Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dispPaP avatar
Amúgy elmondom valszeg a Con miatt csúsztak a csapatok. Meg most 2 napot késik és már is ennyire akartok dolgozni érte? a Monster 13 éve vár.... egy rakat érdekes régi animére nincs és sanszos hogy sosem lesz felirat (és van köztük egykét igazán mestermű szagú darab.. például a Legend of the Galactic Heroes) ennek ellenére egy 25. csapat is indulna azért hogy egy mainstream shounennek még legyen felirata. Bocs de *** logic. Ha érdekel a történet ott a manga, animézni akarsz lazán megnézheted angolul nagyon egyszerű az angolja ezen shouneneknek, csak mondom.

Értem fordítani akarsz, azt csinálsz a szabadidőddel amit akarsz, viszont nem értem hogy miért pont egy olyat fordíttanál amire sanszos hogy egy néződ nem lesz, lévén nagy csapatok fordítják. Így meg neked nem éri meg az idődet, ha lefordítod akkor már angolul is megbírod nézni. - És csak hogy tudd saját tapasztalat, VF nél vagyok egy ideje. -
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hellsing Ultimate befejezve. Erről nem fogok sokat véleményezni mivel napokba telne, hogy megtaláljam a megfelelő szavakat. A lényeg az, hogy nagyon tetszett az egész és minden egyes percben ott tartott a képernyő előtt. A másik dolog, hogy rengeteg dolog történik az anime alatt, leirhatatlanul sok. 9/10-et kap tőlem.

Szerk: Ja és Alucard nagyon nagy karakter 😀
0
0
0
0
Bioritmus avatar
dispPaP: lehet hogy van 8 csapat aki fordítja a Fairy Tail-t de azok a csapatok egyre lazábbra veszik a figurát és konkrétan tesznek a Fairy Tail fordítására 😀 mint már említettem az még egy dolog volt hogy szombat helyett vasárnap tették ki de az hogy a szombaton kijött részt még hétfő este sem nézhették meg az angolul kevésbé tudók már kezd sok lenni kicsikét a magamfajta véres szemű FT mániákusoknak 😃 na nembaj addig újranézem még 2x a BB-t *.*
0
0
0
0
xoki avatar
Azért az tényleg érdekes hogy még egyik csapat se forditotta le a fairy tailt 😃 Mi van összebeszéltek, vagy mi 😃

norbli01: nézd meg a Love live ot és érteni fogod a lényegét annak az Alpacasnak 😃 (nem nagy cucc egyébként, mivel ugyebár csak egy egyszerű idol anime)

Btw
Itt egy érdekes anime lista azoknak akiket nem a moe érdekel 😃
Olyanokat emlit pl mint a Higurashi. azt ha minden igaz sokan ismerik itt.
[LINK]
Látok néhány érdekeset közte, amit listára tettem bár nem az én stilusom, de attól még lehet jó.
0
0
0
0
dispPaP avatar
Minek akartok Fairy Tailt fordítani? Van vagy 8 csapat aki viszi, minek még egy?

Intel értelek, de egyszerűen nincs már választék, sajnos.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én világ életemben a történet alapján válogattam. Vagyis nem egészen igaz. Max mikor egyedül néztem. Amúgy meg AS rendszerben ment az ilyen.
De így 10 év múltán jókat lehet röhögni pl a vadmacska kommandón 😊

A harcokat meg sosem értettem. 100 részen át az ment, hogy egymásba kötött két pali, aztán kisteherautókkal hajigálták egymást...
0
0
0
0
soko avatar
dispPap : Köszi a választ 😃
0
0
0
0
Bioritmus avatar
a legutóbbi 2-3 rész is már szombat helyett vasárnap jött ki de az még bőven jó is mivel azok legalább kijöttek 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Lustaságról szólva, ők azért már 239 részt lefordítottak 😃 Lehet, hogy nincs idejük rá 😃 Mondjuk már engem is zavar, hogy nincs kint, de már letöltöttem az angolt, szóval tudom, hogy nem maradt félbe az anime és bármikor megnézhetem 😆
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Én még azóta is az új magyar feliratos fairy tail részt várom 😀 de azt hiszem elkezdem megtanulni hogy kell szöveget "égetni" a videóba vagy hogy szokták ezek csinálni és fogadok magam mellé egy pro angolost és mi fogjuk fordítani 😃 mi nem vagyunk ennyire lusták 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Wtf?
https://iwannarofl.com/wp-content/uploads/2015/04/0987799424eb24cb06d893420f77970f_480.jpg

Tudom, tele rakok mindent képekkel sry 😃
https://iwannarofl.com/wp-content/uploads/2015/06/0069c4720595f45b15865bc43c5625de.jpg
Fairy Tail
0
0
0
0
dispPaP avatar
Soft version: Mert a mainstream a legszélesebb körre készült direkt, kevésbé komplikált karakterekkel, az azonosulás végett. Nem azt mondom kötelező, de sanszos hogy elébb lesz egy kezdő nézőből lassan veterán ha egy shounennel kezdi.

És most a hard version: Mivel a mainstream shounen általában tömegtermék, mint manapság a szuperhősmozik, ha valaki beleszeret abba a műfajba a hasonlókba nem fog csalódni, mert kishíjján mindegyik ugyanaz.

És akkor jár szarul, saját tapasztalat 2007-2010között csak shouneneket néztem tömegszámra, ma meg alig van olyan shounen amire rá tudok nézni. Jó eltelt közbe 8 év, az is igaz, de sanszos hogy ha anno akkor a Berserket látom egy-két animés lennék a mai napig. Na meg 13 évesen még jobban lekötött a harc.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Miért pont mainstream kell eg kezdőnek? Na meg sorozatnézésben hogy lehet valaki kezdő?
Ha csak a "mainstream" lenne.l, akkor azt a bizonyos B29 est kibérelném mégegy körre îgy 70 év után
0
0
0
0
Bioritmus avatar
xoki: ha jól látom ez az angol feliratos verziója én pedig azzal hadi lábon állok 😃 szóval kénytelen leszek megvárni amíg a drága fordító csapat elvégzi a munkáját 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Eredetileg a Shikigami maga a báb, az irányítója pedig az Onmyouji. Gyakorlatilag a Mushibugyoban nem emlékszem hogy hogy volt. Assz'em a kissrác volt az egyik Onmyouji.

Tavaly láttam, de egy b kategóriás shounentől ne várj túl sok taktikázást. 😃
0
0
0
0
soko avatar
Nos én pedig befejeztem a mushibugyo animet.
Szóval nem tudom honnan is kezdjem .
A történet (nincs spoiler veszély)Spoiler!
konkrétan annyi hogy japánban játszódik ahol megjelennek a férgek .
Ezzek a férgek felfalják az embereket ..stb Így meg alakul a Féreg bíróság akik ezeket a lényeket győzik le . Ezek az emberek nem hétköznapiak hanem harcosok ninja,szamuráj,shikigamikat irányító fiúcska ... és egy gyilkos .
(de hogy hogy alakultak meg azok a férgek ? arra nem ad választ az anime )

Szóval ez az alap pillérei az anime-nek ami igazából lényeg .
De akkor vélemény :
Maga story-ra nem volt rossz ....
A karakterek se lettek volna rosszak de a kis teamből engem egy pár karakter idegesített az egyik a shikigami fiúka a másik pedig a fő szereplőnk aki a szamuráj .
Egyszerűen a szamuráj elég buta az anime-ben míg a másik akit említettem közel se erős ...
A történetben egy két dolog ki alakul persze mi más mint romance .. Ami szerintem felesleges volt illetve itt tényleg monoton volt a karakterek "fejlődése" .
A grafika nem volt rossz különösebb bajom nincs sőt a zene az egész jó volt .
Illetve még annyit hogy a harcok se voltak rosszak de volt ösz-visz 3 taktikája az összes karakternek talán és kész .. Nem azt mondom hogy millió meg egy combó legyen de egy idő után unalmassá válik . Unalom űzésnek nem volt rossz az anime ..A story nem fejlődik ki teljesen..
Illetve még betesz a végére pár kérdést . Nah de lezárásként 10/5 ..
(Mellesleg a shikigami most az az ember aki a "bábokat" irányítja vagy a shikigami maga a báb 😲 ? )
0
0
0
0
dispPaP avatar
35 órát dolgoztam 3 nap alatt. 😆 Van másfél nap pihim éjjen.

Fly Nincs igazad, kezdőknek mainstream shounent kell adni, az az izé meg nem éppen az.

Norbli, a Gunslinger Girlnek csak az első évadát láttam, de elég meggyőző, egy drámaibb Phantom csak lányokkal. Hajrá.
0
0
0
0
norbli01 avatar
De való igaz, goodle-en nem találom... Hát akkor marad ez, köszi a linket 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Pedig már kinn van egy ideje
Spoiler!
[url]http://www.nyaa.se/?page=view&tid=710732[/url]

A videóhoz pedig: hát igen most elvesztettem azt a minimális hallás után japán értést is amit tudtam valószínűleg 😃
0
0
0
0
Bioritmus avatar
srácok a fairy tail mostani részéről tud valaki valamit?? :/ nem találom sehol sem 😞
0
0
0
0
DMSASD avatar
xoki: X😆 hát ez kész 😂 😆
0
0
0
0
Bioritmus avatar
hát ez hatalmas videó volt 😆 😃 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Ja vágom, 😆 Ha ezt nem látom, semmit sem ér az életem 😆DD Ez rohadt jó 😃
0
0
0
0
xoki avatar
norbli01: moe ba hasonlit 😃

😆
0
0
0
0
soko avatar
norbli : Mondom de ismerős ez a anime amit kérdezel aztán nézem és nekem is a listámon van .. .
😆 Szóval fogalmam sincs a válasz engem is érdekel 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Miből gondolod? 😃 Szerintem nem igazán hasonlít rá, kivéve abban, hogy a hibáik nagyon hasonlóak 😆 Meg talán abban, hogy Yaya lolinak mondható + 1-2 karakter...
A Gunslinger Girl az jó? fent van a listámon, de nem néztem utána...
0
0
0
0
xoki avatar
Nem rég kezdtem el, de már tetszik a világa 2 rész után is 😃
Nos a listám szerint:
Guilty Crown
Hidan no Aria
Gunslinger Girl
azok amelyek hasonlitanak rá.
Egyébként ezeket általában myanimelistről szedem össze.

Btw szerintem a Machine-Doll wa Kizutsukanai is hasonlit rá, de azt szerintem ismeritek, vagyis norbli01 biztos 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Én is láttam, és nagyon tetszik, még számos hibája mellett is, egy folytatás nagyon jót tenne neki! 😃 Ja hát meg természetesen a lolik tetszettek a lgejobban 😃 Sajnos nem tudok hasonlót, de ha te találsz nyugodtan írhatsz 😃
0
0
0
0
Bioritmus avatar
most végeztem ki a Black Bullet animét..hát mit is mondjak..remélem lesz folytatása valamikor 😃 nagyon tetszett az egész talán ki is merem jelenteni hogy nekem eddig ez tetszett a legjobban az animék közül amiket néztem 😃 kinek mi a véleménye? 😃
ja és mellékesen: tud valaki hasonlóakat mint a BB ? 😃
0
0
0
0
flyaway2 avatar
"Nézd, ott egy pont! Elkapom mielőtt elszál."
Amúgy én azt mondom neked, hogy nézz meg egy animét.
Elsőnek a Sword Art Online tökéletes is lenne. (dispPaP akármit is mondasz, olyan embereknek akik nem néznek animét a SAO biztosan tetszeni fog.😃😉
Vagy mondjuk ha zavar a felirat meg a japán beszéd akkor Full Metal Alchemist Brotherhood-ot.
Legalább egy részt valamelyikből. Csak 1-et.
0
0
0
0
no avatar
Igaz nem mese, akkor rajzfilm féleség 😃
0
0
0
0
sudosu avatar
Milyen tájt szoktatok anime-t nézni ?
Teljesen változó. Van amikor 2 hónapig nem is nézek animét, de most ismét nézek párat. Kanon, Initial D széria majd Little Busters és a Shigatsu no kimi no uso-ról se halottam rosszat és az pont nekem való anime lesz. 😀

De hogy pontosan válaszoljak a kérdésre általában reggelizés közben és éjszaka, hacsak nem kap el valami ihlet és programozok egész éjszaka. 😃

Én csak Drámát vagy klasszikust, ami érdekel vagyok hajlandó megnézni, a 15-ös animék 99%-a hidegen hagy. Úgyis azt a CTRL + C CTRL + V történetet látom csak nagyobb csecsekkel vagy még azzal se. Arra meg ugyebár ott vannak az Eroge-ok amiket én természetesen nem(de) olvasok. 😃

Steins;Gate-et nem látni meg bűn, egy elég fontos anime. Még ha VN-t nem is olvasod el belőle legalább az animét pls...
0
0
0
0
soko avatar
😃 láttom van egy pár ember ki éjszakai bagoly 😃
0
0
0
0
flyaway2 avatar
xoki Zombi* létezik magyar szó is.😃
KIVÉVE ha zombi!
0
0
0
0
xoki avatar
Kinn van a Gakkou Gurashi első része, és azt kell mondanom rohadt jó! Pedig még csak bele néztem 😃 De amint leirtam ezt megyek is megnézni 😃
Iskolai moe comedy + zombies!
Tehát ilyen moe slice of lifeként indit. A végén pedig mutatnak zombiekat. Következtetést le vonva ez egy a zombiek miatt iskolában ragadt gyerekekről szól. (school living club)
Igazából madoka magica beütése van kicsit 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
xoki-hoz hasonlóan én is csak lol miatt szakítom meg, a baj nálam ott van, hogy haverok miatt nagyon is sokat tudok vele játszani, úgyhogy nem minden nap nézek animét (meg hát ugye trónok harca...) De ha nézek, akkor 18-3-ig, vagy a között, megszakítás általában nincs, csak addig amíg kaját csinálok, vagy keresek egy új részt... (Ha nem suli időben vagyok akkor érvényes ez, vagyis mostanában. Ja, meg néha dél előtt mielőtt feljönnek a haverok, mert tudom előre, hogy nem lesz időm este 😃😉
0
0
0
0
xoki avatar
Általában nekem is az este a legjellemzőbb. olyan 7 után mindig, és általában hajnal 1 ig, közte szoktam egy kisebb szünetet tartani, lol daily miatt 😃 Viszont a leggyakrabban 10 óra felé kezdek bele.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
soko: Steins;Gate-t akkor nezd amikor sok reszt meg tudsz nezni egymas utan, mert szerintem ugy a legerdemesebb. Es meg egy fontos dolog. Az elso kb 12 resz lenyegeben csak elokeszito utanna jonnek a komoly dolgok, szoval ne csodalkozz ha az elejen kicsit unni fogod.

En barmikor, amikor van ra lehetosegem es kedvem is van hozza, de leginkabb delutantol egeszen lefekvesig , kissebb-nagyobb megszakitasokkal.
0
0
0
0
soko avatar
Úgy látom elég sok embernek tetszik a Steins;Gate tényleg sort kerítek majd rá .
Amúgy a minap egy kérdés foglalkoztatott engem . Én általában este fele szoktam elkezdeni anime-zni ami 11 óra körül van és ha befejezek egy anime-t majd másnapra keressek egy másikat és akkor jönnek a gondok mikor megint 11 körül keresgélek és 1 óra után semmi 😃
Nah de a kérdés ezzel kapcsolatos milyen tájt szoktatok anime-t nézni ?
csak én vagyok esti/hajnali bagoly 😃 ?
0
0
0
0
sudosu avatar
A Waifu egy szleng szó. A 2D-s szerelmüket szokták úgy hívni az anime, manga, Visual Novel rajongók. Ez még a kevésbé beteges fajta, a rosszabb változata az, amikor már Body Pillow-ot veszel kiszemelt karakterből és kitudja mit teszel vele. Igazából mindenki azt csinál amit akar, a helytelen része az, hogy meg is osztja a nagyvilág előtt és úgy gondolja hogy ez teljesen természetes és helyénvaló.

Ez az idióta, jókat elmond a weaboo-król, ezzel most lehet ezt elutasítani vagy egyetérteni vele.

6. percig értelmes a vidója utána átmegy egetverő hülyeségbe!

flyaway2:
"Road racernek nem kell barátnő" 😃

Initial D Első szezonról:
Emlékszem amikor elkezdtem az animét, akkor 2 rész után megkapta tőlem a 10 pontot. Egy igazi klasszikus animéről van szó. 😀
Az események azonnal magukkal ragadtak, bár az első részben még mogi karakterének megrajzolásától megijedtem! Egy kicsit furcsa volt elsőre a grafika.
Mit lehet mondani: Takumi egy Tofukereskedő gyereke, aki egy legendás Road Racer volt. Azóta nyugdíjba ment és egy tofukereskedést vezet. A kocsi amelyet vezetett: Hachi Roku (valódi neve: Toyota Sprinter Tureno APEX AE86)
Spoiler!
Takumi vezette a Hachi Rokut Akina Up és Downhilljén 6 éven keresztül, ahol elsajátítota a driftelés csínyát-bínyát. Viszont ezt azért tette hogy minél gyorsabban hazérjen, mert utál vezetni.

A kocsikból a felhozatal a versenyek során elég változatosak, bár csak Japán autók vannak, de a legnagyobb legendák benne vannak:
Spoiler!

Nissan Silvia K's S13
Nissan 180 SX
Mazda RX 7
Nissan Skyline GT-R 1989
...

A zenék zseniálisak, minden részben más Eurodisco és Eurobeat dallamokat lehet hallani. Biztos sokan ismeritek a Night Of Fire-t, na ebben az animében szólalt meg. 😀

A MOVE a 90-es és 2000-res évek altimája. A két rapper csávó azért lehet ismerős mert ők az Altima tagjai is.

Ezzel a produkcióval megváltozott a Top 5-ös anime listám:
1. Clannad After Story
2. Initial D First Stage
3. Kanon
4. Uchuu Senkan Yamato
5. Steins;Gate
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
waifu(nem egyenlő)párna... csak vannak olyanok akik annak tekintik(ezért is linkeltem hogy mik vannak...) fly meg a "trendy" jelentését mondja... mert van valahol ahol az úgy hívta valaki is más is meghallotta meg elterjedt mint a herpesz... de lényegében ez csak a japánosított szó aminek a jelentése ugyanaz...
de ez is csak 1 szvsz... többet nem beszélek róla... mert én vagyok a The Awesome pirate,ultimate tactican (H)
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Hát a f*szomat akkor ezért nem jön össze azzal a lánnyal... Isten is magamnak teremtett és a csillagok is magányosnak szánnak.😃 Köcsög március.
0
0
0
0
soko avatar
Mystery nem rossz 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
😆 akkor annál jobb 😃 Hogy ezek miért ilyen igazak... 😃 na de majd én leszek a kivétel 😃

valahogy úgy:
https://iwannarofl.com/wp-content/uploads/2015/06/Death-Note-In-a-Nutshell.jpg
és az első alkalom, hogy igazán örülök, hogy mikor születtem: 😆
https://iwannarofl.com/wp-content/uploads/2015/04/11057683_869456843107812_1113162541958432899_n.jpg
0
0
0
0
soko avatar
norbli01: Érdekes érdekes 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem inkább magának való?...Én meg idióta vagyok ezek szerint.
Spoiler!
Asszem lesz itt intel inside...idiot outside...de még az inside is idiot
0
0
0
0
norbli01 avatar
Jól értem hogy mindig a március/halak a magányos? 😃
[LINK]

Wow, érdekes, köszi a videót 😃
0
0