Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Most hoztam vissza szervizből.Most úgy néz ki jó.VAn esetleg valaki aki budapesti és ért a bios-hoz rendesen és átjönne meglesni a gépet?Egy jó pálinkára vendégem lenne 😀
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Van ilyen jelenség kártya hibánál van aki vissza is vitte, itt valamelyik topicba olvastam már róla régebben, amúgy jó kártya.
0
0
0
0
no avatar
Asus GPU tweak-et használok alapból de kipróbálom.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Az újabb gépeknél újraindul, a régieknél manuálisan reset,
nekem is hasonló gondom van, hang miatt mondom neked meg kifagy, van olyan játék ami ezt okozza.Vga nélkül meg nem szeretek játszani, mert alacsony beállításokon nem az igazi.
Msi afterburnert innen tudod leszedni:
[LINK]
és a ventidet szabályozni,ha megoldódik a probléma légy kedves írd meg mert engem is érdekel.
0
0
0
0
no avatar
Rendben de nincs olyan ismerosom akinek a gepe elbirna :/ max hévízzem holnap gariba hogy teszteljek elottem.
0
0
0
0
Puffin avatar
Próbáld meg egy ismerősödnél ha tudod. Ha ott is ezt produkálja akkor garancia.
0
0
0
0
no avatar
Akkor vigyem vissza gariba?
0
0
0
0
Puffin avatar
minden játéknál? Lehet a kártya problémája.
0
0
0
0
no avatar
nem.olyan 67fokig megy fel.szűz rendszeren is próbáltam most
0
0
0
0
Puffin avatar
hőfokokat nézted közben? Nem melegszik túl?
0
0
0
0
no avatar
Asus gtx 780 posseidon platinum 3gb 384 bit
0
0
0
0
Puffin avatar
milyen videókártyád van pontosan?
0
0
0
0
no avatar
Üdvözletem!

Olyan problémám van hogy ha játszom a gép egy idő után kifagy.Fekete lesz a kép és mintha beakadna a hang.Csak restartolni tudom és ez már kiborít.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Ez az amit nem értettem,ez hogy lehet:
"Este viszont váltogatja a felbontást és akad, eközben pedig a másik gépen szintén Firefoxban hibátlanul megy akár 1080P-ben is."

Gondoltam itt vírusra is:
"Már a gépet is újra tettem de hiába."
"Az USB-s dolgozik rendesen"én szerintem az alaplapi csatlakozóddal lehet a baj,vagy a kábel.
USB-vel nézd meg,gondolom van rajta port amin ki tudod próbálni,ha jó lenne vele akkor megoldódott és alaplap a probléma,ha nem jó vele,akkor meg lehet kábel is akár megtöredezett.

Nálunk ilyen mikro:[url]https://www.google.hu/search?q=micro+usb+wifi&num=100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=__oeVJuKH4O9ygO-p4H4AQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1097&bih=483[/url] vagy milyen usb van, nálam a gépemen kábel és ha vezeték nélkülit szeretnék, nekem is kellene vennem.Legolcsóbb 2000-ft-ért,kártya is van ennyiért.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Az USB-s dolgozik rendesen, bőngésző mindkét helyen a legfrisebb Firefox sőt már a Chromeban is próbáltam és ott mégrosszabb volt.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Akkor ugyan azt a böngészőt tedd át és próbáld meg hátha úgy jó lesz.
Érdemes a netet is áttenni megpróbálni.
Nekem pl elromlott az alaplapim és vettem 2000-ért hálókártyát.

"Ja és még én alaplapi hálókártyán lan kábelelről kapom a netet, addig a másik gép USB-n keresztül a routerből"

Kábeles a jó vagy az USB-s?
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Lenne egy olyan problémám hogy nap közben tökéletesen működik a You Tube. Este viszont váltogatja a felbontást és akad, eközben pedig a másik gépen szintén Firefoxban hibátlanul megy akár 1080P-ben is. Már a gépet is újra tettem de hiába. Valakinek ötlete? :/
Ja és még én alaplapi hálókártyán lan kábelelről kapom a netet, addig a másik gép USB-n keresztül a routerből
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
ternoce

Advanced Host Controller Interface (AHCI)
0
0
0
0
ternoce avatar
Köszönöm szépen! Ahogy olvasom jobb is ez az ACHI ugyhogy igymarad egy ideig😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Itt van kis leirás,olvad át.Sokat én se foglalkoztam vele még eddig.😆
[LINK]
0
0
0
0
ternoce avatar
Értem rendben köszönöm, esetleg azt megtudod mondani h az ACHI és az IDE mod között mi a különbség? Vagy lehet -e érezni? 2 Particiom van szoval akkor az egész lemezt formáznom kell ha visszarakom IDE re?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem is van IDE,Raid,meg AHCI mod.Mig csak sima merevlemezem volt addig IDE modban ment,most h ssd van AHCI modra van téve.Ha vissza akarod tenni IDE modra,akkor azt Win ujra telepités elött tedd meg.Most mig müködik hagyd igy,majd ha 1x ujra akarod telepiteni,biosban vissza állitod IDE modra és ugy inditod a telepitést majd telepited fel.
0
0
0
0
ternoce avatar
Üdv
Remélem tud valaki segiteni.
Frissitettem a BIOS-t egy ASUS P8H61-M LX3 Plus R2.0 alaplapon, utána ujrainditásnál a windows 8.1 töltése kőzben kékhalált kaptam és ujraindult a gép. Ezt megismételve sokszor amig kinem kapcsolom.Utána olvasgattam h a BIOSban kell beállitani a HDD nél Valami IDE beállitást de nekem azon volt, ugyhogy átálitottam valami másikra amivel müködik most a windows. Kiváncsi lennék, hogy ez igy rendben van-e vagy mit kéne tennem? Nem véletlenül volt IDE beállitáson mer eddig azzal müködött.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
ha nincscrajta semmijen mod akkor is kidobal
0
0
0
0
jumbo avatar
Van Helsing 25
lehet összeakadnak a modok amiket felraktál.próbáld meg úgy,hogy nem raksz fel semmilyen modot...
Nálam is volt ilyen,és ez megoldotta.Persze utána 1 esével rakhatod vissza a modokat,közben próbálgatva a játékot.Így kiszüröd,hogy melyik,az ami okozza a hibát.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Szia Van Helsing 25 😀
A memória ha nem bírná,akkor max kék halálod lenne,vagy nem indulna el a gép.
Lehetséges hogy a játék szervere nem bírja és azért dobál le.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok
van egy elég nagy problémám

world of tanks ban állandoan hiba a csatlakozásban kidobál minden csatában kb 2-3 között elégé zavaró és nemtom mi lehet a baja a hálókártyám jó az integrált is meg egy másikat vettem azzal is ugyen ez a probléma fennál.

nemrég vettem 4gb ramot 2400mhz éset lehet ez a baja hogy a 2400 at nembirja vagy mi mert már más ötletem nincs .
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hangkártya driver-t rakd újra kezdésnek.
0
0
0
0
Conoren avatar
Sziasztok. Az miért lehet, hogy amikor a tálcán állítom a hangerőt, mondjuk 46%-ra, átállítja, de a hangerő mégsem változik. Ha ráviszem az egeret, ugyanúgy 40%-t ot mutat, ha feltekerem 100%-ra, akkor is. A hangerő sem változik.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Az a cmos clr = bios reset.
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Hát ugye ez általában a bios elem melett helyezkedik el 3 kicsi tű és azon 2-ön helyet foglal ez az alaplapi boot.És azt olvastam, hogy ezzel is lehet resetelni a gépet ha azt átrakom egy kis időre a másik féltekére majd vissza eredeti helyére.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Nah király! 😃
Az "alaplapi boot-ot átraktam egy másik helyre" alatt mit értesz pontosan?
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Srácok!

Megoldódott a gond!
Kivettem az elemet, az alaplapi boot-ot áttraktam másik helyre majd vissza, a bios rendszerben nyomtam egy resetet és már lassan be is fejezte a gép újratelepítését!

Nagyon szépen köszönöm az ötleteket,tanácsokat!! 😀
Nem kelett szervízbe vinnem, a pénztárcám is "vastagabb" maradt, tényleg köszönöm szépen!
Üdv,
szmordok, azaz Ricsi.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
szmordok😆: amikor a win7 betöltő képernyője van, akkor "épül" fel a system, és meghajtja a gépet (proci, vga, felprögnek a ventik ...) és nem lehet hogy amiatt áll meg, mert valami el lett állítva a VGA-n és az tárolódott a vga BIOS-ában? Ilyen esetleg lehetséges? Ez csak egy tipp...
De ahogy folytattad, hogy boot error meg hasonlók, annak meg tul.képpen nem lenne köze a videókártyához, csak a vinyóhoz.

Integrált vagy egy másik VGA nincs esetleg kéznél?
0
0
0
0
szmordokxd avatar
MaTpr0F: Megtörtént, de változatlan minden. :\
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Valószínűbb a szoftveres gebasz.
Kötve hiszem, hogy egy ilyen malőr hardveres meghibásodáshoz vezetne.
Esetleg próbálj meg egy bios resetet.
0
0
0
0
techman86 avatar
szmordok😆 mi az hogy ha cd-ről akartad telepíteni nem foglalkozott vele ?
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne felétek. Tegnap este öcsém le töltötte a Riva tuner nevű programot az egyik otthoni gépre(mert, hogyő gyorsítani szerette volna a GPU-t) és véletlen ráment a Reboot-ra majd mikor ujraindult volna a gép ő gyors kikapcsolta és vissza be.Azóta folyton megáll a WIN 7 betöltőképernyőnél.
Próbálgattam újratelepíteni, de nem sikerült.Boot-olt pendrive-ról próbáltam újrarakni, kiválasztottam, hogy az legyen az elsődleges Boot device majd újraindítás után ezt írta ki:

Press any key to BOOT from USB
...
Megnyomok egy gombot majd ezt hozza ki:

A disk read error occurred.
Press Ctrl+Alt+Del to restart...
---------------------------------------------
Újraindul, majd kezdődik az egész előröl.
Próbáltam azt is, hogy azt a SATÁT kiveszem és a másik vinyón amin csak programok vannak arra rárakom a WIN7-et, de nem volt jó. Akkor meg azt írta, hogy Valami BOOTERROR.
Próbáltam mindkét winyót CD-ről újratelepíteni.(XP) de ezzel nem is foglalkozott a gép.Ugyanúgy ment tovább és leállt a WIN7 betöltőképernyőnél, hiába álítottam be a meghajtót elsődleges bootnak.
Azt is tanácsolták már, hogy vegyem ki a BIOS elemet várjak vele 10 percet majd vissza be.Megtörtént, változatlan minden.
Azt is tanácsolták, hogy inditáskor nyomogassam az F8-at, hogy bejöljön a csökkentett mód, de akár, hogy nyomogattam akkor csak a BOOT settings jött be.

Srácok, nektek van valami ötletetek?
Vagy esetleg ez egy "végzetes hardver hiba" lesz?

Várom mihamarabbi válaszotokat!
Üdv,
Szmordok, azaz Ricsi.
0
0
0
0
Roy-Mustang avatar
Puklee: Anno én is jártam így egy kéz alól vett 500GB-os WD Green vinyóval. Kb fél hónap után eltűnt róla minden hibajelentés és azóta is 100%-osan működik. Most tapossa a 3. évét.

Nem biztos, hogy egyhamar temetni kell a vinyódat. Figyeld, hogy csinál e furcsaságokat meg vigyázz a túlmelegedéssel ha valamelyik jelentkezik akkor lehet gáz belőle, de ezt majd az idő eldönti.
0
0
0
0
Puklee avatar
Hát bízom benne, hogy addig kibírja. Abban bízom, hogy a hibás szektorok melegedés miatt keletkeztek, és nem azért mert pl elejtették vagy valami.
0
0
0
0
cseszka avatar
A dec még belefér.Annyira nemsok,éveket nemkell vele várni.
0
0
0
0
Puklee avatar
játékok filmek vannak rajta azokért nem kár. Az a baj, hogy nem tudok másra rendszert telepíteni mert nincs és fizetésig nem is lesz rá pénzem, hogy akar milyet is vegyek.. addig marad ez amíg bírja. Sajnos. ha tönkremegy jöhet linux a pendrájvra mert nem tudok venni :/ de bízom benne, hogy bírja egy ideig kb december fele már lesz annyim h vegyek újat.
0
0
0
0
cseszka avatar
Lehet a formázás csalt rajta valamennyit,ezért látja jobbnak az állapotát,mint elötte.Haszáld olyan adatok tárolására,ami nem baj ha elveszik.Pl játékot telepits rá,ha meg is hal,másik HDD-re telepited és kész.A save-ket ugyis 90%-ban a C meghjtóra nyomati.Wint ne telepits rá,mert lehet eöjön a hiba,ahogy Bronson elvtárs is irta.
0
0
0
0
Puklee avatar
hát azért mert ilyen az állapota nem fogom az üres rendszert nézni :/ mert sajnos nincs másik vinyóm kéz alól vettem és vissza nem cserélik ugyhogy egyenlőre marad ez. De tudom, hogy nem javul meg csak ilyet még nem láttam, hogy nő a kondíció. Mellesleg gyors halk és stabil.. a másik szektoros vinyóm belassult.. viszont 1 évig üzemelt szektorosan.
0
0
0
0
Bronson avatar
nagyon ne telepítgess rá fontos adatokat, mert ami késik az nem múlik. Tehát ne várd azt hogy telepítesz rá még és majd nő a kondíció és megjavul...
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! Kérnék egy kis segítséget... Van egy Sata2-es 250 gb-os hdd-m most került hozzám, 285 hibás szektor volt rajta, emellé írta, hogy a lemez az önteszt során talált 10 hibás szektort, és 10 gyenge szektort. most, hogy telepítgetek rá, ez a 10 hibás és 10 gyenge szektor eltűnt és a vinyó állapota 3%-ot nőtt... lehetséges ez, vagy mitől van ez? Soha nem találkoztam ilyennel. Ismerős szerint logikai hibák vannak rajta, mert eléggé melegszik a vinyó.. igaz nálam már hűtéssel üzemel.
0
0
0
0
no avatar
DDU-val csak nvidiát lehet letörölni?? közben mükszik, felszhnáló fiokot váltottam, rendszergizdába léptem be.. ott feltette😀
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Azt nem próbáltam, de azon régebbi driver van... "

Egyik gépnél volt egy audió probléma,pontosan nem tudtam megoldani egy driver telepítését
a legújabb drivereket tettem fel,driver geniust is használtam bizony hogy a régi oldotta meg,de erre is úgy kellett rákeresni hogy a nevében valami karakterek voltak.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
DDU-val próbáld meg letörölni az összes drivert ami a gépen van majd újratenni a legfrissebbet.
Ha azután sem jó akkor windows újratelepítés.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció