Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szevasztok!:D
Szerintetek érdemes lenne procimat húzni? Hülye kérdés, mert egyértelműen érdemes lenne, de mennyire kockázatos ez? És alap hűtővel mennyire célszerű? Mennyire kéne húzni?:D Bocs a sok hülye kérdésért:DDDD
Nem lenne érdemes. Nem adna annyi pluszt, hogy megérje a plusz kínlódást és a megnövekedett hőmérsékletet, főleg ebben a 40 fokban.
Azt hogy mennyire kéne, ameddig emberi keretek között bírja.
Javaslatom: FSB-t kezd el emelgetni apránként, egy AIDA stabilitás tesztjével teszteld, és figyeld a hőfokot. terhelve 5-10 perc után ne menjen 75 fok felé. Athlon 80-nál már nem érzi jól magát.
Ugye ha már nem lesz stabil, akkor visszaveszed az FSB-t 1-2-vel és kész. Ilyenkor úgy kellene tovább menni, hogy adsz neki feszültséget és mehet tovább, de alaphűtővel és Nyáron nincs értelme. De így alapfesszel elmehetsz ameddig bírja. Sokat ne várj, de csak jobban érzed magad ha húztál rajta XD
Ja és előtte és utána futtass egy 3DMark Vantage-t hogy lásd mit értél el.
Nah, sikeresen lebeszéltél róla. xDDD Amúgy szerintem se lett volna sok értelme, az a pár 100MHz sokat nem érne szerintem:D Meg ilyen melegbe..el is olvadna:D
Szevasztok!😃
Szerintetek érdemes lenne procimat húzni? Hülye kérdés, mert egyértelműen érdemes lenne, de mennyire kockázatos ez? És alap hűtővel mennyire célszerű? Mennyire kéne húzni?😃 Bocs a sok hülye kérdésért😃DDD
Alap hűtővel semennyire, lehet, de nem tesz "jót" neki.😜
Szerintetek érdemes lenne procimat húzni? Hülye kérdés, mert egyértelműen érdemes lenne, de mennyire kockázatos ez? És alap hűtővel mennyire célszerű? Mennyire kéne húzni?:D Bocs a sok hülye kérdésért:DDDD
A jelenlegi karim-hoz,meddig kellene húzni a procit?
Prociból is elég tág fogalom a 4 mag.😜
azért akarok uj vga-t venni, nem mintha a mostani olyan szar lenne csak már 3 éves és én olyan vagyok, hoögy minden játékot a tarifához mérve a legjobb szinten futtathassak 😀😉
2 hete megvilágosodtam, átraktam régi gépbe egy 7850-et és láss csodát szemre semmi különbség.
4 évben kár gondolkodni, prociból esetleg, Vga más tészta, főleg egy 7870.😀
Ha te látod a különbséget 80 és 100Fps közt akkor hajrá, én nem láttam 80 és 200+ közt, ezért értelmetlen.😜
20k meg elkölthető más értelmesebb hardverekre.😀
Sapphire 7870-et találtam 82-ért de az miben erősebb a 6970-nél mert csak GPU órajel nagyobb
Mindenben, fele a fogyasztása, de drága, mellékesen szénné húzott 7850 utoléri, 20k-el olcsóbb.😉
Viszont egy nem szénné húzott HD7870 pedig egy HD7970-et ér utól, aminél min. 40k-val olcsóbb. 😎😜😊
Az is igaz, de ha nem akar 3DMark "huszkárkodni bőven jó egy egy 7850, amire kevés lesz megint jön 60k-ért 3x erősebb kártya.😆
Sapphire 7870-et találtam 82-ért de az miben erősebb a 6970-nél mert csak GPU órajel nagyobb
Mindenben, fele a fogyasztása, de drága, mellékesen szénné húzott 7850 utoléri, 20k-el olcsóbb.😉
Szeretnék tanácsot kérni. Rászánnám magam hogy egy kicsit tuningolnám a procit és az lenne a kérdésem hogy aki ért hozzá mit mond érdemes megpróbálni a tuningot min 3.5 ghz ig? vagy nem birná és felejtsem el?
H61-es lappal nem lehet tuningolni, i3 2100-al meg végképp nem.😕
Értem. Kár😕
Szeretnék tanácsot kérni. Rászánnám magam hogy egy kicsit tuningolnám a procit és az lenne a kérdésem hogy aki ért hozzá mit mond érdemes megpróbálni a tuningot min 3.5 ghz ig? vagy nem birná és felejtsem el?
H61-es lappal nem lehet tuningolni, i3 2100-al meg végképp nem.😕
Érdekelne szerintetek mekkora a tuning potenciál az aktuális gépemben? Köszi a válaszokat! Siko
A sikoo vagy az Iron?
Iron
Érdekelne szerintetek mekkora a tuning potenciál az aktuális gépemben? Köszi a válaszokat! Siko
A sikoo vagy az Iron?
[LINK]
Hát ez nagyon veszett 😃 Szerintem hogy rizzsel védekezzen a lecsapódás ellen még senkinek sem jutott az eszébe 😆
8400gs-el 😆
Az szerintem rizsa ! 😆
[LINK]
Rizzsel ! 😜
Globális tuning, magyar tuner, kínai haszon növénnyel, meg persze folyékony nitrogén.😂
Szisztok! Lehet hogy gépház tervezésre adom a fejem, azt szeretném megkérdezni, hogy z77 atx és matx alaplapok felfogató csavarhelyeit nem tudja-e valaki cm-ben pontosan hogy mennyi (az összes lyukméret kellene), előre is köszi.
Az szabvány. Nem szemétkedésből, de ha egy tanácsot elfogadsz, akkor ha nincs valami komoly tehetséged meg felszerelésed ehhez, felejtsd el.
gondolom nem a szerszámokra és a gépanyagokra gondolsz, a lényeg az lett volna (tudom hogy szabvány) hogy a furatok ugyanazok-e egy újabb lapon mint a régieken ,tehát nem változtattak-e a szabványméreteken
Természetesen azok nem változtak.
köszike 😀
Szisztok! Lehet hogy gépház tervezésre adom a fejem, azt szeretném megkérdezni, hogy z77 atx és matx alaplapok felfogató csavarhelyeit nem tudja-e valaki cm-ben pontosan hogy mennyi (az összes lyukméret kellene), előre is köszi.
Az szabvány. Nem szemétkedésből, de ha egy tanácsot elfogadsz, akkor ha nincs valami komoly tehetséged meg felszerelésed ehhez, felejtsd el.
gondolom nem a szerszámokra és a gépanyagokra gondolsz, a lényeg az lett volna (tudom hogy szabvány) hogy a furatok ugyanazok-e egy újabb lapon mint a régieken ,tehát nem változtattak-e a szabványméreteken
Természetesen azok nem változtak.
aha...
alaplap kuka, táp... hát az no comment.... 2 percig nem fogja bírni és bumm az egész gépnek...
Táppal egyetértek 😂 De az alaplap miért nem jó? Minden benne van ami kell.
Légyszi itt, vagy privátban mondd el, érdekelne. 😀
(Nam kötözködés, vagy sértegetés céljából írtam)
Minden benne van, ami kell? Rátették a Z68-as chipszettet, aztán szart sem használ ki belőle. Semmivel nem ér többet, mint egy gagyibb H67-es, mert még a tápellátása is olyan gyenge, hogy szinte semmit nem érsz majd el vele OC-ban. Tipikus parasztvakítás, hogy a legolcsóbb Z68, aztán akkor majd biztosan azt veszik.
Értem, köszi a választ 😀
aha...
alaplap kuka, táp... hát az no comment.... 2 percig nem fogja bírni és bumm az egész gépnek...
(Nam kötözködés, vagy sértegetés céljából írtam)
Minden benne van, ami kell? Rátették a Z68-as chipszettet, aztán szart sem használ ki belőle. Semmivel nem ér többet, mint egy gagyibb H67-es, mert még a tápellátása is olyan gyenge, hogy szinte semmit nem érsz majd el vele OC-ban. Tipikus parasztvakítás, hogy a legolcsóbb Z68, aztán akkor majd biztosan azt veszik.
aha...
(Nem kötözködés, vagy sértegetés céljából írtam)
Új gép vásárlása előtt vagyok, az adatlapomon megnézhetitek ˇkészülőben" címen. Legyetek szívesek véleményt mondani, hátha akad aki jobban ért hozzá, szerintetek ezek az alkatrészek összepasszolnak, vagy valamit esetleg cserélnem kéne? A válaszokat/véleményeket kommentbe írjátok a gép alá.
Előre köszönöm! 😀
hali mien kötésbe tegyem a ramjaimat ??? 6gb 2x1gb kingston és 2db 2gb-os egyik geil másik kingston hyper x (800mhz esek )
kovalens😆
ezen besírtam 😆 😆
hali mien kötésbe tegyem a ramjaimat ??? 6gb 2x1gb kingston és 2db 2gb-os egyik geil másik kingston hyper x (800mhz esek )
kovalens😆
Az f2-vel csak sikerült 😃
Congratulations!😆
De a delete-vel meg az f2-vel nem a bios-t hozza be 😕
Nyomod a delete-t folyamatosan?
Bios-ba a gép bekapcsolásakor tudsz belépni. Általában a delete gombot kell nyomkodni, s akkor belép oda.