Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
levi27: Nagyon jól tudod, Devis meg csapkodja csak az arcát, ha már egyszer nem ért hozzá... A HT órajelét a HT ref órajel illetve a HT Link szorzó emelésével lehet növelni, bár ha jól tudom, akkor ez a szorzózármentes procik esetén is max 10, de még sosem próbáltam BE procival növelni.
Majd megnézem a bios-ban hogy lehet-e emelni mert úgy emlékszek x5-en van most mert hivatalosan annyit tud az alaplap. Érdemes vele egyáltalán bajlódni vagy semmit sem jelent?
facepalm
[LINK]
Nekem ebből az (is) jön le hogy az NB és az L3 cache órajele azonos és együtt lehet őket emelni. Az egészből arra lettem volna kíváncsi hogy érdemes-e vagy csak a tesztprogramok profitálnak belőle?
facepalm
Az L3-as cache sebességét érdemes emelni?
Hát ha Te képes vagy rá, akkor érdemes x)
Tudtommal az NB húzásával azt is húzom...
Más kérdés: A hyper transport órajelét lehet emelni? Mert nekem csak 1000MHz 2600 MHz helyett...
Nekem jól jön eza kérdés: Sziasztok!Kis segítség kellene a procim overclock olásához.
Hogyan is kell csinálni hogy stabil legyen,mit kell emelniés mit nem,ilyesmik.illetve kaptam egy olyan tanácsot hogy csak a szorzót emeljem meg a feszt.csak enm tom hogy a feszt mennyire szabad.olyan 3,8 ghz lenne a cél esetleg 4GHz.Egy phenom 2 x4 955 BE RB-c3 125 watt és hűtőnek egy Coolermaster Hyper 212+ hűtőm van hozzá.előre is köszönöm a válaszokat.
Azt hiszem ebben a cikkben megtalálhatod a kimerítő válasz a kérdéseidre:
[LINK]
Hogyan is kell csinálni hogy stabil legyen,mit kell emelniés mit nem,ilyesmik.illetve kaptam egy olyan tanácsot hogy csak a szorzót emeljem meg a feszt.csak enm tom hogy a feszt mennyire szabad.olyan 3,8 ghz lenne a cél esetleg 4GHz.Egy phenom 2 x4 955 BE RB-c3 125 watt és hűtőnek egy Coolermaster Hyper 212+ hűtőm van hozzá.előre is köszönöm a válaszokat.
Sztetek egy jó proci hűtővel meddig tudnám felhúzni a processzorom?
Például egy Cooler Master Hyper TX3-al 4Ghz-ig, vagy talán kicsit följebb is.
Hogyan is kell csinálni hogy stabil legyen,mit kell emelniés mit nem,ilyesmik.illetve kaptam egy olyan tanácsot hogy csak a szorzót emeljem meg a feszt.csak enm tom hogy a feszt mennyire szabad.olyan 3,8 ghz lenne a cél esetleg 4GHz.Egy phenom 2 x4 955 BE RB-c3 125 watt és hűtőnek egy Coolermaster Hyper 212+ hűtőm van hozzá.előre is köszönöm a válaszokat. 😀
Szerintem itt a lap lesz a kevés. 😞
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus EAH6850-es kártyám és húznék rajta egy kicsit. Na már most tapasztalatlan vagyok még ezzel a kártyával kapcsolatban. Utána olvasgattam de attól még kikérném a ti véleményeteket is, hogy hosszú távon bírná e a stabil működést elvetemült hőmérséklet nélkül.
850 / 1100 -ra tedd 😀 annál feljebb nem ajánlott szerintem
[LINK]
De vigyázz vele, a ram sem szabad túlhevüljön. Ajánlott a hűtőborda arra is. 😀
Valami nagy scythe hűtő van rajta a pontos típust nemtom, de még így paszta nélkül sem megy 55fok fölé 😃D
Lehet hogy a lap kevés? :S
Msi G41M-P26 Deszka mellet, és DDR3 Patriot 1333Mhz Memória,Proci hőmérséklettel nincs gond Gyári Intel,alu hűtés alapjáraton letolja 31C-ra! 😀
De az alaplapom ne ír ki túl sokkat a huzzásrol a huzzom a procit magátol emeli az fsb-t is. NEm lehet feszültséget emelni,ha huzzom akkor a deszka nem emeli magátol igaz?
a lényeg ha tul húzzom az e5200 Mondjuk 3 Ghz-re és elég hűvös akkor nem lesz semmi baja?
Ugy tudom ez a proceszor elég jól tunningolható,+nállam elég hideg is 41 C főllé nem megy ha agyon terhellem.
sziasztok 😀 azt szeretném kérdezni, hogy az én i3 370m procimat milyen progival tudnám tuningolni?(win7).vagy laptopon nem érdemes ezel próbálkozni? 😃 a videókártyát feltudom húzni 100-100-al, anélkül h nagyon felmelegdne 😃
Laptopban nem lehet procit húzni. Kivéve a nagyon gamer cuccokban, de a legtöbben ez le van tiltva, és nincs is a BIOS-ban erre opció.
Nem is érdemes, mert annyit nem tudsz húzni, hogy az FPS-ben vagy bárhogy máshogy jelentkezzen. Csak növeled a hőtermelést, meg a fogyasztást.
sziasztok 😀 azt szeretném kérdezni, hogy az én i3 370m procimat milyen progival tudnám tuningolni?(win7).vagy laptopon nem érdemes ezel próbálkozni? 😃 a videókártyát feltudom húzni 100-100-al, anélkül h nagyon felmelegdne 😃
annyi bőven elég lenne sőőtt hány foknál gázos már?
60-65 fölé ne menjen.
Miután felvetted 4 GHz-re, futtass minimum fél óráig prime 95-öt, hogy megtudd stabil-e, és hogy meddig melegszik. (Fusson egy hőmérséklet monitor progi a háttérben)
arctic freezer 7 pro rev 2 hűtővel meddig lehet kb felhúzni egy x4 965 procit?
nem igazán tuningra való hűtő, de 4 GHz-et megpróbálhatod.
Ezt előre nem lehet megmondani, nincs törvénybe írva.
Szerintem feszültség emels nélkül meg lehet a 3100-3200 MHz. Feszültség emeléssel pedig 3600 is talán. Persze függ a Ramok órajeleitől is, meg az alaplaptól is, meg egyéb tényezőktől.
bocsi Q8300 2,5ghz
Egy a gyárihoz hasonló cooler master van rajta. Akkor pörög fel amikor melegszik a proci. Meddig lehetne így?
Az op.rendszer van levédve jelszóval?
Mert h aigen, akkor letöltöd az OPHCrack live cd-t, azt kiírod, majd berakod a gépbe. Szépen elindul a gép linuxban, s pár perc alatt kidobja neked a jelszót.
Szerintem feszültség emels nélkül meg lehet a 3100-3200 MHz. Feszültség emeléssel pedig 3600 is talán. Persze függ a Ramok órajeleitől is, meg az alaplaptól is, meg egyéb tényezőktől.
Q8400 van, s az 2,66-on megy alapból. Q8500 nincsen.
Ja bocsi. 😀 És meddig lehetne?
Próbálhatja húzni. Fesz emelés nélkül szerintem 3100-at ki tudna hozni kb. Ha meg támogatja a lap a fesz emelést, akor még többet.
A végén kiderült (ma voltam nála) hogy 775-ös celeron 330 J és egy fujitsu lapban van...az meg aztán minden tuningoló álma 😆 Olyan fos az a lap (hogy még azt se írja ki hogy hány fokos a cpu 😆 )
A VGA-nak pedig 10-15%-ot nyugodtan adhatsz. De teszteld le egy furmarkkal. Azt csapasd neki fél órán keresztül. Ha nem lép fel hiba, utána lehet próbálkozni komlyabb játékkal.
Nincs mit. Jó tuningolást! Szeretem az OC-zást, mert egyfajta kihívást jelent az ember számára. 😆
Én is így vagyok vele csak megköti a kezem az alaplapom mert gyenge 😃
Próbálhatja húzni. Fesz emelés nélkül szerintem 3100-at ki tudna hozni kb. Ha meg támogatja a lap a fesz emelést, akor még többet.
Hmm...az egész jó egy majd 10 éves cucctól szerintem 😃 Köszi a segítséget 😃
A Celeronokat jól lehet húzni, de azt nem érdemes, mert szarból nem lehet várat építeni. 😆
Tehát ha húzza, akkor se lesz jelentős javulás.
Hát...egyáltalán nincs keret másra...ezért gondoltam kihozom neki a maxot a jelenlegiből 😃
Tehát ha húzza, akkor se lesz jelentős javulás.
A mostani procimat (amd athlon 64 3500+ 2.2ghz) gyári hűtővel meddig lehet húzni és milyen programmal? 😀
ezek a 90nm-es procik nem igazán bírták az OC-t (max 20%), 2,6GHz-fölé nem igazán mentek még túlfeszelve sem... felesleges pénzkidobás lenne egy új hűtő...
kb +1-1,5Ghz, azaz 3,4Ghz meg lenne szerintem
több mint 50%-os OC egy athlon 64-re?! ezt Te sem gondolhattad komolyan... 😃
Nekem az Athlon64X2-őmet (65nm-es) kifektette +200mhz...csak alapon volt jó 😃
Egyébként havernak van 478-as Celeron 2,66Ghz-es procija meg egy HD 3450es vga-ja. Ezeket mennyire lehet húzni? (Annó énis ilyen procival kezdtem az ipart, de már nem emlékszek 😆 )
BIOS-ban meg tényleg nem megy sok ezekre.
A mostani procimat (amd athlon 64 3500+ 2.2ghz) gyári hűtővel meddig lehet húzni és milyen programmal? 😀
ezek a 90nm-es procik nem igazán bírták az OC-t (max 20%), 2,6GHz-fölé nem igazán mentek még túlfeszelve sem... felesleges pénzkidobás lenne egy új hűtő...
kb +1-1,5Ghz, azaz 3,4Ghz meg lenne szerintem
több mint 50%-os OC egy athlon 64-re?! ezt Te sem gondolhattad komolyan... 😃
Bios-ban húzd, progival nem olyan jó
És meddig stabil gyári hűtővel?
gyári hűtővel max +500mhz-et tudnál húzni, de ennek így semmi értelme, egy jó hűtő kell és mehet a lagzi 😎 😉 !!
És ha veszek hűtőt úgy meddig menne? 😀
gyári hűtővel max +500mhz-et tudnál húzni, de ennek így semmi értelme, egy jó hűtő kell és mehet a lagzi 😎 😉 !!