Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
khaled98 avatar
molfer98 írta:
A mostani procimat (amd athlon 64 3500+ 2.2ghz) gyári hűtővel meddig lehet húzni és milyen programmal? 😀

Bios-ban húzd, progival nem olyan jó
0
0
0
0
Hagrid avatar
A HD3850-emet mennyire lehetne felhúzni?
0
0
0
0
molfer98 avatar
A mostani procimat (amd athlon 64 3500+ 2.2ghz) gyári hűtővel meddig lehet húzni és milyen programmal? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
soos92 írta:
Synda Rebirth írta:
soos92 írta:
A vga ramját hogy lehet húzni?
Mien program kell?

Sehogy.😂
Vegyél új kártyát ha több Vram kell.😆

De nekem van egy nvidia 8400gs 512Mb-os videókártyám és csak 256-ot jelez. Ezt hogy? Leguljabb driver van fent.

Azt mondom igazából mindegy ennél a kártyánál. 512MB VRAM-al sem lenne erősebb semmivel. Ha teljesítménynövekedést akarsz, akkor vegyél egy erősebb VGA-t.
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
soos92 írta:
Mien program kell?

Sehogy.😂

De nekem van egy nvidia 8400gs 512Mb-os videókártyám és csak 256-ot jelez. Ezt hogy? Leguljabb driver van fent.
0
0
0
0
niteforce avatar
hamagyorsan írta:
Egy Dual Core-os Intel B800-nak fel lehet húzni az órajelét?
Biosba,vagy programmal?

Az alapórajellel játszhatsz egy kicsit, de 2-300MHz-t tudsz rajta húzni így, annak meg értelme nincsen.
0
0
0
0
hamagyorsan avatar
Egy Dual Core-os Intel B800-nak fel lehet húzni az órajelét?
Biosba,vagy programmal?
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Bármelyik tuning programmal lehet húzni,persze nem a méretét hanem a sebességét.
Pl: Afterburner,Trix
0
0
0
0
no avatar
soos92 írta:
Mien program kell?

Sehogy.😂
0
0
0
0
no avatar
Mien program kell?
0
0
0
0
levi27 avatar
Ha húzom a vga ramját az jár jelentősebb hőm. emelkedéssel? Ha emelem a fesz-t is akkor persze melegszik mint a bolond...de ha azt nem piszkálom úgy gondoltam.
0
0
0
0
no avatar
Valaki segítsen nagy problémákkal küzdök
van nekem egy nvidia geforce 8400gs 512Mb-os videókarim
Amikor ujratettem a gépet (mert már idelye volt) akkor teszem a cuccoka amiket ienkor kell + a GTA4-et is indítom el LOW grafika mondom dikk nézem a beállításokat 256MB, kiléptem gyorsba leszedtem a GPU-Z-t és mert nem akkartam elhinni hogy 256Mb és téll anyi 😞
Hogy tudnám megcsinálni hogy megint 512-m legyen?
Driver probléma? mert egy halom drivert próbáltam már.
A géphez nincs meg az eredeti cd mert kéztöl vettem és már neki se volt meg.
Szal mit tegyek?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Mondjuk én ezt a 2 játékot nagy ivbe leszarom meg 15 éves fejel nem is szoktam a gépet. javitgatni hanem( ez most nem lényeg) csak érdeklődök hogy ezekre rá beszéljem őt mert én még nem nyultam a hardverhez ien mértékben meg szerintem nem is nagyon fogok :-)
0
0
0
0
Devis avatar
hát ja, bf3 imádja a prori hz-eket
0
0
0
0
The Emptiness avatar
GokuTM írta:
alex1997 írta:
Köszi azt mondmámég meg hogy ezt Radeon HD4850 1GB GDDR5 birizgàljam e ?

Ja meg ez tudom hogy nem idetartozik de ha má ezt leirom nem akarok + munkát csinálni neked még 1. irassal hogy ebböl
Coolink SWif 2800 mennyit vegyek bocs a szar irasért telefonon nem vagyok olyan jó

Amennyit gondolsz. Nekem amennyi venti van a házamba, amennyi venti hely van rajta.
Én ajánlom az Arctic F12 ventit. olcsó, erős és halk.

Nem értem mit értesz birizgálás alatt😆

:-) :-) :-) Hogy basztassam e. mint a procit
0
0
0
0
Devis avatar
4580 kevés 965 alá, szóval a procit nem is kell húzni majd h +fps-ed legyen. ebben az esetben a vga-t zaklasd
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Köszi azt mondmámég meg hogy ezt Radeon HD4850 1GB GDDR5 birizgàljam e ?

Ja meg ez tudom hogy nem idetartozik de ha má ezt leirom nem akarok + munkát csinálni neked még 1. irassal hogy ebböl
Coolink SWif 2800 mennyit vegyek bocs a szar irasért telefonon nem vagyok olyan jó
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Oké köszi. feszültséget muszáj feljebb tolni ?? Mert én ahoz nagyon nem nyulnék Ja és A PROCIRA IS LEHET KÜLÖN MSIK HŰTŐT VENNI??
0
0
0
0
The Emptiness avatar
GokuTM írta:
alex1997 írta:
Heló ennek AMD Phenom II X4 965 ugye 2.3 giga hercen megy a procia magonként (lehet hogy tévedek de szerintem nem ha mégis akkor elnézést és elmondaná valaki akkor hogy mégis menyi?) Na és ezt fel lehetne-e x giga herc re húzni és ha igen akkor meddig ajánlott hogy semmi baja ne legyen??

3,4GHz-en megy.
CPU-ja válogatja, átlagban 4GHz-et mennek.

ÖÖÓ 2 PERC MIRE VÁLASZOLTAL GRT. Ez is rohadt gyors volt kösz!!! D ezt most nem teliesen értem most akkor 3.4 giga herc a minimum és öö nekem csak eddig jött le De most akkor van értelme huzni és ha igen akkor meddig
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló ennek AMD Phenom II X4 965 ugye 2.3 giga hercen megy a procia magonként (lehet hogy tévedek de szerintem nem ha mégis akkor elnézést és elmondaná valaki akkor hogy mégis menyi?) Na és ezt fel lehetne-e x giga herc re húzni és ha igen akkor meddig ajánlott hogy semmi baja ne legyen??
0
0
0
0
Ducky avatar
GokuTM írta:
Superlompos írta:
300 MHz-es oc-t nem nagyon fogsz észrevenni.

Viszont jobban néz ki a 3GHz, mint a 2,7Ghz 😎😆

Ha nem is érzem a különbséget akkor inkább hagyom. BIOS-ban nem is találtam lehetőséget FSB-t emelni. Akkor inkább a vidikarit gyötröm. Szerintem ez a gyenge láncszem mert mindig 100-on megy játék közben.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
300 MHz-es oc-t nem nagyon fogsz észrevenni.
0
0
0
0
Ducky avatar
Hello!
Van egy Athlon x2 5200+ 2.7Ghz-s procim. Ezt szeretném tuningolni. Megoldható? Alapból a magok 39°C-on vannak. A cél úgy 3GHz elérése. 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
GokuTM írta:
Odáig sikerült eljutnom, hogy most már 4,8GHz-nél fagy le...-.-" 😆

Turbót ugye kikapcsoltad?😆 Gondolom hogy ki.😃

Az az alap. De most megjavult. 5GHz-en szépen elszaladgál.
Nem tudom mi kínja van...

Lehet hogy melege van, neki is....😶
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
Odáig sikerült eljutnom, hogy most már 4,8GHz-nél fagy le...-.-" 😆

Turbót ugye kikapcsoltad?😆 Gondolom hogy ki.😃
0
0
0
0
niteforce avatar
annál tovább nem is fogod tudni húzni.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hát de ott van benne a Turbo 3,4Ghz azzal akkor mi van? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM: Lehet hogy itt a vége, nem bírja tovább.

Badboylol: A tiedet kb semennyire, amennyit lehet az meg értelmetlen. (2-300MHz) Tehát nem kell azt tuningolni.
0
0
0
0
Cooley avatar
Badboylol írta:
Hali!
Egyenlőre csak kíváncsiság, az én procim meddig lehet majd húzni h ne legyen semmi baja? 😀 És milyen hűtő kell rá? 😀

Ha mázlid van, talán a 3,3GHz meglesz, de szerintem 3,2 fölé nem nagyon jutsz vele.

GokuTM: Semmi hardveres és/vagy szoftveres, illetve biosbeállítási különbség nincs? Pl valami energiatakarékossági fícsör nem maradt bent? TDP keret kikapcsolva? Phase Control kikapcsolva?
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
Egyenlőre csak kíváncsiság, az én procim meddig lehet majd húzni h ne legyen semmi baja? 😀 És milyen hűtő kell rá? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
ennyi tuningnak nem látnád az előnyét.
Ha tudod akkor a szorzót állítsd csak.
0
0
0
0
balage0605 avatar
sziasztok! egy amd fx6100-as procim van alap 3,3 ghz-en gyári hűtővel. olvastam hogy ezzel a hűtővel 3,9-nél nem ajánlatos magasabbra húzni. Én pont erre a 3,9 -re szeretném csak nem tudom hogy pontosan hogyan kellene. Elég a multiplert magasabbra állítani, vagy kell még mást is állítani hozzá? (persze csak úgy hogy a max. fesz és hőmérsékleten belül maradjak?
0
0
0
0
khaled98 avatar
ezzel a hűtővel én sem merném 😀😉
0
0
0
0
no avatar
nyozo írta:
ilyen hűtőm van amúgy http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/7/.html

Ezzel inkább ne tuningolj, gyári hatásfokú.😕
0
0
0
0
nyozo avatar
ilyen hűtőm van amúgy http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/7/.html
0
0
0
0
no avatar
Dehogy kapcsol, gyári hűtővel 1 év alatt 2x kaptam kékhalált.😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem próbáld ki te magad. Max ha nagyon melegedne, akkor legvégsőbb esetben lekapcsol a gép. Ma már nem nagyon tudod kisütni, mert van bennük védelem. De ha elindítasz egy stabilitás programot (prime 95), s közben nézed a hőfokot, akkor rájössz hamar, hogy mi a helyzet. Bár ebben a melegben ha gyári hűtőd van, akkor enm kísérleteznék. 😆
0
0
0
0
nyozo avatar
én úgy hallatom hogy a q6600 3.2 Ghz-ig megy fesz emelés nélkül, de igy ha igy tuningolom hogy nem emelem mennyit emelkedhet a hőfok kb?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ráadásul Aida64-gyel tesztelted, ami semmit nem ér. Prime95-tel már le is kapcsolt volna. 😆
0
0
0
0
no avatar
[quote][b]Synda Rebirth írta:[/b]
[quote][b]nyozo írta:[/b]
és így ha fesz emelés nélkül tuningolom a hőfok mennyit fog növekedni kb? jah meg az fsb-t úgy jó ha kb 20-30 mhz-en ként emelem?[/quote]

Q széria általában 1Ghz emelésig nem kér feszt, ilyen melegben melegedni fog, épp ma kaptam shokkkot 97c stress tesztel.😲 😆
0
0
0
0
nyozo avatar
és így ha fesz emelés nélkül tuningolom a hőfok mennyit fog növekedni kb? jah meg az fsb-t úgy jó ha kb 20-30 mhz-en ként emelem?
0
0
0
0
no avatar
levi27 írta:
niteforce írta:
Szerintem progival szar, de lehet hogy csak ez az én meggyőződésem. Sose tuningoltam progival.

Ízlések és pofonok 😃

Pofon amit a proci kap...szarrá feszeli a program...ízlésesen.😂
0
0
0
0
niteforce avatar
ha tudod a szorzót akkor inkább azt!
Ha nem akkor az FSB-t, azzal nagyon sokat nem tudsz, de egy kicsit igen.
0
0
0
0
nyozo avatar
és elég ha az FSB-t állítom? mert most az fsb 266mhz-en van a szorzó meg 9,
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:
Szerintem progival szar, de lehet hogy csak ez az én meggyőződésem. Sose tuningoltam progival.

Ízlések és pofonok 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
niteforce írta:
nyozo írta:
Üdv! a gigabyte féle easy tune 6-al lehet tuningolni a procit?

progival sose tuningolj. csak BIOS-ban vagy EFI-ben.

Miért ne lehetne progival amit az alaplap gyártója kiadott? Én mindig azzal (ASRock OC tuner) csinálom mert így kevesebb időt igényel a stabilitás teszt. Ha meg túl nagyra állítom így is kifagy ugyan úgy mint ha a biosban állítom.
0
0
0
0
niteforce avatar
nyozo írta:

progival sose tuningolj. csak BIOS-ban vagy EFI-ben.
0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció