Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De everest vgy Aida64 se árt 😃
170Mhz-cel feljebb mentem : 3570Mhz 😀
Intel burn test 10 percig ment, és 62C-os a legmelegebb mag 😃
kép:
Hello
Annyi kérdésem lenne hogy jobb oldal azt GPU Meter hogyan lehet kitenni? És CPU usage van AMD-be ha igen hol találom meg vagy hogy csináltad ezeket?
Ment válasz 😀
170Mhz-cel feljebb mentem : 3570Mhz 😀
kép:
Hello
Annyi kérdésem lenne hogy jobb oldal azt GPU Meter hogyan lehet kitenni? És CPU usage van AMD-be ha igen hol találom meg vagy hogy csináltad ezeket?
Hát cpu 3.6 gyári
de ha arra gondolsz hogy ha fel húzom ramot 1866 akkor igen támogatja néztem tesztet meg stb.. Bevitem szervízbe is de nem aza gond hogy nem lehet csak hogy vissza áll defaultra az bánom hogy Gigabyte ot vettem nagyon szar biosa -is -.-;
magyarul miden kalpol mert meg néztük hivatalos oldalakon stb...
Csak a probléma az hogy vissza áll de miért ? :/
Nézd, felesleges ezen mérgelődni, hidd el semmi jelentősége nincs a RAM tuningjának. Átlag usernek elég a mennyiségéről gondoskodni, más sokat nem számít. XMP-s ram nem fog AMD-vel a megadott órajelen menni.
de ha arra gondolsz hogy ha fel húzom ramot 1866 akkor igen támogatja néztem tesztet meg stb.. Bevitem szervízbe is de nem aza gond hogy nem lehet csak hogy vissza áll defaultra az bánom hogy Gigabyte ot vettem nagyon szar biosa -is -.-;
magyarul miden kalpol mert meg néztük hivatalos oldalakon stb...
Csak a probléma az hogy vissza áll de miért ? :/
Helo azt nem tudjátok hogy miért van az ha fel akarom húzni ramot nem engedi vissza áll eredeti értékre be állítotam azt is hogy manuálisan meg stb..
De inkább úgy kérdem akinek GIGABYTE 990 FX-UD3 Alaplapja van nálatok volt ilyen?
És ha igen hogy lehet meg oldani hogy ne állítsa vissza defaultra-.-
Előre is köszi !!😃
A ram jó hozzá meg miden csak hogy vissza áll mindig.
Ram oc-nek nincs jelentősége! Tényleg csak pár fps-ed lesz, 1-2! Ezért meg nem éri meg "melegíteni" a ramokat 😉
Amúgy a cpu-d támogatja azt a Mhz-et?
Szerk.: Mért amúgy háy Mhz-en megy?
De inkább úgy kérdem akinek GIGABYTE 990 FX-UD3 Alaplapja van nálatok volt ilyen?
És ha igen hogy lehet meg oldani hogy ne állítsa vissza defaultra-.-
Előre is köszi !!😃
A ram jó hozzá meg miden csak hogy vissza áll mindig.
kép:
Sziasztok
Ha valakinek van HD 7750/70-s VGA , mutathatna pár eredményt ... stock illetve emelt órajelekkel !
Itt egy teszt: [LINK]
Köszi
Ezek alapórajeles eredmények ha jól látom ...
Az érdekelne alapfeszen mennyi a max illetve picit feszelve mit tud ...
Sziasztok
Ha valakinek van HD 7750/70-s VGA , mutathatna pár eredményt ... stock illetve emelt órajelekkel !
Itt egy teszt: [LINK]
Hali. Az AM2 Boost mit jelent a biosban?
kis órajelet emel a procinak. de ez nálam 150 MHz volt, tehát semmit nem ér.
Akkor nem kapcsolom.Marad így a tuning :-) Akkor ez a boost,annak jó,aki nem ért annyira az oc-hoz...
12,5%-ot emel a procin, de semmire sem jó... nekem mikor még AM2-es volt csak instabillá tette...
Mutotnám meddig sikerült elsőre tuningolnom 😀 :
Szerintetek meddig lehetne?😕
Őszintén?........Szerintem 4Ghz-t "lazán" vinné 1.5V alatt is.😉
H55-tel felszerelt csipszettel is? (chipset 😃😉
szerk.: amúgy 3400Mhz-en intel burn test kb. negyed órát ment, 10 kört futott, és így maximum a 59C-os a proci! 😀
Igen, sztem 4Ghz-t tudná H55-tel is.😜 Amúgy feszt. emeltél már?😃
H55-tel felszerelt csipszettel is? (chipset 😃😉
szerk.: amúgy 3400Mhz-en intel burn test kb. negyed órát ment, 10 kört futott, és így maximum a 59C-os a proci! 😀
azért a mined szempontból az túlzás. multi taskingben a 8150 bőven jobb.
Ja ha Te a nap 16 órájában 7zip-et meg
Win-Rar-t akarsz futtani akkor kiváló választás,vagy ha arra vársz hogy pár év múlva (pont amire lecserélnéd 😀 ) lesznek 8 szálon futó programok, játékok akkor is jó választás. Én csak abból indultam ki, hogy ezen az oldalon általában játékosok vannak, és arra jobb a sandy. Persze ez az egész tiszta demagógia, valószinüleg én sem venném észre játékok alatt a különbséget, hisz azokhoz úgyis VGA kell.
Sziasztok! azzal a kérdéssel fordultam ehez a topichoz hogy processzort szeretnék venni és nem tudom hogy egy amd bulldozer 8150 et vegyek egy 990fxa ud3 mas alaplappal vagy egy i5 2500k-t egy p8p67 m-pro alaplappal ti melyiket vennétek és miért?
ha pénz nem számít akkor i5
Mivel a kettő egy árban van és az I5 a jobb minden szempontból, ezért nem értem a kérdést 😀
És miért? mert azt nemírtad mert nekem így kevés hogy i5 😃
igaz hogy a passmark-on a 8150 fényévekkel elörébb van a 2500k-nál de itt mindenki azt mondja hogy az a jobb
Sziasztok! azzal a kérdéssel fordultam ehez a topichoz hogy processzort szeretnék venni és nem tudom hogy egy amd bulldozer 8150 et vegyek egy 990fxa ud3 mas alaplappal vagy egy i5 2500k-t egy p8p67 m-pro alaplappal ti melyiket vennétek és miért?
ha pénz nem számít akkor i5
utóbbit venném mert erősebb és jobb.
Annyi különbséggel hogy inkább ezt a lapot venném: MSI Z77A G43
az ok, de arról beszélt hogy emeli cpu-t és emelkeik vele memory is(mint pl nálam is)
Jó, de az azért történik mert fsb-vel tuningol.Ha csak a szorzót emelné akkor ez nem történhetne meg.
lehet hogy az már nála is max-on van
az ok, de arról beszélt hogy emeli cpu-t és emelkeik vele memory is(mint pl nálam is)
Jó, de az azért történik mert fsb-vel tuningol.Ha csak a szorzót emelné akkor ez nem történhetne meg.
Értem csak aza baj ha megemelem a procimat az megemeli a memória Mhz-ét is
ja ja ja, nézd meg az alaplapod specifikációját mit ír a memóriánál, az enyém pl. ilyen:
Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules
1066mhz-ig lehet oc-ni, ha a ramod is tudja akkor nem lesz gond
De teljesen értelmetlen pár száz Mhz-ért OC-zni a memót mivel csak a komolyabb Grafikus programokban látnád értelmét, játékokban meg max 1-2 fps-t😕
ja ja ja, nézd meg az alaplapod specifikációját mit ír a memóriánál, az enyém pl. ilyen:
Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules
1066mhz-ig lehet oc-ni, ha a ramod is tudja akkor nem lesz gond
Igen, ez pedig azért történik mert fsb-vel húzod. Viszont ha szorzózármentes a processzor, akkor sokkal ajánlatosabb(és könnyebb is) OC-znod a procit. És a szorzó pedig nem emeli a memória órajelét😉
Azz miért van hogy négymagosításnál egy idő után lefagy a gép? Deha nem magosítom csak OC-zem akkor is
4 magosításnál nem jó a feloldott mag, OC-nál meg kevés a feszültség valszeg 😃
Én nekem van 2 db 1333 mhz 4gb ramom amit megemeltem 1400mhz-re az nem okoz gondot a memóriának?
Nem.
Értem amúgy 😆
Csak tod kurvára idegesítő hogy 1334 mhz van és 1866 mhz birja.
Akkor inkább 1300 mhz veszek 😆
De hétfőn szerencsére megoldom és 1866 meglesz 😆
Alapvetően én mindig akkor ajánlom/ajánlottam az 1600Mhz fölötti Ramokat, akik programokkal is foglalkoznak. Ha csak játék van, 1330Mhz-es is teljesen tökéletes 😀
Értem, akkor hajrá 😀
Értem amúgy 😆
Hajrá! 😃