Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Axelior avatar
greenmelon írta:
Axelior írta:
Nem vagyok otthon garanciaügyben, de ha egy készüléket beviszek garanciára, megjavítják, akkor tovább már nem érvényes a gari,ugye?

Dehogy is, ugyanúgy él tovább a garancia. Ha meg új terméket kapsz a garanciában, akkor újraindul.

Értem. Köszi a választ!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Huawei Ascend G300 árkategóriájában tudtok olyat ami jobban megéri? a kamera elég fontos lenne h jó minőségű legyen, és persze android, szerintetek? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Sajnos én abba a csapdába estem, hogy nagyon megtetszett a TW kezelőfelület, ezért ragaszkodom az olyan romokhoz amin ez rajta van. Továbbá minden működik, CM-nél szar volt a kamera hangja, nem működött a rádió, és az USB netmegosztás sem. Ezeket pedig gyakran használom, ezért vissza kellett raknom egy TW-set.
De ezzel is használható a telefon, és bár néha lassú, nem nevezném használhatatlannak.
Igaz, amit most használok 2.3.6 az lassabb mint a korábbi 2.3.4 😀
0
0
0
0
greenmelon avatar
Az S1 valami katasztrófa a gyári ROM-mal, CM-mel mondjuk nem rossz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az ics több magot is kezel épp ezért jönnek már a 4 magosok nem csak kettőt.
Megértem hogy más a nézőpontod és valóban nem a leg röccenőmentesebb a samsung de még bőven jól használható gyárival is. Volt olyan telóm ami használhatatlan volt gyári rendszerrel pl az lg fostimus szutyok 2x ritka egy fos volt.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Jó, hogy az S2 is érvényesül az összehasonlításban mivel két magnál többet az ICS se használ ki, szóval...

Sajna nekem már nem megy a ricsirecsi a plusz 256 mega RAM-ra meg a jobb(?) kamerára és hangszóróra (kinőttem volna belőle?). Sokkal inkább értékelem a minőségérzetet és a gyárilag "szmútságot", amit a Samsung nem képes megadni, míg a HTC vagy éppen az Apple igen. Mondom ezt úgy, hogy Samsungom van.

Épp ezért mondtam, hogy nem lehet győztest hirdetni az ilyen összehasonlításban, mert valakinek a technikai specifikációktól csorog a nyála, másnak meg a használhatóság, exkluzivitás számít. Ennyi.

niteforce írta:
greenmelon írta:
Kmisi99 írta:
greenmelon írta:
"...egy sokkal jobb galaxy s2 őt..."

Ez az alaptalan mondat nagyon b*ssza a szemem...😊

És miért? Valóban nem sokkal jobb de jobb
Jobb kijelző a felbontást leszámítva, több ram, óriási háttértámogatás nagyon jó a rom támogatása, USB otg funkció sokkal jobb kamera, sokkal nagyobb belső háttértár, jobb hangszóró....

Minőség szempontjából a Samsung (az összes) bóvli műanyag szar, itt elbukik az egész, míg a Sensation egy fém unibody házba szerelt igényes készülék. Össze sem hasonlítható a kettő.

A kamerájuk differenciája minimális, az a kevés RAM nem mintha számítana, főleg, hogy a HTC a samuval ellentétben tud optimalizálni, így nem érzed meg használat közben. Háttértár: microsd rulz. A jobb hangszórót nem tudom honnan szülted de baromság (meg úgy őszintén, kinek szempont ez?). ROM-ból mindkettőre annyi van mint a csillagos ég. OTG-t aláírom, az tényleg fájó pont.

Amiben az egyik jeleskedik, abban a másik elbukik és fordítva is igaz, épp ezért egyenlő mind2 cucc.

a samsungra általánosítva ez így nem igaz. Ugyanis a Wave sorozat fém házat kap. Azt viszont tényleg nem értem hogy miért pont a rosszabb, badás telefonok kiváltsága ez.

Ebben teljesen igazad van, sőt, még a WP7-es samuk is fémből vannak. Érdekes ez, pont a legnagyobb részesedésű telefonjaikból spórolják ki fémet.

Az Omnia 7-emet pont emiatt imádtam, élmény volt ránézni, kézbevenni, semmi cicoma csak szolid fém és üveg találkozása. Sugárzott róla az elegancia. A Diamond mellett ez volt az egyetlen telefonom amit imádtam. Ha nem adtam volna el a WP7 akkor még nagymértékű zártsága miatt, talán még mindig azt használnám, ki tudja...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
greenmelon írta:
Kmisi99 írta:
greenmelon írta:

Jobb kijelző a felbontást leszámítva, több ram, óriási háttértámogatás nagyon jó a rom támogatása, USB otg funkció sokkal jobb kamera, sokkal nagyobb belső háttértár, jobb hangszóró....

Minőség szempontjából a Samsung (az összes) bóvli műanyag szar, itt elbukik az egész, míg a Sensation egy fém unibody házba szerelt igényes készülék. Össze sem hasonlítható a kettő.

A kamerájuk differenciája minimális, az a kevés RAM nem mintha számítana, főleg, hogy a HTC a samuval ellentétben tud optimalizálni, így nem érzed meg használat közben. Háttértár: microsd rulz. A jobb hangszórót nem tudom honnan szülted de baromság (meg úgy őszintén, kinek szempont ez?). ROM-ból mindkettőre annyi van mint a csillagos ég. OTG-t aláírom, az tényleg fájó pont.

Amiben az egyik jeleskedik, abban a másik elbukik és fordítva is igaz, épp ezért egyenlő mind2 cucc.

Fogtál már a kezedbe felső kategóriás samsungot? A samsung a közép alsó kategóriában egy halom fos drága pénzét de a csúcskategóriában üt. És most miért baj az hogy műanyag? Fogd meg meglátod van különbség műanyag és műanyag közt tudod? Kiváló minőségű nagyon egybe rakott telói vannka a samungnak felső kategóriában nem a fém a minden. Na meg a vékonyság miatt se lehetett pl a galaxy s2 be fém. Nagyon jó kézbe fogni. Fogtam sensationt is azzal se volt baj szóval nincs rossz minősége csak mert műanyag különben meg a kiváló sensation erősen hajlamos a gorilla glass mögött porosodni szóval nem is nagyon takarítható. Eddig mind a 3 fő 2 magos telóhoz volt szerencsém amit még 2012 elején kiadtak. Sensation galaxy s2 lg optimus 2x. Egyikkel se volt baj és mindegyikbe volt műanyag mind kiváló minőségű volt szóval a műanyag rohadtul nem szar csak a fém adhat egy +exkluzivitást de nem azért vesz az ember telefont hogy kocogtassa a hátlapot hogy dicsak fím. A + ram azért igen is számít bár az a 782 vagy mennyi az még éppen elég a jó működéshez. Optimalizáció nos újra kérdem fogtál már rendes samut a kezedbe a Samsung nagyon jól optimalizál a felső kategóriában alsóban meg halom fos ezt már írtam. A htc nél meg a sense kiválóan eltakar bárminemű akadást stb így az nagyon szép meg maga a sense is csodás az igaz. A jobb hangszórót még egy 2 magos telók összehasonlítása tesztben volt. Micro sd rulez? Hát nem. A belsó rom sokkla gyorsabb mint holmi szar micro sd a leggyorsabb class 10 es micro sdk is 10mb körül olvasnak írnak a belső flash memó ami a samsungban 16gb 20-30mb/s+ re képes. Valóban mindegyikre sok rom van de a Samsungnak jóval nagyobb a fejlesztői köre. Sőt maga a gyártó is támogatja a romolást még a cyanogen mod teamnak 3db galaxy s2 őt is adott hogy minél jobban tudjanak fejleszteni. A htc meg olyan kedves hogy megengedi a romolást akkor ha a gari elveszik igaz ezt ki lehet kerülni.
Alapból nem szeretem a samsungot mert 2x is jó nagyot csalódtam de megvédem mert ami tény az tény.
Egyébként itt egy összehasonlító cikk a csúcs 4 magos HTC és a Galaxy s2 közt még 2 vs 4 magnál is kiválóan érvényesül a samsung
[LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
greenmelon írta:
Kmisi99 írta:
greenmelon írta:

a samsungra általánosítva ez így nem igaz. Ugyanis a Wave sorozat fém házat kap. Azt viszont tényleg nem értem hogy miért pont a rosszabb, badás telefonok kiváltsága ez.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Kmisi99 írta:
greenmelon írta:

0
0
0
0
Axelior avatar
Kmisi99 írta:
greenmelon írta:

Még jó, hogy ezek nem annyira fontosak NEKEM 😀 bár a kamera az hmm. az elég fontos, hogy jó legyen 😀
Mondjuk én nem nagyon akarok SAMSUNGOT, mert hogy is mondjam... Tömeggyártmány 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
greenmelon írta:

0
0
0
0
greenmelon avatar
Axelior írta:
Nem vagyok otthon garanciaügyben, de ha egy készüléket beviszek garanciára, megjavítják, akkor tovább már nem érvényes a gari,ugye?

Dehogy is, ugyanúgy él tovább a garancia. Ha meg új terméket kapsz a garanciában, akkor újraindul.
0
0
0
0
Axelior avatar
Kmisi99 írta:
Azért nem azt vettem mert nem egy jó ajánlat se. 75 ért vettem volna max de akkor annyiért egy se volt amihez rendesebb gari járt volna meg minden oké lett volna többet meg én nem fizettem érte így vettem egy sokkal jobb galaxy s2 őt 1 év garival új kijelzővel 80k ért igaz ez kivételes alkalom volt ez a teló kb 90 000 ret ér csak találtam jó ajánlatot.

ááá, értem

0
0
0
0
greenmelon avatar

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azért nem azt vettem mert nem egy jó ajánlat se. 75 ért vettem volna max de akkor annyiért egy se volt amihez rendesebb gari járt volna meg minden oké lett volna többet meg én nem fizettem érte így vettem egy sokkal jobb galaxy s2 őt 1 év garival új kijelzővel 80k ért igaz ez kivételes alkalom volt ez a teló kb 90 000 ret ér csak találtam jó ajánlatot.
0
0
0
0
Axelior avatar
Köszi a segítséget! 😀
1.: [LINK] Ettől már a névből adódóan is félek :S (Kártjafüggetlen így leírva 😀😉
2. Kmisi99 azt írtad, sensation-t akartál venni. Megkérdezhteme, hogy miért nem azt vetted végülis?
0
0
0
0
greenmelon avatar
Axelior írta:
Lehet, hogy egy kicsit off, de ha van egy kis időtök segítenétek szerezni HTC Sensationt max 80-85eFt-ért?😀

Hardveraprón nézelődj, ott szoktak lenni a legjobb ajánlatok, ennyiért bőven kapsz hibátlan, garis darabok.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
telefonguru.hu bal oldalt ott a használt teló kereső. A legjobb ajánlatokat lehet kifogni. Kb egy hónapja én is sensationt akartam venni és 70 000 ért is volt igaz nem sok garival 80k ért már elég jót kaphatsz. És azok mind telefonboltok.
0
0
0
0
Axelior avatar
Lehet, hogy egy kicsit off, de ha van egy kis időtök segítenétek szerezni HTC Sensationt max 80-85eFt-ért?😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
na találtam egy bödületesen jó ajáblatot! 😃
itt megéri vásárolni? és biztos a garancia és az akció?
ezer köszönet a válaszokért 😀😉)
[LINK]
0
0
0
0
Axelior avatar
Gondoltam 😃

És akkor utolsó kérdés: olyan HTC, ami olyan mint a Sensation, csak a fentebb említett <120mm-es méretben?
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
Srácok, van olyan Nokia, ami olyan gyors, mint a HTC Sensation, de Android van rajta, és 120 mm-nél kisebb a magassága ? 😆
0
0
0
0
greenmelon avatar
Galaxy S, Samsung Omnia 7, iPhone 3GS használtan. Galaxy S-em pont van eladó. 😆
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Vagy olyat amit használtan érdemes megvenni....
Eddigieket köszönöm 😀
0
0
0
0
greenmelon avatar
Bl0ck írta:
Üdv.

Tudnátok ajánlani valami "jó" telefont úgy 40-55e. között?
Lehet ráveszem magam 1 új telefonra...
Köszönöm előre is a segítséget.

Xperia Mini Pro 50e függetlenül újonnan.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Bl0ck írta:
Üdv.

Sony xperia sorozat valamelyike vagy live with walkman.
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Üdv.

0
0
0
0
greenmelon avatar
Azért mert a Galaxynak van pereme, míg az iPhone-nak nincs. A Galaxyt szinte le se tudod úgy ejteni, hogy sérüljön a kijelző. Mikor én leejtettem az aszfaltra az S1-emet, a kijelzőn egy karc sem lett mivel nem érintkezett a talajjal a keret miatt, cserébe a keret karcolódott meg horzsolódott szanaszét. Az iPhone esetében meg evidens, hogy csak úgy tudod ejteni, hogy sérüljön az üveg.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem de az iphone egy ütéstől szarrátört meghalt meg minden. Itt meg jó ideig kell püfölni mint a szar hogy meghaljon.
Szóval iphone leejted vége
Galaxy S 5X jól földhöz vágod vége
Van különbség mert a gorilla glass egy kis eséstől megse rezzen. Az iphone 4 vs galaxy s2 drop teszten a youtube on is az volt az iphone 4 szarrá repedt az s2 meg se érezte.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Hát, ez csak használhatatlan lett, sokkal előrébb nem vagy. 😃
0
0
0
0
greenmelon avatar
Kmisi99 írta:
Elég fosadék anyagokból van hogy egy kalapács ütést nem bír ki. Nem igaz hogy egy gorilla glasst nem bírnak rá rakni azt kalapáccsal is igen nehéz tönkretenni ez meg egyszer leesik rögtön 20-30k ft a javítás

Hidd el nekem, ha a Galaxy S-emnek odab*sznánk kalapáccsal, ez is szilánkosra törne, pedig ezen GG van...
De várjunk csak, ki az az állat aki kalapáccsal veri a telefonját? 😆
A Sonimnak persze van olyan mobilja melynek képernyőjével be lehet verni egy szöget, ofkórsz.

Ápdét: az iPhone 4-et már GG védi: 😶
[LINK]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Elég fosadék anyagokból van hogy egy kalapács ütést nem bír ki. Nem igaz hogy egy gorilla glasst nem bírnak rá rakni azt kalapáccsal is igen nehéz tönkretenni ez meg egyszer leesik rögtön 20-30k ft a javítás
0
0
0
0
Bear Grylls avatar

1:10nél már rottyon van 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
Igen igazatok van! Ti vagytok a királyok! Ne haragudjatok! 😕

ha érdekel, extreme digital-ban már fent van a Lumia 610, 70 ezer forint, és 800 MHz-es proci van benne.... Neked megéri?
0
0
0
0
greenmelon avatar
ilosz írta:
Ha csak a két magos sensationokat vesszük....

Miért, milyen van még...?
Ő a sima Sensationt kérdezte, az XL meg nem is igazi Sensation csak egy modifikált Titan. Bár jobban belegondolva még ez is minőségibb cucc mint a felsoroltak.
0
0
0
0
ilosz avatar
Ha csak a két magos sensationokat vesszük....
0
0
0
0
greenmelon avatar
Az összes felsorolt bőven alatta van, egyedül a Milestone 3 van vele egy szinten.
0
0
0
0
ilosz avatar
Axelior írta:
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból: Milyen HTC Sensation-höz hasonló tudású és árú, de kisebb méretű telefonok vannak? 😀

HTC Titan
SE😶peria Arc S
Nokia N8-9
Motorola Milestone 2-3
0
0
0
0
Axelior avatar
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból: Milyen HTC Sensation-höz hasonló tudású és árú, de kisebb méretű telefonok vannak? 😀
0
0
0
0
ilosz avatar
lapartman997 írta:
Hagyjad nehogy téged is célpontba vegyen ez az okos. Fárasztó vele vitatkozni, mert nem fogja fel, hogy már több órája leírtuk, hogy mindkettőben ugyan olyan ronda, de nem tudja felfogni, akkor minek kérdezi meg? Édes istenem.

A hülyének nem lehet elmagyarázni,hogy ő hülye😃
Láttam,hogy mit művelt nem ért hozzá,ennyi.
0
0
0
0
ilosz avatar
WackoSheep írta:
Azzal nincs semmi probléma kimondta h nem értettelek meg h nem tetszik maga a telefon de azért ajánlottam a linket mert az írogatod h nekem kell eldönteni meg ilyneek de nem azt kérdeztem de ezt már leírtam kb 4x szóval ha nem tiszta akkor sajnállak és légyszíves vegyél vissza mert nem gondolom h egy 15 éves kisgyerek fog engem kiosztani rendben?!!!

Édesjóistenem te már kezdesz egyre fárasztóbb és hülyébb lenni....
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
[LINK]

Csak ennyi mert még egyszer leírom hogy nem azt kérdeztem h melyiket vegyem meg és melyik tetszen nekem hanem egy szimpla kérdés nektek melyik tetszik jobban a kettő közül! De ha ennyit nem lehet megérteni akkor a fenti linket ajánlom hátha magára ismer az adott illető! Köszi! 😉

mindketten leírtuk hogy undorítónak találjuk a telefont.
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
Nem tudom miért kell ilyen válaszokat írni nem az a lényege a dolognak hogy lehessen véleményt kérni és megkérdeztem h a többieknek melyik tetszik nem azt kérdeztem h melyiket vegyem emg idióta baromfejű buta ember!

De ne haragudj ki vesz telefont neked? Mi vagy te? A telefon típusát próbáljuk meg javasolni, hogy mivel jársz a legjobban, a szín a legegyénibb dolog, és te is ki tudod választani.
Ha az én véleményemet kérdezed a Nokia telefonok hányás rondák. Ezzel most előrébb vagy? Ha azt mondom pink virágmintás hátlappal vedd megveszed?
0
0
0
0
greenmelon avatar
A 710 is drágán fog indulni ahogy minden más telefon is, aztán lassan beáll az ára.
0
0
0
0
greenmelon avatar
WackoSheep írta:
Nem tudok dönteni nokia Lumia 610(ha megjelenik) v Xperia Mini Pro 😊

Ha te nem tudsz dönteni, döntsön az, hogy mennyire sürgős a vétel. A Lumiának még kell idő a megjelenés után (nem is kevés), hogy normalizálódjon az ára, szóval ezzel így kalkulálj, míg a Mini Pro-t már meg tudod venni a végleges árán.
0
0
0
0
FrezR avatar
greenmelon írta:
WackoSheep írta:
nem gáz az ha veszek egy Sony Ericsson telefon közben maár hivatalosan nem is létezik iylen márka! ( nem égő ilyennel mászlálni az utcán? Nem hat úgy mintha teljesen elavult cucc lenne mivel már nem áll fenn így ez a márkanév!?

Nem mintha az emberek 90%-a tudná az utcán, hogy megszűnt...

az meg a másik.
0
0
0
0
greenmelon avatar
WackoSheep írta:
nem gáz az ha veszek egy Sony Ericsson telefon közben maár hivatalosan nem is létezik iylen márka! ( nem égő ilyennel mászlálni az utcán? Nem hat úgy mintha teljesen elavult cucc lenne mivel már nem áll fenn így ez a márkanév!?

Nem mintha az emberek 90%-a tudná az utcán, hogy megszűnt...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció