rnak találtam, hogy a következő napra a nevét is elfelejtettem és most újra rátaláltam. Sokan azt mondják, hogy jó anime. Na szóval véleményeket várok.😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
xoki: Imádlak 😆 Ezt kerestem már mióta 😃 Most már csak egy helyet kell keresnem ahol megszerezhetem 😆
0
0
0
0
flyaway2 avatar
A Danmachi felb*szott ezzel a befejezéssel. Konkrétan csak a legizgalmasabb részt hagyták félbe a végén.... a mangát meg elkezdtem olvasni és még a fordítás ott se tart ahol az anime O.O
Következő évad meg talán jövőre lesz...
0
0
0
0
xoki avatar
nemvagyokitt: csak a vélemányezésben emlitett a sao-t, log horizon-t, meg a ugye danmachit ismerem ilyen fajta animébe...

norbli01: Shinigami no Testament (visual novel)

Na és újabb előző szezonos anime befejezve! 😃
Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku
Ugyebár ez a 2. évad, szóval nem sokat irok róla.
Na ami kicsit idegesitő volt hogy úgy fejezték be hogy akármikor jöhet a következő évad. Igazából nem lehet rá mondani se azt hogy befejezett se azt hogy nem befejezett, mivel nem igazán van mit lezárni. Egyáltalán nem haladt olyan irányba amit vártam. Alapból az utolsó rész elmondta azokat amihez 24 részen keresztül eljutottunk a 2 évad alatt... 😃 Értem én ez alatt hogy ki szerelmes kibe, persze megint nem lett kimondva... Egyenlőre még nem ment át harem be, remélhetőleg nem is fog. Az első évad kicsit jobb volt. 7/10
0
0
0
0
norbli01 avatar
Én az Elfen Lied-ot egy brutális jelenet miatt kezdtem el nézni, ami mondhatni szinte sokkolt, de valahogy nem bírtam, nagyon nem az én stílusom lett 😜
/A Danmachi nekem is fent van a listámon 😜/
Spoiler!
Valaki nem tudja honnan vannak ezek a képek? : (Ha valakinek spoiler volt, bocsi ^^" )

https://kepfeltoltes.hu/150627/9_Dark_Horse_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150627/maxresdefault_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
soko avatar
Basszus ezt az anime-t kerestem xoki . Hiába kerestem a listámon nem jutott eszembe csak a Doungeon-ra emlékeztem akkor ez is újra a listámon 😃 !
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Hát igen van hogy én is többször nekifutok mire megértem mi is történt 😃
Az elfen lied egy deadman/mirai/brynhildr/aot illetve nge/fotn után nem nagyon kavar fel, szinte átlagos 😃
xoki... tudsz még ilyeneket mondani nekem? *_*
0
0
0
0
xoki avatar
Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka
Újabb animet végignéztem az előző szezonból, most ért véget. Rövidebb nevén Danmachi.
Nos hát tiszta sao meg log horizon beütése van. Történetük mondhatni nincs. Az egész arról szól hogy a főszereplőnk egy nő harci szintjét akarja elérni akibe beleszeretett első látásra... A legnagyobb bajom a történettel az hogy a világról szinte semmit nem mond el, csak úgy ott vannak és ennyi. Lényegében instákba járnak a kalandorok, és ott szereznek pénzt etc. viszont hogy konkrétan kik is ezek a kalandorok, fiktiv világban vannak e ragadva (mint pl a log horizon esetében) vagy a normál világ lakói játszanak (sao esete), vagy alapból a helyszín csak ez marad amit bemutatott ez az első évad. Naaaagyon keveset tudunk meg ezekről a dolgokról.
Vannak e kalandoroknak céhük is, és ezeknek a vezetője egy isten.
Főszereplőnk istene Hestia:
https://www.japanrealm.com/wp-content/uploads/2015/04/Screenshot-4_13_2015-6_12_14-PM.png
Az internet "loli with boobs" ként emlegeti, de szerintem egyáltalán nem loli karakterként van ábrázolva. Mindenesetre az ő szerepe az hogy figyelje Bell az egyetlen kalandort aki a céhéhez tartozik. Bell instákat egyedül viszi végig, és sokkal gyorsabban is fejlődik mint mások, ez lesz az egyik egyedi képessége is. Ahogy haladunk előre sok szereplőt megismerünk, valamilyen kapcsolatuk van Bellel, vagy akarnak valamit tőle, mivel mindenki felfigyel erre a gyors fejlődésre. Igazából, nagyon jó animéről van szó, van benne potenciál, csak ez az egy évad édes kevés arra hogy magyarázatot adjon mindenre. Rengeteg nyitott kérdés is maradt, és nagyon befejezetlen szóval igazából még egy évad kellene legalább hogy pontosabb véleményt lehessen róla irni. ez tipikusan az a fajta anime amire azt mondom hogy droppolni akkor se érdemes ha egyáltalán nem tetszik, mivel a következő évad sokkal jobbá teheti.
Harcok jók, több emelet található, mindegyik van egy fő bossa, szóval várható sok szép harc. Grafika nagyon bejön, pont az ilyen az ami a legjobb számomra, egyszerű, színes, tájjal változó... Zene sajnos kevés van, as always...
Egyenlőre 7/10
Ezen a ponton a 2. évad változtathat, ami remélhetőleg lesz is a közeljövőben... 😃
0
0
0
0
soko avatar
a deadman wonderland amikor elsőnek láttam egy olyan WTF érzésem volt . De mivel érdekelt hogy mint meg hogy lesz ezért elkezdtem nézni . Persze várható volt hogy lezáratlan valamit kapunk de érdekes volt egy valóban 10/5 . Az elfen lied-et még nem láttam de tervbe van véve . 😃
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Nekem elment egynek 5/10 az alap olyan mint az elfen lied/deadman wonderland. 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció