Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothricsi95 avatar
GokuTM írta:
tothricsi95 írta:
Szevasztok!:D
Szerintetek érdemes lenne procimat húzni? Hülye kérdés, mert egyértelműen érdemes lenne, de mennyire kockázatos ez? És alap hűtővel mennyire célszerű? Mennyire kéne húzni?:D Bocs a sok hülye kérdésért:DDDD

Nem lenne érdemes. Nem adna annyi pluszt, hogy megérje a plusz kínlódást és a megnövekedett hőmérsékletet, főleg ebben a 40 fokban.

Azt hogy mennyire kéne, ameddig emberi keretek között bírja.
Javaslatom: FSB-t kezd el emelgetni apránként, egy AIDA stabilitás tesztjével teszteld, és figyeld a hőfokot. terhelve 5-10 perc után ne menjen 75 fok felé. Athlon 80-nál már nem érzi jól magát.

Ugye ha már nem lesz stabil, akkor visszaveszed az FSB-t 1-2-vel és kész. Ilyenkor úgy kellene tovább menni, hogy adsz neki feszültséget és mehet tovább, de alaphűtővel és Nyáron nincs értelme. De így alapfesszel elmehetsz ameddig bírja. Sokat ne várj, de csak jobban érzed magad ha húztál rajta XD

Ja és előtte és utána futtass egy 3DMark Vantage-t hogy lásd mit értél el.

Nah, sikeresen lebeszéltél róla. xDDD Amúgy szerintem se lett volna sok értelme, az a pár 100MHz sokat nem érne szerintem:D Meg ilyen melegbe..el is olvadna:D
0
0
0
0
no avatar
tothricsi95 írta:
Szevasztok!😃
Szerintetek érdemes lenne procimat húzni? Hülye kérdés, mert egyértelműen érdemes lenne, de mennyire kockázatos ez? És alap hűtővel mennyire célszerű? Mennyire kéne húzni?😃 Bocs a sok hülye kérdésért😃DDD

Alap hűtővel semennyire, lehet, de nem tesz "jót" neki.😜
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szevasztok!:D
Szerintetek érdemes lenne procimat húzni? Hülye kérdés, mert egyértelműen érdemes lenne, de mennyire kockázatos ez? És alap hűtővel mennyire célszerű? Mennyire kéne húzni?:D Bocs a sok hülye kérdésért:DDDD
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok!
A jelenlegi karim-hoz,meddig kellene húzni a procit?
0
0
0
0
no avatar
Nem minden 2Gb-os Vga jó Pl: Sapphire Radeon HD5450 2048MB, egy halom...😆
Prociból is elég tág fogalom a 4 mag.😜
0
0
0
0
Sikooo avatar
Én konkrétan nem csak a procira gondoltam, hogy meddig lehet húzni, magára az egész gépre tettem fel a kérdést. A prociról nekem konkrétan az a véleményem egyébként, hogy jelenleg aki játszani, filmezni, netezni, meg kisebb grafikai programokkal akar foglalkozni, egy 4 magos bőven elég, még tuning nélkül is. 8giga rammal, meg 2 gigás karival szerintem minden ***a, negatívum nincs. Alaplap meg annyiban jó, hogy a jövőben ha vga-t kell cserélnem, pci 3.0 van rajta, szóval az új karikat is befogadja, nem úgy mint számos deszka ami csak 2.0-s
0
0
0
0
micsinai avatar
és a HD7950 -ről mi a véleményetek?

azért akarok uj vga-t venni, nem mintha a mostani olyan szar lenne csak már 3 éves és én olyan vagyok, hoögy minden játékot a tarifához mérve a legjobb szinten futtathassak 😀😉
0
0
0
0
no avatar
7850-ről beszélek, nagy általánosságban mindent visz 80Fps-el, kivéve amit nem, oda hidd el 7870 is kevés, 7850 Cf leesett 13Fps-re Metro 2033 alatt, ezért értelmetlenség a csúcs hardver, kb annyit ér, hogy van.😉

2 hete megvilágosodtam, átraktam régi gépbe egy 7850-et és láss csodát szemre semmi különbség.

4 évben kár gondolkodni, prociból esetleg, Vga más tészta, főleg egy 7870.😀
0
0
0
0
no avatar
Nincs ingerküszöböm, 550k kifizettem egy értelmetlen gépre, ami igaz k@rva gyors volt csak éppen semmi értelme.😉

Ha te látod a különbséget 80 és 100Fps közt akkor hajrá, én nem láttam 80 és 200+ közt, ezért értelmetlen.😜

20k meg elkölthető más értelmesebb hardverekre.😀
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
Synda Rebirth írta:
micsinai írta:
Sapphire 7870-et találtam 82-ért de az miben erősebb a 6970-nél mert csak GPU órajel nagyobb

Mindenben, fele a fogyasztása, de drága, mellékesen szénné húzott 7850 utoléri, 20k-el olcsóbb.😉

Viszont egy nem szénné húzott HD7870 pedig egy HD7970-et ér utól, aminél min. 40k-val olcsóbb. 😎😜😊

Az is igaz, de ha nem akar 3DMark "huszkárkodni bőven jó egy egy 7850, amire kevés lesz megint jön 60k-ért 3x erősebb kártya.😆
0
0
0
0
no avatar
micsinai írta:
Sapphire 7870-et találtam 82-ért de az miben erősebb a 6970-nél mert csak GPU órajel nagyobb

Mindenben, fele a fogyasztása, de drága, mellékesen szénné húzott 7850 utoléri, 20k-el olcsóbb.😉
0
0
0
0
micsinai avatar
0
0
0
0
micsinai avatar
hello, juli 12. fizetés van és uj vga-t akarok venni szerintetek 80-ért megérné megvennem egy xfx HD6970-es vga-t? 😀
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Synda Rebirth írta:
jozsefgyorfi írta:
Szeretnék tanácsot kérni. Rászánnám magam hogy egy kicsit tuningolnám a procit és az lenne a kérdésem hogy aki ért hozzá mit mond érdemes megpróbálni a tuningot min 3.5 ghz ig? vagy nem birná és felejtsem el?

H61-es lappal nem lehet tuningolni, i3 2100-al meg végképp nem.😕

Értem. Kár😕
0
0
0
0
no avatar
jozsefgyorfi írta:
Szeretnék tanácsot kérni. Rászánnám magam hogy egy kicsit tuningolnám a procit és az lenne a kérdésem hogy aki ért hozzá mit mond érdemes megpróbálni a tuningot min 3.5 ghz ig? vagy nem birná és felejtsem el?

H61-es lappal nem lehet tuningolni, i3 2100-al meg végképp nem.😕
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
0
0
0
0
no avatar
Ahová kevés alapórajelen ott túlhajtva is kevés lesz, 4.8Ghz tájékán megáll, lényegében egy gyárilag túlhajtott 4100.
0
0
0
0
Sikooo avatar
GAMER2 írta:
Sikooo írta:
Érdekelne szerintetek mekkora a tuning potenciál az aktuális gépemben? Köszi a válaszokat! Siko

A sikoo vagy az Iron?

Iron
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sikooo írta:
Érdekelne szerintetek mekkora a tuning potenciál az aktuális gépemben? Köszi a válaszokat! Siko

A sikoo vagy az Iron?
0
0
0
0
Sikooo avatar
0
0
0
0
mtrelax avatar
Hát a magyarok tudnak!! 😆 😆
0
0
0
0
levi27 avatar
sykes írta:
[LINK]

Hát ez nagyon veszett 😃 Szerintem hogy rizzsel védekezzen a lecsapódás ellen még senkinek sem jutott az eszébe 😆
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:
8400gs-el 😆

Az szerintem rizsa ! 😆
0
0
0
0
no avatar
sykes írta:
[LINK]

Rizzsel ! 😜

Globális tuning, magyar tuner, kínai haszon növénnyel, meg persze folyékony nitrogén.😂
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Cooley írta:
nokiacsabika írta:
Cooley írta:
nokiacsabika írta:
Szisztok! Lehet hogy gépház tervezésre adom a fejem, azt szeretném megkérdezni, hogy z77 atx és matx alaplapok felfogató csavarhelyeit nem tudja-e valaki cm-ben pontosan hogy mennyi (az összes lyukméret kellene), előre is köszi.

Az szabvány. Nem szemétkedésből, de ha egy tanácsot elfogadsz, akkor ha nincs valami komoly tehetséged meg felszerelésed ehhez, felejtsd el.

gondolom nem a szerszámokra és a gépanyagokra gondolsz, a lényeg az lett volna (tudom hogy szabvány) hogy a furatok ugyanazok-e egy újabb lapon mint a régieken ,tehát nem változtattak-e a szabványméreteken

Természetesen azok nem változtak.

köszike 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
nokiacsabika írta:
Cooley írta:
nokiacsabika írta:
Szisztok! Lehet hogy gépház tervezésre adom a fejem, azt szeretném megkérdezni, hogy z77 atx és matx alaplapok felfogató csavarhelyeit nem tudja-e valaki cm-ben pontosan hogy mennyi (az összes lyukméret kellene), előre is köszi.

Az szabvány. Nem szemétkedésből, de ha egy tanácsot elfogadsz, akkor ha nincs valami komoly tehetséged meg felszerelésed ehhez, felejtsd el.

gondolom nem a szerszámokra és a gépanyagokra gondolsz, a lényeg az lett volna (tudom hogy szabvány) hogy a furatok ugyanazok-e egy újabb lapon mint a régieken ,tehát nem változtattak-e a szabványméreteken

Természetesen azok nem változtak.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Cooley írta:
nokiacsabika írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
nokiacsabika írta:

0
0
0
0
nokiacsabika avatar
0
0
0
0
Devis avatar
nem csak azért. 1155-ös foglalatban a giga sz*r lett. a lapjai egymás után füstölnek el.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Cooley írta:
Szilard96 írta:
Devis írta:
aha...
alaplap kuka, táp... hát az no comment.... 2 percig nem fogja bírni és bumm az egész gépnek...

Táppal egyetértek 😂 De az alaplap miért nem jó? Minden benne van ami kell.
Légyszi itt, vagy privátban mondd el, érdekelne. 😀

(Nam kötözködés, vagy sértegetés céljából írtam)

Minden benne van, ami kell? Rátették a Z68-as chipszettet, aztán szart sem használ ki belőle. Semmivel nem ér többet, mint egy gagyibb H67-es, mert még a tápellátása is olyan gyenge, hogy szinte semmit nem érsz majd el vele OC-ban. Tipikus parasztvakítás, hogy a legolcsóbb Z68, aztán akkor majd biztosan azt veszik.

Értem, köszi a választ 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Szilard96 írta:
Devis írta:
aha...
alaplap kuka, táp... hát az no comment.... 2 percig nem fogja bírni és bumm az egész gépnek...

(Nam kötözködés, vagy sértegetés céljából írtam)

Minden benne van, ami kell? Rátették a Z68-as chipszettet, aztán szart sem használ ki belőle. Semmivel nem ér többet, mint egy gagyibb H67-es, mert még a tápellátása is olyan gyenge, hogy szinte semmit nem érsz majd el vele OC-ban. Tipikus parasztvakítás, hogy a legolcsóbb Z68, aztán akkor majd biztosan azt veszik.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Devis írta:
aha...

(Nem kötözködés, vagy sértegetés céljából írtam)
0
0
0
0
Devis avatar
aha...
0
0
0
0
georg1993 avatar
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt vagyok, az adatlapomon megnézhetitek ˇkészülőben" címen. Legyetek szívesek véleményt mondani, hátha akad aki jobban ért hozzá, szerintetek ezek az alkatrészek összepasszolnak, vagy valamit esetleg cserélnem kéne? A válaszokat/véleményeket kommentbe írjátok a gép alá.
Előre köszönöm! 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Össze kell hegeszteni(csak fordítom)😆
0
0
0
0
mtrelax avatar
sykes írta:
redbull16 írta:
hali mien kötésbe tegyem a ramjaimat ??? 6gb 2x1gb kingston és 2db 2gb-os egyik geil másik kingston hyper x (800mhz esek )

kovalens😆

ezen besírtam 😆 😆
0
0
0
0
getcarter avatar
redbull16 írta:
hali mien kötésbe tegyem a ramjaimat ??? 6gb 2x1gb kingston és 2db 2gb-os egyik geil másik kingston hyper x (800mhz esek )

kovalens😆
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
GAMER2 avatar
davidlope97 írta:
Az f2-vel csak sikerült 😃

Congratulations!😆
0
0
0
0
no avatar
Az f2-vel csak sikerült 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
davidlope97 írta:
De a delete-vel meg az f2-vel nem a bios-t hozza be 😕

Nyomod a delete-t folyamatosan?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Rögtön azután kell lenyomni a delete gombot, miután megnyomtad a bekapcsoló gombot. De ha nem a delete a helyes, akkor nzd meg az alaplapod kázikönyvét.
0
0
0
0
no avatar
De a delete-vel meg az f2-vel nem a bios-t hozza be 😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem Win7-en kell húzni.

Bios-ba a gép bekapcsolásakor tudsz belépni. Általában a delete gombot kell nyomkodni, s akkor belép oda.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció