Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Az Asus-ba is az LG gyártja a panelt, szóval hatalmas különbség nincs, max dizájnban.
0
0
0
0
no avatar
CORSAIR Hydro Series H100i GTX Extreme mondjuk? 😀
reszler112233: látom a talpazata a szokásos matt fekete , jó kis ujjlenyomat meg porgyűjtő 😃 bár előzőm is ilyen volt 😃 😆

szerk: hmm, asus? megnézem mindenképpen, aztán megnézzük melyik a szimpibb lg v asus 😃 köszönöm! 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Dumbest: Asus VX229H, nekem a nagytesója van, elég szép képet ad.
0
0
0
0
Bronson avatar
tudja franc mennyi maradt még a keretből 😊 corsair h1xxx szériát nézegesd, levegősből, meg be quiet dar rock pro3 ...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én most vettem monitort pont 40-ért.Szerintem elég jó kis monitor.Pontos típusa: LG 22MP57VQ-P
0
0
0
0
no avatar
Akkor a táp megis van 😃 jajdejóó 😎
Hűtésre nem sajnálom 😃 Monitorra meg amennyi szükséges 😃 bár látom 4k-nak van ára 😃 lehet, hogy egyelőre jó lesz az a fullhd is 😃 mondjuk 40 körül valami jó LG?

úúúristen mi már az a hűtő 😃DD valami szolidabbra gondoltam, vízhűtésre mondjuk 😀 nem lenne érdemes?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem is Evga Supernova tápom van nagyon profi cucc! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a supernova táp nagyon jó, nem fogsz csalódni! mennyit szánnál a hűtésre? meg a monitorra? ház is okés! ha témánál akarsz maradni, akkor raikjintek ereboss beleillik a képbe!
0
0
0
0
no avatar
Korábban főképp Bronson és winrar (ha nem tévedek) segített összeállítani egy jó konfigot ami a következő volt :

alap : Asus Z170-A alaplap
proci: Intel Core i5-6600K processzor
ram: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/16
vidikari : MSI GTX980 Ti 6GB DDR5 GTX 980Ti GAMING 6G videokártya
ssd: Samsung 256GB MZ-7KE256BW SSD meghajtó
hdd: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
táp: XFX 650W lett ajánlva, de vélemények alapján sípol. Helyett néztem egy EVGA 650W SuperNOVA . Bírni fogja a konfigot, illetve mit tudtok az evga tápról? Vagy ti mire cserélnétek? 😀

Mind ezt egy zalman Z11 plusba tenném vagy inkább egy Zalman Z11 Plus HF1-be ami alapjáraton piros, mert néztem, hogy az msi gtx980Ti is piros, és akkor adjunk már egy kicsit a megjelenésre is! 😜

A másik kérdésem, hogy a processzor elvileg hűtő nélkül érkezik, mivel hűtenétek? Esetleg egy designhoz passzolót. 😃
+ Javasolt Fullhd monitor? 😀 az korábbról lemaradt 😀 Köszönöm a segítségeteket, tényleg!

csak ha már ennyi pénzt kiadok, megakarok 100%ra bizonyosodni , hogy jóra adom ki 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Sok örömöd legyen benne! Nem lesz rossz masina az! 😉
0
0
0
0
ceremony avatar
Igen, a keret körülbelül ötvenezerrel kevesebb volt, mint amit a projektre szántam volna eredetileg, szóval a 390 vagy 970 teljesen kizárt. "Pár ezressel többért" meg mindig kapni valamit, de azért valahol gátat kell szabni. Amikor elkezdtem gondolkodni a vételen, még r9 280 volt a terv i54690-nel. De már meg is rendeltem, szerintem boldog leszek vele 😃 ! És ebben ez a fórum is sokat segített, köszi!
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Lehet, hogy perpill az sem fér bele a keretbe, elképzelhető. Így is épphogy kitudta passzírozni a CPU hűtőt.
Egyébként szerintem is ok, először nem értettem, miért DDR3-at írtál... azt hittem lapot fogsz cserélni. 😆 Végül így is lett. Nem tudom változtatsz-e rajta - meg hogy mennyi a keret, de ez így nem néz ki rossznak - de előre is grat! (:
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
ceremony

Nem tudom minek akarsz r9 380X-et venni, mikor 80-88 ezer forint. 100-ért meg már GTX 970-et kapni. Az egyik legrosszabb választás ár-értékben.

Inkább, akkor már R9 390 vagy 390X, bár ajánlanám figyelmedben ezt is.

Az R9 390 390X és GTX 970 közötti viszályokra gondolok elsősorban. Mondom Gigabyte GTX 970-et már 100 ezer környékén kapni. Nem 380X-et!
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Hát én inkább a r9 390-et venném nem a 380-at. De te tudod. 10-20 ezerrel drágább csak és sokkal jobb. Szerintem.
Én 4690k procimat gyári hűtővel használom alap órajelen és 60 fok fölé még soha nem ment. Úgyhogy szerintem elég jó a gyári hűtő is. Ja és hangja az kb nulla.
0
0
0
0
winrar avatar
ceremony: HDD EZEX legyen és tényleg jó lesz.
0
0
0
0
ceremony avatar
Tanácsaitokat mérlegelve a végleges változat a következőképp alakult (DDR4-es lapot választottam és van processzor hűtő is):

Asus B150-PRO alaplap
Intel Core i5-6500 processzor
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
ASUS STRIX-R9380X-4G videokártya
Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó
Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1 processzor hűtő
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
Enermax 550W Triathlor Eco ETL550AWT-M tápegység
Zalman Z3 Plus fekete számítógép ház
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író

Ha áldásotokat adjátok rá, reggel már rendelem is! 😉
Köszi még egyszer!
0
0
0
0
zsolo avatar
ceremony

egy normális CPU hűtőt már kapsz kb 6-7 ezer ft-ért...
0
0
0
0
Puffin avatar
ceremony: mindenképp DDR4-es lapot vegyél! Mert DDR3-as memóriákból a max 1.35V-on üzemelőket egészséges beletenni. (DDR3L)

[LINK]
0
0
0
0
Zoli73 avatar
ceremony:Ha már fejlesztesz, akkor ne a ramot cseréld vissza DDR3-ra hanem olyan lapot kéne választani ami DDR4-es az a jövő 1 év múlva megint cserélsz mert már elavultak a DDR3-mas ramok?Ez csak részemről egy gondolatmenet de persze a tiéd lesz úgy hogy te döntöd el.😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
ceremony: *pon-on van Gigabyte 380x 6 ezerrel olcsóbban, ha nem ragaszkodsz a Strix-hez..
0
0
0
0
ceremony avatar
Igen, ez valóban elkerülte a figyelmemet, ennek megfelelően módosítottam erre:
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury fekete HX316C10FB/8 memória

Ami még lehetőséget is adna egy processzorhűtő vásárlására, viszont már csak ez a kártya elérhető pcx-en:
Asus R9 380X 4GB DDR5 STRIX-R9380X-OC4G-GAMING videokártya

Ami 10ezerrel drágább, mint a másik volt, szóval a hűtő marad nyárra...
0
0
0
0
jumbo avatar
A pcx gépösszerakója,sajnos nem jelzi hibának ha a ramok nem kompatibilisek..legalábbis a 1151 es lapoknál...
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Valóban DDR3-as, ahelyett kéne valami. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
ceremony:Csak az sántít egy kicsit részemről az egészben, hogy te egy DDR3-mas lapba hogy akarsz DDR4-es ramot beleerőltetni?
0
0
0
0
zsolo avatar
én a helyedben azért egy pöpec proci hűtőt még vennék rá! ne a gyárit használd!
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem korrekt minden! 😉
0
0
0
0
ceremony avatar
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok és hosszas tanakodás után a következő konfigurációban gondolkodom:

Gigabyte GA-H170-HD3 DDR3 alaplap
Intel Core i5-6500 processzor
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 GAMING-4GD videokártya
Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
Enermax 550W Triathlor Eco ETL550AWT-M tápegység
Zalman Z3 Plus fekete számítógép ház
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író

Kérdéseim, hogy alapvetően jó-e ez az összeállítás - cserélnétek-e valamit (pcx-en ez 267ezer, kb ennyi is a keret rá) és tudnék-e valamin spórolni (pl. elég lenne-e esetleg egy 500w-s táp is).
Segítségeteket, véleményeteket előre is köszönöm!
0
0
0
0
visor261 avatar
jumbo pendrive->lubuntu->műkszik, milyen adatlapot? 😲
csuz-li én az alaplapokat nézegettem hogy mennyivel tudok jobbat nézni a keretig de ez se rossz ötlet mert ez is passzív... de rég volt már zöld kártyám 😃
köszönöm minkenkinek a segítséget estére már szerintem meglessz a rendelés is 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Nehéz kérdés, hogy a termékszavatosság hogy alakul egy előre összerakott gépnél. Elvileg, ha előre össze van rakva, akkor ugye az egész gépet egyben vetted, az egy "dolog", azaz az maga a termék, az összes alkatrészével együtt. Viszont azt nem mondhatja a boltos, hogy mivel kinyitottad megszűnik a garancia, hiszen egy gép rendeltetésszerű használatában vastagon benne van az is, hogy portalanítod, mivel egy PC gondozást igényel. Sőt, ha rosszul portalanítod és ezért megy tönkre, akkor a hibáért a bolt a felelős abban az esetben, ha nem adott neked egy "gondozási kézikönyvet" és emiatt nem tudtad, hogy hogyan kell a gépet portalanítani és pl a zuhany alá tetted. Persze ez az egész jogértelmezés kérdése...
Ha összerakatod velük a gépet, amit alkatrészekből állítottál össze, egyértelműbb a helyzet, hiszen ott vettél egy rakat alkatrészt + egy szolgáltatást, ami az összerakás maga. Ott az alkatrészek külön, külön alanyai a garanciának.

Szerk: Egyébként az, hogy a gép egy gép, vagy alkatrészekként vetted, az dönti el, hogy mi szerepel a számlán. Ha az, hogy "fx-gamer PC 200 000 Ft", akkor az egy termék. Ha az, hogy "alaplap x ezer, meg processzor y ezer, stb.", akkor te alkatrészeket vettél.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Hát ha azért mert leveszed a gépház oldalát takarítás szempontból, és ezért megvonják a garanciát akkor én onnan nem vennék semmit az biztos.Hogy a fenébe takarítja akkor az ember? Azért is fizessen mindenki mikor maga is elvégezheti?Ez azért egy kicsit pénzrablás szerintem.Mondjuk már nekem más a gépem mint mikor vettem, de az is boltban előre összerakott volt annyi különbséggel hogy én más VGA-t kértem bele.Spoiler!
Azt nem tudták lespórolni mert könnyen kiszűrhető
.Viszont amikor én hazahoztam a gépet kapásból lekaptam az oldallapot.(Sőt a boltban meg is kérdeztem hogy levehetem-e takarítás szempontjából az oldalát? És azt kaptam hogy legalább évente de inkább fél évente vegyem is le hogy kitakarítsam.)
0
0
0
0
ddkk22 avatar
jumbo
Az lehet hogy Te mondod meg hogy mit szeretnél bele rakni a gépedbe, de alkatrészenként az a bolt drágább mint mondjuk a pcx. Pluszba mivel 5év garancia van rá, és mivel neked előre össze van rakva, le se szedheted a gépednek az oldalát pl pórtalanítani vagy ha valami gubanc van, mert akkor garancia vesztés jár, de javítsatok ki ha tévedek. Csak egy közeli barátom így járt hogy előre összerakott gépet vásároltak, no name táp volt benne, pár nap alatt tönkre is ment nekik, ,mert olyat raktak nekik bele ami nem bírta el azt a konfigurációt, és leszedték a gép oldalát hogy mi lehet a baj, és hát amikor vissza vitték a boltba hogy a táp a ludas, a boltba azt mondták nekik hogy mivel leszedték a gép oldalát (mert látszik a matricán) így garancia vesztés jár. Pedig még mondták a boltba hogy nem azt a tápot kérik a gépbe mert nem jó táp meg stb, de csak azt rakták bele mert elég lesz az, és így olcsóbb is. A lényeg annyi hogy a boltba azt mondták nekik hogy akár mi van a gépbe vissza kellett volna hozni és ők pár ezer forint ért megnézik, legyen szó akár egy portalanításról. De ez már sok éve volt, azóta nem tudom hogy így van e még az előre össze rakott gépeknél a garancia.
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Szerintem jó, a célnak megfelel. Ahogy nézem, még maradt egy kicsike mozgástered. Én megnézném ezt a kártyát: Msi N610-1GD3H/LPV1 Videokártya [LINK]
Picit drágább viszont újabb és jobb. Van hozzá támogatás is és még elvileg a dx12-is tudja alapszinten, bár ez utóbbi téged nem agyon érint. Bár az AMD ezt nem igazán hangoztatja, de manapság már nem nagyon támogatja a HD 7xxx alatti kártyákat, míg az Nvidia még a 200-as sorozatot is. (támogatás szempontjából az Nvidia amúgy is jobb)
A processzor jó választás, elbír az a mai játékokkal is bőven és kelleni is fog a videózáshoz. Memóriát meg később még tehetsz bele, mert a sok böngészőlap + videó azért elég sokat eszik, bár a 4 GB elegendő kell legyen, de meg tud táltosodni a gép, ha duplázod.
0
0
0
0
jumbo avatar
vinyo nélkül nehezen.... ha esetleg kitöltenéd az adatlapod,akkor lehet hogy a meglévő gépedet is lehetne fejleszteni
0
0
0
0
visor261 avatar
picit elkanyarodtunk... [ez]([LINK]) működne ha összeraknám,teljesítményre elviselhető lenne-e ha éppen a nyancat-et nézem fhdban(1ik monitor) és közbe a 9megnyitott lapom chrome-on(nyanit,9gag,hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet,stb)(2ik monitor) közben ?
Amúgy hogy kell szöveget formázni urlre? 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: A DVI-D - VGA átalakító az tényleg drágább, ~1500 Ft.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Oké, köszi a segítséget mindkettőtöknek 😀
0
0
0
0
jumbo avatar
chrono02 elviekben elég.

motoosAzért látszik,hogy sokan nem értenek a vásárláshoz.Kiválasztom a gépet,felhívom öket,vagy elmegyek személyessen.Informálodok az alkatrészekről.Ha valami nem tetszik,/táp,vagy vga,/ akkor szólok,hogy én egy ilyen táppal szeretném,vagy egy ilyen vga-val.vagy még rammal,vagy kérek egy winyot is az ssd mellé.
Amíg az én zsebembe van a lové,addig én "dirigálok."Ha kuka vagyok,és megveszem a 120 ezres gépet,akkor ne csodálkozzak azon,pl:hogy egy Black Ops III nem fut el a gépen full beállításokon./És azon se hogy egy belépőszintű táp van bent./
0
0
0
0
Puffin avatar
Elbírja, mert nem eszik sokat.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Üdv!
Szerintetek az alábbi konfignak elég a mostani 500W-os npower tápom?

Asus A88X-Gamer alaplap
AMD Athlon II X4 860K processzor
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX16C9T3K2/8X memória
MSI GTX950 2GB DDR5 GTX 950 GAMING 2G videokártya
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez

Köszi a segítséget 😀
Sziasztok!
0
0
0
0
Bosed avatar
jumbo Azt mondják a Computerimperium a piacvezető cég itthon, de azért azt furcsállom, hogy a piacvezető cég a "gamer"-nek titulált gépeit felvértezi egy belépő szintű tápegységgel! Most karácsonykor nagy volt náluk is a forgalom, és sokan az ott vásárolt gamer csodákat nagyon megbánták.
0
0
0
0
jumbo avatar
A ház színét Te választod meg..../ott van a gépek oldalon/
vga:GV-N75TOC-2GI vagy GL /alkatrészeknél/
táp: annó nálam egy szaros 400-as codegen vitte el a 4850 es vgam egy e8400 assal,ami agyon volt tuningolva+ a sallangok...
öcsémnél egy 350 es codegen ketyeg a gépben egy szintén e8400 as és egy 7770 vga-val.A táp már 9 éve ketyeg a gépében.../proci,vga 1 éve/
0
0
0
0
Bronson avatar
az iArena 500-ra én nem bíznák egy komolyabb kártyát. máris buktál 15ezret minimum a tápon ha későbbiekben fejleszteni akarsz. legalapabb vga-t kapod a szériából, valszeg a leghangosabb hűtéssel. az a bitfenix ház azért jár most ehhez, mert a kiskereskedésekben csak ebben a semmirevaló arany szinben maradt ablakos neos. valakinek ez is fontos.
0
0
0
0
Puffin avatar
csuz-li: igen pár száz Ft: A DVI-I -> VGA átalakító. De az alaplapon meg DVI-D van csak...
0
0
0
0
jumbo avatar
csuz-li
Ezzel én is egyetértenék,ha nem egy kimondottan számítógépekkel foglakozó boltról beszélnénk.Ugy ahogy a pcx ben is van előre összerakott gép...azok is szarok? Azok szarok amiket a tesco meg hasonló áruházak árulnak.Na abban tényleg silány a cuccos,és még drágább is jóval.Nem mellesleg ez nem előre összerakott gép.../ Ha össze lenne rakva akkor nem kellene várni 1-2 napot arra,hogy elhozd./
Anno nekem is volt olyan gépem amit egy pc bolt rakott össze.Alaplap,táp nem lett benne cserélve 4 évig.A ház húzta 6 évig.És nem azért cseréltem mert szar volt.Hanem mert nem fért bele a 280x es kártya.Egyszóval min sporolnak?Az igényeidnek megfelelő az alaplap?Tudja azt amire akarod használni?Tudod esetleg bőviteni majd 2 év mulva? Jobb proci,még ram?Akkor minek kellene kidobni plusz 10-20 ezreket a "semmire" Ház:Jól szellőző ház..mihez képest?A teszteken látható,hogy a jelenlegi házak közti különbség,amiben van legalább 1 venti, kb 10 fok teljes terhelésen is....Akkor minek egy 30 ezres ház??Mert van bent villogó,világitó ventilátor elöl,hátúl oldal,meg felül?Nem az asztal alatt lesz a gép? 😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Az átalakító pár száz forint.

jombo: Az előre összerakott gépekben valahol mindig spórolnak, vagy az alaplapon, vagy a tápon, vagy egy rosszul szellőző, ám dizájnos házba rakják az egészet, vagy ennek bármely kombinációját alkalmazzák. Szóval én azért Bronsonnak adnék igazat. Előre összerakott gép annak jó, aki nem ért hozzá és nincs is senki, akihez tanácsért fordulhatna.
0
0
0
0
jumbo avatar
még mindig jobb mint egy LCPower,HKC stb...
0
0
0
0
Puffin avatar
Az iarena 500 az egy szar szerintem.
0
0
0
0
jumbo avatar
A lizingelt gyerekem a telon netezik,laptopon netezk,és közben a tv-t is nézi egyszerre./még jó hogy az asztali gép nincs a szobájában/
A másik.Az a fapados alaplapon, lehet memoriát,és processzor fejleszteni, akár úgy ahogy az általad a pcxben összerakotton is.Bár azt "csak" 16GB-ig./ az Asust 32GB -ig/Az enyém ujabb technologia,amit még fejlesztenek tovább./processzor,és memoria szempontjából/Az általad összerakott intel 4 gen. nem fejlesztik,és 2-3 év mulva már csak használt cuccossal tudod fejleszteni./ ha forgalmazzák egyáltalán még másfél évig./ a gagyi táp:Chieftec iArena 500W.
Pcx en ugyanez az összeállítás majd 170 ezer.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció